0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Какво ще готвим тази вечер - 22
« Отговор #160 -: Септември 23, 2015, 15:29:13 pm »
Пилешка супа
Ориз със зеленчуци
Козунак
*
Re: Какво ще готвим тази вечер - 22
« Отговор #161 -: Септември 23, 2015, 20:48:30 pm »
гювеч с бамя + картофи, чушки, патладжан ....
салата домати и краставици

*
Re: Какво ще готвим тази вечер - 22
« Отговор #162 -: Септември 24, 2015, 17:41:08 pm »
супа топчета
телешко със зеленчуци в гювеч
солени и сладки весели гофретки
салата
*
Re: Какво ще готвим тази вечер - 22
« Отговор #163 -: Септември 24, 2015, 19:35:30 pm »
ориз с грах
запечено свинско месо
салата домати

*
Re: Какво ще готвим тази вечер - 22
« Отговор #164 -: Септември 24, 2015, 19:36:14 pm »
скумрия с маслини и ориз на фурна
салата


Re: Какво ще готвим тази вечер - 22
« Отговор #165 -: Септември 24, 2015, 20:33:05 pm »
кюфтета с бял сос
салата зеле с морков

*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Какво ще готвим тази вечер - 22
« Отговор #166 -: Септември 25, 2015, 08:47:21 am »
-арпа-фиде   със сметанов сос с пилешки късчета и гъби , чесън и босилек
      много обичам този вид макарони - много са ми вкусни и  формата  поема соса много добре , не като  виещи се дълги спагети :)

За днес:
-супа топчета
-риба на фурна  - каквато харесам в магазина
-салати


*

    birzata

  • ***
  • 225
  • След лошото винаги идва хубавото !!
Re: Какво ще готвим тази вечер - 22
« Отговор #167 -: Септември 25, 2015, 16:53:59 pm »
Сиропирaни пaнделки
Това   как става ?

Сиропирани панделки

за тестото
4 бр. яйца
125гр.краве масло(разтопено)
кубче мая
щипка сол

за сиропа
1кг захар
1.200гр вода
3-4 капки лимонов сок

от готовото тесто се оформят ето такива панделки  http://alfacdn.com/2015/06/03/15/4102m.jpg
тавата не се намазва предварително а директно почваш да редиш и около един пръст разстояние се  оставя по между им.Докато напълниш тавата от една страна те ще почват да втасват  :wink: И сиропа не се вари като за баклава,малко по рядък се оставя .панделките студени сиропа горещ се залива и след известно време се обръщат панделките,за да се сиропират и отгоре  :D бон апети
« Последна редакция: Септември 26, 2015, 17:31:26 pm от mishanta »
*
Re: Какво ще готвим тази вечер - 22
« Отговор #168 -: Септември 25, 2015, 18:41:01 pm »
пилешко с кисело зеле и ориз на фурна


*
Re: Какво ще готвим тази вечер - 22
« Отговор #169 -: Септември 26, 2015, 11:10:56 am »
- супа топчета;
- печени свински и телешки кюфтета;
- кълцана наденица на грил тигана;
- варена царевица;
- салати разни и разнообразни с домати, краставици, червено цвекло, моркови и т.н.
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Какво ще готвим тази вечер - 22
« Отговор #170 -: Септември 26, 2015, 14:16:13 pm »
ще се затъркалям днес:
-вита маслена пита от  снощи изпечена - Калоян точи  и меси  с мен :)
-пача от св.крачета и уши
-кюфета с бял сос
-салати

-обещах да печем двамата с големия- малък помощник курабийки -да видим сега какво ще изберем -меденки ми се искат



*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Какво ще готвим тази вечер - 22
« Отговор #171 -: Септември 26, 2015, 17:43:53 pm »
:eat: четвъртък, петък и събота

Тостери със шунка и кашкавал
Леща чорба
Свинско с картофи в кукъра
Пиле с гъбен сос + варен ориз
Картофена салата с червен лук
Шопска салата
Весели гофретки
Пърленка


-арпа-фиде   със сметанов сос с пилешки късчета и гъби , чесън и босилек
      много обичам този вид макарони - много са ми вкусни и  формата  поема соса много добре , не като  виещи се дълги спагети :)


Нимика, моля  :P за рецепта и информация за това арпа-фиде?

birzata, "Сиропираните панделки" са вече в Рецептурника :)

Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Какво ще готвим тази вечер - 22
« Отговор #172 -: Септември 26, 2015, 18:31:36 pm »
През седмицата:
Макарони със сирене /Почти всеки ден за детето/
Пилешка супичка :)
Скумрия на скара :)
Пангасиус пане :)
Кюфтета на скара :)
Наденички на скара :)
Днес:
Супа от лапад :)
Пилешки бутчета с булгур и ориз на фурна :)

« Последна редакция: Септември 26, 2015, 19:22:07 pm от petqst »
*
Re: Какво ще готвим тази вечер - 22
« Отговор #173 -: Септември 26, 2015, 18:36:27 pm »
за вечеря печена ципурка със салата от червено цвекло и моркови, а за утре съм решила да готвя телешко варено и сирене по шопски.
*
Re: Какво ще готвим тази вечер - 22
« Отговор #174 -: Септември 26, 2015, 19:49:20 pm »
таратор
тутманик
салата от печени пиперки
 за утре боб, салата зеле
*
Re: Какво ще готвим тази вечер - 22
« Отговор #175 -: Септември 27, 2015, 13:35:41 pm »
Едни Канелони спретнах.

За соса: Запържвам чесън, лук, чушка, заливам с доматено пюре /6- 7супени лъжици/, около 500 мл вода, сол, чубрица и слагам в иенската тава. Пъхам във фурна, предварително загрята на 200 гр, да поври.

Междувременно направих плънката за канелоните: запържих телешка кайма, чесън, лук, чубрица, сол, червен пипер на финала. Напълних канелоните/сурови/ и ги сложих в иената да поврят. След това наръсих със сирене и кашкавал /на око/, запекох и готово.

После ще си оформя рецептата в сносен вид, че сега бързам. Може и да съм забравила нещо.
« Последна редакция: Септември 27, 2015, 21:07:23 pm от mishanta »
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Какво ще готвим тази вечер - 22
« Отговор #176 -: Септември 27, 2015, 20:48:26 pm »
:eat: днес
Акция празен хладилник + Пица

Елф, качвам Канелоните в Рецептурника :) Все им се каня и все не се решавам да ги направя!
Стефи, спомням си, също е писала рецепта. Препоръчайте ми на коя фирма да взема!?
« Последна редакция: Септември 27, 2015, 21:06:39 pm от mishanta »
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Какво ще готвим тази вечер - 22
« Отговор #177 -: Септември 27, 2015, 21:57:05 pm »
Да, и аз често готвя канелони, децата много ги харесват. Рецептата ми е подобна на тази на Елфи, само дето не слагам вода в доматения сос, а добавям течна сметана и след като ги напълня ги заливам и пека, преди да извадя настъргвам кашкавал, запичам и готово :)
Лазаня правя по сходен начин.

Мише, аз купувам на Барила, купувала съм и от лидл друга марка, не си спомням, но едва ли можеш да ги сбъркаш. Просто не се лъжи да ги вариш, въпреки че така пише на кутията, пълнят се сурови.
*
Re: Какво ще готвим тази вечер - 22
« Отговор #178 -: Септември 28, 2015, 08:59:09 am »
И от мен една рецепта за

Канелони

Понеже виждам, че първо готвите плънката, а става лесно и вкусно и в друг вариант. Смесвам суровата кайма с една опаковка извара(в оригинал беше рикота, може да е и моцарела) и едно яйце, подправки на вкус. Със суровата смес пълня канелоните. Заливам с доматен сос(при мен предимно не е чист доматен сос, в него има лук, моркови, печени пиперки или гъби, според съдържанието на хладилника), обичаме ги като се изпекат да има сос и затова наливам да се закрият, покривам обилно с кашкавал и слагам във фурната докато се запекат, може би час.

За днес:
кисело мляко с овесени ядки и сладко от ягоди
макарони с масло и сирене
салата печени чушки
салата зеле
кашкавалено суфле
торта от козунак

и хич да не за вечеря ще има скумрия с доматен сос по рецептата на Рачко
« Последна редакция: Септември 28, 2015, 09:32:13 am от mishanta »
*
Re: Какво ще готвим тази вечер - 22
« Отговор #179 -: Септември 28, 2015, 10:21:57 am »
Уикенда:

баница
зеленчукова кремсупа
тиквички и патладжан на грил тигана, мариновани със зехтин, балсамов оцет и чесън
пиле с картофи на фурна
кекс с конфитюр от сини сливи - нещо не го докарах, уж опитвах с клечка дали се е опекъл и пак остана глетав

Давате ми много добра идея с канелоните. :) Не съм правила още.