0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - Тема 5
« Отговор #120 -: Септември 04, 2015, 13:40:03 pm »
И аз ползвам Делимано от намаления. Имам уок тиган и такъв за палачинки, както и голяма и малка тенджера. Много обичам да готвя с тях, но и те не са цвете за мирисане  :lol:
Малко, по-малко и тяхното покритие отвътре се лющи (на едни точки, засега не пречи), а това отвън си промени цвета (аз ги мия в съдомиялна). Аз си пазя касовите бележки, защото уж са с пет години гаранция.....

*
« Отговор #121 -: Септември 04, 2015, 14:06:17 pm »
Кали, докато беше отпуска боля ли те главата? Все пак посети очен лекар, поне според мен.
Маки, налага се да се върна до България, а мъжът ми не може да отсъства от работа и така, два месеца ще са загубени, освен ако не се получи септември :)
*
« Отговор #122 -: Септември 04, 2015, 14:30:02 pm »
Павла, ще се получи септември, искрено го пожелавам на теб и всички в групата, в това число и на мен си го пожелавам :) стискам палци!! Ти притесняваш ли се да летиш до бг веднага след като е станало? Аз точно за моята септемврийски овулация ще съм на "почивка" и ще бебеправим в хотелската стая
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
« Отговор #123 -: Септември 04, 2015, 15:11:28 pm »
Аз ще взема да си направя един чай...

*
« Отговор #124 -: Септември 04, 2015, 15:45:32 pm »
Маки, аз трябва да съм в О. в България, ММ ще дойде с мен първата седмица  там ще е същинската работа, но иначе съм с едно на ум за летенето веднага след О. Не знам дали е вярно, но като четох за ектопична бременност покрай моите истории, срещнах мнения, че летенето преди имплантация би могло да я предизвика, а иначе полети в ранна бременност, без проблеми като кървене или подобни, няма никакъв проблем.
« Отговор #125 -: Септември 04, 2015, 16:28:17 pm »
Момичета, аз излизам в отпуска за една седмица.
Няма да си мисля за бебеправене и ще се опитам да се отпусна...

Надявам се когато се върна да имаме хубави новини  :wink:
« Отговор #126 -: Септември 04, 2015, 16:48:42 pm »
Кали, докато беше отпуска боля ли те главата? Все пак посети очен лекар, поне според мен.
О, даааа! От тийнейджърка още. Боли си ме най-редовно. В седмицата минимум веднъж съм с главоболие. Правила съм ЕЕГ когато бях на 18 и ми поставиха диагноза ,,посттравматична церебрастения"- каквото и да значи това. Лекарят каза, че така ще съм цял живот. Да си пия аналгетици и да не си го слагам много. Единствения период, в който не си спомням нито веднъж да ме е боляла, беше 9 месечния :) когато забременях много ме беше страх, че ако ме заболи няма да мога да пия нищо, а болката е нетърпимо силна и минава само от аналгин, аулин, паракофдал, енетра-все ,,чудни" лекарства.
Представям си как ще ида при личния и ще му кажа-дай направление, за гинеколог, ендокрионолог и очен лекар, хахахах, много ще ми се зарадва  :D Тази година ще ни правят някакъв пакет изследвания от работа и се надявам да има очен преглед.
Аз пак съм отпуска, след днешния тежък, но ползотворен ден. Не, че нямам да пиша още куп неща, но поне ще съм си в къщи :)
« Последна редакция: Септември 04, 2015, 16:51:00 pm от Луда гъба »
*
« Отговор #127 -: Септември 04, 2015, 17:37:46 pm »
Кали, какво си тренирала?
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
« Отговор #128 -: Септември 04, 2015, 18:13:15 pm »
Ох, Кали... Като знам какво е и не виждам как мога да го преживявам всяка седмица по веднъж... А хич не обичам да се тъпча с хапове. Не че има спасение иначе, де.

Аз днес се разминах с главоболието маййййй  :D И се удържах с кафето - само едно и един чай. Само се надявам тази БТ да падне утре, че ми е притеснено, какво ли не неща прочетох...

*
« Отговор #129 -: Септември 04, 2015, 18:41:04 pm »
Момичета, много сте изписали  :wink:
Ще ви чета на по-късен етап, че сега ми е едно никакво, а и се глася утре да съм сватбарка :)
Влизам само да ви се похваля - ХСГ - "Магочната кухина е плътно и еднородно констрастиранал Очертанията и са гладки, формата и размерите - непроменени. Маточните тръби са с нормален лумен и обичаен ход. Наличие на свободно излят контраст в перитонеалната кухина" :)
Все още нямам коментар от д-ра, но това го е писал рентгенолога.
Мисля, че всичко е ОК :)
Упойката си мина нормално, починах си след това и отпътувахме обратно :)

Хайде вече е време някой да се похвали!

Синеочке, честито ии тук - да сте живи и здрави :)
*
« Отговор #130 -: Септември 04, 2015, 19:02:18 pm »
Кали, как си се удряла, че да си докараш такива контузии? Горката. Не трябва ли да ограничаваш кафе, алкохол и такива "дразнители на мозъка"? И все пак един преглед при очен няма да навреди  :wink:
Петя, хубав е резултата, честито! С каква упойка те правиха и ти ли си избра да е така? Моята снимка миналата седмица беше с местна упойка само на шийката. Освен неудобството и че не е приятно усещането, нямах никакви проблеми с понасянето на процедурата.
« Отговор #131 -: Септември 04, 2015, 22:18:55 pm »
Кали, как си се удряла, че да си докараш такива контузии? Горката. Не трябва ли да ограничаваш кафе, алкохол и такива "дразнители на мозъка"? И все пак един преглед при очен няма да навреди  :wink:
Зверски падания от кон как ти звучи :) ? На майка ми и побеля косата още като бях тийнейджър :) каза, че някой ден ще ми се връща тъпкано :) На очен съм ходила няколко пъти и имах някакъв 0.5 диоптър, но ми казаха, че няма нужда все още от очила. Хах, от последния преглед мина доста време така, че сигурно ще се наложи да си закупя цайси :) той даскалъка на никой не прощава, пък и с възрастта, особено критическата нещата се променят :) щом взех да правя като мама, дето все и се присмивах, че и е къса ръката, хахахахаха, смятааааай!
*
« Отговор #132 -: Септември 04, 2015, 22:48:13 pm »
Направо не мога да ви насмогна. Големи сте писарушки. Ама нека де, вижте какъв е купон тука и бързо минава времето.
Смайли, момичето, което раждаше и то милото стиска зъби уж заради мен, ама на финала вече призоваваше с пълна сила всички светии. Жалко,че не бях подвижна , за да й държа ръката поне. То в такъв момент...
Маки, имаме косичка и май сме със сини очички, ама то в началото на всички бебчета са им мътни очетатс, та не знам. Опитваме се да се кърмим,засега неуспешно - нямам кърма, а зърната не са ми много развити. Ще се боря докрай да я кърмя, ама каквото сабя покаже.
Добре дошла, Миръкъл, пожелавам ти в най-скоро време да видиш + ТБ. Тук ще ти хареса. Момичетата са невероятни.

Всеки миг е още един шанс...
« Отговор #133 -: Септември 04, 2015, 23:16:39 pm »
Синеочка,

Честито за малката принцеса!  :stroller:
Много здраве, късмет и безгрижно детство й пожелавам!
А на теб да се радваш на всеки един момент :)
Благодаря от сърце за пожеланията!
Дай Боже да има все повече радостни изненади за всички момичета във форума!
« Отговор #134 -: Септември 04, 2015, 23:28:30 pm »
Синеочкееее, нацелувай я тая малката бебка от мене беее, спомних си за мойта като беше бебе :)
Ще кърмиш! Трудно е, боли, но ще кърмиш! Лесно майка не се става, казах ти го и днес :) Като тръгне кърмата и засуче хубаво, всичко ще мине!
Аз да ви се оплача, тая вечер здраво яхнах метлата. Тъкмо излизам с кучето и мойта малката се прибира с рев. Някакво момиче я оплюло на люлките пред блока. Слизам аз и намирам въпросните момичета. Те 7 клас!!! Започвам да разпитвам какво е станало, кой прав, кой крив и до обяснявам, че така не бива, че това е лошо, че дрехите ще изперем, детето ще изкъпем, но унижението от самия акт на оплюване ще нарани душата на всеки...ужаааас, колко съм тъпа само! Какви души, какви пет лева?!? Пристига майката на плювачката и без да каже добър вечер, какъв е проблема започва да ми обяснява (без даже да знам коя е и каква е ), че това било детски работи, че ние възрастните не трябвало да се месим, че децата щели да се оправят сами и че в крайна сметка, това оплюване нищо не било. Замълчах,не знаех какво да кажа!!! Заминаха!!! Запалих цигара, после втора и се обвиних, че бях възпитана и културна. Явно с такива трябва да си като тях-нагъл, нахален и прост! Явно в днешни времена възпитанието и добротата не са добродетели! Детето си явно съм възпитала погрешно! Реве ми се! Ония се върнаха на люлките и аз отидох при тях вече с друг тон. Казах на малката пикла, че ако за нея и нейната майка оплюването не е нищо особено, следващия път аз ще ги оплюя! Казах им, че аз съм го раждала това дете, че аз съм го отгледала и съм отдала целия си живот и НЕ разрешавам никой да я плюе! Казах също и че следващия път може да не сляза аз, и че моя мъж няма да говори смешни за тях неща ( щото те през цялото време до като им говоря ми се хилиха подигравателно) а направо ще действа (не, че не мога и аз да ги ошамаря, то и без това едва се сдържам).  Тя ми вика, какво , ще ме бие ли, не ме е страх от никой, аз на бой съм свиканала!
Казах, не знам, каквото му дойде в момента на ума, това ще те направи! Оооох, яко оспамих, съжалявам, но много се натоварих. Вдигнах кръвно, главата пак ме заболя, но не мога да преглътна обидата! Изкъпах си детенцето, говорих и, тя се успокои, но мен мира не ми дава. Защо я възпитах да е добра, защо не я направих гадина долна, безскруполна....само такива хора оцеляват в този проклет и лош свят. Плаче ми се, честно. Искам да си купя къща в гората, жив човек да не стъпва наоколо, да си е моето добро дете и да не страда от хорската злоба и лошотия...Къде сгреших, питам се  :balk_145: :balk_145: :balk_145: може би, че я родих в този живот....
« Последна редакция: Септември 04, 2015, 23:39:11 pm от Луда гъба »
*
« Отговор #135 -: Септември 05, 2015, 00:15:09 am »
Кали съчувствам ти,честно. И аз много пъти съм се чудила дали изобщо да раждам деца.Ако ги възпитам да са умни и свестни - дебилите ще ги смачкат.Ако ги възпитам да са боклуци - какъв е смисъла изобщо да имам деца, боклуци има достатъчно ... Не знам кое е по-добрия вариант.Тези дни една колежка същите истории разправя за детето на съседите си-имало подобни проблеми с други съседчета.И с родителите им не можеш да се разбереш защото са същите  :(

Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
« Отговор #136 -: Септември 05, 2015, 00:18:28 am »
Луда гъбке,

Не се самообвинявай! Усещам, че си много разстроена и сигурно не ти е до това, но ако ми позволиш, има една притча, която завършва така - Обидата е като подарък - можеш да решиш да го приемеш, а можеш и да решиш да не го приемаш.  Когато помагаме на децата си да са достатъчно уверени в себе си, че да не зависят емоционално от грубостите на околните, те израстват достатъчно силни, за да се справят с всякакви подобни ситуации.

http://www.obekti.bg/chovek/10847-%D0%9F%D1%80%D0%B8%D1%82%D1%87%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%B7%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D1%81%D1%82%D1%82%D0%B0,-%D0%B3%D0%BD%D0%B5%D0%B2%D0%B0-%D0%B8-%D0%BE%D0%B1%D0%B8%D0%B4%D0%B8%D1%82%D0%B5
« Отговор #137 -: Септември 05, 2015, 00:32:50 am »
Луда гъба малеее само като чета историята и полудявам.Не знам как ще възпитавам детето си при такива деца...Както каза lilibell.Синеочке как си :) Много целувки на малката принцеса  :bori_016:
« Отговор #138 -: Септември 05, 2015, 00:55:48 am »
Благодаря ви момичета за съчувствието! Колкото и да се опитвам, не мога да преглътна обидата и унижението. Вероятно утрото ще е по-мъдро от вечерта, надявам се да е така и да мине. Детенцето е много различно от всички други деца. Тя, също като мен не приема различните (имам предвид лошите и невъзпитаните). Аз съм я научила да не обръща внимание и да не се занимава с тях, но....наранена е факт! Няма по-страшно нещо за една майка от ранената душа на детето и. Ако на нея не и дремеше, нямаше толкова да се впечатля, но като знам, че ще минат дни до като забрави случката...Тя също като мен се дразни от неправдата и се опитва да промени света, уви, невъзможна мисия! Как да я науча да не обръща внимание на такива индивиди и да не страда от техните набези??? Не искам да бъде непукист, но как да я предпазя от хорската злоба? Толкова е трудно да възпиташ качествена личност във времена, в които единствените ценности са пари, власт и завист (наричам ги ,,ценности" защото наистина усещам, че са такива напоследък) а аз не ги умея тези неща...ех....
*
« Отговор #139 -: Септември 05, 2015, 01:56:07 am »
Пете, браво за добрия резултат от цветната снимна  :)

Синеочка, нежна прегръдка от мен за малкото ти момиченце и спокойна нощ  :)

Благодаря за милите думи за котките ни  :), ние винаги сме имали животинчета вкъщи, но тези са ни слабост, не знам как стана така .... май през много неща минахме заедно.
Маки, виждала съм Мейн Куун, много красива порода и наистина има общо с нашите, но  Мейн Куун са мнооого едри, може да достигнат до 10-15 кг. Аз съм виждала на живо такава котка, гушках я - невероятно усещане  :). И са много мили и добри, даже може да каже лениви, такъв им е нравът.
Породата на нашите сме я кръстили Рударска подобрена  :D, местни са си, действително много по-едри от нормалните котки, но все пак не са по десет и повече кг. :). Ние живеем в така наречената вилна зона, тук има заселници от къде ли не .... та имало е два Сибирски котарака дето са омешали ген с тукашните  :), има следи и при нашите котки. Примерно ТУК на горната снимка - много прилича на нашата котка Любка, козината при нея не е чак така дълга, но има много от другите характеристики - издължено тяло, едри лапи с косми между пръстите, издължени уши със снопчета косми по тях, на шията козината е по-дълга подобно грива (примерно при Мейн Куун няма грива, козината е дълга по цялото тяло), широко поставени очи, и т.н.  И при Пипи го има всичко това, но не е така издължена, което е характерно за породата.
Но както и  lilibell писа, изобщо не ми е важно да са породисти  :), просто от любопитство попрегледах малко информация  :).

Кали, наистина са много неприятни такива ситуации, и както казваш боли повече, защото виждаш колко е оскърбено детето ти .... ако можеше ние да понесем тяхната болка ... но няма как, те ще минат през много неща, за съжаление и през много болезнени ситуации. По-скоро трябва да се научим как да им помогнем да излизат от такива трудни моменти, мисля си го и по повод моите деца .... Mirracles, много хубава притча.
« Последна редакция: Септември 05, 2015, 02:10:42 am от marsi »