Mirracles , аз общо взет подобни неща ги готвя на око без точни рецепти , даже мисля тук наскоро обсъждахме заека в гювеч.
Заек капама
Заека нарязан на порции посолявам и натривам с малко смлян черен пипер , слагам в гювеча. Добавям нарязани на едро картофи , червена и зелена чушка, няколко глави лук , няколко моркова ,шепа гъби , скилидки чесън , снощи добавих и шепа нарязани сини сливи. Каквито зеленчуци се харесват- може и тиквичка на кубчета , бамя . Всичко сурово .
Заливам с чаша вино и една - две чаши вода и влиза във фурната за около 2-3 часа и това е . Накрая ако има много вода -може да закашиш с малко нишесте или брашно , но понеже аз готвих с таймера , нямаше кой да го следа по нощите.