mishanta , ти ме заплени с
Шоколадовите мъфини с банан и снощи изпекох половин доза , ама не знам дали като намалях продуктите ,не сложих някоя съставка в редовно количество . Вкусни са , много .
Но нещо вида им не ме вдъхновява , че бяха за раздаване , ама нали са наречени , раздадох ги.
Имам проблем нещо с мъфините - не конкретно с тази рецепта ,а с всички -очевидно с печенето - стават с една твърда и малко жилава , мазна кора , а не е мека и сочна. Вътре са си ок , но и не бухват много . Забелязвам , че като пека в силиконовите форми стават едни по-сплескани и не така обемни , а ако пека в чашките за крем карамел вида на кексчетата е много по-стройни , високи , обемни и като че ли кората не е така жилава , а са по -меки . Но пък чашките за крем карамел искат миене , търкане ,а силиконивите само изплакваш и готови .
Снощи пекох
Рогчета -божествени са по
ТАЗИ рецепта
Аз направих половин доза , събраха се точно в тавата от фурната .
Понеже малкия мастър шеф Калоян помагаше и да оформим рогчета се оказа малко по-трудно , оформяхме като разточим една топка тесто , режем на триъгълници и слагаме плънка и завиваме като кифличка / локумка.
Аз поставих върху застлана с хартия тава и пекох повече от указаните 10 минути - мисля около 18-20 мин . , като намалих малко градусите - около 220 .
Разкошни са . Днес раздавах от тях и всички много ги харесаха .
-и сварих един боб яхния за днес .