0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - Тема 4
« Отговор #640 -: Август 25, 2015, 00:01:20 am »
Синеочка  :balk_5:
Нияна извинявай,погрешно съм разбрала,но моля ви замислете се над думите ми,дайте ми шанс,обещавам да е различно всичко  :(  :?

« Отговор #641 -: Август 25, 2015, 07:59:18 am »
Добро утро  8)

Минавам да се отчета, че ме нямаше няколко дни. Попътувах малко, има-няма 1200 км за два дни  :lol: Бях на една сватба на много близки приятели, обаче на място там се оказа, че ще трябва да спя с чужди хора в стаята и меренето на БТ отиде по дяволите. Сега много ме е яд, че не открих някакъв таен начин  :(

Както и да е, днес БТ е обнадеждаваща, най-после видях малко по-свястна разлика между ФФ и ЛФ - за момента, на 7ми ден от О., е 0.33 градуса. Иначе да си кажа, че никакви симптоми за нищо нямам, даже гърдите не ме болят, а обикновено започват около 5ти ден след О.  8O

Поизписали сте, аз се надявах да заваря поне един + ТБ, а пък то - само на Детенце... Та по темата, за която "не се говори", да си кажа, че и аз няма да говоря.

Иначе, у дома днес започва големият екшън, с други думи ремоооооооонт  :lol: С ММ ще си подновяваме WC-то и той ходи един такъв ентусиазиран  :lol:, защото ще го правим сами. Т.е. той ще го прави, а аз ще ходя след него  :lol: :lol: :lol: Та стискайте палци да не се избием и скоро да се похвалим с първия си успешен "проект"  :lol:

Усмихната седмица на всички! :kiss:

« Последна редакция: Август 25, 2015, 08:13:41 am от AdeliaMiss »

« Отговор #642 -: Август 25, 2015, 13:38:43 pm »
Момичета къде избягахте. Никой няма и днес ме оставихте без четиво , а аз си чакам от вас положителните емоции,весели случки и естествено  :bfp:
*
« Отговор #643 -: Август 25, 2015, 13:53:18 pm »
Синеочка, точно така е, много хубава стария си ни намерила, абсолютно съм съгласна --> всичко е в нашите глави :)

Аделия, радвам се, че се завърна, липсваше ни тук в редиците и почваме да броим дните с теб. След свдмица да си с :bfp: :)

Добро утро на всички, отивам да правя закуска на ММ и после ще се върна да ви чета :)
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
« Отговор #644 -: Август 25, 2015, 13:55:21 pm »
Момичета къде избягахте. Никой няма и днес ме оставихте без четиво , а аз си чакам от вас положителните емоции,весели случки и естествено  :bfp:
Има един на предната страница :) Дано се потвърди, всички стискаме палци и се молим!
Аделиа, дано другия ви проект е успешен този месец, ремонта не го мисли, той ще мине и замине :)
На мен днес пак ми е маносано. Четох, но не ми се пишеше, ама хайде, от мен да мине :) не, че имам нещо интересно за казване де. Само мога да се оплаквам днес. Боли ме корема и пих хапове....на всичкото отгоре, точно сега, преди заплата ми свършиха таблетките за съдомиалната и трябва да се преборя с цяла купчина мръсни съдове, как мразя самоооо. Нали у дома мъжо готви, естествено всичко възможно е изпоклепано, та сега, да му мисля аз!
Тая лелка, съвсем взе да се гъбарка с мен, пак едно оскъдно кръвотечение....трети месец подред. Да му таковам и на хормоните и на чудото! Не ми се е случвало до сега такова нещо, но не съм била и на 38 до сега  :D явно ще влезе в сила лафа на един мой познат ,,Тъй шай (ще е) тя, ама туй ше е то".
Някой да се похвали с нещо хубаво, че оклепах хубавата работа тука :D
*
« Отговор #645 -: Август 25, 2015, 14:00:07 pm »

petqst, дано са ти хубави изследванията и детенце да се оправя по-бързо, че много е гадно като са болни слънцата.

Благодаря, Калия :)
Изследванията ми са ОК :)

Група Показател   Вид материал       Резултат   Измерителна единица   Референтна област   Метод
Хормони
Пролактин   S        190       mIU/l     127 - 496     ECLIA

TSH   S        1.81       ulU/ml     0.27 - 4.20     ECLIA

anti-Tg   S        55       IU/ml     0 - 115     ECLIA

anti-TPO   S        22       IU/ml     0 - 34     ECLIA

Стаси от петък не е вдигал Т и вчера като го заведох, док. каза, че е перфектен, но до утре сме в болнични. :)

Кали, нямам опит с ЯМР, но дано всичко мине по план :)
Звездичке, успех с бъркането и печенето на кексчетата :)

...... продължавай с Агнеса и игликата + Вит Б 6 за удължаване на ЛФ (както Синеочка каза, късичка е твоята),това за Б6 го казвам сигурно за 100тен път, но няма да спра да го повтарям, докато всички момичета с тънки лигавици и къси ЛФ не започнат ДА ПИЯТ по 30-100мг Б 6 на ДЕН!!!!
.....
Маки, извини ме, но не мислиш ли, че всеки организъм си е различен? Тук мисля, че всеки трябва да слуша доктора си, а не сам да си назначава лечение  :wink:
Синеочке, страхотни вицове :) Посмях се доста  :wink:

AdeliaMiss, важното , че сте си изкарали ОК. Симптоми може да има, а може и да няма  :wink:
Успех на всички :)

Аз очаквам лелката с метлата и записвам час за ХСГ, че моята е от далечната 2009  8O

*
« Отговор #646 -: Август 25, 2015, 14:04:09 pm »
Ха ха, Калия много ми хареса лафа и ще го изплагиатствам  :) И аз само чета ,тъкмо започвам да пиша и ми минава мерака за писане. Аз съм пак на работа, не успях да се наспя и сега наваксвам. Както са казали хората: да се върна на работа, че да си почина. Нещо и при мен този месец нещата са странни - графиката ми е много ненормална, БТ ми се вдигна, но дали съм имала О и дали е възможно толкова ранна - не ми се вярва. Та сега се чудя какво е това чудо с повишената БТ, ще падне ли пак или ще продължи да се вдига .... Като не отидох на един УЗ сега има да се чудя  :?
Синеочка абсолютно съм съгласна със статията - и аз по тази причина не вярвам в теориите за конспирация. Човек трябва да търси причината първо в себе си, а не да си избива вината и комплексите върху околните.
AdeliaMiss дано ти се задържи Т висока. По принцип и аз в първата фаза съм като твоята Т, но моята през втората фаза почти никога не се вдига до 37 така че ти стискам палци.
Пък по темата, за която не се говори - едва се сдържам да не проговоря, но и аз като момичетата си ом-кам и стискам палци

Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
« Отговор #647 -: Август 25, 2015, 14:16:13 pm »
Благодаря, ще споделя, ако има нещо за споделяне. Ъпдейтвам се за гърдите - започнаха да си наболват...

Калия, по думите на ММ, той щял да приключи за седмица - т.е. преди евентуалното ми тестване, та затова рекох, че ще ни е първия проект. Ама аз грам не му вярвам, та може и грешката да се окаже вярна :lol: А, дано! Ти защо си махна графиката? Много лесно се ориентирам по графиките - за О., за тест... Даже и да не мериш БТ, сложи си я според мен. Ето сега пишеш за лелка, а аз съвсем се обърках... като че ли е много рано, по спомени... И за ЯМР стискам палци, всичко ще е наред, ще видиш  :wink:

« Отговор #648 -: Август 25, 2015, 14:21:23 pm »
petqst много се радвам, че са ти хубави изследванията и че малчо е добре. Успех!
Що се отнася до добавките и лекаря...може да се каже, че аз лекар нямам. Последния, при който ходих, е този който ми изписа Клостилчето като крайна мярка и аз си ,,самоназначих" да НЕ го пия. Та...залагах много на него, но всичко свърши до там! Сега ще решавам проблемите с ЩЖ, когато му дойде времето на гинеколога пак ще съм в чуденка...тук няма ендокринолог-гинеколог, а и всички гинеколози (посетила съм вероятно 70 процента от тях) разбират до толкова, че да излекуват гъби, мъби, някой друг сърбеж и толкоз. Ясно, че на мен ми трябва специалист в областта, но нито имам време, нито пари да си позволя репродуктивна клиника. Искаше ми се да открия поне някой, който да направи, това, което е по силите и възможностите му, но явно...толкова са им и силите и възможностите и желанието. Имам чувството, че след толкова четене аз знам повече от тях по темата. За това, когато оправим ТСХ-то и другите подобни, смятам да си самоназнача изследвания на всички полови хормони и с тях вече да ида някъде, където да ме посъветват адекватно какво да правя! Не знам дали успях да се изразя правилно, не ми върви приказката днес.
Лили, давам ти го лафа. До колкото знам е от македонския край :) Има и още един много як ,,Като имаше со що, немаше во що. Сега като има во що, нема со що" Дано се разбира смисъла :) забавен е!
« Отговор #649 -: Август 25, 2015, 14:24:36 pm »
Благодаря, ще споделя, ако има нещо за споделяне. Ъпдейтвам се за гърдите - започнаха да си наболват...

Калия, по думите на ММ, той щял да приключи за седмица - т.е. преди евентуалното ми тестване, та затова рекох, че ще ни е първия проект. Ама аз грам не му вярвам, та може и грешката да се окаже вярна :lol: А, дано! Ти защо си махна графиката? Много лесно се ориентирам по графиките - за О., за тест... Даже и да не мериш БТ, сложи си я според мен. Ето сега пишеш за лелка, а аз съвсем се обърках... като че ли е много рано, по спомени... И за ЯМР стискам палци, всичко ще е наред, ще видиш  :wink:
Графиката я махнах, защото пак ми дойде, на 18-ти ден. То няма смисъл от нея, поне за сега. Пия си Агнес, прим-ойл, еутирокс. Ще започвам селен, кю 10 и Б6...температура не меря вече, ТО правих, но си губи смисъла, лелката дойде....нито ЦС, нито нищо. Да видя какво ще излезе от тоя ЯмР, после конторла на ТСХ, ще пускам и тат и мат тези дни...така. Няма нищо за графика, за жалост.
« Отговор #650 -: Август 25, 2015, 15:14:03 pm »
... Няма нищо за графика, за жалост.

Е как да няма? Има М, най-малкото. Според мен, предвид късия цикъл този месец и отрицателните тестове за О., напълно възможно е да си била с много ранна О. Дори и това, само за инфо, си струва да се отбелязва някъде. На всеки се случва нещо да се прецака от време на време. Но ти си знаеш, де, да не излезе сега, че те притискам нещо. Графиките са за това - за инфо. В крайна сметка от тях бебета не се получават  :lol:

« Отговор #651 -: Август 25, 2015, 15:23:45 pm »
Момичета, някоя от вас следила ли е позицията на шийката на матката  по време  и след О.?
Някъде тук прочетох ,че с този метод една потребителка е разбрала за бременността си преди теста. Аз влизам отново във филма със симптомите, колкото и да не искам само за това мисля .
*
« Отговор #652 -: Август 25, 2015, 15:26:52 pm »
Маки, извини ме, но не мислиш ли, че всеки организъм си е различен? Тук мисля, че всеки трябва да слуша доктора си, а не сам да си назначава лечение  :wink:

Петя, ПРАВА си, не съм тук в ролята на доктор, но НЕ съм назначавала лечения и ми се ще повече и повече доктори да има, които да  четат поне толкова, колкото аз изчитам на ден като литература, на тема здравна, традиционна и нетрадиционна медицина   :lol:

Истината е, че медицината непрекъснато се развива и променя. На мен преди 8 години, Стаменов ми прави ЦС и трансфери без микробиология. Сега гледам, има задължителни изследвания преди пункция --> много добре.

Ама кварталното Джи Пи едва ли чете и се интересува от най-новите тенденции в медицината, особено ако знае и говори само един език (български).

Това е мое мнение и позиция, всяко правило си има и изключения, не се карам или държа сметка на никого, просто споделям. И ще ми е интересно да знам и хората какво мислят по въпроса :)

Та да отговоря на коментара ти: всеки ТРЯБВА да си слуша лекаря, аз не съм казала да не го слушат. Но в никакъв случай НЕ трябва да се вярва на лекар (или нелекар) 100% и преди няколко поста съм обяснила защо (това е мое мнение, ако искаш прерови постовете ми от преди няколко дни, ще ми е интересно да разбера мнението ти за мнението ми :) )

За назначаване на самолечения, мисля че тук никой НЕ си самоназначава нищо.  Назначаване щеше да е, ако аз бях казала на Кали "абе ти като не забременяваш вече няколко месеца, що не си купиш Клостил да пробваш" или пък на Усмивчица да и бях назначила антибиотик за колите...

Има два вида лекарства--> С и БЕЗ рецепта. Тези, за които аз говоря са на свободно закупуване, без рецепта и за тях НЯМА нужда НАЗНАЧАВАНЕ. Всеки може да си ги купи и да ги пие. Преди години хората са си взимали витамините от суровата храна. Та назначаването на лечение е било --> изяж една ябълка/праскова/зелка и т.н :) Сега прочето, че един домат преди 50 години е имал толкова витамини и минерали, колкото в днешно време 10 домата. И едва ли можем да си набавяме всички витамини от жива продукция. Разногласия за ефективността на синтетичнитр витамини също има... В крайна сметка дали ще си назначим ябълка или витамин, всеки сам избира. Аз като прочетох, че Вит Б6 помага за лигавицата, отидох и изчетох и кои са храните с най-високо съдържание на него :)

Тези с рецепта дето се изписват съм против хората да си ги самоназначават (например да взимат антибиотик без рецепта, но то отмина и това време, свга вече затегнаха положението в аптеките и без рецепта не продават антибиотици).

В случая на Калия, доктор, абсолютно НЕАДЕКВАТНО и беше НАЗНАЧИЛ  клостил с рецепта, без да вземе предвид хормоните и състоянието и.

Добре, че тя инстиктивно и информирано (попрочела от тук-там) НЕ започна предписаното и лечение :)

Та и аз така --> ако доктора няма време да чете за клостил и кога да НЕ се изписва, или ако не е имал време да прочете или да се сети да изследва Вит Д и Б дефицит у пациент с нарушения в ЩЖ, аз само споделям знания, информация, опит и приканвам хората да се тестват, консултират с лекар или просто да пробват с витамини или храна, богата на витамини.

Да се върна на мен и на прословутия Preseed--> Усмивчице, не михареса много, като че ли не е достаъчно хлъзгав, само е мокър някак си, но пак е по-добре от без нищо. Този месец само 2 пъти бебеправихме, днес и в неделя. За първи път след мисседа (през март) сега имам цервикален мукус за повече от едно избърсване--> цели близо 2 дни го забелязвах, много хубав, абсолютно безцветен, течен и много хлъзгав. В неделя и вчера го имах, от снощи и днес съм много суха, което означава, че вече съм овулирала, но само днес ММ успя да свърши :/ в неделя беше фал :/ Сега ще тествам теорията за КЕКС в деня на ОВУ (то да не се окаже, че е и деня след ОВУ)...дано яйцеклетката ми да е оживяла от вчера. Някой път живеят 24ч, имам надежда, така че и аз почвам с броенето. Утре ще е 1ви ден след О :)

Усмивчице, видях го Раднево на картата, много добре изглежда, но не е високопланинско, както си мислех :) таман да расте по-добре зарзавата.

Калия, много ме разсмя с този лаф и с превода, дето си го сложила в скоби, все едно няма да го разберем, хаха, много се смях :)

И вицовете за блондинки ми харесаха :)
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
« Отговор #653 -: Август 25, 2015, 15:27:47 pm »

Е как да няма? Има М, най-малкото. Според мен, предвид късия цикъл този месец и отрицателните тестове за О., напълно възможно е да си била с много ранна О. Дори и това, само за инфо, си струва да се отбелязва някъде. На всеки се случва нещо да се прецака от време на време. Но ти си знаеш, де, да не излезе сега, че те притискам нещо. Графиките са за това - за инфо. В крайна сметка от тях бебета не се получават  :lol:
Хихи, верно, има м :) трябва да се радвам, че не всичко е загубено :) Ами...махнах графиката, щото не знаех, че може да е важна, ама ей ся ще ви я покажа ;) Имах съмнения за ранна о. тогава на теста се появи втора чертичка, но по бледа от контролната. Да е била предния ден...но каквото и да е било, все тая, Б. така или иначе няма. Аз и за О. се съмнявам де...по принцип си я усещам, уви, от доста време насам не съм я усещала...обърках се вече :(
    Ииии, сега не знам как се слага стара графика. Нали като отбележа цикъл, се показва новата...
маки, писали сме заедно, споко, аз мисля, че всичко е наред! Добре, че е този форум (и не само) че малко да се пообразоваме. В малките градове, където цари безхаберието (не само в медицинските среди) ако не четеш, си загубен!
Иначе...аз рецептата за Клостила си я пазя, но бих прибяхнала до нея тогава, когато съм убеден, че всичко останало ми е наред и наистина няма какво друго да се направи. Но тогава също ще искам някой да ме наблюдава, пък както казах вече, аз при тоя доктор повече няма да стъпя. Дали ще намеря лекар, който да ме гледа, при положение, че приемам лекарства изписани от друг-това е съвсем друг въпрос. Ако го направя на своя глава, вероятно ще ми се наложи изобщо да не казвам, че пия нещо си...а просто искам да ме видят дали има фоликул и някакви такива неща ми се въртят в главата в момента..Охх, да стигнем до там веднъж, ще го мисля!
« Последна редакция: Август 25, 2015, 15:50:04 pm от Калия »
*
« Отговор #654 -: Август 25, 2015, 15:42:05 pm »
Момичета, някоя от вас следила ли е позицията на шийката на матката  по време  и след О.?
Някъде тук прочетох ,че с този метод една потребителка е разбрала за бременността си преди теста. Аз влизам отново във филма със симптомите, колкото и да не искам само за това мисля .
Аз следях до ову. Шийката се вдига високо при ову. След ову, обаче не съм я пипала. Беше ме страх да не стане проблем, ако съм забременяла.

« Отговор #655 -: Август 25, 2015, 15:45:55 pm »
Аз съм 10 ден след О и още е високо ,затова ми изкочиха и питанките.
« Отговор #656 -: Август 25, 2015, 15:51:38 pm »
Аз следях до ову. Шийката се вдига високо при ову. След ову, обаче не съм я пипала. Беше ме страх да не стане проблем, ако съм забременяла.
Аууу, ето още нещо, което за срамотите на 38 не знаех. Как така си ги напипвате? Сори, ако въпроса ми е глупав, но за пръв път го чувам това, бихте ли обяснили, ако...може???
« Отговор #657 -: Август 25, 2015, 16:04:21 pm »
Ето това предизвика моя интерес към шийката на матката-

"Преди няколко месеца, когато интензивно работехме по въпроса за бебе освен тестовете за овулация аз използвах и описания от Кали начин. Този метод го има описан тук в сайта на Зачатие. Всичко е много лесно за правене и за някой и друг месец  дори и без тест може безпогрешно да разбереш кога е овулацията. Прави се един път на ден-например вечер когато се прави интимния тоалет. Наистина колкото по-близо е месечния цикъл толкова по ниско долу се напипва шийката. Най-ниско е по време на цикъла и след това със всеки следващ ден шийката на матката се оттегля на вътре. Точно в периода на овулацията шийката се намира много на дълбоко-най-трудно се достига с пипане в клекнало положение. Освен, че е на дълбоко е и мека на пипане(в сравнение с дните преди това). И също от мой опит-през м.май когато очаквах цикълът пак да ме навести ме направи впечатление, че шийката на матката си стоеше в положение дълбоко навътре(а по това време съм забелязала, че се напипва ниско долу). Това беше първото нещо което ме накара да си помисля, че този месец няма да ми дойде и че най-после бебето е станало. И бях права. Малко след това и положителния тест доказа предположението ми. "
« Отговор #658 -: Август 25, 2015, 17:19:08 pm »

...
    Ииии, сега не знам как се слага стара графика. Нали като отбележа цикъл, се показва новата...
...

Ами сложи си новата. В линийката отдолу винаги седи актуалната, та актуалната ще гледаме. Иначе в сайта има опция, ако искам, да ти видя и някоя стара ;) На мен по графиките ми е най-лесно да се ориентирам. Примерно чета си нечие мнение и искам да погледна кога й е била М или О, кой ден е, какво се е случило междувременно, та натискам си бутончето за графиката и воала, виждам всичко. Иначе забравям  :oops:.

По темата за шийката на матката бях чела нещо, когато се интересувах за ЦС. Та помня, че положението и твърдостта са различни в различните фази на цикъла. Опитах аз и то точно, за да си проследя ЦС, ама тц, нищо не разбрах за моята си ШМ и реших, че не е за мен тая работа...
« Последна редакция: Август 25, 2015, 17:21:34 pm от AdeliaMiss »

*
« Отговор #659 -: Август 25, 2015, 17:23:39 pm »
Ето това предизвика моя интерес към шийката на матката-

"Преди няколко месеца, когато интензивно работехме по въпроса за бебе освен тестовете за овулация аз използвах и описания от Кали начин. Този метод го има описан тук в сайта на Зачатие. Всичко е много лесно за правене и за някой и друг месец  дори и без тест може безпогрешно да разбереш кога е овулацията. Прави се един път на ден-например вечер когато се прави интимния тоалет. Наистина колкото по-близо е месечния цикъл толкова по ниско долу се напипва шийката. Най-ниско е по време на цикъла и след това със всеки следващ ден шийката на матката се оттегля на вътре. Точно в периода на овулацията шийката се намира много на дълбоко-най-трудно се достига с пипане в клекнало положение. Освен, че е на дълбоко е и мека на пипане(в сравнение с дните преди това). И също от мой опит-през м.май когато очаквах цикълът пак да ме навести ме направи впечатление, че шийката на матката си стоеше в положение дълбоко навътре(а по това време съм забелязала, че се напипва ниско долу). Това беше първото нещо което ме накара да си помисля, че този месец няма да ми дойде и че най-после бебето е станало. И бях права. Малко след това и положителния тест доказа предположението ми. "
Много добро обяснение. На мен този метод, колкото и да е неудобен, в съчетание с меренето на БТ и следенето на ЦС много ми помогна, тъй като съм с нередовен цикъл и изобщо не знаех кога ще имам ову.