Mousyt, на нас нищо не ни пое касата, нито пък България здраве. Минахме с някакъв пакет "Детска градина 1" за 25 лева. Гледам, че Цибалаб имат някакви оферти в колективните сайтове, но то излиза почти същото с доплащането за пробовземане.
От аптеката купуваш 2 контейнера за изпражнения (те са с миниатюрна лъжичка), един контейнер за урина и 1 предметно стъкло (на мен ЛЛ ми даде стъкло, та внимавах да не го счупя). Трите контейнера струваха 0,80 лв. Може да вземеш проба от изпражненията в неделя следобяд, ако тогава върши работата, и да отидеш в понеделник, ама слагаш контейнерите в хладилника. (Ох, само като си го помислих и ми се доповръща). Взимат се проби от различни части на акото, колкото грахово зърно (в Цибалаб пише лешник). Пуснах пробите в контейнерите с все лъжичките, да си ги вадят от лабораторията. За урината не бях разбрала и го мъчих понеделнишки 40 минути за първа сутрешна с контейнера, но накрая успяхме. Контейнерът за урина е с капачка с резба. За стъклото - отлепваш парче скоч лепенка, трябва да е прозрачна, преди да е направен сутрешния тоалет, долепваш лепенката до ануса, притискаш с пръст, отлепваш от дупето и залепваш на стъклото. Тази проба със стъклото е за острици, ЛЛ обясни, че може и по-рано да се вземе от деня за кръвните изследвания. После в лабораторията му взеха кръв от пръста първо на детето, а после на мен за васерман. Аз си мислех, че трябва да е обратно,
Ето инструкциите на Цибалаб:
http://www.cibalab.com/documents/KindergardenGuide.pdfП.П. Абе приключение си е, хубаво е да има някой да ти помага, да подава това, да прибира онова... че моят мъник опищя света.
П.П.П. Резултатите - след 3 работни дни. Нашите бяха готови на 2-я ден вечерта, ама аз исках парола за онлайн проверка.