Пете, браво за добрия резултат от цветната снимна
Синеочка, нежна прегръдка от мен за малкото ти момиченце и спокойна нощ
Благодаря за милите думи за котките ни
, ние винаги сме имали животинчета вкъщи, но тези са ни слабост, не знам как стана така .... май през много неща минахме заедно.
Маки, виждала съм Мейн Куун, много красива порода и наистина има общо с нашите, но Мейн Куун са мнооого едри, може да достигнат до 10-15 кг. Аз съм виждала на живо такава котка, гушках я - невероятно усещане
. И са много мили и добри, даже може да каже лениви, такъв им е нравът.
Породата на нашите сме я кръстили Рударска подобрена
, местни са си, действително много по-едри от нормалните котки, но все пак не са по десет и повече кг.
. Ние живеем в така наречената вилна зона, тук има заселници от къде ли не .... та имало е два Сибирски котарака дето са омешали ген с тукашните
, има следи и при нашите котки. Примерно
ТУК на горната снимка - много прилича на нашата котка Любка, козината при нея не е чак така дълга, но има много от другите характеристики - издължено тяло, едри лапи с косми между пръстите, издължени уши със снопчета косми по тях, на шията козината е по-дълга подобно грива (примерно при Мейн Куун няма грива, козината е дълга по цялото тяло), широко поставени очи, и т.н. И при Пипи го има всичко това, но не е така издължена, което е характерно за породата.
Но както и
lilibell писа, изобщо не ми е важно да са породисти
, просто от любопитство попрегледах малко информация
.
Кали, наистина са много неприятни такива ситуации, и както казваш боли повече, защото виждаш колко е оскърбено детето ти .... ако можеше ние да понесем тяхната болка ... но няма как, те ще минат през много неща, за съжаление и през много болезнени ситуации. По-скоро трябва да се научим как да им помогнем да излизат от такива трудни моменти, мисля си го и по повод моите деца ....
Mirracles, много хубава притча.