0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Какво ще готвим тази вечер - 22
« Отговор #660 -: Януари 14, 2016, 16:49:10 pm »
вчера

пилешки гърди със зеленчуци по китайски
салата от маруля, репички и краставица

днес

кебапчета на грил-тигана
салата боб
салата домати и краставици


*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Какво ще готвим тази вечер - 22
« Отговор #661 -: Януари 14, 2016, 16:54:03 pm »
:eat: днес
Мариновани чушки
Пилешко с гъби и сметана Пиле фрикасе
Плодове


« Последна редакция: Януари 16, 2016, 14:06:50 pm от mishanta »
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

    birzata

  • ***
  • 225
  • След лошото винаги идва хубавото !!
Re: Какво ще готвим тази вечер - 22
« Отговор #662 -: Януари 15, 2016, 10:02:58 am »
Супа от червена леща
*
Re: Какво ще готвим тази вечер - 22
« Отговор #663 -: Януари 15, 2016, 10:58:55 am »
- печени кИфтета;
- руло стефани;
- картофено пюре;
- трушийка;
- салата зеле с моркови и цвекло;
- салата айсберг с краставица, сушени домати и царевица.

туй е за последните дни  :lol:
Re: Какво ще готвим тази вечер - 22
« Отговор #664 -: Януари 16, 2016, 12:42:17 pm »
Вчера сиренява супа
Днес булгур със спанак

Мише, купих от "булгура за кюфтета" на ЕСЕ и е разкошен! Благодаря ти, че ми го препоръча!

И да не помислите, че нещо постим, имаме два вида домашни суджуци, с които замезваме, че и домашна сланина дори  :lol:
*
Re: Какво ще готвим тази вечер - 22
« Отговор #665 -: Януари 16, 2016, 13:39:24 pm »
47 Smiles, как я правиш тази сиренява супа?
*
Re: Какво ще готвим тази вечер - 22
« Отговор #666 -: Януари 16, 2016, 13:55:40 pm »
47 Smiles, как я правиш тази сиренява супа?
Ето тук е рецептата на Смайли: http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=51211.msg1107878#msg1107878
За много години на всички :) Да сте живи и здрави и много щастливи :)
Аз малко бях в северна България, а и не готвих, понеже бях на гости на мама :)
Та от снощи и аз вече захващам - спагети болонезе и шопска салатка :) За детето - кус-кус :)
Днес - от кулинарния щанд: пиле на грил с гарнитура пържени картофки, чеснов сос и ориз със зеленчуци :)
*
Re: Какво ще готвим тази вечер - 22
« Отговор #667 -: Януари 16, 2016, 14:17:28 pm »
Благодаря ти!
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Какво ще готвим тази вечер - 22
« Отговор #668 -: Януари 16, 2016, 14:42:19 pm »
Последните дни едно мисля, друго готвя и само задрасквам  :oops:

 :eat: вчера
Картофена салата с кисели краставички, червен лук и майонезен дресинг
Пилешки хапки със сусам + чеснов сос
Медени курабии  :photo:

Заповядайте  рецептата, много са сполучливи!
От тестото изпичам две пълни метални кутии :)

Сладки с формички за Коледа

Продукти:
2 – 3 чаени чаши брашно,
1 бакпулвер,
1 пакетче краве масло/ може да се замени с равни части мас + олио /
2 ванилии, 1 ч.л. какао, 1 щипка канела,
1 непълна чаена чаша захар(аз слагам 1/2 захар и 3 лъжици мед)
1 яйце.

Разбърквам всички продукти, без мазнината.
Нея я го размеквам и се добавя. Омесвам тесто,
което почти лепне, но затова го слагам в хладилник за 15 минути.
- хич ме няма в месенето, но понеже не ми липсва ентусиазъм
първия път Изаура (машинката за хляб) ми го измеси! Сега вече го меся
на ръка както дойде, все става. Разточвам на лист с дебелина 5 мм.
С формичките изрязвам най-различни фигурки.
Пека в леко загрята фурна. След изпичане сладките могат по желание да се глазират
с шоколад и да се украсят с кокос, захарни перли или ядки.
Ако нямате формички за сладки, нарежете вече разточения блат на ивици 1 см.
широки и 5 см. дълги. Или на малки топчета, леко натиснати с вилица!

Рецептата взаимствах от ТУК


 :eat: днес
Сандвичи "Бюрек"
Пица
Салата от червено цвекло, моркови и зелена ябълка
Бързото Ропотамо на Цигу - рецептата ТУК
/ в моя вариант не слагам сардини, а поднасям към отделно приготвена риба /
Картофено пюре
Пърленка
 
Гостите ще донесат
Печена скумрия
Чийз кейк

Усмивке, радвам се, че ти допадна този булгур :)
Купувах няколко пъти различни марки с различна големина на счукване на зърното
и този е най-вкусен и сполучлив. По-скъп е една идея, но качеството си заслужава.
« Последна редакция: Януари 17, 2016, 07:07:03 am от mishanta »
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Какво ще готвим тази вечер - 22
« Отговор #669 -: Януари 16, 2016, 16:52:53 pm »
вчера

зеленчукова супа
панирани пилешки дреболии със сос от кисело мляко и майонеза


днес

пилешко месо с мед на тиган
печени картофи с розмарин и горчица
салата


*
Re: Какво ще готвим тази вечер - 22
« Отговор #670 -: Януари 16, 2016, 17:01:08 pm »
- ориз със свинско;
- пилешки дробчета с лук и масло;
- паниран зелен боб;
- париновани чушки;
- салата зеле и моркови.

планирам и пастет от риба тон да спретна, но ме мързи да ходя до магазина за майонеза, та ще си я правя сама, ако не стане гъста ще иде за дресинг на зелето :lol:
Re: Какво ще готвим тази вечер - 22
« Отговор #671 -: Януари 16, 2016, 21:29:46 pm »
Стефи, как правиш панирания зелен боб? Фризерът ми е пълен, а нещо само в гювеч слагам по малко от него и не ни върви.
*
Re: Какво ще готвим тази вечер - 22
« Отговор #672 -: Януари 16, 2016, 23:20:51 pm »
Спаначена супа с яйца готвих днес за обяд.
Рецептата е от "Супичка" - моята готварска Библия онлайн.
http://www.supichka.com/2012/05/blog-post_05.html

*
Re: Какво ще готвим тази вечер - 22
« Отговор #673 -: Януари 17, 2016, 00:09:55 am »
Паниран зелен боб

смайли, разбивам в една купа панировка - яйца, брашно и малко бира слагам, бобът ми е сварен предварително, изсипвам го в купата, разбърквам хубаво и след това с лъжицата слагам в тигана, разпределям да се подредят горе долу бобчетата едно до друго, не едно върху друго, обръщам и готово :)
снаха ми ги ниже на клечки, овалва в панировката и слага в тигана, но аз съм мързелива, затова с лъжицата. Става перфектно, децата се избиват  :lol:

Пастет от риба тон

да ви кажа пастета от риба тон стана перфектен - сварих две яйца, след това с една лъжица горчица, сока от един лимон и около 80-90 мл. зехтин пасирах, стана страхотна майонеза, добавих две малки консерви риба тон, добре изцедени и намачках хубаво с вилицата. след това филийки нарязани на триъгълничета препекох във фурната и настана едно гурме, да не ви разправям  :lol:
« Последна редакция: Януари 17, 2016, 06:37:21 am от mishanta »
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Какво ще готвим тази вечер - 22
« Отговор #674 -: Януари 17, 2016, 06:59:24 am »
Стефи, добавих заглавия на двете рецепти и ги качих в Рецептурника :) в
раздел *** Топли и студени предястия, хапки *** ТУК Ей, голяма чуденка му ударих за там ли са ....?


Панирания боб не е постен заради яйцата, за да иде в Постни, предполагам са като хапки ?
Пастета с рибата тон не е основно за да отиде в ястия с риба, а е предястие?
А и в този раздел са всички хайвери, който се хапват като предястие.
Какво ще кажете Кулинарки :)

Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Какво ще готвим тази вечер - 22
« Отговор #675 -: Януари 17, 2016, 16:30:32 pm »
чудно, Мише, за там са си  :)
готвенето продължава:
- боб с телешка наденица в гювеча;
- канелони;
- крем супа от гъби;
- салата червено цвекло с моркови и ябълки.
« Последна редакция: Януари 17, 2016, 22:15:09 pm от mishanta »
*
Re: Какво ще готвим тази вечер - 22
« Отговор #676 -: Януари 17, 2016, 19:00:07 pm »
свинско с кисело зеле и ориз
питка със сирене


*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Какво ще готвим тази вечер - 22
« Отговор #677 -: Януари 17, 2016, 20:59:38 pm »
Добре Стефи, правилно съм ги подредила, значи!
Не знам за вас, но аз много си харесвам Рецептурника :) и го ползвам постоянно!
 :oops: Направо умря жената дето ни хвалеше и аз я заместих!

 :eat: днес
Кус-кус с масло, сирене и мед
Зелен боб яхния с малко месце от буркан
Помело

Вече ще пиша в тази тема след вечеря, за да е сигурно,
какво съм сготвила и какво сме яли  :lol:
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Какво ще готвим тази вечер - 22
« Отговор #678 -: Януари 18, 2016, 10:26:20 am »
съботно -неделно :
-кисело зеле с ориз и свински месца
-баница
-ванилени кравайчета от рецептурника  -  -този път с  орехи  и  под формата на бисквитки и  каквито форми си  намачка Калоян
- пъстърва на фурна с лимон
-крем супа от тиква , моркови и картофи
-пържени филийки

за днес :
-сарми с късчета месо   и ориз



*
Re: Какво ще готвим тази вечер - 22
« Отговор #679 -: Януари 18, 2016, 11:20:03 am »
Уикенда:

запечени сандвичи с кашкавал
кремсупа от картофи, моркови и гъби
котлети в тенджера под налягане
постни пълнени сухи чушки
бял боб