Май всички правим баница по една и съща рецепта .Аз от както правих по рецептата , изписана на Одринските кори -с кисело мляко и бакпулвер / не сода ! / , ми хареса много повече , както и добавяне на олиото в яйчно -млечната смес -а не да се мажат корите с мазнина .
последните дни :-свински хапки с лук , моркови , , гъби ,сини сливи , вино и заквасена сметана
- кюфтета с бял сос
-крем карамел
-зелена салата
-салата цвекло и моркови
-лозови сърми с ориз , сложих и стафиди -не с е възприеха мн .добре от домочадието
- агнешка дроб сърма с много пресен лук
-цедено кисело домашно мляко - и за десерт и добавка към дроб сърмата
- баница
-баклава
От един пакет кори направих една малка баничка в малка тавичка , и една малка баклава -така не остава и изяждаме си всичко без да се подмята .
Днес :-супа със свинско месце ,ориз , кисело зеле и зелева чорба
- панирани печени чушки с плънка от кашкавал и сирене на фурна