Ех, почти се измина и този месец. Гледам за ясли и градини си говорите, дано бързо да свикват дечицата. За нас още не е тема, но определено предстои, вероятно съвсем скоро. Трябва да се разровя и да регистрирам децата в системата, а и да поразгледам частни ясли наоколо, че бабата вероятно няма да се оправи сама с двама щъкащи мъника и ще трябва да имаме и втори вариант.
Руми, сподели моля как вървите с отказването на нощното кърмене. При нас не се получава, а близнаците са на почти десет месеца .... И така за 6-7 часа сън ставаме понякога по 10-12 пъти, направо не се издържа на моменти. Опитвах с вода, със залъгалката, с носене .... понякога заспива за 10-15 минути и после пак от начало, понякога не заспива и е рев .... И на третия път аз не издържам и давам, че да поспим всички.
В това непостоянно време сякаш децата наистина се държат повече - аз се разболявам вече за трети път, а те са си ок. Понякога сополки само, ама с физиологочен разтвор минават. Иначе се опитват да ходят и двамата, девойката се справя доста добре с ходенето по мебелите, докато младежът си бута количката и дава ръчички да го водиш. Пълзят доста добре и обикалят ... направо спирка нямат, само да видят отворена врата. Не ми се мисли какво ще е като проходят самостоятелно и могат да си отварят вратите. Ходя сега с прахосмукачката и парцала постоянно, че все пипат, ближат, лапат си ръцете. ММ само ме бъзика, че съм във вещерски период
. Иначе използваме топлото време и сме все навън докато може. Като завали ще мислим забавления вкъщи.
bebe_13+15, спешното на Токуда не е безплатно. Плащат си и децата, но е вариант за някаква наистина спешна ситуация, когато няма как да ги види личния лекар (нашата примерно е на разположение само докато е в кабинета, иначе трябва да търсим спешното). Аз също готвя елдата като ориз, кисна я предварително и измивам добре, че иначе ще си я ям само аз. Тъкмо ме подсетихте, че на дребните още не съм давала. Ще се поправя тези дни, че напоследък само на картофи и ориз карат.
Хайде, лека да е нощта и хубави почивни дни на всички!