Елефантен имат 18 номер. Може би е важно да ви пратя информация как се избира номер на обувката. Трябва да има един см място отпред, за зимни - дори 1,5 см. Ако децата не носят правилния номер, може да им се деформира крачето. На моите им е очертавам крака на един лист хартия, трябва дори двата крака, че понякога може единият да е по-голям, и меря и добавям един сантиметър. Сега ще потърся къде беше обяснението.
Другите, които много ги харесвам, са на "Капчица". И "Примиджи" са супер, но заводът в Добрич си намалил капацитета и цялата продукция отивала за износ (каза продавачката, от която майка ми купува за децата).
Честно казано, в Германия ми идват скъпи обувките. Като се има предвид, че сменят по 2-3 номера годишно и то не са просто едни обувки, ами обувки, ботуши, сандали, гумени ботуши - 2 чифта, пантофи - също 2 чифта (за училището или градината. Да, в нашето училище всички влизат в класната стая по пантофи, защото ако навън вали, ще стане голямо мазало). Забравих ли нещо? А, да, през лятото и джапанки за плажа. Та всичкото това по две, а аз държа на качествената обувка. Та, един чифт като е 80-90 евро. Ами, да, купувам от България основно и с нищо не отстъпват. И за себе си купувам основно български обувки. От Германия, ако съм на зор или ако ги има на промоция.
Елефантен имат и различни широчини на обувката. Преди второто ми дете хич не се бях и замисляла. Но тя е с много слаб крак и за нея купувам специално от по-тесните.
Зизу нямат ли и с твърда подметка?