Свински пържоли с масло и бира в йената
Smiles , как правиш ориза с яйца и зеленчуци ?
Ориз с яйца и зеленчуциОризът (басмати) се сварява в подсолена вода в съотношение 1:2 без да се бърка. Оставя се да се охлади и се прибира в хладилника. Аз това обичайно го правя на предния ден. Когато оризът е студен, отделните зрънца се отделят много по-лесно като се разбута с вилица. Чела съм, че някои просто измиват ориза със студена вода и се получавал същия ефект, но аз не съм пробвала.
Отделно се изпържват яйца.
В дълбок тиган/тенджера се задушават зеленчуци по желание (лук, царевица, моркови, кълнове, грах и т.н.). Добавят се студения ориз и бърканите яйца. Всичко се разбърква. Проверява се как е на сол. Добавят се соев сос, къри и джинджифил по желание.