0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 5
« Отговор #200 -: Септември 08, 2015, 18:04:34 pm »
Момичета, цервикалният мукус е предимно вода- 90-95%. Може да варира от 20-60мл до 600 мл по време на О. Съдържа протеина муцин, от където и идва името- мукус. Муцинът е , този който прави мукуса по- лепкав и разтеглив, защото има "желиращо" свойство. Мукусът съдържа също и електролити (калии, калции и тн.), аминокиселини, глюкоза и други. По време на О. средата трябва да е по скоро алкална, за да има по- висока преживяемост на сперматозоидите. Естрогенът прави мукуса по- течен, за да могат сперматозоидите да влязат в матката, а прогестерона- по- плътен и прави средата кисела. Това е с цел, ако има настъпила бременност, киселата среда да убива патогенни микроорганизми, за да не се наруши бременността от инфекции.
Дали се вижда или не, няма голямо значение, важно е хормоните да са в норма и да се поддържа чиста флора. Високи нива на естроген не означават О. Между другото, затова се препоръчва жената да достигне до оргазъм или поне да е много възбудена, като прави секс за бебе, за да се втечни мукуса.
По интересно е положението на шийката- ниско в началото на МЦ, високо при О. и бременност, като може да "слезе" надолу веднага след опождането, но след това пак да се вдигне. Но за този метод- никакви нокти, за да не се нарани шийката, безупречна хигиена, защото при О. цервиксът е леко отворен.
Аз от личен опит мога да кажа за положението на шийката, че когато бях бременна, след О. слезе за 2-3 дена, но после се вдигна високо.
« Отговор #201 -: Септември 08, 2015, 18:50:27 pm »
Здравейте момичета. Да споделя и аз от личен опит. При двете ми бремености (първата на 20, втората на 26) не съм имала ЦС. Разбрах какво е това след първото раждане. Видях го еднократно и се притесних. Звънях да обяснявам на гинеколога какво съм открила. Но тогава нямаше интернет. Първия път забременях след 6 месеца (имаше лек проблем), втория път на първия месец. Откакто навърших 35 виждам ежемесечно и водниста и като яйце ЦС. Сега съм на 37 и правим опити от февруари. Всеки месец има ЦС, но бременност не. Та, според мен не е задължително да е обилна и ако не се вижда, не означава, че я няма.
« Отговор #202 -: Септември 08, 2015, 19:31:52 pm »

Хах, тотално съм в шах и мат. Значи наличието или липсата на ЦС не е гаранция за наличие на О. тоест, може да имаш хубава белтъкообразна ЦС и пак да нямаш О и обратното, да имаш О, пък да нямаш ЦС??? А сега де?
[/quote]

За съжаление, Кали, точно така се случи с мен. Месеци наред правихме опити и всеки път нищо не ставаше. Когато започнах да меря БТ (може да ми видиш графиките от август до декември 2011г.), нещата никак не изглеждаха добре. Тогава не разбирах нищо от следене на О, кисти, хормони и т.н. Останаха много неизяснени въпроси, отговорите, на които намерих с времето. Само един остана - така и не разбрах причината за липсата на О, при условие, че всичко ни беше наред.
*
« Отговор #203 -: Септември 08, 2015, 23:13:22 pm »
Лили, много хубав симптом е този с болките в гърдите :)

Аз онзи ден на 11 ден след евентуалната О, "цъфнах". Една оскъдна менструация с много болки, два дена болки, такова чудо до сега не е било... ММ много се притесни защо не съм бременна... Аз също малко се стресирам, особено като комшийката ми (тази от Индия) превърна забременяването в състезание. Състезава се с мен и с още една нейна приятелка, която аз не познавам, защото не живее в блока...

Надявам се на септемврийско зачатие, октомврийски положителен тест за бременност и юнско бебе :)
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
« Отговор #204 -: Септември 08, 2015, 23:24:43 pm »
Надявам се на септемврийско зачатие, октомврийски положителен тест за бременност и юнско бебе :)
пожелавам ти го maki  :)
Иначе при мен тези болки бяха за 2-3 дни и вече отминаха. Днес Т ми падна - вечерната. Аз си меря и вечер температурата преди лягане, предишните дни държеше 37.3, днес падна на 36.9, сигурно и утре сутринта ще е ниска  :( иначе съм решила ако до петък е все още 36.8-36.9 и няма цикъл, ще си пусна един кръвен чхг. Преместили са единия офис на цибалаб на много удобно за мен място - до метростанцията където сутрин отивам за работа, така че сега ще мога по всяко време когато реша да си пускам сутрин изследвания  :lol:

Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
*
« Отговор #205 -: Септември 08, 2015, 23:59:58 pm »
Лили, стискам палци да има положителни изненади при теб този месец :)

Кали, забравих да кажа, че са ти много сладки зверчетата, и ти космата котка имаш. Тук на запад хич няма космати котки, само ако са породисти. А в Бг като дете имах улична котка, ама и тя бая космата беше...ех, как искам една бг котка :)

Момичета, за изпотяването говорехте онзи ден. Аз имам нощно изпотяване, какво означава това?
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

*
« Отговор #206 -: Септември 09, 2015, 00:06:34 am »
нощно изпотяване може да значи много неща, може и нищо да не значи. Аз тези дни четох за нощното изпотяване защото моя мъж ми се оплака, че онази нощ се събудил мокър от пот и се притесних. Симптом е на много заболявания, няма как да се разбере докато не се появят и други симптоми. А ние го коментирахме май във връзка с проблемите на ЩЖ, но там пак има и други симптоми освен изпотяването. Така че ако нямаш никакви други оплаквания, може би е просто от жега  :?
maki нещо нямам надежди за този месец ....

*
« Отговор #207 -: Септември 09, 2015, 00:21:57 am »
Аз пък всеки месец имам големи надежди... :) ЩЖ я изследвах април, беше в норма... Сега ще вървя да чета за изпотяването, защото и през зимата го имам...

« Отговор #208 -: Септември 09, 2015, 03:14:52 am »
Момичета,тотално ме объркахте  с тази ЦС,нека си изкажа и аз моето мнение от скромния ми опит.Лично при мене няколко дни преди овуто имам водниста както я описвате,по време на овулация ми като белтък,сополива както се изрази една от дамите.А след овулация става лепкава и кремообразна,точно като нещо подобно на крема сирене,тогава вече се знае че овулацията ми е минала.Но според мен всеки организъм  е напълно различен,при някой жени може би се отделя по-голямо количество,при някой по-малко.Аз освен меренето на БТ и правенето на тестове за ОВУ,от миналия месец добавих и метода с опипване на шийката на матката-всеки ден от края на цикъла,се опипва позицията на матката-сядате в удобна за вас поза( с идеално чисти ръце) си вкарвате средния,и опипвате къде се намира-когато шийката е най-на ниско и лесно я достигате с пръст,значи не сте във фертилните си дни,ще усетите по нататък че с всеки изминал ден почва да се покачва все по нагоре,и когато достигне позиция в която е най-нагоре значи сте в най-плодовитите си дни,ако се запази така и след предполагаемата дата на цикъла,то има голяма вероятност да сте заченали бебе.Заедно с този метод,имате възможноста когато опипвате шийката да проверявате всеки ден и слузта когато си изкарате пръста.....Надявам се правилно да обясних и да съм била от полза..
Някъде четох че преди секса е хубаво да се прави промивка със сода,но киселинността на влагалището също както ЦС играе много голяма роля в оплождането,тя е естествена бариера за сперматозоидите. Не всички от тях трябва задължително да стигнат до яйцето. Целта е да се осигури механизъм за естествен отбор и да достигнат само най-жизненоспособните. А и те се задържат в тази среда толкова за кратко, че бързите ще преминат и ще оцелеят. Или с една дума, според мен киселинността създава проблеми за забременяването в много малък процент случаи и аз не бих поела риска да я променям. :D :D

*
« Отговор #209 -: Септември 09, 2015, 07:31:51 am »
 :lol: detence1993 направо си представям как ще се  8O моя мъж ако преди секс му кажа: абе я чакай малко да си ударя една бърза промивка със сода  :lol:  според мен природата е дала достатъчно механизми за забременяване, не е нужно и ние да се намесваме защото от много намеси резултата е ясен - нищо не става накрая.
Момичета аз установих нещо, което още не съм проверила с достатъчно факти, но температурата мерена вечерта е също толкова показателна и се движи паралелно със сутрешната Т. Тоест не е нужно след поне 4 часа сън, без движение и т.н. условности. Ние сме активни по един и същ начин през целия ден. Не знам какво е положението ако един ден спортуваш, а на другия не- вероятно трябва да мине известно време след спорта докато се нормализира Т.
Maki ако винаги си се изпотявала - едва ли е проблем, а по-скоро особеност на тялото. Ако изпотяването се е появило скоро, тогава имаш причина да четеш. Казвам го защото изпотяването е симптом на много неща - от обикновена настинка до сериозни болести. Затова не се шашкай много, може нищо да не означава
Добавям редакция - на мен днес ми зацапа  :( установих го докато си проверявах шийката, която обаче си е на същото място като предните дни, но е по-твърда. Който ползва този метод може ли да ми каже колко време след началото на цикъла шийката слиза надолу?
« Последна редакция: Септември 09, 2015, 08:13:54 am от lilibell »

*
« Отговор #210 -: Септември 09, 2015, 08:21:31 am »
Здравейте,момичета.
Днес забелязах,че моята ЦС е "сополива" на жаргон, също така усещам едни болки в яйчниците ту в ляво,ту в дясно. Забелязала съм,че около О всеки месец имам такива болки...... надявам се да е настъпила О.
Цикълът ми е около 25 дни,а днес ми е 12-ти ден...... Днес сутринта направихме поредното бебеправене с моя мъж, като плановете ми са да опитваме така пред ден до 20-тия ден.
Хубав ден от мен.
Пожелавам Ви един много слънчев и спокоен ден   :sunshine:
« Отговор #211 -: Септември 09, 2015, 08:37:11 am »
lilibell аз пробвах този метод с шийката миналия месец и това ме подведе. Беше високо преди датата на цикъла,обаче лелката дойде.Може би главната разлика ,която забелязах е че по време на О шийката беше много омекнала, а няколко дни преди цикъла стана по-твърда.
Е аз се отказах да следя за симптоми след О ,защото направо се побърквам. Ще си чакам Ц и това е.
Явно всичко си е Божа работа, колко много жени забременяват без да знаят даже какво е ЦС,мерене на БТ и т.н. Пожелавам си на мен и на всички вас много  :bfp:
Аз утре съм на лекар ,да стартираме с изследванията поне да видим къде е спънката. Досега искаше само да ме проследява 3 месеца - е , О има ,но бременност не.
« Отговор #212 -: Септември 09, 2015, 09:08:31 am »
Здравейте дами
От доста време не съм писала , но просто нямаше какво( ММ беше в чужбина)
Най- накрая направихме спермограма и слава богу всичко там е наред . При мен нещата също бяха ок и от втори ден на МЦ док ми предписа Клостилбегит и Медрол.На 11-ти ден имах три фоликула по 23мм и ми биха прегнил 5000.С милото се "потрудихме" следващите 3 дни и сега чакаме :) От днес започвам пак Медрол и Дуфастон а утре съм на преглед да видим дали има спукани фоликули ( преди няколко месеца установихме ЛУФ)
Тъй като не искам да имам съмнения за остатъчен прегнил при тестовете реших да си направя един експеримент и започнах да се тествам от третия ден след него ,за да видя кога ще се изчисти от организма ми ...когато това стане ще приложа и снимков материал :)  Предполагам че ако е станало чудото в един момент просто тестовете ще започнат да се насищат отново ,ако ли не поне ще знам за следващия път от кой ден теста ще ми е реален :)
Това е от мен за сега Успех на всички  :D
*
« Отговор #213 -: Септември 09, 2015, 09:09:46 am »
Аз юли месец бях последно на генеколог - специалист по репродуктивно здраве, който ми проследи фоликулите и установихме,че наближава овулация (фоликулът беше стигнал 19 мм), постави ми Прегнил 5000 и ми каза след 12 часа да започваме бебеправенето.
Ние го послушахме,разбира се и смятахме,че юли е нашия месец,но..... лелката ме посети в началото на август.
През август бяхме по почивки и не можах да отида на преглед,започнах да меря БТ,установих кога е О, като следях Вашите обяснения във форума,правихме опити преди да се повиши температурата,след повишението също,но... отново няма бременност- дойде ми на 29.08. Сега на 14.09 имам час при същия генеколог, като в момента работим по забременяването в къщи.
На 14.09 вероятно вече ще е минала овулацията, но все пак ще го посетя да ме прегледа да видим какво ще установи и той.
Пожелайте ми успех   :00001754:
*
« Отговор #214 -: Септември 09, 2015, 09:28:56 am »
djina_gi мерси за включването. И аз съм така - ползвам този метод за първи път този месец  и дори не започнах от началото на месеца и затова не мога да установя разлика в положението на шийката. Единствената разлика е, че до вчера беше мека, а днес е твърда. Може би очаквам между "високо" и "ниско" разположена да има разлика в см, а те да са мм. По друг начин не си обяснявам нещата - може би разликата между двете положения на шийката не е много голяма и може да се направи само ако човек има голяма практика с този метод.
И друго ме притеснява - нямам никакви пмс, преди първия ден беше едно гадене, едно подуване, на няколко пъти в живота ми са ме включвали на системи от обезводняване вследствие на повръщането. А сега - нищо.... наистина започвам да си мисля,че влизам в критическата.
djina_gi, Tedichka, rrrr ще ви стискам палци за успех този месец  :crossfingers:

« Отговор #215 -: Септември 09, 2015, 09:30:43 am »
Привет, момичета!

Аз да ви се оплача, този месец не ми е на късмет.  :? След датата на предполагаемата O започнах да усещам доста силно напрежение и болка в левия яйчник, която не преминава и се опасявам, че този месец ще съм със задържан фуликул. Така беше и през юни, после уж всичко се нормализира.  От много години не съм имала такива проблеми, а точно сега когато е важно всичко да е наред почнаха пак да се появяват. :( В края на седмицата съм на АГ, за да разбера какво става.

Чета ви и се вълнувам заедно с вас! Пожелавам успех на всяка една от вас и ви стискам палци!
Стискайте и за мен, да се нормализират нещата по-скоро, защото ми предстои прегледа и в репродуктивна клиника и не ми се иска тези перипетии да ни забавят допълнително.
*
« Отговор #216 -: Септември 09, 2015, 09:49:29 am »
Лили, според мен, за да разбереш какво е положението на шийката трябва да се започне от началото на МЦ, за да можеш да сравняваш. При мен 1-2 дена преди да ми дойде "слиза" надолу, а при бременността- "слезе" малко след (3-4дена) О. и после се "качи" пак.
Все пак и този метод не е особено показателен. БТ и при мен е кажи речи като ТТ, но и двете се влияят много лесно от външни фактори. ТО показват кога трябва да настъпи О., но не показват дали е настъпила наистина. И все пак има по- голяма вероятност да я уцелим, ако знаем кога ще настъпи, а не като при БТ кога е минала. Иначе най- сигурният метод е ултразвук + прогестерон и Е2 на 7-8 ден след вероятна О., за да се знае дали я е имало.
Иначе най-най-най- сигурният е бременност, така че пожелавам ни така да разберем дали сме имали О. :)
*
« Отговор #217 -: Септември 09, 2015, 10:09:38 am »
Pav-la а колко ти "слезе" - чувствителна ли беше разликата спрямо "високата" шийка или не?

*
« Отговор #218 -: Септември 09, 2015, 10:35:58 am »
Не си спомням много много, но май не, стана чувствителна разликата непосредствено преди цикъла. Аз този метод го използвах два месеца. Другия ще пробвам пак, като подновим опитите.
« Отговор #219 -: Септември 09, 2015, 11:25:19 am »
Здравейте момичета, много сте изписали, браво! Аз и днес реших да си поспя до късно, че скоро няма да имам такава възможност.
маки, майката на моя котарак е персийка-истинска :) с тъпа муцуна и много дълга козина. От нея идва този пух, койото повярвайте ми никак не е лесен за чистене!
Аз също много се потя, бях писала назад, че дори зимата съм толкова леко облечена, че всички ми се карат. Отдавах го на това, че съм дебеличка, но явно си има друга причина.
Аз да ви кажа, ,,излизам в отпуска" -говоря за симптомите, температурите, тестовете... И без това няма да имам никакво време за себе се, а доста се натоварвам като се опитвам да следя всичко. Дано все пак имаме време и желание за кекс от време на време, пък дано стане нащо бебче ей така, без много да го мислим...ако не, ноември хуквам и аз по изследвания! Забравих да напиша, че може би ще опитам метода с шийката, но само от любопитство, без да си втълпявам разни работи :)
Днес няма кафе, защото вече е обед, но ви черпя с едно много хубаво стихотворение. Аз понякога имам нужда от поезия и тя ме надъхва и дава нови сили да продължа напред. Сори, малко е дълго, но е златно! Хубав и усмихнат ден, прекрасни!

“Надежда,Вяра,Любов,Мъдрост” – Мира Дойчинова-irini

Надежда

Добър ден. Имам едно оплакване –
(направо си е жива рекламация) –
след цяла вечност напразно очакване,
връщам Надеждата – за реанимация.
Не подлежи на замяна? А в склада?
Дали няма нещо бракувано?
Иззето е всичко? Е, браво!
Безнадеждните едва съществуваме…
С кого разговарям, прощавайте?
Ооо, май съм объркала номера…