Здравейте и от мен, вече официално отворила очи и закусила
Съгласна съм с Далинда, че нес кафето е по-коварно от обикновеното... Ние си варим лаваца в тенджерата, че нямаме джезве. После го филтрираме. Имаме и машина, от тези модерните с капсулите, но като прочетох колко вреди на бебеправенето и я изхвърлих. Т.е опаковах я и я прибрах, уж на някого да я подаря, че над 250 долара дадохме за нея...ама като знам колко е токсична и не мога и да я подаря...подарявам им френски преси на приятелите.
Ако някой се интересува защо са вредни капсулите и с какво --> пластмасата е виновна и най-вече един химикал в пластмасата, наречен бисфенол, (илиBPA). Скоро имаше ИЗ фейсбук статии, защо да не се пие вода от пластмасова бутилка в топъл, летен ден. Даже май и в българската преса доктори се бяха изказвали да внимават хората като пият вода от пластмасова бутилка в жегите. Заради този токсин, които топлата вода разтваря и право в нашия организъм вкарва. Е, същото става и в пластмасовата капсула, където водата дори е вряща и успява да разтвори и "добави" към кафето още по-голямо количество от бисфенола...
Аз и като върл природозащитник бях против пластмасовите капсули, защото не ги и рециклират, но статията за безплодие свързано с бисфенол беше това, което въздейства на ММ и той се съгласи да варим кафето в тенджера
Също си купихме кутии за пакетиране на храна от BPA free пластмаса, изхвърлихме всичко пластмасово, на което НЕ пише bpa free, купихме метални бутилки за вода (не ръждива стомана, доста са тежки, но НЯМАТ алуминий). Изхвърлихме и всички тефал/тефлон съдове...
Това уж не е по темата, но според мен здравото тяло има по-големи шансове за произвеждане на бебе, та затова е добре да знаем как да не го замърсяване. Аз също до скоро не ги знаех тези тънкости, а и всеки ден научавам нови и нови неща...затова споделям тук и вие да знаете къде се крият скритите отрови и как да ги намалим
Ето тук и за алуминия, много дълга и изчерпателна статия, струва си да се прочете от начало до край
http://zdravnaakademia.blogspot.com/2015/05/blog-post_4.html?m=1