0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 5
« Отговор #220 -: Септември 09, 2015, 11:32:51 am »
Калия....разплаках се.....
Прекрасно е.....
Търпение за всички ни .....
« Отговор #221 -: Септември 09, 2015, 11:58:37 am »
Здравейте дами
От доста време не съм писала , но просто нямаше какво( ММ беше в чужбина)
Най- накрая направихме спермограма и слава богу всичко там е наред . При мен нещата също бяха ок и от втори ден на МЦ док ми предписа Клостилбегит и Медрол.На 11-ти ден имах три фоликула по 23мм и ми биха прегнил 5000.С милото се "потрудихме" следващите 3 дни и сега чакаме :) От днес започвам пак Медрол и Дуфастон а утре съм на преглед да видим дали има спукани фоликули ( преди няколко месеца установихме ЛУФ)
Стискам силно палчета, да пишеш после!
Аз вчера си мислих точно за този клостилбегит.... Ами ако съм направила грешка, че не послушах док и не го изпих? Ако това е било шанса ми? Понякога малките камъчета обръщат каруцата, а аз се потопих в дълбоките води и започнах да търся по-сериозни причини за неставането на бебето?
В крайна сметка, след всичко изчетено за този препарат се питам, какво рискувам ако започна да го приемам? В най-лошия случай, ще се образува някоя киста? Или ако нямам проходимост в тръбата, просто няма да стане бебе...ако съм изчерпала резерва, вероятно с това ще се довърша...може и тотално да объркам всички хормони-от това накъде повече?
Като бях в Русе се запознах с една дама. Била е дълги години акушерка, всичко знае. От дума на дума, стана ясно, че тя е имала много завишен пролактин и какво беше още...лекарите са я отписали тотално! Давали са и само 1 процент вероятност да забременее спонтанно. И точно тогава, на 40 години забременяла, дочакала си е чудото-тя го определи като такова. Имала е тежка бременност, на легло, но има жива и здрава дъщеричка вече на 8...та, наистина може би всичко е Божа работа, а ние трябва да се заредим с търпение и мъдрост и...вяра!
*
« Отговор #222 -: Септември 09, 2015, 12:45:48 pm »
Кали няма как да знаеш дали си постъпила правилно или грешно защото се получава една поредица от "ако" и до никъде няма да стигнеш с тези размисли. Приеми, че фактите са такива и гледай напред. Иначе трябва всяка секунда да се чудиш ако направиш крачка напред дали няма да те удари тухла, пък ако направиш назад дали няма да намериш 1000 лева кеш  :D
Аз само не разбрах защо мислиш,че клостила ще те "довърши"? Тоест според теб аз като съм с доказан ИЯР и като пих клостил, няма надежда за О тези месеци?

Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
« Отговор #223 -: Септември 09, 2015, 13:04:51 pm »
Аз само не разбрах защо мислиш,че клостила ще те "довърши"? Тоест според теб аз като съм с доказан ИЯР и като пих клостил, няма надежда за О тези месеци?
За себе си разсъждавам, защото нямам цветна снимка например. Ако така или иначе вървя към или вече съм с ИЯР, то приемането на Клостил може да доведе до ,,изхабяване" и на последните Я. (ако изобщо има такива), които по ред причини (може би) няма да се оплодят...Но и тогава нищо не губя, защото аз така или иначе нямам намерение да прибягвам до АРТ процедури.
Това, което ми се върти от няколко дни насам е следното: Взимам си Клостила, който ми беше изписан. Ходя на УЗ. В най-добрия случай забременявам. В най-лошия какво? Не забременявам, изхабявам си няколкото ценни Я които са ми останали и наистина влизам в критическа, образува се киста....моля, някой да допише....
Това е варианта, които според някои хора граничи с безразсъдност при положение, че нямам нито ЦС, нито спермограма, нито ясна хормонална картина. Не бих пристъпила към него за сега.
Лили, за себе си разсъждавам :) не знам при теб как е, не го приемай лично.
*
« Отговор #224 -: Септември 09, 2015, 13:25:32 pm »
Стига с тая критическа дееее  :lol: като искаш да си знаеш статуса, пусни си ФСХ и АМХ и тогава се слагай в критическата. А и това с яйцеклетките нещо не го вярвам - аз като направих само 2 фоликула по време на клостила, да не би в яйчниците ми да са останали само 2  8O бройки? Според мен клостила не влияе по този начин. Даже доколкото съм чела целта на клостила е да се извадят малко на брой - обикновено 1-2 хубави Я. Той не е като силните стимуланти, които ти форсират яйчниците и се вадят по 15-20 бройки. Така че за изхабяване според мен не може да става дума.
Аз също мисля,че без ЦС, спермограма и т.н. изследвания е по-добре,че не си започнала клостила. Аз се съгласих да пия клостил точно защото разсъждавах като теб - какво по-лошо може да ми се случи от това? И с клостил и без клостил бременност няма, хормоните ми са скапани и т.н. Затова вече се съгласявам на всичко пък дано нещо проработи.

*
« Отговор #225 -: Септември 09, 2015, 13:43:14 pm »
Клостила има функция и действие на ФСХ. Т.е. той увеличава фсх, за да могат да тръгнат няколко фоликула. При мен след клостила ги до узрявахме с менопур или нещо такова.

Ако фсх-то е високо, а фоликули и овулация няма, какъв е смисъла от клостил? (При нормално фсх тръгва 1 фоликул, а клостил завишава фсх, за да тръгнат няколко)...

Също, всеки организъм е различен. Ако някой е на 25 и реши да пие клостил и забременее ОК. Аз бях на 25 пих клостил и тръгнаха 5 фоликула от ляво и 5 от дясно (за инсеминация!) на 7ми ден започнахме инжекциите, защото от 10 фоликула, никой не щеше да узрее. После от 4 фоликула с добри размери, никой не щеше да овулира, та трябваше и прегнил... Последва донорска инсвминация и резултат 0...

Ох, извинявам се, че така нахълтах, без "добро утро", без кафе  :) ама още бях в леглото :)

Сега да кажа, че много ми хареса поезията, която Кали пуска, даже утре искам пак :)

Кали, значи твоята котана е полу-породиста, извинявай, че помислих, че е улична :oops:  той котак ли е или е котана?

Аз имам адско главоболие и притеснения всякакви ме обземат отвсякъде :/...

Ама ще се фокусирам върху нещо положително :)

Та според мен си трябва голямо следене и с клостила :)
« Последна редакция: Септември 09, 2015, 15:22:35 pm от makiyaki »
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
« Отговор #226 -: Септември 09, 2015, 15:20:02 pm »
Чудя се толкова ли съм неука.... за опитите ни от 5 месеца насам съм си правила две изследвания ТСХ и Пролактин,както и спермограма. Всичко е наред и повече изследвания не съм правила, нищо не съм пила.... започвам да се чудя дали не е необходимо да направя още нещо...като ви чувам Вие колко много изследвания сте правили.... Дайте съвет дали е нормално това,може би периода от 5 месеца е твърде кратък,за да се притеснявам,но все пак да не пропусна шанса си от незнание.
« Отговор #227 -: Септември 09, 2015, 15:49:38 pm »
Кали, значи твоята котана е полу-породиста, извинявай, че помислих, че е улична :oops:  той котак ли е или е котана?
Няма проблеми, маки, не се обиждам аз :) да, полуперсиец е, но това за мен няма никакво значение. Отидох, видях го, влюбих се в него и го взех без да знам какъв ще стане като порасте :) и с къса козина да беше, пак щеше да си е моето котаче :) И кучето и котчо са момчета, но са кастрирани.
rrrr, не си неука, не се упреквай за това, че нещо не ти е ясно. Никой не се ражда научен. Аз съм пускала до момента ФСХ, ЛХ и пролактин от половите. Иначе ТСХ-то си го следя приблизително на 40-50 дни заради Хашимотото. Все си мисля, че 5 месеца не са чак толкова много, но наистина не е зле ако имаш възможност да пуснеш половите хормони поне за да се увериш, че всичко е наред, а ако не е, да взимате мерки на време. Аз така ще направя малко по-нататък за да си изясня картинката  :wink:
« Отговор #228 -: Септември 09, 2015, 15:56:14 pm »
Здравейте дами
.....
Най- накрая направихме спермограма и слава богу всичко там е наред . При мен нещата също бяха ок и от втори ден на МЦ док ми предписа Клостилбегит и Медрол. От днес започвам пак Медрол и Дуфастон а утре съм на преглед да видим дали има спукани фоликули ( преди няколко месеца установихме ЛУФ)

Здравей Теди.

С каква цел ти изписаха Медрол?
И ако е удобно да попитам,с ЛУФ синдром смяташ ли да кандидатсваш по фонда за АРТ?

*
« Отговор #229 -: Септември 09, 2015, 16:11:03 pm »
Момичета,може ли да ми погледнете графиката от миналия месец и да я коментираме.
Овулацията на 14-ти ден ли е според Вас?
Сексуалните контакти в подходящите дни ли са според Вас?
Приемам всякакви коментари и благодаря предварително за отделеното време.
http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?grCycle=86069
*
« Отговор #230 -: Септември 09, 2015, 16:17:17 pm »
rrrr по две температурни стойности няма как да се разбере кога ти е О, дали е минала или предстои. Никакъв друг метод за определяне на О ли не ползваш - тестове например?
« Последна редакция: Септември 09, 2015, 16:18:57 pm от lilibell »

*
« Отговор #231 -: Септември 09, 2015, 16:19:48 pm »
Не съм използвала до сега.
Мисля да опитам този месец.Миналия месец ми е първи в меренето на БТ...още не съм наясно с много неща  osi_16
*
« Отговор #232 -: Септември 09, 2015, 16:21:07 pm »
В миналия коментар копирах линк към графиката ми от миналия месец.Не гледайте тази която е в подписа,а линка - http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?grCycle=86069
За нея искам коментари.
*
« Отговор #233 -: Септември 09, 2015, 16:24:50 pm »
rrrr, според мен може да е била между 14-16 ден.
"Не ми казвай, че небето е лимитът, след като има стъпки на Луната."
"И все пак, докато имам дъх, топя ледените цветя по прозорците си, защото имам душа, която не може да не се надява.”
“Sad birds still sing.”
*
« Отговор #234 -: Септември 09, 2015, 16:28:12 pm »
rrrr, според мен може да е била между 14-16 ден.

Благодаря,Zlateto
Аз също мисля така и бях голям оптимист през месец август,но..... в края лелката ме посети.
*
« Отговор #235 -: Септември 09, 2015, 16:51:44 pm »
rrrr, БТ графиката трябва да е пълна, през целия МЦ, а не само около О. Как мериш Т? Оралнотo и аксиларното мерене не са точни- анално или вагинално, като анално е по- точно. За електронен термометър казват да се изчака 2-3 мин след сигнала, но аз не мисля, че това променя нещо, за живачен или галиев (новите, които заместват живачните) около 10 мин. Има и специални термометри за БТ. Добре е да съчетаваш БТ с ТО.
Късмет :)
*
« Отговор #236 -: Септември 09, 2015, 16:58:13 pm »
rrrr, БТ графиката трябва да е пълна, през целия МЦ, а не само около О. Как мериш Т? Оралнотo и аксиларното мерене не са точни- анално или вагинално, като анално е по- точно. За електронен термометър казват да се изчака 2-3 мин след сигнала, но аз не мисля, че това променя нещо, за живачен или галиев (новите, които заместват живачните) около 10 мин. Има и специални термометри за БТ. Добре е да съчетаваш БТ с ТО.
Късмет :)

Измервам температурата анално всяка сутрин по едно също време преди да съм станала.Термометърът ми е електронен, като започвам да измервам от 10-ти ден до края.
Не знам дали ще има промяна в графиката,ако я измервам и по време на МЦ.
По този начин не става ли ясно кога е овулацията.Според мен е на 14-ти ден.
*
« Отговор #237 -: Септември 09, 2015, 17:12:57 pm »
rrrr, много ти е ниска Т. Щом анално е 36, колко е орално?! Извинявай, имах предвид да започваш от пътния чист ден. Иначе за август може да е била и на 12-13 ден, но няма как да се знае, защото предните дни не е измерена. Ако ти е била на 16ти ден, тогава Л. фазата е доста кратка- 10- 11дена.
« Отговор #238 -: Септември 09, 2015, 17:33:16 pm »
Делинда до колкото разбрах го пих за да изтъни обвивката на яйчниците , но защо сега го почнах пак не мога да ти кажа...Обмисляла съм варианти за фонда , но ще видим утре какво ще каже док. Ако пак не са ми се спукали фоликулите ще го разпитам как да задействам нещата за фонда.Иначе ММ пак замина за чужбина и ако сега не сме свършили работата ,като си дойде декемви месец ще си финансираме сами една процедура пък ще видим какво ще стане :-)
« Отговор #239 -: Септември 09, 2015, 17:42:05 pm »
Делинда до колкото разбрах го пих за да изтъни обвивката на яйчниците , но защо сега го почнах пак не мога да ти кажа...Обмисляла съм варианти за фонда , но ще видим утре какво ще каже док. Ако пак не са ми се спукали фоликулите ще го разпитам как да задействам нещата за фонда.Иначе ММ пак замина за чужбина и ако сега не сме свършили работата ,като си дойде декемви месец ще си финансираме сами една процедура пък ще видим какво ще стане :-)

Теди,дано са се получили нещата на този етап и да не го мислиш това за фонда.
Ние сега,този месец ще самофинансираме един опит,искренно се надявам да е успешен,но ако не е вероятно ще кандидатстваме.
При мен лекарката изрази съмнение за ЛУФ,но май няма да се потвърди.

Стискам ти палци да сте успяли :coke: