0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - Тема 4
« Отговор #680 -: Август 26, 2015, 13:38:46 pm »
Пете, Синеочка, заповядайте на гости в Раднево :)
Аз не съм мобилна (имам само книжка, но нямам кола....мъжът ми ни остави и си замина за София), но вие ако сте, идвайте насам. И Ямбол и Стара Загора са съвсем близо.
Пете, ако си спомняш, ти бях казвала, че и апартамент имаме в Стара Загора на съседна улуца на вашата, но тук имаме къща и за малкия е супер - кокошки, котки, куче, басейн, игри  :P
А относно болницата, ние редовно си даваме старите дрехи там. Има луди, за които никой роднина не се грижи за съжаление.

ХрисАни, Петя, Фрея, на всички желая много бързо получаване на заповедта по Фонда.

Pav-la, браво за цветната снимка. Много хубаво.  :P Ти нямаше ли да правиш хидротубация?

AdeliaMiss, големи сте смелчаци с твоя мъж. И аз имам само лоши спомени от ремонт на баня докато живееш в същото жилище. Къпехме се у приятели.

Далинда, и тук другата седмица ще имаме панаир. ХУбаво да си изкарате на събора!

Калия, разсмя ме с тази черна кухня. Майка ми има черна баня, а водата е варовита тук и познай как черните плочки са вечно бели  :lol: Аз съм доостаааа мързелива и все гледам да си избирам неща дето лесно се поддържат уж.

Момичета, как ви се струва моята плавно покачваща се графика?... Това значи ли нещо или нищо? Мислех, че трябва да се покачи по-рязко след О, а не малко по-малко
*
« Отговор #681 -: Август 26, 2015, 13:45:13 pm »
Кати, снощи в едно предаване коментираха полпжението с демографския срив. Ние сме били на първо място в цяла Европа. И как няма! Мисля, че трябва да се помогне и за изследванията, а като чета и цените на лекарствата след прпцедурите не са никак ниски.
Да лекарствата са много скъпи, особено ако са необходими повече дози. Бях писала на Борисов, не че ми е обърнал внимание, че е хубаво да отпадне ДДС-то на тези лекарства. Те не са толкова бързообортни и държавата няма да загуби много, ако премахнат поне върху лекарствата за лечение на безплодие Данък Добавена Стойност.
 Зачатие като сдружение, би било добре да внесе такова предложение пред министерски съвет.
« Последна редакция: Август 26, 2015, 13:48:04 pm от kati_vm »
*
« Отговор #682 -: Август 26, 2015, 13:47:10 pm »
Момичета, аз минавам да се похваля само, че днес и утре ме чакат последни партита- сватба, на която ще кумуваме и рожден ден.
Вчера си направих ЦС- всичко е много добре, д-р Александров каза, че имам малка кистичка, но не е проблем. След следващия цикъл можем да подновим опитите :dance2:  Така, че средата на септември трябва да ми дойде и след това ще се включа в темата със секса :)
Иначе за самолекуване  и невярване в лекари- трябва да се ходи само при специалист според проблема- репродуктивен, а не обикновен гинеколог, ако се бориш за дете. Ние не можем да четем специализирана литература, защото нямаме необходимите познания. Дори лекари от други специалности не могат да разбират точно какво пише. Свободните интерпретации не са препоръчителни. Иначе е добре да си информиран, защото така можеш сам да се насочиш към правилния човек ви да знаеш кой се прави на специалист и кой наистина е, но до там.
:good_post:
*
« Отговор #683 -: Август 26, 2015, 13:51:41 pm »
Пете, Синеочка, заповядайте на гости в Раднево :)
Аз не съм мобилна (имам само книжка, но нямам кола....мъжът ми ни остави и си замина за София), но вие ако сте, идвайте насам. И Ямбол и Стара Загора са съвсем близо.
Пете, ако си спомняш, ти бях казвала, че и апартамент имаме в Стара Загора на съседна улуца на вашата, но тук имаме къща и за малкия е супер - кокошки, котки, куче, басейн, игри  :P
А относно болницата, ние редовно си даваме старите дрехи там. Има луди, за които никой роднина не се грижи за съжаление.

ХрисАни, Петя, Фрея, на всички желая много бързо получаване на заповедта по Фонда.

Pav-la, браво за цветната снимка. Много хубаво.  :P Ти нямаше ли да правиш хидротубация?

AdeliaMiss, големи сте смелчаци с твоя мъж. И аз имам само лоши спомени от ремонт на баня докато живееш в същото жилище. Къпехме се у приятели.

Далинда, и тук другата седмица ще имаме панаир. ХУбаво да си изкарате на събора!

Калия, разсмя ме с тази черна кухня. Майка ми има черна баня, а водата е варовита тук и познай как черните плочки са вечно бели  :lol: Аз съм доостаааа мързелива и все гледам да си избирам неща дето лесно се поддържат уж.

Момичета, как ви се струва моята плавно покачваща се графика?... Това значи ли нещо или нищо? Мислех, че трябва да се покачи по-рязко след О, а не малко по-малко
Смайли, вие ще изледвате ли прогестерон 7 дни след доказана ову? Дано да не се наложи и да сте успели този месец, иначе това плавно покачване може да говори за по- малка секреция на прогестерон от жълтото тяло след ову.
*
« Отговор #684 -: Август 26, 2015, 13:57:48 pm »
Брееее, появи се най-накрая! Хубаво си прекарвате значи! Искам и аз на някое село, но не нашето ами някоя къща за гости в планински район примерно. Имам нужда от разходки из природата, ще взема да хвана гората през уикенда и да напрегръщам колкото се може повече дървета ;)
Далинда, днес следобед ще ходя да си взема направлението от ендокриноложката и ще се консултирам с нея къде да ида. Не, че нямам вече избрано място, но все пак, нейна да е последната дума. После като се върна ще звъня по телефона и ще записвам час, дано стане бързо, че хич не обичам да чакам.
Аз да ви се оплача :( днес мие трети ден от м, а вече почти съм чиста ( и това ако не е критическа, ей ма на!).
Моят съвет е, ако не правиш ЯМР- а в св. Марина, поне после да отидеш при Балев за второ мнение. Имай предвид, че е много важно кой разчита снимките, не само качеството на апарата.
« Отговор #685 -: Август 26, 2015, 14:02:19 pm »
Kati_vm, няма да пускам прогестерон, защото той нали се пуска след доказана О, а при мен няма доказана. Аз пътувах и нямаше как да отида на още един преглед.
А какво означава "по- малка секреция на прогестерон от жълтото тяло след ову"? Сигурно не е нещо положително  :P

ПП. Кати, ти нали знаеш, че може в един пост да коментираш няколко коментара (като цъкнеш на "вмъкни цитат" и може да триеш част от казаното, за да не цитираш всичко вътре и да не стават много дълги постове?
*
« Отговор #686 -: Август 26, 2015, 14:08:34 pm »
Kati_vm, няма да пускам прогестерон, защото той нали се пуска след доказана О, а при мен няма доказана. Аз пътувах и нямаше как да отида на още един преглед.
А какво означава "по- малка секреция на прогестерон от жълтото тяло след ову"? Сигурно не е нещо положително  :P

ПП. Кати, ти нали знаеш, че може в един пост да коментираш няколко коментара (като цъкнеш на "вмъкни цитат" и може да триеш част от казаното, за да не цитираш всичко вътре и да не стават много дълги постове?
Знам, но ме мързи. Освен това пиша от таблета и ми е малко трудно със затриването на излишния текст.
За прогестерона, не казвам, че при теб това е случаят, но чисто теоритично, плавното покачване на БТ, значи по- малко прогестерон след ову, който се произвежда от овулиралия яйчник. Ако греша, моля поправете ме.
« Последна редакция: Август 26, 2015, 14:10:37 pm от kati_vm »
« Отговор #687 -: Август 26, 2015, 14:11:08 pm »
Аха, а това, че прогестороът е по-малко какъв проблем е точно?
Извинявай, но наистина не съм наясно...  :oops:
*
« Отговор #688 -: Август 26, 2015, 14:13:26 pm »
Аха, а това, че прогестороът е по-малко какъв проблем е точно?
Извинявай, но наистина не съм наясно...  :oops:
Може да попречи на имплантацията. Още веднъж, не казвам, че това е твоят случай.
« Отговор #689 -: Август 26, 2015, 14:19:19 pm »
Аха, мерси Кати  :P Дано наистина не е това.
« Отговор #690 -: Август 26, 2015, 14:21:49 pm »
Усмивке, добре ти е графиката, от всичко дето съм прочела става ясно, че плавното покачване е ок, стига след О.  да скокне с поне 2 десети, а в твоя случай това е така. :)

*
« Отговор #691 -: Август 26, 2015, 14:24:10 pm »
Момичета, един бърз въпрос - някой от вас пускал ли е хистологично изследване и колко време се бавят резултатите? Чакам вече една седмица и все казват не са готови  още....
*
« Отговор #692 -: Август 26, 2015, 15:04:00 pm »
Усмивчице, много ти е добре графиката, стискам палци за положителен резултат :)

Калия, големи вкусотии си ни поднесла, аз като Синеочка, напоследък много налитам на пусти сладолед, а никога не съм му била фен... Аз обичам тези на клечка --> магнум двоен шоколад ми е любим :)

Аделия, как може след овулация, с ремонти да се занимаваш, ще ти дърпам ушите ;-)  :lol:

Павла, страхотни новини, весело изкарване на сватбата и чакаме с нетърпение да се присъединиш обратно в редиците на бебеправещите.

За фонда искам да кажа, че 9 месеца е добре, в сравнение с други държави. В Англия над 42 НЯМАШ право на НИКАКВО финансиране, също и ако си под 42, но с наднормено тегло (BMI трябва да е под 30 иначе гориш). За направление се чака около 2-3 месеца, веднъж заведен ли си в клиниката, почват с безплатните изследвания --> по едно изследване на 3-4 месеца. Общо "изследването" или както те го наричат "infertility investigation" продължава около година и половина - две. След което комисия те одобрява за безплатни АРТ (3 инсеминации + 1 инвитро, всичко друго се доплаща/плаща). Като те одобрят, те слагат в списък с чакащи, за всски район е различно дълъг списъка. Аз преди години в Уимбълдън, чаках 3 години и половина. И преди това около 2 години изследвания, та общо 5 години и половина за един безплатен опит. Та 9 месеца ми се виждат нищожни на фона на чакането в Англия.

Да не забравяме, че има двойки, без репродуктивни проблеми, който бебе правят по над 12 месеца, за постигането на бременност. Всеки иска веднага --> и при всички ни ще стане (рано или късно) :) това е най-важно, а не колко време е отнело. Аз бебеправя 13та година без резултат... Малко съм полудяла, но НЕ съм се предала :)

За плочки и ремонти --> обичам светли цветове, синьо и тюркоазено за баня (мозайка) или черно и бяло :) навсякъде другаде обичам паркет :)

Калия, ти като правиш пица, всичко сама ли приготвяш? И аз по едно време имах пица вълна и правех пица всски петък...ох, че я обичам :) свга я правя с картофено пюре или ориз вместо блат, че се пазя от глутен :/

Далинда, кое е селото?

Хубав ден на всички :)

Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
« Отговор #693 -: Август 26, 2015, 15:15:18 pm »

Аделия, как може след овулация, с ремонти да се занимаваш, ще ти дърпам ушите ;-)  :lol:

Маки, честно казано, помислих си го вчера, като видях, че работата си е зор 8O. Ама после си рекох, какво сега, ще спре животът ми, само щото съм овулирала ли... Та като го хванах тоя ми ти къртач, както разказва Кали... :lol: А и няма как да оставя ММ съвсем сам да се мъчи, че той на всичкото отгоре и по цял ден физически труд работи. И после ще има да ми чуват ушите как той всичко сам е свършил. Мерси!  :lol: Пък сега със задоволство разказва как двамата сме свалили стените  :lol:

Да ви кажа честно, разтоварващо ми дойде. Аз иначе цял ден в офиса седя, та физическата работа ми идва като почивка... А и се разсейвам. Разбира се, доколкото мога се пазя 8)
« Последна редакция: Август 26, 2015, 15:18:02 pm от AdeliaMiss »

« Отговор #694 -: Август 26, 2015, 15:16:58 pm »
Ние сме кандидатствали с мъжки фактор.  Петя, Фрея,  вие кои номера сте, ако е удобно да попитам?
*
« Отговор #695 -: Август 26, 2015, 15:44:07 pm »
Смайли, щях, но Александров ме посъветва да е ЦС, защото по- добре се вижда.
Оженихме ги, сега си почиваме преди партито.  :)
« Отговор #696 -: Август 26, 2015, 16:01:06 pm »
Такаааа, бързам да се похваля! Взех си направлението за ЯмР. Доки също препоръча Д-р Джендова. Успях да се свържа с нея и си записах час за следващата седмица! Не мога чак да повярвам, че всичко става толкова бързо, а бях се настроила да чакам с месеци!
маки, аз много обичам да меся всякакви видове теста, но от както направихме новата кухня никак не ми е удобен плота и се изтарикатих-меся си тестото в хлебопекарната :) Става за час и 20 мин и прекрасно!
Аделия, да се пазиш, ей! Аз когато бях бременна, още преди да разбера прибирах дърва с майка ми. Носих пълните чували, понеже мама е сърдечно болна, да не се натоварва тя.
Ох...щах още да пиша, ама така се развълнувах, че всичко забравих, както и да е-не е било нещо важно :)
« Отговор #697 -: Август 26, 2015, 16:03:12 pm »
Калии, супер, много се радвам! Айде да минава и да заминава  :)

Момичета... 8O 8O 8O
Осъзнавайки, че може да прозвуча като някои нам познати потребители, все пак да споделя, че току що намерих по бельото си зацапване в размер на точно една точица... едвам забележима, чак се чудех дали не ми се привижда... капчица бе, капчица... 8O
« Последна редакция: Август 26, 2015, 17:33:52 pm от AdeliaMiss »

*
« Отговор #698 -: Август 26, 2015, 19:32:57 pm »
Стискам палци да е знак за имплантация  :dance2:
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
« Отговор #699 -: Август 26, 2015, 19:36:56 pm »
Аделия, айде де..някой трябва да повлече крак. Като гледам и Смайли е с хубава графика. Чакаме гууд нюз!

Всеки миг е още един шанс...