0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 4
« Отговор #660 -: Август 25, 2015, 19:24:37 pm »
 Здравейте и от мен. Днес голямо хайманосване , хайманосвам. С една приятелка с бебе ми мина деня. Успях да отметна и аз някои важни задачи, като яденето на сладолед  :P На финала много взех да го уважавам тоя сладолед. :oops: :oops: :oops:
 Петя,браво за изследванията сега чакаме и скорошни резултати от фонда. Аз не съм много наясно, но до колко време след като си одобрен получаваш финансиране? И това финансиране всичко ли покрива или доплащаш?
Смайли, ми то Раднево близо до нас бе. Има няма 70-80 км, ако не бях толкова напред с материала можеше да запаля Тъпото( моя Фиат) и да дойда да се запознаем
 Впрочем момичета в Раднево има една клиника за хора с душевни проблеми. Ако някой има нужда ..
Това последното не знам защо го написах, може би е породено от снощи. 8)
Джина, ти к'во си се скатавала досега. Ще кажеш , че ти кекс не ядеш  :D
Аделия, айде бе двете с Детенцето тоя месец да ви пращаме в Темата на Бременните.
Маки , съгласна съм с теб за лекарите...донякъде. Според мен в наши дни да попаднеш на добър лекар е и доза късмет. Моят джи пи е селски лекар... 39 набор, ама все ходи по някакви семинари и не е спрял да чете и да се развива. В него харесва и факта, че изписва АБ само в краен случай и подхожда изключително отговорно към прегледите - веднъж ми се накара, че не съм си вземала направление за гинеколог цяла година( това беше в бурните години, когато още не мислехме за бебе). Моля се, Бог да му даде дълги години живот, че такъв лекар джи пи едва ли ще срещнем скоро.
Аз нямам против това, че някои лекари не са комоетентни достатъчно, имам против това, че ти губят времето и не те насочват към правилния специалист. За мен е по-достойно да ми каже, не мога да ти помогна, отколкото да ме ползват за опитно зайче.
« Последна редакция: Август 25, 2015, 19:44:29 pm от Синеочка »

Всеки миг е още един шанс...
*
« Отговор #661 -: Август 25, 2015, 20:18:10 pm »
Хаха, Синеочка, веднага схаванх намека за клиниката в Раднево  :lol: много се смях :)

ДА, съгласна съм с това да НЕ ни губят времето :)

Крисито и нея мисля да я пращаме в бременната тема, че там гледам всички са на финала и имат нужда от нови попълнения :)
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
« Отговор #662 -: Август 25, 2015, 22:38:39 pm »
Влизам да кажа наздраве и дс се разпиша, че да не се чудите утре щи ме няма. Имам гости, правих им пица. Те донесоха алкохол за цяла армия, та.... почнах на водка, 20 грама, не ми хареса. Минах на уиски, не ми харесва, ма цапнах и от него 20 и сега, понеже ме гони жажда, минавам на бира. Ще рева утре, ама нейсе. Айде, наздраве от мен!
*
« Отговор #663 -: Август 25, 2015, 22:41:54 pm »
Калия, подкарай се с Руски чук за по-сигурно! Наздраве на гостите  :P и да хапнеш по едно парче за всичко дето обичат ;) А за мен сладолед :oops:

*
« Отговор #664 -: Август 25, 2015, 22:59:28 pm »
Ееее, днес писах, писах, е- улях се малко - Стаси се събуди, чукнах публикувай, но нищо не виждам  :x Нещо е станало - пууу  :oops:

Здраве да е!

Е, Маки, съгласна съм но не на 100% с теориите ти - всеки си има малко или много акъл да си прецени  :wink: Споделям мнението на Синеочка ):

Синеочке, в момента след одобряването от ФАР се чака около 9 месеца за заповед :) Самото финансиране отива в клиниката, към която си избрала да правиш опита, а що се касае за сумата - всичко зависи от момента -  първият ми опит излезе около 4300лв. и нищо не съм доплащала, но има момичета, които доплащат-много зависи от използваните медикаменти и времето за стимулация. Аз бях по къс протокол!
Синеочке, ти от къде си?Смайли и на мен не ми е много далече - има, няма 40км. :) До колкото си спомням и миналата година ми беше обещала като минава от тук - да се видим, но...нещо стана, не помня!  :oops:  Да си спретнем среща сега ???
Калия, наздраве и от нас :)
*
« Отговор #665 -: Август 25, 2015, 23:46:30 pm »
Петя, от Ямбол съм с новата магистрала сме на 60 км от Стара Загора :P Много го обичам този вашия град и като дойда после все хубави неща ми се случват. На кадем ми е градът.
За фонда ми стана много любопитно, защото в една съседна тема Фрея писа, че са на изчакване. 9 месеца сигурно минава бавно. Все си мисля, че може и по-леко да го направят за двойките с проблеми. Има хора, които не могат да си платят дори първичните изследвания и дават последните си стотинки да имат детенце, а дхржавата какво прави за тях -засипва ги с бюрокрация и ги кара да чакат. Ноември 2013 лежах в болницата след кюртажа с една жена от Елхово - бременна с близнаци от 2 опит ин витро. За първия опит събирали 3 години парите, стотинка по стотинка. Забременяла, но в 6 месец й изтекли водите и ги родила и трите, не оцеляло нито едно. За втория опит им помогнала Евангелската църква -Педесетници им викат по нашия край. Хората от църквата събрали пари и им помогнали. Попитах я за фонда, а тя ми каза, че вече не й се чакало. Мъжът й беше на 50, а тя на 38.
Мисълта ми е, че  църкви и фондации вършат в пъти повече работа от дуржавата, която за нас е мащеха, а за братята роми майка..
« Последна редакция: Август 25, 2015, 23:49:36 pm от Синеочка »

*
« Отговор #666 -: Август 26, 2015, 00:55:27 am »
Специално за Фонда държавата си върши работата. Да, не е идеално. Трябва да се поемат и изследванията, както и някои леки операции, но със сигурност е много по-добре от преди, дори по-добре от други държави (в Германия твоята позната нямаше да има право на опит от касата, той се финансира така или иначе само на 50 %, и то защото мъжът й е на 50 г.). Девет месеца са много, но и нуждаещите не са никак малко. Комисията към Фонда се събира веднъж седмично. Ако имаш нужда от повече информация, пиши в темата за Фонда, Стефи ще ти обясни.
Явно е имала вариант жената, щом не й се е чакало Фондът да я одобри. Там дават предимство само на жени, навършили 42 г.
Радвам се, че църквата прави нещо, защото напоследък имам чувството, че май го е ударила здраво на печалбарство.

« Отговор #667 -: Август 26, 2015, 08:06:26 am »
Добро утро и от мен. Не бях влизала много време, понеже бях в командировка. Сега ще се върна да чета, дано има много честитки. Като захванахте темата за фонда, ние вече сме одобрени. Сега следва великото чакане. С ММ сме се разбрали да си самофинансираме единият опит, а фонда да остане за резерва. Не мога да ги дочакам тези девет/десет месеца. Ако трябва кредит ще изтеглим. Млади сме работим ще се оправим :). За съжаление обаче и септември ще го пропуснем, тъй като заминавам за семинар до 13/9 и то до тогава по-голямата част от цикъла ще е минала. Предната седмица по време на командировката минах през Руската Църква. Божествено място. Там някаква неописуема енергия. Още щом запалих свещта, очите ми се напълниха със сълзи. Такъв рев му ударих. Слязох долу да си напиша и желанието, много плаках. По принцип не съм от ревливите, не знам какво се случи там. Като падна първата сълза и не можех да се успокоя. Момичета искам да ви попитам дали ви се е случвало цикъла да е много гъст и черен. Не тече алена кръв, а се стича много тънма слуз. Дали това не спуканите кисти. За пръв път ми се случи.  ?
« Отговор #668 -: Август 26, 2015, 08:25:06 am »

Джина, ти к'во си се скатавала досега. Ще кажеш , че ти кекс не ядеш  :D

ООО Аз съм тук всеки ден.От известно време само ви чета,защото няма нищо интересно около мен.Трети месец следя О при репродуктивен специалист,уж всичко е наред при мен ,но бебе няма. Сега от септември започваме с обстойни  изследвания да видим какво ще излезе. Аз съм на 31г , а ММ на 43г. Бебеправим от 10 месеца.Дано всичко е ОК ,но едва ли.
*
« Отговор #669 -: Август 26, 2015, 11:29:19 am »
Блу, съгласна съм, че сега е по-добре от преди години, но може би може да ае направи още повече, защото това чакане наистина ми се вижда тягостно. А това за мъжете над 50 са леко дискриминирани (предвид, че поемат само 50% от сумата) малко ме  8O Че то има мъже, които на 50- години са по-добре изглеждащи и здрави от някой разплюти 25-годишни.
Относно църквите , за съжаление не става въпрос за Православната - поне аз не съм чула за такава, която да си даде, парите от кутията с дарения за благотворитрлност. Виж обаче попове с роклески и златни гривни съм виждала.
Джина, аз те засичам, че четеш, но защо не се включваш попитах.  8) Виж, че има и около теб интересни нещаж
ХрисАни, стискам палци да се похвалите скоро. При вас какъв е проблемът? Ако е удобно сподели.
Относно това, което ти се е случило, значи храмхт наистина е бил чисто енергийно място и ти е помогнал да се разтовариш. Аз подобна случка имам в един скален манастир в Македония , близо до гр. Струга.

« Отговор #670 -: Август 26, 2015, 11:39:52 am »

Добро утро от мен, излюпих се  :D Да пием по едно кафенце и да ни е хубав и успешен деня!

Синеочка, за тебе това :)

Днес ми е шантаво, но съм добре!
 Криси, изгуби се нещо? Чакаме те с добри новини!
Другите момичета, как сте днес? Я бързо на отчет! Кой прави кекс, кой торта???
Кой чака, кой не чака...
Ария голяма почивка спретна, ще се върнат с един повече, усещам!
маки, вече броим, нали? Днес 2-ри ден след О. Айде, този месец да е вашия!
Далинда, липсваш, момиче! Бързо ела да ни се похвалиш с нещо хубаво!
ХрисАни, аз мисля, че е нормално това кръвотечение. Понякога, когато лигавицата на матката е по дебела, така се чисти (това съм го чувала от акушерка), а алената кръв никак не е хубава, за нея знам, че не е менструална. Аз когато бях с кръвоизлив ми течеше такава алена :(
« Последна редакция: Август 26, 2015, 11:44:21 am от Калия »
« Отговор #671 -: Август 26, 2015, 11:52:54 am »
Мии да се отчета като сте рекли  :lol: Аз не правих нито кекс, нито торта. Правих ремонт :lol: Вкъщи е някакъв ад, прахолии, тръби, плочки хвърчат навсякъде... снощи с ММ доста се потрудихме в трошенето и днес ме е хванал един кръст, та се не трае. Ама поне знам от какво е :lol:
« Последна редакция: Август 26, 2015, 11:54:51 am от AdeliaMiss »

« Отговор #672 -: Август 26, 2015, 12:00:32 pm »
Аделия, съчувствам ти. Ние това го правихме преди 8 години и като се сетя какъв ад беше....обаче няма по велика сила от жена с къртач  :D мм се бъзикаше, че искам всичко сама да свърша, голям кеф беше да руша и си изкарах всичкия насъбран яд...на старите плочки :D После имах мерак и да лепна някоя плочка, но не ми дадоха, не било женска работа. Вие избрахте ли плочки? Какъв цвят смяташ да слагаш? Само да вметна, че аз много харесвах червени плочки, докато сестра ми не си сложи в банята! То красота, ама слугиня трябва да имаш, да се грижи само за тях. Ей такава грешка направих после в кухнята си. Не стига, че черна, ами и гланц-нЕма такъв кошмар! Хората писали по форумите, аз четох, четох и накрая пак черно поръчах. Сега не ме питайте като почна да чистя, какво излиза от устата ми всеки път...
Сори за оф-топик-а ;)
*
« Отговор #673 -: Август 26, 2015, 12:01:44 pm »
Кали, сладооооледеното чудовище е тук  :hungry:
Иначени аз днес късно изпълзях. След вчерашното хойкане дпах сладко-сладко. Направих си и аз едно кафе. Наслаждавам му се, като за последно.
Криси и Далинда, наистина яко се губят. Бързо да идват да се отчетат с по един кекс поне.
Сърчицето и тя се изгуби. А на Ария човек благородно да й завиди, подозирам и аз, че ще се.върнат с малък гречко 8)

*
« Отговор #674 -: Август 26, 2015, 12:01:52 pm »
Специално за Фонда държавата си върши работата. Да, не е идеално. Трябва да се поемат и изследванията, както и някои леки операции, но със сигурност е много по-добре от преди, дори по-добре от други държави (в Германия твоята позната нямаше да има право на опит от касата, той се финансира така или иначе само на 50 %, и то защото мъжът й е на 50 г.). Девет месеца са много, но и нуждаещите не са никак малко. Комисията към Фонда се събира веднъж седмично. Ако имаш нужда от повече информация, пиши в темата за Фонда, Стефи ще ти обясни.
Явно е имала вариант жената, щом не й се е чакало Фондът да я одобри. Там дават предимство само на жени, навършили 42 г.
Радвам се, че църквата прави нещо, защото напоследък имам чувството, че май го е ударила здраво на печалбарство.
Аз искам да подкрепя Блу, относно фонда. Браво на Зачатие, че беше създаден и добре, че го има! Да става малко бавно, но все пак е нещо. Хубаво е, ако можем по някакъв начин да убедим държавата, че е необходимо да се поемат и първичните изследвания. Това би помогнало още повече, като се има предвид демографската ситуация в страната.
И да допълня нещо, относно ин-витро с тризнаци - много е рисково и не е за предпочитане да бъдат върнати на майката три ембриона. По-добре единият да бъде замразен за следващ опит. В клиниката, където аз се лекувах, не връщат три ембриона, а два, връщат след изрична дискусия с пациентите.
« Последна редакция: Август 26, 2015, 12:05:08 pm от kati_vm »
*
« Отговор #675 -: Август 26, 2015, 12:08:33 pm »
Кати, снощи в едно предаване коментираха полпжението с демографския срив. Ние сме били на първо място в цяла Европа. И как няма! Мисля, че трябва да се помогне и за изследванията, а като чета и цените на лекарствата след прпцедурите не са никак ниски.

« Отговор #676 -: Август 26, 2015, 12:09:16 pm »
Сори за офф-а и аз, предварително.

Кали, бежови са плочките, има една серия на керамика Фиоре, Таити се води, можеш да ги видиш в нета. Само че ние няма да правим банята засега, само тоалетната, която е много мъничка. Но ММ ще сменя цялата канализация, няма да са само плочките проблема...  Ама почна се вече, няма връщане назад  :lol:

*
« Отговор #677 -: Август 26, 2015, 12:22:08 pm »
Момичета, аз минавам да се похваля само, че днес и утре ме чакат последни партита- сватба, на която ще кумуваме и рожден ден.
Вчера си направих ЦС- всичко е много добре, д-р Александров каза, че имам малка кистичка, но не е проблем. След следващия цикъл можем да подновим опитите :dance2:  Така, че средата на септември трябва да ми дойде и след това ще се включа в темата със секса :)
Иначе за самолекуване  и невярване в лекари- трябва да се ходи само при специалист според проблема- репродуктивен, а не обикновен гинеколог, ако се бориш за дете. Ние не можем да четем специализирана литература, защото нямаме необходимите познания. Дори лекари от други специалности не могат да разбират точно какво пише. Свободните интерпретации не са препоръчителни. Иначе е добре да си информиран, защото така можеш сам да се насочиш към правилния човек ви да знаеш кой се прави на специалист и кой наистина е, но до там.
« Отговор #678 -: Август 26, 2015, 12:28:39 pm »
Ето ме и мен.
Набързо че нета много дървен,дано не ме метне докато пиша.Успявам да чета ама писането....сега ще видим.
Ние сме на село,тук е Рай,уникално е.
Имаме и събор уикенда,голяма банда сме.Като се приберем се завръщам в редиците на бебеправещите с редовни включвания.Не че не се кексим,ама много хора сме все пак...

Синеочке,много да си ми здрава,честит рожден ден със закъснение и зло да те забрави.

Кали,кога ще правиш ЯМР?

Толкова засега от мен,на всички сладурки цун и гуш.

« Отговор #679 -: Август 26, 2015, 12:36:41 pm »
Брееее, появи се най-накрая! Хубаво си прекарвате значи! Искам и аз на някое село, но не нашето ами някоя къща за гости в планински район примерно. Имам нужда от разходки из природата, ще взема да хвана гората през уикенда и да напрегръщам колкото се може повече дървета ;)
Далинда, днес следобед ще ходя да си взема направлението от ендокриноложката и ще се консултирам с нея къде да ида. Не, че нямам вече избрано място, но все пак, нейна да е последната дума. После като се върна ще звъня по телефона и ще записвам час, дано стане бързо, че хич не обичам да чакам.
Аз да ви се оплача :( днес мие трети ден от м, а вече почти съм чиста ( и това ако не е критическа, ей ма на!).