Giaany аз като съм питала лекарите дали промяната в хормоните ми се дължи на лекарствата, които съм пила, отговора винаги е отрицателен - според тях лекарствата се изчиствали от тялото за 24 часа. Това е и причината всеки ден да се пие противозачатъчно хапче - защото хормоналните препарати нямали повече от 24-часово покритие. Аз лично никога не съм вярвала в това защото дори самите лекарства да се изчистват, те имат дългосрочно действие заради влиянието, което оказват докато съм ги пила. Не знам дали правилно го обясних, но е факт, че след противозачатъчни яйчниците ми са по-моткави, правят повече задържани фоликули, фоликулите не се развиват равномерно и т.н. Колкото повече време минава, толкова по-добри ми стават стойностите на хормоните. След стимулацията ФСХ ми скочи до небето - убедена съм, че е резултат от стимулацията, а не просто съвпадение.
А колкото до високия Е2, не е ли възможно да са ти тръгнали повече фоликули този месец заради стимулацията и затова началния Е2 да е по-висок? Но това няма как да го разбереш без УЗ, така че според мен отиди и вижте какво се случва