0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 5
« Отговор #160 -: Септември 05, 2015, 23:09:10 pm »
виждат се  :D много сладки чудовища

Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
« Отговор #161 -: Септември 06, 2015, 09:54:55 am »
Добро утро момичета, макар за мен да не е :( Днес ми е 14 ден от цикъла и чакам овулация, пък то взе, че пак ми дойде. В чудо се виждам, моля, посъветвайте ме какво да правя. Ако ида на лекар дали ще ми изпишат противозачатъчни за регулиране или има и други лекарства. Всеки изминал ден се отдалечавам от мечтата си, ще се побъркам вече.
*
« Отговор #162 -: Септември 06, 2015, 10:49:41 am »
не знам какво да те посъветвам  :( единственото, което ми идва на ум е да отидеш при АГ да погледне какво е положението с яйчници и матка и евентуално някакви хормони да пуснете, за да се види цялостната картинка. Ние тук само може да гадаем... А ти силно течение ли имаш, с чиста и ясна кръв или само зацапване? Не знам защо ми се върти в ума, че по време на О също може да има зацапване.

« Отговор #163 -: Септември 06, 2015, 10:59:53 am »
Знам, Лили, написах го просто...и аз не знам защо :( като , че ли имам нужда някой да ми каже нещо хубаво. Сценария е ясен за съжаление, ще ида на АГ, най-лесното нещо е да ми кажат, че влизам в критическа и да ми изпишат противозачатъчни за да регулираме цикъла и толкова. Имам вече няколко познати, които са на мойте години. Дори хормони не са им пускали. Пият си хапчетата и нямат проблеми, но вече имат по две деца, така, че приемат нещата нормално. Чудя се дали не търся и аз под вола теле. Не ми се иска да се отказвам, но...всички пътища водят на там. Ето, отново пиша безсмислен пост, извинявам се, много съм объркана, пак....
Дописвам :) тръгна си нормално, както всеки път-не е обилно, тъмна кръв. Имам си и дежурните болки, които все още са поносими. Предния месец беше само 3 дни и беше само цапане.от тогава ме боляха гърдите и се появи онова посиняване, за което писах. Сега, като че ли се поуспокоиха, не болят толкова. Обяснявам си и аз всичко с хормоналния дисбаланс, но не знам дали нещата са обратими и дали може това състояние да се повлияе от лечение. Точно това най-много ме тревожи.
« Последна редакция: Септември 06, 2015, 11:07:56 am от Луда гъба »
« Отговор #164 -: Септември 06, 2015, 11:15:33 am »
Гъбке,

Понякога по време на овулация се случва да има зацапване, казват че е нормално. Ако наистина пък ти е дошъл цикъла, по-добре се посъветвай с лекар, за да се разбере каква е причината за това. На мен са ми регулирали цикъла и с нехормонални лекарства, но много зависи при какъв лекар ще попаднеш и какво има нужда да се регулира. Преди години след множество неуспешни опити на гинеколожката да ми реши проблема с поликистозни яйчници с хормонални препарати, накрая една ирисоложка-хомеопат от Пловдив ми реши проблема в дългосрочен план с фоликулин по нейна схема. Мамолог ми е предписвал и мастодинон (пак хомеопатичен препарат) с подобна цел и доста добър успех.

Не унивай! Такива периоди има всяка от нас. Горе главата!
« Последна редакция: Септември 06, 2015, 11:21:32 am от Mirracles »
*
« Отговор #165 -: Септември 06, 2015, 12:04:21 pm »
Кали знам, че ти изглежда така, сякаш нещата се влошават - и аз съм го минала нали знаеш. Положителното е това, че надежда винаги има докато човек се бори. Историята е пълна с примери на забременели жени в критическата, без цикъл, с нередовен цикъл, отписани от лекарите и напук на цялата медицинска теория и практика. Настоявай хубаво да ти огледат яйчниците за някой задържан фоликул - той може да ти прецака цикъла, да го удължи или съкрати. Скоро една колежка се оплакваше, че цикъла й подранил с 10 дни, отишла на УЗ и се оказало задържан фоликул. Тези фоликули са много коварни - може изобщо да не разбереш, че ги имаш. Често минават без симптоми, но често дават отклонения. Според мен това е най-вероятната причина за проблема ти, особено като ти не си правила УЗ на 2-3ти ден от цикъла, за да знаеш дали си започнала цикъла чиста.
А хормонитеможе и на своя глава да си ги пуснеш, макар че ако се установи с УЗ задържан фоликул хормоните със сигурност няма да са в норма. Не се шашкай - аз нали знаеш с какво ниско АМХ съм, вече съм с двата крака в критическата и пак имам цикъл сравнително редовен. При теб едва ли "критическа" ще е причината.

« Отговор #166 -: Септември 06, 2015, 12:24:20 pm »
Привет, момичета :)
Аз пътувам към София и ви чета.
Лили, твоята Т май наистина се покачва. Може наистина да си имала късно О.
Кали, и аз бих те посъветвала да отидеш на преглед. Не се отказвай. Пътят е труден, но така победата е още по-сладка :)
*
« Отговор #167 -: Септември 06, 2015, 12:30:03 pm »
Лили, твоята Т май наистина се покачва. Може наистина да си имала късно О.
нееее, не мисля,че О ми е била на 20ти ден. Разликата в температурата е много малка - 0.2. Ако ми се вдигне Т над 37 тогава ще повярвам за О на 20ти ден.  Лошото е, не сме правили секс тогава, т.е. шансовете за бременност в този цикъл са 0 ако наистина съм имала късна О.
Между другото като гледам така и подходяща ЦС нямам - в момента ми е плътна бяла и оскъдна, а тя се води ЦС след О. Въпреки че ми се прави секс, така че май този симптом го изключвам от списъка с овулационни симптоми - ако разчитам на него значи цял месец съм в О  :lol:
« Последна редакция: Септември 06, 2015, 12:32:07 pm от lilibell »

« Отговор #168 -: Септември 06, 2015, 16:06:03 pm »
Здравейте момичета.
Може ли да погледнете тестовете и графиката ми,добре ли вървят?
http://prikachi.com/images.php?images/730/8341730n.jpg
http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?userLoginName=bebka93

*
« Отговор #169 -: Септември 06, 2015, 19:25:11 pm »
detence1993 повечето ти цикли са с продължителност над 30 дни, не е ли малко рано за тестове за О от 6ти ден? Иначе втората черта означава, че О предстои съвсем скоро, но от друга страна при средно 30-дневен цикъл не би трябвало да е толкова рано. Ти не беше ли със СПКЯ? Ако е така мисля,че това се отразяваше върху достоверността на тестовете и температурата, но нека който е по-запознат да каже.

« Отговор #170 -: Септември 07, 2015, 00:08:01 am »
detence1993 повечето ти цикли са с продължителност над 30 дни, не е ли малко рано за тестове за О от 6ти ден? Иначе втората черта означава, че О предстои съвсем скоро, но от друга страна при средно 30-дневен цикъл не би трябвало да е толкова рано. Ти не беше ли със СПКЯ? Ако е така мисля,че това се отразяваше върху достоверността на тестовете и температурата, но нека който е по-запознат да каже.
Ами бях,но беше много лека форма-2 3 кистички в яйчниците,нали пих Ясмин,и тем подобни,и като ходи последните 2 пъти да следим овуто каза че всичко е наред..Цикъла ми е различно всеки месец,накупила съм 20 теста,защото наистина искам да я видя с тестове този месец  :D

« Отговор #171 -: Септември 07, 2015, 09:36:03 am »
Добро утро, момичета! Понеделник е днес, успешна да ви е седмицата(аз съм отпусчица)! Кафето е от мен, заповядайте :)

Аз взех решение да спра Агнеса. От както го пия съвсем се объркаха циклите ми, та...ще пробвам без него сега.
lilibell, Mirracles благодаря ви за подкрепата  :bighug:
Другите момичета къде сте?
« Отговор #172 -: Септември 07, 2015, 10:31:35 am »
Здравейте, момичета!

Чудно място е този форум - влизаш тук и получаваш магическата подкрепа, от която имаш нужда, освен съвети се раздават и вълшебен прашец, ангелски крила и какво ли още не. Няма препятствие, което да ни спре, няма трудности, които да не можем да преодолеем - заедно :)
Успешна, лека и усмихната седмица от мен! :)

« Отговор #173 -: Септември 07, 2015, 10:35:17 am »
Здравейте :)

Тук сме, просто вчера нямах грам време да седна да напиша два реда. Но ви следя!

Кали, тъкмо това си мислех да ти пиша - да спреш добавките. Все пак, според мен, мини да те види доктор. Може да е някакъв елементарен проблем.

Съветвам те и аз, а сама не се решавам. Тая БТ съвсем откача вече. Четох някъде, че кафето водело до изстиване на организма, та се чудя да не би като го почти спрях, да съм станала по-топла...  :lol:

*
« Отговор #174 -: Септември 07, 2015, 10:40:57 am »
И аз така спрях добавките - вечерна иглика, масло от ленено семе и всички други, които съдържат фитоестрогени. В крайна сметка не разбрах дали ми помагат или вредят. Сега ги пия само десетина дни от МЦ. По мои наблюдения увеличават шанса за задържане на фоликули, но нямам реални доказателства за това защото нямам наблюдения от преди започването им.
Мисля че и преди съм казвала, но първия път когато имах задържан фоликул, в месеца преди това изяждах по 1 - 1,5 с.л. ленено семе дневно. Не знам дали това повлия или ниското ТСХ, което в този месец беше 0,02, а може едното да е следствие на другото. Така или иначе смятам, че пиенето на добавки съдържащи фитохормони трябва да бъде много много много внимателно.
Кали като минеш прегледа на УЗ кажи какво е положението, стискам палци да е нещо дребно и поправимо в следващия цикъл

« Отговор #175 -: Септември 07, 2015, 11:10:44 am »
Аз игликата я спрях още преди две седмици. Сега спирам и Агнеса, остава селена и Б 6. На лекар явно скоро няма да мога да ида, за съжаление. Нашия док бил в отпуска до средата на септември, някой друг го замествал, но били километрични опашки. Пък аз другата седмица като почна работа-край!
И да ида, същата работа де. Ще ми пуснат някои хормони евентуално...пък аз в момента нямам никаква възможност да си направя целия пакет :( началото на учебната година е някакъв кошмар в нас. Това детенце, да ми е здравичка, расте като гъба и освен всичките пособия за училище всеки сезон купуваме и нови дрехи, обувки...само за сведение, на 9 години (почти 10 де) в събота купихме маратонки 38 номер и обувки 39! Тва дете и мен ще задмине по крачуни, явно! А на височина хвърчи с по 10 че и повече см на година. Всички анцузи и дънки, купувани пролетта вече са и над кокалчетата :)
Както и да е, това са бели кахъри :) а мама е на заден план за сега :)
Адиии, на затопляне отива твойта работа :) как пиша наизуст...сега ще ти погледна графиката, не, че разбирам много де, ама това не е ли на хубаво???
Хора, знам, че ТСХ не е стресов хормон, но пък щитовидната много се влияе от стресове, аз така отключих Хашимотото, та се питам, възможно ли е това пусто ТСХ да се покачва от нерви? И мойто предпоследно беше паднало до 0.96, а само след 40 дни хвръкна на 5.76...три дни преди да дам кръв една жена припадна пред мен и аз много се уплаших. Сега и на работа голям стрес...ако я карам така, никога няма да мога да ги вкарам тези хормони в норма :( Не знам вече за кое да мисля по-напред, за ТСХ ли , за другите ли...А някой случайно да знае дали има илачи за това високо ФСХ? Просто сега се сетих ;)
Добре, че ви има вас, че малко да ми вдъхвате кураж и надежда, иначе до сега да се бях отказала...
« Отговор #176 -: Септември 07, 2015, 11:32:17 am »
Адиии, на затопляне отива твойта работа :) как пиша наизуст...сега ще ти погледна графиката, не, че разбирам много де, ама това не е ли на хубаво???

Ами не, не е хубаво, защото с началото на новия цикъл БТ на практика не падна и си седи висока. Та как ще се качи после след О., ако такава има изобщо? Четох, а и Денис ми каза, че при задържан фоликул така ставало - БТ не падала. Понякога. Понякога пък може и всичко да е наред по графиката, а задържан фоликул да има. Както и, че може БТ да не падне, а всичко да си е наред  :lol: Ходи, че разбери... Или трябва да ходя на УЗ, ако не съм изтървала момента де, или трябва да чакам да видя дали ще има О. и БТ ще се повиши.

« Отговор #177 -: Септември 07, 2015, 12:18:17 pm »
Когато аз започнах да си следя овулацията, питах АГ дали да меря температура или с тестове и какво ще препоръча и тя ми каза, че повече стрес ще си причиня, ако се опитвам да следя графиката или ако си правя тестове за О, защото понякога са подвеждащи (влияят се от много странични фактори)  и ми каза, че общо взето, ако се прави секс през ден от 10 до 20 ден на цикъла (моят е средно 30 дни) ще има постоянно материал, който да посрещне яйцеклетката, независимо кога е овулацията. Съчетано с проследяване на мукуса би трябвало да даде достатъчно ясна индикация. Това позволява повече спонтанност и по-малко притеснения на двойката, а в крайна сметка е доказано, че стресът е един от сериозните врагове на бебеправенето.
« Отговор #178 -: Септември 07, 2015, 13:45:45 pm »
Когато аз започнах да си следя овулацията, питах АГ дали да меря температура или с тестове и какво ще препоръча и тя ми каза, че повече стрес ще си причиня, ако се опитвам да следя графиката или ако си правя тестове за О, защото понякога са подвеждащи (влияят се от много странични фактори)  и ми каза, че общо взето, ако се прави секс през ден от 10 до 20 ден на цикъла (моят е средно 30 дни) ще има постоянно материал, който да посрещне яйцеклетката, независимо кога е овулацията. Съчетано с проследяване на мукуса би трябвало да даде достатъчно ясна индикация. Това позволява повече спонтанност и по-малко притеснения на двойката, а в крайна сметка е доказано, че стресът е един от сериозните врагове на бебеправенето.

:good_post:

Абсолютно съм съгласна с горенаписаното.

*
« Отговор #179 -: Септември 07, 2015, 13:58:29 pm »
Кали всеки стрес се отразява на ЩЖ, а от там вероятно и на ТСХ. Това е повече валидно според мен за хората, които не приемат лекарства. Защото когато се приема по изкуствен начин хормона, жлезата не участва особено в производството му - т.е. тя не може да въздейства. Ако обаче нищо не се пие допълнително, а се разчита само на собствени хормони от ЩЖ, тогава според мен стреса може да повлияе върху ТСХ. А и не само - самото наличие на Хашимото е предпоставка за хипо и хипер функция на жлезата защото при автоимунното двете състояния се редуват. Така поне съм чела. Така че с Хашимото не ти трябва дори стрес - ТСХто може да варира само на база заболяването.
Аз днес съм в болки в гърдите  .... чудя се това може ли да е заради увеличен прогестерон? Добавям, че болките предимно при натиск или когато лежа по корем. Отбелязвам го защото обикновено нямам такива болки нито при О, нито преди или след цикъл
« Последна редакция: Септември 07, 2015, 15:46:34 pm от lilibell »