Благодаря момичета , почти оползотворих яйцата -таткото ни беше рожденик и направих баници за почерпка , разни други сладки .
Останаха малко от леко напуканите и мисля уикенда едно пандишпаново руло и тиквички с булгур и яйца и сирене да спретна.
Последните дни:
-шопска салата
-салата цвекло , ябълка , морков - Калоян я обожава
-салата печени чушки
-пържоли на грил
-ориз с нахут и зеленчуци
-варен петел според традицията за 02.02 , който дояждаме с дни , вече трансформиран на :
-пилешка супа
-яхния от задушен праз, печени чушки , сини сливи и месо от петела - много вкусно
Днес :
-каша фрикасе с остатъка от петела
И сега да питам -
някой някога приготвял ли е трюфели -мнения и отзиви как ?
Не говоря за шоколадови трюфели ,а от оня дето го вадят от земята , ароматни.
Не знам колко е ароматен и ценен - ама помислих , че хладилника нещо мирише странно и докато усетя, че е от трюфели , без малко да изхвърля яйцата и прясното мляко
Четох рецепти из нета -все трябва да го приготвя някак - подарък на мъжа ми е -ясно , че е скъп и ценен .
Ама да не стане като с един червен хайвер -ще ви разкажа за него как обиколи всички и даже кучето не го искаше