0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - Тема 5
« Отговор #140 -: Септември 05, 2015, 07:51:18 am »
Добро утро :) аз отивам на село да правя лютеница, довечера ще ви чета  :P

*
« Отговор #141 -: Септември 05, 2015, 09:08:59 am »
Добро утро и от мен :)
Слагам масата набързо, че ме чакат гладене и събиране на багаж :)
То не че далече ще ходим на сватба, но все пак е друг град, а и с приспиване  :wink:

Петя, хубав е резултата, честито! С каква упойка те правиха и ти ли си избра да е така? .....
С пълна упойка бях  :wink: Заспала съм за има, няма 10-15 мин. Като се събудих анестезиолога ми пожела приятен ден и ме поведоха до стаята да си полегна. Сложиха ми банка с р-р за оводняване, ч нали от 6ч. ни вода, ни нищо.... Поставиха ми и АБ. и в 15ч. бях на крака и си тръгнах :) Общо взето - мина нормално всичко - без болка :)

Синеочке - целувки и от нас на бебка :* А за кърменето - ще стане, просто иска време.

Кали, така е - хората вече не са това, което бяха :(
Хайде да се оправям аз.:)
Леки и почивни дни на всички! :)

« Отговор #142 -: Септември 05, 2015, 14:53:21 pm »
Ооох, кой лютеница ще вари, кой хорце на сватба ще върти...аз намерих гниди на малката ;( за пръв път! Интересното е , че гнидите са мъртви или празни, тоест, явно са се излюпили, ама пък нямаше лк да снесат нови? Всичко е само празни люспички. Какво да правя? Да я мажа ли с нещо или да се хващам направо да я чистя?
*
« Отговор #143 -: Септември 05, 2015, 15:39:21 pm »
Аделия, като каза лютеница, че се сетих, че едно време така наричахме кодово червената лелка.Напуши ме смях и ме сряза операцията. Ама поне е от приятни емоции.
Кали, за гнидите купи Хигия. Като една отявлена въшла( една въшка да има и тя ще се лепне за мен) горещо ти го препоръчвам.Щади кожата на главата, няма неприятна миризма и гадините изчезват.Освен това не е много скъп.
Относно историята с плюнката, я ги прати да пасат. То с овцете по друг начин не може да се оправяш. Само хабиш нерви. Такива хора от дума не разбират, при тях можеш да се оправиш само с максимата - "Каквото повикало, такова се обадило", пък аз ще ти го кажа така: "Око за две, зъб за чене".  :P
Марси, разкошни животинки! А момичетата разбират ли се с тях?
 Аз още нямам напредък с кърменето, добре че съм упорита, иначе да съм се отказала. Нацелувала съм я малката от всички феи орисници  :D

Всеки миг е още един шанс...
*
« Отговор #144 -: Септември 05, 2015, 15:59:06 pm »
Как сте в събота момичета? На мен ми е едно мързеливо ... обаче в тази жега не се спи. Казват, че ще се разхлажда и чакам с нетърпение. Хващам се, че през деня от време на време ми се гади. Ама за да не си помисли някой, че имам бременни симптоми ще кажа бързо, че не - не подозирам бременност и точно това ме притеснява. Какво може да е? Не вярвам да е гастрит или нещо подобно защото не гладувам, съответно няма от къде да го хвана. Чудя се дали не е свързано с някоя от добавките, които приемам. Откакто включих американски добавки сякаш наблюдавам тези проблеми, дали нещо не ми дразни стомаха? Взимам едно Q10 с някакъв екстракт от пипер, направо се чудя дали да не ги спра за известно време и да видя дали ще изчезне проблема  :( Някой имал ли е такива наблюдения? Само да кажа, че аз проблем със стомаха нямам, даже напротив - много здрав стомах имах.
Забравих да кажа за който ще прави някаква процедура в близките 5-6 месеца, че има ваучери за задължителните изследвания за инфекциозни болести на стойност 25 лв. в офертомат за гр. София. Валидността им е до 3.11.2015, т.е. ако се направят тогава имат още 3 мес. срок и според моите сметки спестяват доста парички.
« Последна редакция: Септември 05, 2015, 16:50:08 pm от lilibell »

Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
« Отговор #145 -: Септември 05, 2015, 15:59:17 pm »
Оооо, мамче, я какъв дълъг пост си изписала :) при теб ли е бебка вече? Мм ходи до аптеката и му дали виприн. Мирише на кокос :) намазах я и сега седи у банята хааха, няма нито една въшка, наистина. Само празни люспи гниди. Такоз нЯщу за пръв път виждам. Хубу, излюпили са се, ама де са забегнали ? Систъра ме прегледа, аз нямам, слава богу.
*
« Отговор #146 -: Септември 05, 2015, 17:14:46 pm »
Лили, с каква обвивка са добавките- желатинова или друга? Аз имах едни витамини, които ми дразнеха, защото не бяха с желатин, а с някаква друга, а и моя стомах е железен. Спри Q10 за 2-3 дена и виж как ще се чувстваш.
Тези, които са имали кисти и по- специално около яйчника, боли ли преди менструация? Имам една в ляво 15мм ( нея май объркаха, ако са объркали, за ектопичната ми бременност), миналите 2 месеца О. беше в дясно (знам, защото винаги така се падаше, е около нея съм на лекар), а този явно е в ляво и имам странни болки, възможно ли да е от кистата или от ЦС може да боли? Но защо само в ляло? Имало е проблем с тръбата и не се е видял на снимката? Иначе имам още към 8 дена до МЦ.
« Отговор #147 -: Септември 05, 2015, 17:23:08 pm »
Pav-la,

Не искам да те притеснявам излишно, но когато аз имах фуликулярна киста ме болеше яйчника още седмица преди цикъла, а после и цикъла закъсня, но накрая, Слава Богу се пукна по време на цикъла.

Нямам представа дали при теб е аналогично положението, но ти пожелавам да ти отшумят болките и да се намерпи най-доброто решение.
« Последна редакция: Септември 05, 2015, 17:24:47 pm от Mirracles »
*
« Отговор #148 -: Септември 05, 2015, 17:49:36 pm »
Pav-la и мен са ме наболявали периодично яйчниците когато съм имала киста, без значение дали е фоликул, задържан фоликул или киста - когато са по-големички си ги усещам. Точно затова се притеснявам сега защото усещам някакви болки в яйчниците и с нетърпение чакам да дойде време за УЗ да разбера дали има нещо или си внушавам. Обаче искам да ти кажа, че и обратното съм го имала - имам кисти, а нямам болки. Така че според мен всичко е толкова субективно, че вече изобщо на никакви симптоми не вярвам и не ги тълкувам. Има си УЗ, слава Богу живеем в 21ви век и много лесно може да се видят нещата, да се разтълкуват и да се постави диагноза и лечение.
За обвивката на Q10 чета, че съдържа желатин и глицерин  :? освен Q10 съдържа също екстракт от черен пипер, другите съставки са соев лецитин - това не го знам какво е. Възможно ли е нещо от това да ми дразни стомаха?

« Отговор #149 -: Септември 05, 2015, 18:00:40 pm »
Ох, готовоо! Синеочке, разсмя ме и мен :lol: ама аз истинска лютеница си правих. Свеки има една извънземна рецепта и много я обичам, никаква друга не ям, та затова всяка година си жертвам един ден да си правя. Иначе едва ли бих се навила  :lol:

« Отговор #150 -: Септември 05, 2015, 18:42:10 pm »
Ооо аз обожавам домашна лютеница.
Днес бях на преглед какво става при мен?
1во резултата от микробиологията са гадни досадни гъби и ми изписаха Фунголон и Клотримазол крем и хапчета.Както и за мъжо.
2ро Тетса за О показа , че е късна 19ти ден и накрая се оказа , че този цикъл е ановулаторен цикъл и се случва през 5 6 месеца да е така.Изписа ми Климонором (да пия само кафевите 2*1 ) и като ми дойде на 3ти 5ти ден пускаме FSH и АMH(само забравих да питам дали мога да закусвам).
И така общо взето съм доволна защото обичам нещо да се върши , а не да сме на 1 място :)
Сега следва да запазя час при д-р Гаджева (уролог New Life) и да видим мъжо как може да го подобрим от към морфология.И да се надяваме моите FSH и AMH да са наред :)
Синеочка кога ще ви изпишат :)
« Последна редакция: Септември 05, 2015, 18:49:15 pm от Ягодка_11 »
*
« Отговор #151 -: Септември 05, 2015, 19:09:01 pm »
Ягодка за АМХ, а предполагам и за ФСХ можеш да си закусваш спокойно - те не се влияят от храна. Стискам ти много силно палци да са ОК

*
« Отговор #152 -: Септември 05, 2015, 19:10:20 pm »
Писах, но нещо стана.
Лили, не мисля, че е обвивката, но все пак, ако няма да ти попречи, защо не ги спреш за 1-2 дена, за да видиш дали ще е по- добре.
Mirracles, не ме плашиш, ако от кистичката може да ме боли е добре, че за тръбата се притеснявам и да не избързах с ЦС. Във Франция ми казаха края на септември да я направя, а в Бг, че няма значение. Аз реших края на август, за да може края на септември да подновим опитите. От 2-3 месеца я имам, но все от десния яйчник овулирам, а д-р каза, че когато О. е от ляво тогава ще се махне. Този месец май от там беше.
Ягодке, това не са лоши новини. Вие кога планувахте иксе? Дано да се получи всичко по план и изследванията да са добри. :)
« Отговор #153 -: Септември 05, 2015, 19:56:37 pm »
Писах, но нещо стана.
Лили, не мисля, че е обвивката, но все пак, ако няма да ти попречи, защо не ги спреш за 1-2 дена, за да видиш дали ще е по- добре.
Mirracles, не ме плашиш, ако от кистичката може да ме боли е добре, че за тръбата се притеснявам и да не избързах с ЦС. Във Франция ми казаха края на септември да я направя, а в Бг, че няма значение. Аз реших края на август, за да може края на септември да подновим опитите. От 2-3 месеца я имам, но все от десния яйчник овулирам, а д-р каза, че когато О. е от ляво тогава ще се махне. Този месец май от там беше.
Ягодке, това не са лоши новини. Вие кога планувахте иксе? Дано да се получи всичко по план и изследванията да са добри. :)
Ами преди 2 месеца беше за Септември , но нещата с гъбичките и морфологията не съвпаднаха с желанието.Та сега си чакаме когато се нареди всичко.Аз в началото много бързах и си мислех нищо не правим , айде кога , но нещата явно се случват по - лека и сега се уча (мисля че успявам) да чакам постепенно :)
« Отговор #154 -: Септември 05, 2015, 19:59:38 pm »
Pav-la, аз доста често образувах кисти преди няколко години и нищо не усещах. Ако не беше зацапването, никога нямаше да заподозра, че имам проблем. Цикълът ми все си беше нередовен, но през ум не ми е минавало каква може да е причината. Обаче съм имала и няколко случая (последно през април), когато направо си ме болеше съответният яйчник. Тогава имах 2 кисти на него. Даже, пък, и като забременях, още на първия преглед отидох с болки в дясно и ми откриха 6 см киста. Някои сами се прибираха, други - с лекарства (Оргаметрил).
« Отговор #155 -: Септември 05, 2015, 22:05:32 pm »
http://prikachi.com/images.php?images/630/8340630P.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/631/8340631G.jpg
Ето ги мойте чудовища :) Нали бях обещала да ви ги покажа...
Гледам тука за кисти си говорите, да ви кажа и аз :) Преди да ме оперират имах киста-не мога да си спомня колко см, но помня, че доктора каза, че е колкото глава на бебе в деветия месец  8O
Никаква болка не бях усещала, обаче, корема ми беше пораснал като на бременна. Така си се простих с яйчника-беше унищожен, асимилиран от кистата :(
*
« Отговор #156 -: Септември 05, 2015, 22:24:28 pm »
Лелеееее и как не са я видели по-рано? Тя едва ли е станала такава за един месец  :(

« Отговор #157 -: Септември 05, 2015, 22:41:09 pm »
Дааам, ходих аз на преглед при една новоизлюпена лекарка, спомням си, че беше ми закъсняло с ден, два, пък тогава правехме бебе с бившия ми приятел и бързам аз....направи ми преглед, после тест пред нея-отрицателен и тя заключи, че всеки момент ще ми дойде. И така-дойде ми и после продължи да си ми идва....до като един ден просто осъзнах, че нещата не са добре. Отидох на друг лекар и човека направо запали цигара в кабинета-никога не беше виждал такова чудо. Сега разни познати ми я хвалят, колко била добра, колко била компетентна, при нея да съм идела, тя щала да ми помогне....ееее, остави :(
*
« Отговор #158 -: Септември 05, 2015, 22:48:32 pm »
ти не им ли каза на тия твои познати как те е наредила тая некъдърница? От такава по-добре спасявай хората докато е време, целия град трябва да я знае каква е. Как може такава огромна киста да не я видиш? Аз като ми правят УЗ хем не съм професионалист, но ясно си виждам фоликулите и кистити и изобщо всичко по яйчника. Трябва да си сляп, за да не ги видиш .....

« Отговор #159 -: Септември 05, 2015, 22:52:55 pm »
Е, тя тогава кистата не е била толкова голяма. Няколко месеца , че дали не мина и година...след прегледа при нея. Вероятно, и да я е видяла се е надявала, че ще се пукне при цикъл, знам ли? Днес, след 20 години тя е име в града ни. Натрупала е опит все пак и някакъв имидж с разни мацки, дето имат безпроблемни бременности и ходят при нея на консултации или на профилактични прегледи, цитонамазки.... Впрочем, тук всички лекари са такива-като стане сериозно и вдигат ръце!
Виждат ли ми се снимките? Сложих линкове, не знам дали се е получило :)