0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - Тема 5
« Отговор #760 -: Септември 23, 2015, 00:05:59 am »
Ааа, да! Явно ще гледаме една и съща серия на филма всеки месец, нищо де :)
Алис, да ти кажа, при мен е същата работа-ту има ЦС (макар и не напълно прозрачна) ту суша....даже почвам да си мисля, дали тази ЦС не е някакво бяло течение, макар, че нямам нито миризма, нито сърбежи....нито пък съмнения за нещо (имам 100 % вяра на мм). Даже днес четох за лубрикантите-не ми се дават толкова пари за 6 дози Пре-сийд, пък явно ще имаме нужда от такава помощ.... в същото време, обикновените лубриканти могат да попречат за евентуално забременяване...честно, не знам какво да правя! Някой ако има някаква идея, да споделя бързо:)
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 5
« Отговор #761 -: Септември 23, 2015, 00:06:50 am »
alice и аз съм я усещала тая миризма,според мен е от престоя на материала  :D а че остава след измиване според мен вече е на психологическа основа или ако не е изтекла цялата течност. Сутрин като стана гледам да се отпусна максимално,за да изтече всичко.Верно много странна тема за лека нощ,но това са нещата от живота.Айде лека


Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 5
« Отговор #762 -: Септември 23, 2015, 00:15:30 am »
Даже днес четох за лубрикантите-не ми се дават толкова пари за 6 дози Пре-сийд, пък явно ще имаме нужда от такава помощ.... в същото време, обикновените лубриканти могат да попречат за евентуално забременяване...честно, не знам какво да правя! Някой ако има някаква идея, да споделя бързо:)

Калия, повечето лубриканти наистина не се препоръчват при бебеправене, защото правят средата за плувците негостоприемна и повечето предават Богу дух. Пре-сийт е точно обратното - уж е специално разработен, за да спомогне предвижването и преживяването им. Аз съм го ползвала и честно да си призная, доволна съм. Скъп е, но аз не ползвах дозите, както са описани, а слагах наполовина (просто цялата доза ми идваше в повече) и така горе-долу си оправдах парите.
"Не ми казвай, че небето е лимитът, след като има стъпки на Луната."
"И все пак, докато имам дъх, топя ледените цветя по прозорците си, защото имам душа, която не може да не се надява.”
“Sad birds still sing.”
Re: Правим опити за бебе - Тема 5
« Отговор #763 -: Септември 23, 2015, 00:18:05 am »
Аз по повод лубрикантите на това съм попадала (Имам проблем с овлажняването.То същност не е мой проблем. ММ понякога бърза човека) та това е материала.

 Изследванията показват, че вагиналните лубриканти са токсични за сперматозоидите и пречат на цервикалната слуз да изпълнява ролята си.
 Обикновено, собствените киселинни секрети във влагалището убиват сперматозоидите, но алкалността на цервикалната слуз, която се появява точно преди овулацията, ги предпазва.  Изкуствените лубриканти не позволяват на сперматозоидите да достигнат цервикалната слуз бързо, така че те умират в киселата среда на влагалището, преди да навлязат в матката. (Има и специално разработени лубриканти, които не вредят на спермата).
 Всяка изкуствена смазка, независимо дали е купена или домашна (като яйчен белтък), представлява потенциален проблем. Най-добрият лубрикант е течността, която се отделя при любовната игра. Отделете повече време за нея. Помолете партньора си да ви докосва, прегръща и целува повече. Много жени казват, че се нуждаят от 15 до 20 мин стимулация, за да получат подходящото настроение.
 Ако все още нямате достатъчно слуз въпреки любовната игра, опитайте да използвате топла вода като лубрикант. Водата не е токсична за спермата и няма да пречи на способността и да достигне до шийката на матката.

http://www.preseed.bg/problem.php   и още малко инфо
« Последна редакция: Септември 23, 2015, 00:26:34 am от Hris_80 »
Re: Правим опити за бебе - Тема 5
« Отговор #764 -: Септември 23, 2015, 00:37:27 am »
Калия паднах чесно....... :lol: :D
По повод лубрикантите съм спец :lol: Понякога (често) се налага да ползвам и след като разбрах , че пречат на момковците за целта някъде около О го спирам през другото време ползвам , ако се налага.А откакто почнах да използвам интимен измивен гел под душа почти не се налага да ползвам лубрикант.Може да опитате  :bighug:
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 5
« Отговор #765 -: Септември 23, 2015, 09:34:02 am »
Кали, направо ме разби от смях с този коментар  :jump12: Аз, обаче, продължавам да си имам едно на ум, че като че ли някой си прави яко майтап с нас и ни гледа сеира  :D Не мога да си го обясня по друг начин, възможно ли е някой да е толкова....  :D Всеки месец един и същи сценарий - идва предполагаема О, след 2-3 дни почват симптомите на бременност и когато плувците и яйцеклетката все още дори не са се срещнали, вече имаме бледа втора черта, която всеки път изчезва в нищото (много дълга и умна мисъл произведох хаха). Чакам и аз нещо по-интересно, ама все една и съща плоча се върти. То не бяха специалисти, то не бяха светила...за протокола, Ганчев го познавам и чак чудо на чудесата не е.
До тук толкова  :D
Имам чувството, че този месец няма да е нашия. На 9-ти ден от цикъла ЦС ми е ту кремообразна, ту белтъкообразна и доста лепкава и обилна. Такова чудо не бях виждала. Ту съм суха, ту не съм. Иди разбери какво става. И другото, което ми е много странно е, че откакто ММ ми "инсталира" плувците, някаква кофти миризма излиза от мен. Колкото и да се измивам, усещам я, а само преди това всичко си беше ОК. Супер тема за "лека нощ"  :(


Добро утро и от мен.
Доста забавно сте си изкарали снощи по повод "бременността" на Детенце  :) :) :)
Аз не знам как да коментирам това..... не познавам този потребител и не смея да правя заключения.... дано все пак се получи тази бленувана бременност скоро............ всички на това се надяваме.
Аз днес съм доста скапана...лелката ме посети и така септември се оказа некъсметлийски.
Старая се да запазя спокойствие и да си живея живота спокойно,но как да го постигна не знам... все това мисля,толкова съм си го набила в главата,че само за това мисля....знам,че това е голям проблем и трябва да се успокоя и да не го мисля,но не успявам .... за съжаление.... много неприятно ми влияе този период,когато ме посети тая гадна леля....
Дано денят Ви е много по-хубав от моя,момичета.
Дано имаме някой с хубави новини днес.
Пожелавам Ви спокойна работна сряда  :*
Re: Правим опити за бебе - Тема 5
« Отговор #766 -: Септември 23, 2015, 09:45:26 am »
Здравейте! Има един лубрикант на водна основа Спортекс Дженерейшън. Той е по скоро за... външна употреба. Дават го за подходящ при опити за зачеване. Около 10 кинта е.
А, пресийда се "инжектира" вътре и според мен, освен че осигурява добра среда за "бежанците", подпомага удължаването на живота им и т. н., не им позволява да изтичат веднага  :oops:
Тубата, която аз си поръчах е 40гр с 9 апликатора и струва 42лв (от аптека е по - евтино) и ако слагаш максималната доза би трябвало да стигне за 10 пъти. Ако слагаш по - малко (2-3мл) ще стигне и за повече. Кофтито е че трябва да се дезинфекцира апликатор.
Все още не мога да се похваля с резултат, но много се надявам на този гел, защото при мен ЦС е мираж...
Re: Правим опити за бебе - Тема 5
« Отговор #767 -: Септември 23, 2015, 10:05:51 am »
Lilibell Zlateto И мен не диагностицираха с ЛУФ и заради това все разпитвам доки за възможностите . Като ми каза че няма как да има О при зад. фоликул и аз тайно се надявах да бърка нещо ... но поне при мен се оказа прав.И само да уточня че не става въпрос за обикновен гинеколог а специалист по репродуктивна медицина от кл. Надежда , но нали знаете че винаги има изключения ,може вие да сте от тях :crossfingers:

За детенце не мисля че има смисъл да коментираме,чак ми е жал малко....

А аз след един месец алкохолна суша снощи пих две бири и не знаех кво ми се случва  :ywoohoo:
 та днес БТ заради това ми по-висока и МЦ вече е на изчезване....ама той алкохола ми действа кръвоспиращо  :lol:
Re: Правим опити за бебе - Тема 5
« Отговор #768 -: Септември 23, 2015, 11:16:18 am »
Здравейте момичета,

От сутринта съм яхнала метлата. Не стига, че не можах да спя като хората, че ставах посред нощ за болкоуспокоително, заради МЦ, ами станах в ранни зори, за да отида по-навреме пред лабораторията и да си направя изследванията преди работа. Отивам и що да видя - 5 мин преди отварянето на лабораторията вече имаше опашка от 10ина пенсионери. Не искам да съм лоша, но честно казано не ги разбирам тези хора. При положение, че имат цял ден на разположение, винаги отиват точно тогава, когато отиват и хората, които бързат за работа. Сякаш висенето по опашки им осмисля живота някакси (все пак бяха се наредили поне 30 мин преди да отвори лабораторията). Както и да е, отвори лабораторията. След това започнаха да пристигат недоспали мами и татковци с детенце за ръка, които искаха "само да си вземат резултатите за детската градина", заради което ни прередиха многократно, защото всичко това става на едно място. Разбирам ги, но предвид изслеванията, за които аз чакам и липсата на детенце, което аз да водя за ръка, никак не ми беше приятно, че трябва да им отстъпим ред.  Накрая все пак дойде и моя ред, но закъснях за работа естествено. Дано тези нерви не ми се отразят на резултата, че нали някои от хормоните се влияят от среса все пак. Такива ми ти работи...

Дано поне днешният работен ден да не е натоварен и слънцето да помогне за повдигане на настроението. Ето едно свежо кафе от мен и пожелавам вашият ден да е по-хубав от моя.


p.s. По темата за лубриканта, да не забравя. Ние предния месец ползвахме Pre-seed и честно казано съм много доволна. 40 мл си го взех с 9 апликатора и в интерес на истината 2мл макс са ми достатъчни, което значи, че може доста време да се ползва. Тъй като не е препоръчително да се ползва един апликатор повече от 1 път по хигиенични причини, мисля като се свършат апликаторите просто да ползваме "апликатора" на ММ. :D
« Последна редакция: Септември 23, 2015, 11:34:56 am от Mirracles »
Re: Правим опити за бебе - Тема 5
« Отговор #769 -: Септември 23, 2015, 12:16:13 pm »
Момичета не съм правила още тест страх ме е.Вместо цикъл се сдобих с някакво бяло течение уж преди 5 дена правих микробиология и нищо нямаше.Да не е някоя инфекция вече ще се побъркам 34 ден е а не ми е дошло.Какво да изследвам вече.Пак ли микробиолохия да правя другаде.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 5
« Отговор #770 -: Септември 23, 2015, 12:29:42 pm »
Shannel, по принцип знам, че при ранна бременност е възможно да се появи леко течение,  поне така съм чела. Иначе при мен често се появява слабо течение точно преди да ми дойде цикъла, та може и от това да е. Ама вземи направи един тест за най-сигурно.  :wink:
Re: Правим опити за бебе - Тема 5
« Отговор #771 -: Септември 23, 2015, 12:31:36 pm »
Shannel, направи си тест( не знам колко време ти е цикълът ), ако прецениш и кръвен после.
И след това ( дано не се стигне до там ;-) Прави микро биология

Mirracles, каква е цената на Pre-seed. Намерих инфо, че е подходящ за бебеправене.

Дано есента е топла и цветна :-)

Re: Правим опити за бебе - Тема 5
« Отговор #772 -: Септември 23, 2015, 13:09:59 pm »
Hris,

Цената на Pre-seed с 9 апликатора беше 46 лв. Този флакон може да стигне  поне за два месеца, по мои наблюдения, защото се ползва предимно в дните около предполагаемата О. Неприятното е, че трудно го намерих. За да не си губя още време в търсене по аптеките (бях обиколила 5-6 в Сф), накрая прозвъних няколко аптеки, за които пишеше в рекламния сайт на продукта и така се сдобих с Pre-seed.

Скъпичко е, но като се замислиш е по-евтино от инсеминации и тн. Прочетох в нета, че няколко момичета пишат, че са забременели след като са започнали да го ползват, защото създава условия за по-дълго запазване на плувците във форма, за да оплодят яйцеклетката. Дето се казва, ако не помогне, няма и да навреди в месеците, в които се готвим за по-съществени интервенции. Ако не друго, поне подобрява усещанията при оскъдна ЦС, както се случва при мен понякога.
« Последна редакция: Септември 23, 2015, 13:14:34 pm от Mirracles »
Re: Правим опити за бебе - Тема 5
« Отговор #773 -: Септември 23, 2015, 13:24:20 pm »
На мен ще ми трябва за Ноември  :wink:
Дано до тогава да се похвалиш с положителен резултат  :secret:  :crossfingers:
Re: Правим опити за бебе - Тема 5
« Отговор #774 -: Септември 23, 2015, 13:28:12 pm »
Hris_80, можеш да го намериш и за 34-35лв от аптеки. От интернет, аз го поръчах за 42.08.
Препоръчителната доза е 4мл през 3-те най фертилни дни. Т.е. за около 3 месеца би трябвало да стигне.

Благодаря за вниманието.
Re: Правим опити за бебе - Тема 5
« Отговор #775 -: Септември 23, 2015, 13:29:38 pm »
Благодаря ти много, Hris! Много се надявам и аз да има + резултат най-сетне!
Стискам палци ноември да е вашия месец и да си срува цялтото чакане osi_9 stork-girl
Re: Правим опити за бебе - Тема 5
« Отговор #776 -: Септември 23, 2015, 13:35:01 pm »

evelinapa,

Броят дни за ползване зависи донякъде от това колко точно човек може да си определи овулацията с методите, които ползва. Ако разчита на приблизителна дата (при мен цикълът варира и никога не може да е сигурно кога точно е датата), може и 4-5 дни в месеца около тази дата да се ползва.

Кажи, моля те ти от коя аптека го купуваш за 34-35 лв, за да си спестя разходи следващия път. Мерси!  :)

Re: Правим опити за бебе - Тема 5
« Отговор #777 -: Септември 23, 2015, 13:38:24 pm »

Момичета,

Препоръчайте ми, pls тестове за О, по възможност с повече лентички да са.
Аз ползвах Oview, но се отчаях тотално, защото или не ми отчете точно, защото не го правих с първа урина или не съм имала О въпросния месец.  Вие какво ползвате и от кои марки сте доворни?
Re: Правим опити за бебе - Тема 5
« Отговор #778 -: Септември 23, 2015, 13:46:33 pm »
Мира, аптеката е във Варна на колхозен пазар. Гелчето е 34лв и стотинки. И, да, като казвам че стига за 3 месеца, говоря за оптимално най - добрите условия. Не, че и аз мога да засека овулацията с абсолютна точност. One can only hope. Както и да е.

Тестовете Овю и при мен не работят както трябва. Последно взех Клиър ову и вчера получих категорино положителен тест. С Овю така и не видях две еднакви черти, нито пък по - наситена тестова.
Освен това не се правят със сутрешна урина. Най - доброто време е 15ч. след въздържание от течности и ВЦ поне 2 часа. Цитирам листовката.

Re: Правим опити за бебе - Тема 5
« Отговор #779 -: Септември 23, 2015, 13:56:33 pm »
Здравейте момичета! Заинтригувахте ме с този гел Pre Seed, та се разтърсих и аз. В интернет го намерих, само че цената му е 49.50 лв, а в сайта няма посочена аптека в Пазарджик (аз съм от тук), та ще трябва онлайн да се поръчва.  ТО този месец използвах някакъв, който има 7 ленти, прикачвам го за да видите. Не е лош