Това самото кьпоолу ли на фурната се прави, или само за печенето на патладжана? Ако е първото - метни рецепта и технологията в консервната тема
Аз казвам кьопоолу и на печения патладжан
-така , че си пека патладжаните на фурна , беля и замразявам / стерилизирам . После , ако искаме добавяме печени чушки или пък не . Рядко имам мерака в един ден да пека и патладжан , и чушки , че и домати да добавям .
ооо и дядо ми правеше страхотна майонеза/хайвер от цедено мляко, извара, чесън и лук, ммммм
У дома сега извара да иска човек -нали наблягам на нея , ат кеф акашкавалена , кеф обикновена .
Само да миксирам малко с цеденото мляко и подправя , ммм и с орехи ...
Днес :
-печена тиква с ябълки и дюли
- телешки кюфтета
- започнах да готвя супа спанак , но т.к. наклоних пакета с ориз над тенджерата , леко некотролируемо се изсипа завидно количество , накрая се оказа , че сготвих спанак с ориз - и така е вкусен .