0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 4
« Отговор #940 -: Август 31, 2015, 18:22:57 pm »
Здравейте и от мен, взимам си кафето с котката (най-долу, най-в дясно) и сладоледите мммм, ще си правя айс кафе :)

Не съм я чувала билката, Кали, ти по кой предмет преподаваш?

Днес съм по спокойна вече, след вчерашното фейсбук фиаско, направих си чай от маточина за успокоение, ако да не помогне, поне вкуса и е божествен (прясна си е гледам в саксия, на стълбите пред вратата). Тя е единственото ми цвете, другите са магданоз и копър, но не щяха да изникнат, а миналата седмица си засадих един корен джинджифил, който докато си чака реда да бъде сготвен, взе че пусна стебло. Сега чакам да цъфне, казват че много красиво цъфтял :) това са моите "цветенца", Лили, ти какви имаш?

Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
« Отговор #941 -: Август 31, 2015, 18:43:40 pm »
makiyaki аз съм виждала (тогава не знаех какво е  :lol: ) много е красиво наистина.Да го снимаш като цъфне.
Синеочка пробвай да добавиш към сладоледа обелени резанчета праскова.Малиии няма такава вкууусотийка  :lol:
*
« Отговор #942 -: Август 31, 2015, 19:35:58 pm »
Ягодка, подпали ми любопитството и отидох в Гугъл да разгледам снимки, наистина много красиви са цветовете. Попрочетох как се гледа растението. Аз не съм искала да развъждам джинджифил, боднах го в една саксия, че бая голямо стебло беше пуснал в купата с плодове, под бананите  :lol: а и бях чувала, че красиво цъфти, но до днес не се бях интересувала :)

Е...днес прочетох, че от засаждане то до цъфтенето минават 1-3 години, така че бая ще трябва да почакаме :/ Но пък каква красота, а? Заслужава си чакането и дано да успея да го отгледам :)
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

« Отговор #943 -: Август 31, 2015, 21:34:58 pm »
Аз успях да оцелея без зацапване и лелка и днес :lol:

Момичета, стискайте ми палци утре сутрин. Аз си лягам, щото главата ще ми се пръсне, лека нооощ  :bighug:

*
« Отговор #944 -: Август 31, 2015, 21:53:43 pm »
Adelia  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
Маки имам най-различни цветя - предимно орхидеи, те са ми любимите. Имам много китайски рози, но не обикновените, а съм купувала от чужбина семена и тук си ги отглеждам - най-различни цветове и комбинации. И всякакви други екзотики, аз обикновени цветя не харесвам. Колкото е по-трудно и екзотично едно цвете, толкова ми е по-интересно с него  :D
Момичета днес цял ден се чудя едно нещо и не намирам отговор, ще съм благодарна ако някой има мнение. Чуденката ми е такава: прогестерона е ясно, че подготвя лигавицата за имплантация, в статиите се казва, че я прави по-рехава и кръвоснабдена. Добре тогава, извънматочните бременности как стават след като в тръбите няма лигавица, още по-малко с достатъчна дебелина, че ембриона да се захване? Този въпрос ми възникна когато се чудех дали с по-нисък прогестерон може да се забременее и дали е толкова решаващ в случая

Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
« Отговор #945 -: Август 31, 2015, 21:55:59 pm »
Ади,  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: yahoo_17
Главоболието също е хубав симптом :)
Аз пак имам леко неразположение е корема. Този път повече прилича на М.

Синеочка, и аз съм била два пъти в Кушадасъ и също много ми хареса. В Анталия ще съм за първи път.

*
« Отговор #946 -: Август 31, 2015, 21:58:04 pm »
Лили, доколкото знам се дължи на някаква пречка в самата тръба, т.е. ембриончето тръгва към матката, но пътят му е възпрепядстван. Представи си го все едно пътуваш с кола, а на пътя ти дърво, което няма как да вдигнеш, нито да заобиколиш и просто спираш и чакаш.

Всеки миг е още един шанс...
*
« Отговор #947 -: Август 31, 2015, 22:04:25 pm »
Да де, ама то не само, че спира, ами и се имплантира там на място. Иначе нямаше да чхг-то и самия ембрион да се разраства. Значи имплантация е възможна и аз стигам до извода, че дебелината на лигавицата и прогестерона не играят съществена роля щом един ембрион може да се имплантира на място, където лигавица липсва. Пък не съм чула да има лигавица в маточните тръби, т.е. има други фактори, които влияят на имплантацията

*
« Отговор #948 -: Август 31, 2015, 22:12:01 pm »
Запушване, както го е обяснила Синеочка е една от причините. Другата е в обвивката на ембриончето. Много подробно беше обяснено в онези линкове, дето пуснах преди време и предизвикаха дебат дали ЧГХ се отделя преди или след имплантацията, ако си спомняте. Сега погледнах, че не съм ги добавила във фаворитите на телефона, ще поровя пак да видя дали ще ги намеря, но по памет обяснението беше следното.

Ембриончето е обвито в специална обвивка, която го предпазва както от външни влияния по време на "похода" през тръбата, така и не му позволява да се имплантира. Май обвивката се нарича зона, но не съм много сигурна. Тази обвивка се спуква на 5-6 ден май и ембриончето се "излюпва". Чак след излюпването, то може да се имплантира. Хич не му е нужно кръвоснабдена матка, за да се имплантира, защото в началото се храни от жълтото тяло. Матката и лигавицата по-скоро са, за да гарантират здраво и изхранено ембрионче, ако не получи достаъчно хр.в-ва, няма да оцелее, но то в тръбите така или иначе е обречено.

Понякога се получава дефект в тази "зона" обвивка и ембриончето се излюпва още в тръбата или обвивката изобщо не действа, защото е дефектна и така се получава извънматочна в здрава и пропусклива тръба...

Лили, значи, почвай джинджифил да гледаш. Тропически, красив, иска тор всеки месец и грижи много. Ох и авокадото е капризно ;-)

Точно така както го казваш --> лигавицата е нужна за изхранване, а не за имплантиране :)

*
« Отговор #949 -: Август 31, 2015, 22:25:26 pm »
Аха, сега ми просветна  8O цял ден го мисля и се чудя дали има някакви научно обосновани обяснения по този въпрос. Но не знам защо си мисля,че жълтото тяло се образува върху яйчника на мястото на спукания фоликул? Тоест ембриона няма как да се храни от него ...може и да греша разбира се
Маки джинджифила е много полезен и по-скоро ще го ям отколкото да го гледам  :D едно време така се бях запалила и за куркума - тя също е много красива като цвете, обаче ако е за хранителни цели ще ми трябва цяла плантация. А иначе аз намирам удоволствие в това да си отгледам едно растение от семчица. Виждаш го как покълва, изважда първите листенца, понякога се налага да му правя "излюпване" от обвивката, после го чакам да даде цвят. Имам много лека ръка - всичко ми никне, една суха клечка да бодна и тя се хваща и затова имам толкова много цветя вкъщи. Моя все мрънка, че било джунгла - как няма да е като аз 5 семена ако купя всичките никнат  :) а аз не мога да хвърлям цветя и затова така си се гледаме  :lol: Обаче имам една гадна котка, която само ми тероризира цветята и всеки ден й се каня
« Последна редакция: Август 31, 2015, 22:27:12 pm от lilibell »

« Отговор #950 -: Август 31, 2015, 22:29:35 pm »
Аз успях да оцелея без зацапване и лелка и днес :lol:

Момичета, стискайте ми палци утре сутрин. Аз си лягам, щото главата ще ми се пръсне, лека нооощ  :bighug:
Мале издържа до края с теста а  :lol: Стискам ти големи огромни палци  :bighug: :bfp:
*
« Отговор #951 -: Август 31, 2015, 23:37:00 pm »
Адела, стискам и азззз! :)

« Отговор #952 -: Август 31, 2015, 23:43:45 pm »
Пак много сте писали, утре ще ви чета :) влизам само да ви кажа, че току що изгледах страхотен филм. Забавен и много поучителен. Казва се Чайникът/The brass teapot
С мм се спогледахме и единодушно заключихме, че за пръв път от много време ще си легнем и заспим спокойно и щастливо защото сме бедни!
Препоръчвам го с две ръце, гледайте го!
Хубава вечер на всички!
Ади   :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
« Отговор #953 -: Септември 01, 2015, 07:00:35 am »
Добро утро :)

Момичета, аз затварям и третия месец опити, като неуспешен. Днес рано сутринта се събудих с менструални болки, станах, пишках в чашка и... ми дойде. Бях разопаковала теста вече, та се и тествах - естествено отрицателно.

Добре съм, не ме мислете, много ми е кофти само, че подведох и вас :( Не знам какво беше това този месец, но се убедих, че явно силната психика, която мислех, че имам, не е толкова силна и си позволява да ми прави номера. Слагам си обеца на ухото и продължавам напред :lol:

Всъщност, радвам се за две неща - първо, че не ми закъсня, та чакането за новите опити няма да се удължи, и второ, че графиката ми беше хубава. Предния месец беше много зле, бях се притеснила сериозно, а сега се чувствам една крачка напред :).

Усмивке, дано моят опит да не те отчая, все за тебе си мисля. Стискам палци! :bighug: :bighug: :bighug:

« Отговор #954 -: Септември 01, 2015, 07:55:52 am »
Ех, Ади  :(  :bighug:
Радвам, че виждаш и хубавото в ситуацията. Само така и смело напред!!!

Момичета и аз обожавам индийските подправки, но да ги ям, не да ги отглеждам  :lol:
А чай от джинджифил как обичам - не от пакетче, а от настърган пресен корен :)

Гъбке, този филм ще си запиша да го гледам.
Хубав ден на всички!
« Отговор #955 -: Септември 01, 2015, 08:25:04 am »
Ади, съжалявам! Но както са казали хората, нов месец-нов късмет! Продължаваме всички заедно напред!
Аз предполагах, че днес ще ми е гадно, че нали ще ходя на работа, обаче не. Хубаво ми е даже. Изглежда съм се позатъжила за колегите, за работата (да не повярва човек)...Колкото и да е хубаво да имаш дълга отпуска, два месеца са си доста време. Пък на мен ми минаха бързо, че нали се бях концентрирала върху тази наша ,,дейност" та в чакане да ми дойде или да не ми, то лятото мина.
Утре съм на ЯмР :)  дано всичко е наред. Случайно тук да има някой от Русе? Ще си повися доста там, а ще съм съвсем самичка, та ако има, нека свирка за кафенце.
Хубав и успешен ден на всички!
*

Starshine

• 494
  • "When nothing is sure, everything is possible."
« Отговор #956 -: Септември 01, 2015, 08:55:56 am »
Добро утро, момичета!
Ади, стискам ти палци за другия месец! Не де предавай, скоро ще видиш двете чертички!
Смайлс, стискма палци и на теб, този и близките 9 месеца да няма М.  :P
Като оъворихте дума за цветя- аз отглеждам орхидеи. Тук-там се среща и някое друго цвете.  :D
Аз да се отчета- вчера мина прегледа, имам 3 хубави фоликула - 2 в десния и 1 в левия. С размери 9 мм., 11 мм.; и 12 мм. В левия имаше и още 1, но май беше по-мъничък, та не възлагаме надежди на него. Лигавицата ми е - 0.98. В четвъртък пак съм в кабинета, стискайте ми палци. Все си мислех, че трябва да са порастнали повече след Кломифена. Вие какво мислите?
Кали, стиснати палчета за ЯМР-то. Всичко ще мине добре, не се тревожи.  :)
Хубав и усмихнат ден на всички! :sunshine:

Quiet people have the loudest minds.
*
« Отговор #957 -: Септември 01, 2015, 09:34:57 am »
Ади, мен нещо ми се върти, че оплождане е имало все пак. Просто може нещо да не сте уцелили плувеца иши яйцето да не е било съвсем в ред. Нищо де, следващият месец ще е вашия.  :bighug:
Смайли, какви са тия кошмари? Нали знаеш, че ярките сънища и те симптом? А и много ми допада графиката ти?
Цветя у нас гледа ММ, к'вото ми подарят децата от училище най-грижливо го присажда и полива. Аз като един типичен лъв, хич ме няма по цветята. А той цяла ботаническа градина от кактуси и палми е развъдил на двете тераси. Когато цъфне някои от тях , като на малки деца им се радва.
Моята грижа са котките. Нашата котарана един уикенд бешд на село зимата и се върна несама.Бременни бяхме и двете. Оставихме си котарачето. Много е сладичък, кръстихме го Рафаел, но всички му викаме Ръфчо.
« Последна редакция: Септември 01, 2015, 09:52:20 am от Синеочка »

Всеки миг е още един шанс...
« Отговор #958 -: Септември 01, 2015, 09:45:46 am »
Синеочке, възможно е, даже може и опит за имплантация да е имало, заради това зацапване. Факт е обаче, че не беше потвърдено от ни един тест, та въобще не желая да го мисля.

Ти как си, още два дни остават, а?  :bighug:

Усмивке, най-искрено и от сърце ти признавам титлата за най-хубава графика този месец. Супер е това покачване след лекия спад.  :wink:
« Последна редакция: Септември 01, 2015, 09:48:59 am от AdeliaMiss »

*
« Отговор #959 -: Септември 01, 2015, 10:52:42 am »
Момичета, започвам от събота естрофема по схема - 3 дена по 1 табл., 3 дена по 2 табл. и след това до деня на трансфера трябва да пия по 3 на ден, като на 15.09. ще ходя да гледат как върви процеса, и дали расте лигавицата.
Някой от вас пил ли е естрофем по тази схема?? Има ли някакви странични ефекти, да очаквам ли нещо по-така??!!  :ask: