Може вместо бисквитите карамел с малко масло, крушите и отгоре пандишпаново тесто. След изпичането сладкиша се обръща. Остатъка от карамела по дъното на тавичката с малко вода и съвсем малко ароматен алкохол се "измива" и сиропира леко сладкиша.
Това е на мама рецептата за плодова пита, но с компот, не вода
От мен рецепта за
* Пилешки пастет *.
Правих малко количество, че го ям само аз (мъжо иска купешки, детето никакъв).
200гр пилешки дробчета
малка глава лук
скил. чесън
чер. пипер
сол
50мл готварска сметана(аз ползвам Президент от бутилките)
50-60гр краве масло
2-3л. зехтин
чубрица
Първо задушавам лука и чесъна в зехтина и малко масло, добавих дробчетата, посолявам в тигана, когато са готови, но не препържени преместих в блендера, добавих сметаната и пипера и смлях. Сипах в купички за брюле, полях с разтопено масло и поръсих чубрицата. Охлажда се да стегне маслото.
вчера омлети, днес още не се знае