0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - Тема 5
« Отговор #180 -: Септември 08, 2015, 07:41:07 am »
Когато аз започнах да си следя овулацията, питах АГ дали да меря температура или с тестове и какво ще препоръча и тя ми каза, че повече стрес ще си причиня, ако се опитвам да следя графиката или ако си правя тестове за О, защото понякога са подвеждащи (влияят се от много странични фактори)  и ми каза, че общо взето, ако се прави секс през ден от 10 до 20 ден на цикъла (моят е средно 30 дни) ще има постоянно материал, който да посрещне яйцеклетката, независимо кога е овулацията. Съчетано с проследяване на мукуса би трябвало да даде достатъчно ясна индикация. Това позволява повече спонтанност и по-малко притеснения на двойката, а в крайна сметка е доказано, че стресът е един от сериозните врагове на бебеправенето.

:good_post:

Абсолютно съм съгласна с горенаписаното.

Ох, то и аз съм съгласна. Ама пусто, като си мислим, че нещо зависи от нас и не искаме да изпускаме от контрол каквото можем. То какъв контрол де, по-скоро знание... Другото е да правим кекс и да се надяваме на някаква случайност. Или така изглежда поне без следене на О.  :lol:

Аз по моята ЦС нищо, ама нищо не мога да разбера. Ето на, вчера имах водниста, каквато уж ми е около О. Ама на 7ми ден абсурд. Значи не е била такава, само е приличала :lol:

Ще си довърша и тоя цикъл с мерене на БТ и тестове за О., от които са ми останали само два, пък после ще видим... 

« Отговор #181 -: Септември 08, 2015, 08:44:05 am »
На мен ми е първи месец мерене на БТ и тестове за О и съм съгласна, че е стресиращо. Рано сутрин като видя, че температурата не се е покачила и започвам деня с разочарование. Миналата седмица бях на море и реших да не се натоварвам с мерене. Беше ми много спокойно, но сега пък ме дразнят празните места в графиката. Няма угодия  :)
Иначе досега нито графиката, нито тестовете показват някаква следа от О. Сега и аз не знам какво да очаквам - много късна О ли ще е, цикъл ли. Объркана работа.

Пожелавам прекрасен ден на всички  :D
*
« Отговор #182 -: Септември 08, 2015, 11:19:05 am »
Здравейте,момичета.
Аз съм нова в този форум, но съм тук със същата задача, както всяка от Вас - да се сдобием с дечица.
Имам дъщеря на 6 години и сега започваме опити за второ дете,но без успех до момента.
Опитите ни са от 5 месеца,като от два са доста сериозни.Преди последните два месеца си мислехме,че ще стане много лесно и не сме полагали кой знае какви усилия,но от два месеца посещавам специалист по репродуктивно здраве,следя температура и септември си мисля,че ще ми е на късмет  :)
Ще се опитам да си приложа графиката за коментари.
Желая на всички септември да ни е на късмет  :)
« Отговор #183 -: Септември 08, 2015, 12:17:12 pm »
  Добре дошла при нас,  rrrr! Желая ти наистина септември да е твоя, пък и нашия месец :) Ако искаш, разкажи ни малко повече за това, което правите в момента-хормони, изследвания...
Ей, хора, да се похваля аз, за пръв път от 3, 4 цикъла насам имам нормална м. както си трябва-с болките, обилността...не съм вярвала, че ще дойде ден, в който толкова да и се радвам на тая лелка :) вече почвам да си мисля, че онова последното цапане три дни изобщо не е било м. Ще се потрудим този месец, хихи, пък дано се получат работите ;)
Ех, днес се успах и няма кой да сложи едно кафе значиииии....
Пак ми липсвате всички......
« Отговор #184 -: Септември 08, 2015, 12:18:35 pm »
RRRR, Добре дошла във форума и успех в сбъдването на желанията ви!

По темата за следене на О и в частност меренето на БТ, всяка жена сама решава кой метод е най-подходящ за нея. Със сигурност комбинация от методи дава по-ясни резултати. Но така или иначе желанието ни да държим нещата под контрол понякога повече ни прецаква, отколкото да ни помага.

От това, което чета се оказва много по-важно да се погрижим да имаме подходяща цервикална слуз, отколкото да изчислим конкретния ден, защото опашатковците могат да оцелеят от 2 часа до 5 дни в зависимост от качеството на мукуса, а яйцеклетката от 12-24 часа. Секс през ден от 8-10 до 18-20 ден (в зависимост от продължителността на цикъла) следва да предостави достатъчно шансове за заветната среща между тях.

"В много книги пише, че спермата оцелява в продължение на 5 дни, а яйцеклетката – 24 часа. Технически погледнато е вярно (и е нещо, с което трябва да се съобразявате ако НЕ желаете да забременеете), но в действителност повечето сперматозоиди ще загинат само след 2 часа, ако няма благоприятстваща оплождането цервикална слуз, в която да плуват. Те ще се опитат да се изкачат до матката, изчерпвайки всичките си сили, и няма да успеят. Яйцеклетката пък живее само около 12 часа, така че не може да чака дълго. Сега разбирате колко е важна цервикалната слуз! Никога няма да успеете да забременеете със сперма, която преживява само 2 часа и яйцеклетка,к оято издържа само 12 часа. Тази информация е наистина само за да ви накара да се почувствате по-добре, ако опитвате да забременеете отдавна и всичките ви изследвания за стерилитет са нормални. Ако този план не подейства в продължение на 3 месеца и наистина сте го спазвали стриктно, си купете обикновен сироп за кашлица (например Мукосолвaн или който и да е друг, на който пише, че е ОТХРАЧВАЩ) и взимайте по една доза всеки ден, за предпочитане няколко часа преди секс, като започнете от 10-ти ден до деня след като тестът за овулация стане положителен. Сиропът ще помогне всички секрети в тялото ви да станат по-течни, в това число и цервикалната слуз (наистина, не са ли ужасни някои от подробностите, свързани с правенето на бебе). А по-течната цервикална слуз ще позволи на сперматозоидите да преживеят около два дни и да се изкачат до матката, където ще са готови да посрещнат яйцеклетката по време на 12-часовия й живот."

Източник: http://www.biberonbg.com/info/plan_za_zabremeniavane.htm

« Отговор #185 -: Септември 08, 2015, 12:59:50 pm »
Mirracles, полезна информация. Остава въпроса обаче, ако няма цервикална слуз, има ли изобщо О? Ако въпросния текст се съотнесе към абсолютно нормални жени (имам предвид, жени без никакви здравословни и хормонални проблеми) би могъл да бъде полезен. Тук има мацки ( в това число съм и аз), които изобщо нямат ЦС. Вероятно за тази липса има причина, а тя, предполагам е хормонална, което автоматично води до проблем с О...не съм сигурна дали е така, разсъждавам просто :)
« Отговор #186 -: Септември 08, 2015, 13:17:24 pm »

Гъбке,

Не знам дали нещата могат да се приемат за така черно-бели и еднозначни (ако има/няма едното, непременно има/няма и другото и тн). Още повече, че всичко е много индивидуално. Може да трябва паралелно да се работи за хормоналния баланс и подобряване на мукуса с други средства.

Обаче откакто научих за тези подробности за цервикалния мукус, реших да си купя и от този месец да ползваме Pre-seed, гел/лубрикант, който се ползва в дните около предполагаемата овулация и подобрява цервикалния мукус, а оттам и благоприятства по-дългото оцеляването на опашатковците и съответно вдига шансовете да се срещнат с яйцеклетката. В нета намерих отзиви от момичета, които са забременели след като са започнали да го ползват (дори при наличие на мъжки фактор).

*
« Отговор #187 -: Септември 08, 2015, 13:26:16 pm »
Здравейте и от мен. По въпроса за ЦС -  не става въпрос само за самата ЦС и това дали е по-течна или не, а за структурата на ЦС, която е различна в различните периоди. За мен нещата са свързани: при наближаване на О, съответните хормони в съответното количество на съответния подходящ ден определят ЦС да стане белтъкообразна. Като мине О, пак съответните хормони в съответното количество определят същата ЦС да бъде кремообразна. Тоест какво ще ви помогне да втечните ЦС в дни, когато е напълно неподходящо за забременяване? ОК ще я втечните, но тя няма да има същите свойства и същата структура като ЦС, която е резултат от подходящите хормони. Не знам дали го обяснявам разбираемо. Според мен това, че няма ЦС видимо не значи, че изобщо няма. В разни сайтове чета, че най-добре се вижда каква е ЦС като се вземе директно от шийката. Ама аз толкова неща си ръчкам тук и там, че сега само шийката ми липсва в списъка  :D Иначе метода е: с два пръста стискате шийката и изваждате каквото е останало и го анализирате  :lol:
Точно днес четох в един руски сайт, че когато ЦС е в белтъкообразна форма, структурата й под микроскоп наподобява каналчета, по които минават опашатите. Тоест тя структурно се различава в различните периоди.
« Последна редакция: Септември 08, 2015, 13:48:47 pm от lilibell »

Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
« Отговор #188 -: Септември 08, 2015, 13:45:30 pm »
Здравейте и от мен. По въпроса за ЦС -  не става въпрос само за самата ЦС и това дали е по-течна или не, а за структурата на ЦС, която е различна в различните периоди. За мен нещата са свързани: при наближаване на О, съответните хормони в съответното количество на съответния подходящ ден определят ЦС да стане белтъкообразна. Като мине О, пак съответните хормони в съответното количество определят същата ЦС да бъде различна. Тоест какво ще ви помогне да втечните ЦС в дни, когато е напълно неподходящо за забременяване? ОК ще я втечните, но тя няма да има същите свойства и същата структура като ЦС, която е резултат от подходящите хормони. Не знам дали го обяснявам разбираемо. Според мен това, че няма ЦС видимо не значи, че изобщо няма. В разни сайтове чета, че най-добре се вижда каква е ЦС като се вземе директно от шийката. Ама аз толкова неща си ръчкам тук и там, че сега само шийката ми липсва в списъка  :D Иначе метода е: с два пръста стискате шийката и изваждате каквото е останало и го анализирате  :lol:
Лили, много разбираемо го обясняваш даже. Нещо подобно имах и аз предвид, но уви, не съм се изказала правилно (отново). моята мисъл беше, че щом липсва ЦС, вероятно има хормонална причина за това. В този случай е твърде вероятно да има проблем и с О, така че каквото и да ползваме за втечняване на ЦС и за благоприятна среда на плувците....ако няма до какво да стигнат, ефекта ще е нулев. А това с шийката ми е много странно. Бях писала веднъж, но никой не ми обясни. Дори се рових из нета да намеря описание (картинка) на женските ,,чаркове" от вътре (Смейте ми се сега). Исках да прочета колко см е влагалището и как точно ,,изглежда" на пипане шийката...странно и смешно може да звучи, но аз наистина не мога да преценя на пипане (вярно, че едно подробно описание на това би звучало доста нелепо), но все пак, ако някой има желание, нека ми пише на лични  :wink: Пък моята ЦС от доста време насам е гъста и бяла :( а отлично си спомням и другата-благоприятната......преди година  :balk_144:
Редакция:
,,Този план е главно за жени, които вече са били бременни веднъж и за които се предполага, че нямат някакъв определен проблем със зачеването, който е нужно да бъде диагностициран и лекуван."
Така започва статията, сега я отворих :) те туй имах предвид аз :P
« Последна редакция: Септември 08, 2015, 13:52:23 pm от Луда гъба »
*
« Отговор #189 -: Септември 08, 2015, 13:51:58 pm »
Ееее нещо ми се случва с постовете  :( Кали ще ти пиша на лични как съветват да се взима проба  :lol:
А иначе аз си мисля, че най-вероятно имаш ЦС, но не е обилна или я пропускаш. При мен например не винаги има следи по бельото или по ежедневната превръзка.

« Отговор #190 -: Септември 08, 2015, 13:56:23 pm »
Това с ЦС изобщо не го схващам и аз. Ето например, навсякъде се говори, че най-благоприятната ЦС е белтъкообразната. Обаче, също толкова навсякъде се казва, че при много жени, тя всъщност била течна. Е, аз сега де? Едно е да ти е разтеглива и приличаща на сопол (извинявам се за натурализма), съвсем друго е да е течна. И понеже съм ги виждала при себе си и двете, при това не само в О., а и далеееееееч от нея, изобщо не мога да разчитам на това.

ПП. Това със сиропа за кашлица ->  8O 8O 8O

« Отговор #191 -: Септември 08, 2015, 14:02:36 pm »
Калия се върна за да не се бъркат новите ни членки   :D
Позволявам си да публикувам нещо, което ме накара да се усмихна и определено ме зареди с много положителна енергия!! Усмихнете се и вие, милички и никога не губете надежда!

Рецепта за Бъдеще

От бъдещето си поръчай вяра,
че утрешният ден ще е красив.
А в днешната си луда надпревара
поспри за миг... И продължи щастлив,
че имаш дом, приятели и здраве,
че дишаш, и обичаш, и мечтаеш,
че жив си, и човешки се раздаваш
откакто има свят, и до безкрая...
Рисувай свойто Утре със усмивка.
Къде започва следващият ден?
Във онзи миг, когато си притихнал
и твоята душа не е във плен...
И всичките моменти се преливат
в една вълшебна обща светлина...
Знай, бъдещето вечно е щастливо!
Когато го започнеш от Сега.

автор: irini
*
« Отговор #192 -: Септември 08, 2015, 14:06:06 pm »
Това с ЦС изобщо не го схващам и аз. Ето например, навсякъде се говори, че най-благоприятната ЦС е белтъкообразната. Обаче, също толкова навсякъде се казва, че при много жени, тя всъщност била течна. Е, аз сега де? Едно е да ти е разтеглива и приличаща на сопол (извинявам се за натурализма), съвсем друго е да е течна. И понеже съм ги виждала при себе си и двете, при това не само в О., а и далеееееееч от нея, изобщо не мога да разчитам на това.

така си е, много объркващо, белтъка не е течен, а жилав и лепкав.Течна е водата - аз такава ЦС не съм имала.
Калия много хубаво стихче, наистина трябва да сме заредени с вяра и надежда защото пътя ни няма да е от лесните. Лесните пътища са за лесните хора  :D

*
« Отговор #193 -: Септември 08, 2015, 14:25:17 pm »
RRRR, Добре дошла във форума и успех в сбъдването на желанията ви!

По темата за следене на О и в частност меренето на БТ, всяка жена сама решава кой метод е най-подходящ за нея. Със сигурност комбинация от методи дава по-ясни резултати. Но така или иначе желанието ни да държим нещата под контрол понякога повече ни прецаква, отколкото да ни помага.

От това, което чета се оказва много по-важно да се погрижим да имаме подходяща цервикална слуз, отколкото да изчислим конкретния ден, защото опашатковците могат да оцелеят от 2 часа до 5 дни в зависимост от качеството на мукуса, а яйцеклетката от 12-24 часа. Секс през ден от 8-10 до 18-20 ден (в зависимост от продължителността на цикъла) следва да предостави достатъчно шансове за заветната среща между тях.

"В много книги пише, че спермата оцелява в продължение на 5 дни, а яйцеклетката – 24 часа. Технически погледнато е вярно (и е нещо, с което трябва да се съобразявате ако НЕ желаете да забременеете), но в действителност повечето сперматозоиди ще загинат само след 2 часа, ако няма благоприятстваща оплождането цервикална слуз, в която да плуват. Те ще се опитат да се изкачат до матката, изчерпвайки всичките си сили, и няма да успеят. Яйцеклетката пък живее само около 12 часа, така че не може да чака дълго. Сега разбирате колко е важна цервикалната слуз! Никога няма да успеете да забременеете със сперма, която преживява само 2 часа и яйцеклетка,к оято издържа само 12 часа. Тази информация е наистина само за да ви накара да се почувствате по-добре, ако опитвате да забременеете отдавна и всичките ви изследвания за стерилитет са нормални. Ако този план не подейства в продължение на 3 месеца и наистина сте го спазвали стриктно, си купете обикновен сироп за кашлица (например Мукосолвaн или който и да е друг, на който пише, че е ОТХРАЧВАЩ) и взимайте по една доза всеки ден, за предпочитане няколко часа преди секс, като започнете от 10-ти ден до деня след като тестът за овулация стане положителен. Сиропът ще помогне всички секрети в тялото ви да станат по-течни, в това число и цервикалната слуз (наистина, не са ли ужасни някои от подробностите, свързани с правенето на бебе). А по-течната цервикална слуз ще позволи на сперматозоидите да преживеят около два дни и да се изкачат до матката, където ще са готови да посрещнат яйцеклетката по време на 12-часовия й живот."

Източник: http://www.biberonbg.com/info/plan_za_zabremeniavane.htm

Много интересна информация. Ние правим опити почти през ден в този период, но явно средата, в която виреят нашите сперматозоиди и яйцеклетни не е подходящата.
Аз съм с нормални изследвания, спермограмата на мъжа ми е супер.... общо взето всичко е наред,но не се получава.Ще взема да опитам с един сироп за кашлица,както е описано в тази статия. Човек в нашата ситуация е склонен да опитва какви ли не неща   :P
« Отговор #194 -: Септември 08, 2015, 14:43:08 pm »
rrrr,

Изобщо не се обезкуражавай и не си вади прибързани изводи, все пак вие пробвате само от 5 месеца, както си написала. Виж какво пише в тази статия:

"Преди да се притеснявате, запомнете, че в един отделен менструален цикъл шансовете на идеалната здрава двойка да постигне успешно забременяване са само около 25%, дори и ако правят секс абсолютно всеки ден. Това се нарича плодовитост и представлява фертилният потенциал на двойката. Хората не са много ефикасни при правенето на бебета!"

Източник: http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&view=article&id=934
« Отговор #195 -: Септември 08, 2015, 14:50:52 pm »

Това и мен ме обърква много. Бях чела преди време, че воднистата ЦС също е много подходяща. Аз обикновено съм с белтъкообразна, но ето че този месец ми беше точно като вода, при това обилна. Има още няколко дни, за да ви кажа, дали се е оказала правилната ЦС, но до момента нещата изглеждат доста обещаващи и различни от предходните месеци.  :D :crossfingers:
Друго, което със сигурност мога да потвърдя от опит е, че наистина не е нужно да има външно изтичане на ЦС, за да съществува тя. При планирането на първата ми бременност, бях абсолютно суха, заради Клостилбегита. Даже сексуалните контакти бяха малко болезнени на моменти. Явно, обаче, някъде там е имало подходяща ЦС и нещата са се случили.
А за сиропа за кашлица съм чела доста пъти. Неволно съм усещала действието му "по този начин",когато съм била болна и  наистина секретите ми са се втечнявали доста. Все пак не съм се замисляла да го ползвам с тази цел, понеже ЦС имам винаги в изобилие. Лошото преди години беше, че въпреки това, О нямах и не подозирах за проблема си.
*
« Отговор #196 -: Септември 08, 2015, 15:04:26 pm »
ЦС става белтъкообразна/течна под влияние на естрогените в първата фаза на цикъла. Обаче повишаването на естрогените не означава, че О ще се осъществи. Така че за мен това е обяснението за хора с ЦС и проблем със забременяването.
Клостила е свързан с производството на естроген защото когато се пие клостил лигавицата често изтънява, а тънка лигавица обикновено е заради недостига на естроген. След като влияе на естрогена, логично да влияе и върху ЦС. Аз обаче като бях на клостил не помня дали имах или нямах ЦС, но аз пиех и естрофем така че нещата бяха доста комплексни.

*
« Отговор #197 -: Септември 08, 2015, 15:45:59 pm »
rrrr,

Изобщо не се обезкуражавай и не си вади прибързани изводи, все пак вие пробвате само от 5 месеца, както си написала. Виж какво пише в тази статия:

"Преди да се притеснявате, запомнете, че в един отделен менструален цикъл шансовете на идеалната здрава двойка да постигне успешно забременяване са само около 25%, дори и ако правят секс абсолютно всеки ден. Това се нарича плодовитост и представлява фертилният потенциал на двойката. Хората не са много ефикасни при правенето на бебета!"

Много си мила, Mirracles
Аз съм позитивен човек и вярвам,че нещата ще са в наша полза.
Радвам се,че тук има толкова позитивни хора, като вас.
Научавам винаги все нови и нови неща от Вас, за което съм безкрайно благодарна.
Господ да Ви благослови   :wink:

Източник: http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&view=article&id=934
« Отговор #198 -: Септември 08, 2015, 17:00:33 pm »
Все пак не съм се замисляла да го ползвам с тази цел, понеже ЦС имам винаги в изобилие. Лошото преди години беше, че въпреки това, О нямах и не подозирах за проблема си.
Хах, тотално съм в шах и мат. Значи наличието или липсата на ЦС не е гаранция за наличие на О. тоест, може да имаш хубава белтъкообразна ЦС и пак да нямаш О и обратното, да имаш О, пък да нямаш ЦС??? А сега де?
« Отговор #199 -: Септември 08, 2015, 17:51:47 pm »
Все пак не съм се замисляла да го ползвам с тази цел, понеже ЦС имам винаги в изобилие. Лошото преди години беше, че въпреки това, О нямах и не подозирах за проблема си.
Хах, тотално съм в шах и мат. Значи наличието или липсата на ЦС не е гаранция за наличие на О. тоест, може да имаш хубава белтъкообразна ЦС и пак да нямаш О и обратното, да имаш О, пък да нямаш ЦС??? А сега де?

Да, защо се учудваш, Кали?