Като начало да кажа, че не говоря от личен опит.
Решението ти няма да засегне твоето здраве толкова, колкото евентуално ще засегне една бременност. Възможно е при бременност възелът да расте и да пречи на ембриона, възможно е и да не се случи. Все пак има хормоноподдържаща терапия след трнсфер. При трансфер се процедира връщане на до 3 ембриона. Докторите смятат, че трансфер на повече бройки, за разлика от трансфера на един брой, е по-успешен, понеже се взаимопомагат, за да продължат своето развитие (малко тъпо го обясних, но съм следработна и зациклила, та дано да се разбира).
Имаш, разбира се, право на избор, в крайна сметка това е твоето тяло. Лекарят и ембриолозите ще ти кажат как виждат нещата, а ти ще се съгласиш или пък ще поискаш друго от тях. (При мен искаха да върнат 3 бр., но аз отказах и настоях да са 2 ембриона)
Ако оставиш възела, не трансферирайте повече от 2 ембриона. В случай, обаче, че се хванат и двата и възела расте, ще стане много сложно.
Въобще много питанки има в случая.
Моя приятелка ( и преди съм споменавала) зачена естествено, имаше си миомен възел, който в началото растеше. За щастие си роди нормално ( в последствие и още едно детенце), но с постоянни притеснения и по-стриктен лекарски контрол.
Желая ти успех, каквото и решение да вземеш!