Маки, извини ме, но не мислиш ли, че всеки организъм си е различен? Тук мисля, че всеки трябва да слуша доктора си, а не сам да си назначава лечение
Петя, ПРАВА си, не съм тук в ролята на доктор, но НЕ съм назначавала лечения и ми се ще повече и повече доктори да има, които да четат поне толкова, колкото аз изчитам на ден като литература, на тема здравна, традиционна и нетрадиционна медицина
Истината е, че медицината непрекъснато се развива и променя. На мен преди 8 години, Стаменов ми прави ЦС и трансфери без микробиология. Сега гледам, има задължителни изследвания преди пункция --> много добре.
Ама кварталното Джи Пи едва ли чете и се интересува от най-новите тенденции в медицината, особено ако знае и говори само един език (български).
Това е мое мнение и позиция, всяко правило си има и изключения, не се карам или държа сметка на никого, просто споделям. И ще ми е интересно да знам и хората какво мислят по въпроса
Та да отговоря на коментара ти: всеки ТРЯБВА да си слуша лекаря, аз не съм казала да не го слушат. Но в никакъв случай НЕ трябва да се вярва на лекар (или нелекар) 100% и преди няколко поста съм обяснила защо (това е мое мнение, ако искаш прерови постовете ми от преди няколко дни, ще ми е интересно да разбера мнението ти за мнението ми
)
За назначаване на самолечения, мисля че тук никой НЕ си самоназначава нищо. Назначаване щеше да е, ако аз бях казала на Кали "абе ти като не забременяваш вече няколко месеца, що не си купиш Клостил да пробваш" или пък на Усмивчица да и бях назначила антибиотик за колите...
Има два вида лекарства--> С и БЕЗ рецепта. Тези, за които аз говоря са на свободно закупуване, без рецепта и за тях НЯМА нужда НАЗНАЧАВАНЕ. Всеки може да си ги купи и да ги пие. Преди години хората са си взимали витамините от суровата храна. Та назначаването на лечение е било --> изяж една ябълка/праскова/зелка и т.н
Сега прочето, че един домат преди 50 години е имал толкова витамини и минерали, колкото в днешно време 10 домата. И едва ли можем да си набавяме всички витамини от жива продукция. Разногласия за ефективността на синтетичнитр витамини също има... В крайна сметка дали ще си назначим ябълка или витамин, всеки сам избира. Аз като прочетох, че Вит Б6 помага за лигавицата, отидох и изчетох и кои са храните с най-високо съдържание на него
Тези с рецепта дето се изписват съм против хората да си ги самоназначават (например да взимат антибиотик без рецепта, но то отмина и това време, свга вече затегнаха положението в аптеките и без рецепта не продават антибиотици).
В случая на Калия, доктор, абсолютно НЕАДЕКВАТНО и беше НАЗНАЧИЛ клостил с рецепта, без да вземе предвид хормоните и състоянието и.
Добре, че тя инстиктивно и информирано (попрочела от тук-там) НЕ започна предписаното и лечение
Та и аз така --> ако доктора няма време да чете за клостил и кога да НЕ се изписва, или ако не е имал време да прочете или да се сети да изследва Вит Д и Б дефицит у пациент с нарушения в ЩЖ, аз само споделям знания, информация, опит и приканвам хората да се тестват, консултират с лекар или просто да пробват с витамини или храна, богата на витамини.
Да се върна на мен и на прословутия Preseed--> Усмивчице, не михареса много, като че ли не е достаъчно хлъзгав, само е мокър някак си, но пак е по-добре от без нищо. Този месец само 2 пъти бебеправихме, днес и в неделя. За първи път след мисседа (през март) сега имам цервикален мукус за повече от едно избърсване--> цели близо 2 дни го забелязвах, много хубав, абсолютно безцветен, течен и много хлъзгав. В неделя и вчера го имах, от снощи и днес съм много суха, което означава, че вече съм овулирала, но само днес ММ успя да свърши :/ в неделя беше фал :/ Сега ще тествам теорията за КЕКС в деня на ОВУ (то да не се окаже, че е и деня след ОВУ)...дано яйцеклетката ми да е оживяла от вчера. Някой път живеят 24ч, имам надежда, така че и аз почвам с броенето. Утре ще е 1ви ден след О
Усмивчице, видях го Раднево на картата, много добре изглежда, но не е високопланинско, както си мислех
таман да расте по-добре зарзавата.
Калия, много ме разсмя с този лаф и с превода, дето си го сложила в скоби, все едно няма да го разберем, хаха, много се смях
И вицовете за блондинки ми харесаха