И аз съм правила такова варено филе. Чела съм някъде рецепта и за варене в зелева чорба
но аз само със сол си го варих. Много добра идея е ролето, защото може да се сложи и чесън.
ПП. Понеже има само една рецепта за гнезда в рецептурника викам да напиша и моята
Гнезда от каймакайма
яйца
гъби
пушено филе
кашкавал
Не пиша количество, че всичко ми е на око, няма да пиша и подправки
Каймата я омесвам с едно яйце, малко хляб, 1-2л. мазнина, сол, черен пипер и настърган кашкавал( това гледах Дженаро че го меси за кюфтета, той сложи и магданоз и много апетитно изглеждаше). Оформям гнезда от по 100-120 гр кайма (може да се наредят в намаслени гювечета), нареждам в намаслена тава и запичам празни докато се запекат( изври им соса, който пускат). През това време задуших нарязани гъби и нарязах филе. Напълних ги, чукнах яйцата отгоре и запекох за яйцето, поръсих кашкавал преди сервиране, просто да се стопи, не съм запичала повече.