0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - Тема 4
« Отговор #400 -: Август 18, 2015, 22:18:35 pm »
Привет момичета  :P
Аз докато се включа да коментирам нещо и вече сте изписали две страници след него  :lol:
Щях да пиша за мурсалския чай. Моят баща го бере, въпреки забраната (5000 лв. е глобата!). Този, който се продава е култивиран, а не див, освен ако не сте го купили от някоя баба по планините. Това не значи, че е по-лош, разбира се.
Аз въобще не се сещам да пия чай. Само кафета, а кафето хич не е добре за моята диагноза (ендометриоза).

Да ви кажа днес ми излезна микробиологичното изследване на влагалищния секрет. Направо съм в потрес, защото имам ешерихия коли, значително количество левкоцити и бактерии и редуцирана млечночнокисела флора  :x. Оставих 70 лв. в аптеката за лекарства. Дано да минат от раз и да не си докарам някои гъбички по време на лечението. Според док това не пречи на бебеправенето, което най ме радва в цялата ситуация. Още си чакам О. Фоликулът днес е 19.5 мм. Лигавицата вече е в прилични размери.
Док ми предложи да ми бие инжекция, за да сме сигурни че фоликулът ще се спука, но наистина нямах време, защото мъжът ми беше с детето на паркинга на болницата (излезна от работа, за да съдейства) и бързаше да се връща.

Относно кекса, мъжът ми нали се пази заради неговите практики и все се пазарим кога ще е, да не е прекалено често и др.п., та днес ми вика, ще правим когато док каже. А тя ни инструктира за сряда, петък и неделя.
Между другото това планиране въобще не ми пречи и не ми е така тягостно, както едно време. Може би, защото вече имаме едно дете. А и след раждането вече не изпитвам болка, както преди и се наслаждавам изцяло.. Предполагам тази болка е била свързана точно с ендото.

Vilia, стискам палци утре всичко да мине по конец. 

Lilibell, аз изпуснах сред многото постове за коя руска билка говориш? Естрогенът нали също е свързан с ендото, така че сигурно ще е дорбе.

Хубава вечер на всички  :P
*
« Отговор #401 -: Август 18, 2015, 22:29:45 pm »
Смайли, много неприятно с тия гъби. Големи гадове са и все ще ти объркат бъркането на кекса. Нищо де, поне си взела мерки за тях. Ама с тия практики.. Ще трябва да го изнасилваш. Той човекът яйца събира за кенса. Интересно ми е , как се е запалил по това учение?
Лилибел, все пак се ровнах и намерих една статия на бг за Ортилията. Много добре ми звучи. Аз бих я пробвала без да се замислям.
http://tiande.ovo.bg/blog/ortilija_zhenskata_spasitelnica/2014-06-18-140. Наричат я още Борова матка или Женска трева.
« Последна редакция: Август 18, 2015, 22:36:24 pm от Синеочка »

Всеки миг е още един шанс...
*
« Отговор #402 -: Август 18, 2015, 22:35:53 pm »
47 Smiles тези изненади са отврат - познай как се  8O и аз като ми казаха преди пункцията,че имам кандида.А моя мъж е чист нов. Дано бързо ги излекуваш. А билката се казва ортилия,има я във вид на чай при нас,макар че аз предпочитам  суха билка,за да мога да си я дозирам.Така като разбрах тя понижава естрогена и повишава прогестерона,затова я пият втората половина на цикъла или ако няма проблеми с естрогена - може през целия цикъл.И я дават да лекува ендометриоза.Но пак ще чета за нея,притеснявам се да не си навредя нещо,макар че за руснаците тя е със статута на белия равнец при нас - тоест широко използвана,а дори и призната от тяхното здравно министерство за лечение на разни женски болести
« Последна редакция: Август 18, 2015, 22:43:38 pm от lilibell »

Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
*
« Отговор #403 -: Август 18, 2015, 23:23:11 pm »
Момичета, да не си докарате някоя беля с това самолечение с билки! Внимавайте, моля ви!

*
« Отговор #404 -: Август 18, 2015, 23:34:45 pm »
Лили, хрумна ми, че може да се консултираш с някой читав хомеопат, освен с твоя доки. Може да даде по-голяма светлина по въпроса.
Блу, знам че са нож с две остриета, но ако е с консултация от специалист, не мисля , че е проблем да опита, ако той даде зелена светлина.
« Последна редакция: Август 18, 2015, 23:41:23 pm от Синеочка »

*
« Отговор #405 -: Август 19, 2015, 01:23:38 am »
Привет момичета  :P
Аз докато се включа да коментирам нещо и вече сте изписали две страници след него  :lol:
Щях да пиша за мурсалския чай ...........
И аз така  :lol:
от вчера се каня да пиша, няколко неща бяха, вече ги забравих заради следващите, и така  :)

Лили, според мен билката регулира хормоните. Важното е, че е антиоксидантна, а пък нали знаеш, че един хормон --> прогестерон, го предписват за 2 напълно различни неща, зависимо от ситуацията. Един път го дават, за да ти предизвика цикъла, друг път за задържане на цикъла (бременност). Иди та ги разбери  :lol:

Мурсалски чай прочетох, че расте по планините в Гърция, бг и Балканите. Въпроса е кой го е пакетирал за износ. Ако в БГ някой го набере и го пакетира и го изнесе за САЩ --> ще мога да го купя тук. Но този, който намерих е бран в Гърция и изнесен в САЩ, затова гръцки си взимам, че по-лесно го намирам :) за него пише, че е антиоксидантен и го смесвам със зелен и лавандула и пием всяка сутрин. Не знам дали помага, но нали все ншо трябва да се пие сутрин, след като "отказахме" кафето  :lol:

Вижте какво открих, на английски е http://natural-fertility-info.com/fertility-enzyme-therapy скъпичко е, но ще го взема--> ензим терапия, лекува възпалителни и имунологични процеси, ЕНДОМЕТРИОЗА, запушени тръби, подобрява качеството на яйцеклетките, премахва сраствания и фибрин, какво е това фибрин не знам, ще го търся после на български какво значи. Първоначално е било продукт за атлети и ревматични болки, но после са започнали да го "пробват" и за други болести, вкл. Алцхаймер и др. Ензим е "животът", който се съдържа в живата храна --> сурови плодове и зеленчуци.

Подкрепям lilibell, че каквато терапия да предприемем, е добре да бъде коментирана преди това с лекуващия лекар. Според мен становището "нали е билка, ако не помогне поне няма да навреди" не е съвсем вярна.
Билковите чайчета от вида мащерка, липа и прочее, и аз си ги пия без да се притеснявам :), но ако ще се прави продължителна терапия с някаква концентрирана отвара от билки, според мен е редно да се обсъди предварително с репродуктивния специалист. А когато става въпрос за "билките" в бурканче, съм още по-скептично настроена, защото по ред причини може и да се окажат опасни.
Спорен е въпросът доколко са ефикасни, но по-големият проблем е, че в някои от тях доказано има синтетични съставки и други токсични вещества. Не знам дали си спомняте, преди време имаше случаи на иззети партиди натурални продукти с антиоксидантно действие, които се оказа, че съдържа олово и живак, разбира се неупоменати в състава. А някои от тях бяха сто процента синтетични. От Изпълнителна агенция по лекарствата и РИОКОЗ бяха предприети мерки по брокиране и изземване на тези продукти.

А ензим терапията (предложеният линк) не е нещо ново, има много подобни препарати на пазара (примерно водорасли от .... не знам къде :)), и пр.

Най-общо има 3 групи ензими : храносмилателни, метаболитни и хранителни:
- храносмилателните ензими са продукт на храносмилателната система и са отговорни за разграждане на храната. Например протеаза – само за протеини, амилаза разгражда нишестето, липаза – мазнините и т.н.
- метаболитни ензими - намират се във всяка клетка, тъкан, орган. Способстват за бързото протичане на процесите на клетъчно ниво, освобождаване на свободните радикали и детоксикация.
- хранителни ензими - живи активни ензими, които подпомагат разграждането, има в суровите плодове и зеленчуци, кълновете, споменатите водорасли (ако изобщо това има в бурканчетата  :wink:).
Топлинната обработка, дълго съхранение, консервиращи средства унищожават ензимите в натуралните храни, организмът е принуден да компенсира липсата, пренасочвайки от своите ензими, което във времето води до изтощаване на определени системи и формиране на хронични заболявания.

А това е цитат от тази статия: Ензимите – енергията на живота
"Ензимите могат да се набавят и от хранителни добавки, но както при всички други дефицити в организма, и в случая те няма да решат проблема, ако се разчита само на тях. Нито един търговски продукт не може да дублира позитивните ефекти от здравословния хранителен режим. Консумацията на разнообразни, богати на съществени нутриенти храни в достатъчно големи количества е най-добрият начин да си осигурите жизненост и здраве."

.... а пък нали знаеш, че един хормон --> прогестерон, го предписват за 2 напълно различни неща, зависимо от ситуацията. Един път го дават, за да ти предизвика цикъла, друг път за задържане на цикъла (бременност). Иди та ги разбери  :lol:
напротив  :), за едно и също нещо е, в първия случай цикълът идва след като спреш прогестерона :)

На всички желая скоро да видят двете чертички  :)

Vilia, много жалко, че се е получило това усложнение, желая ти успешна манипулация и бързо възстановяване   :hug2:
« Последна редакция: Август 19, 2015, 22:20:49 pm от marsi »

*
« Отговор #406 -: Август 19, 2015, 07:42:10 am »
Синеочка аз читав хомеопат не познавам за съжаление.Преди няколко години ходих чак до Плевен при един ирисолог,препоръча ми го един много добър мой приятел, на когото помогнал.На мен обаче нищо вярно не ми каза,купих тогава една торба билки,които и до днес стоят в шкафа.
Момичета доколкото виждам тази билка е доста силна,пие се точна доза и затова аз задължително ще говоря с док за нея преди да я започна.Мен ме е страх сама да решавам,затова чета и питам дали някой не е пробвал лечение с нея,но явно у нас не е позната.
Снощи ме налегна умората иначе бях решила да ви пиша нещо интересно за АМХ,което прочетох.АМХ се синтезира от премордиалните фоликули,които се образуват в яйчниците до 4 месеца преди О.Но организмът по някаква причина не ги стартира.Т.е.трябва да се открие причината,за да започнат яйчниците да функционират отново.Иначе пише,че според лекарите яйчниковия запас никога не може да се реализира целия през живота ни,т.е. ние си имаме Я до последно.Правени били екс ерименти с мишки,на които са им присаждани такива изчерпани яйчници,които започвали след време да действат нормално.Т.е. набляга се,че ИЯР не причина,а симптом на някакъв друг проблем в тялото.Това било и обяснението за случаите,когато АМХ се променя въввремето въпреки че се смята за константа. Така че надежда има,този АМХ още не е изучен достатъчно,отказвам да го приема като присъда  :x

« Отговор #407 -: Август 19, 2015, 09:18:59 am »
Привет, момичета,

Вчера цял ден ви следих, но през телефона ми е трудно да пиша, а нямах достъп до компютъра си. Айдеее, някой няма ли да се похвали тези дни :)

За съжаление, не мога да съм полезна в темите за хормоните и билките, че още не съм стигнала дотам  :oops:

Моята БТ днес се покачи, така че стартирам великото чакане... Послушах ви и забърках един кекс едва вчера, онзи ден пропуснахме. Като си гледам графиката, този месец поне няма да ме е яд, че не сме направили каквото е нужно, когато трябва. Оттам - нататък, каквото стане.  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:

*
« Отговор #408 -: Август 19, 2015, 09:23:09 am »
И аз не вярвам много на хомеопатията, но не бих пила билки на своя глава, задължително се консултирайте с лекаря си преди да пиете каквото и да е...

Аз от днес съм на диета, че от нова година си влача едни кила, то е срамно вече дойде новата Нова година, а аз все се оправдавам  :lol:

Момичета при мен е 38ми ден днес, незнам колко време ще го чакам този цикъл  osi_10
Нали първи ден се брои като ЧХГ стане 0? При мен на 15ти юли беше 39, а на 17ти юли беше 7, предполагам с това темпо сигурно на 18ти е бил 0 вече..
Или да се ориентирам по теста за О?

AdeliaMiss Вярно, айде някой да се похвали, нещо жегата се отразява :) Успех, дано сте хванали яйчицето :)

*
« Отговор #409 -: Август 19, 2015, 09:58:01 am »
Лилибел, имаше една много известна хомеопатка/ ирисоложка в Пловдив, ама не се сещам за името. Бе и аз уж много , много им нямам доверие на такива, ама пък знае ли човек може и да помогнат.
Криси, на каква диета си? И колко са тия новогодишни кг, да не са 2-3 ? Ако са до 5 , пробвай динената диета, много я обичам. Само, че много се пишка от нея  :D Аз вчера ти метнах едно оЧо на графиката и спрямо теста , мисля че тук до 3-4дни би трябвало да ти дойде. Ако искаш иди на лекар да ти види. Пък може и да си бременна и да не ти дойде.А, дано!
Аделия, стискам палци! Дано този да е вашият месец. Време е вече да видим + тестче.
Дописвам: Сетих се за името д-р Радка Кирчева. Ако някой е ходил да сподели. Гледала съм я при Гала.

« Последна редакция: Август 19, 2015, 10:47:50 am от Синеочка »

« Отговор #410 -: Август 19, 2015, 10:29:11 am »
Здравейте момичета и аз ви чета доста ,включвам се относно хомеопатите. Мога горещо да препоръчам моята  - Тони Кочева от гр. Пловдив. Не знам дали може да ви помогне относно билките, защото тя работи с капки и ги разтваря на място, но винаги ми е помагала. Ако иска някой координати да пише на ЛС.
*
« Отговор #411 -: Август 19, 2015, 11:12:36 am »
Синеочка Ако сваля 5 ще съм много доволна :) Каква е тази динена диета? Ядеш само диня ли?
Аз мислих Емилова да правя няколко дни, много добре ми действа и си задържам винаги килограмите, но на круиза за Нова Година многоооо се отпуснах  :lol:

Направо ще падна ако съм бременна, то ще е почти непорочно това забременяване  :lol: :lol: А и се съмнявам, веднага след аборта да стане, ама времето ще покаже.

« Отговор #412 -: Август 19, 2015, 11:14:59 am »
Смайли, много неприятно с тия гъби. Големи гадове са и все ще ти объркат бъркането на кекса. Нищо де, поне си взела мерки за тях. Ама с тия практики.. Ще трябва да го изнасилваш. Той човекът яйца събира за кенса. Интересно ми е , как се е запалил по това учение?
Синеочка, той е запален по такива неща, още преди да се запознаем. Вкъщи имаме един куп книги по тематиката. Не се събират вече по рафтовете.
Най-запален стана обаче откакто ходи в Китай. Първо беше на един двуседмичен семинар при един от майсторите, на които беше чел книгите (случайно попадна на него в интернет). Там пък се запозна с други европейци, запалени като него и те го насочиха и към д-р Джян, този от клиниката, за която ви писах по-рано.
Ето тук има инфо, за когото е интересно. http://www.xinglin.bg/
*
« Отговор #413 -: Август 19, 2015, 11:38:45 am »
По отношение на хомеопатията - също да вметна, че балгодарение на хомеопатия и билки си изрегулирах цикъл, хормони и се сдобих с О :) Всеки има право да реши как да се лекува и бори разбира се :)
*
« Отговор #414 -: Август 19, 2015, 11:49:25 am »
Криси, когато забременях първия път беше от единствения ни кекс в месеца. Бяхме си сърдити и се сдобрихме в банята, тогава всъщност и за първи път бебеправихме. На другия ден той замина в командировка за 14 дни. Та, бебета стават и от веднъж понякога..
Ето ти линк за диетата http://banispa.com/2011/07/динена-диета-смъква-до-7-кг-за-5-дни/. Аз съм фен на монодиетите.
Смайли, звучи много интересно. Наистина не са много популярни в бг, но като цяло гледам, чемимат сходни възгледи с кунг фу и даоистите. Явно е нещо по средата. Сигурно е интересно да го наблюдаваш отстрани как прави упражненията.

« Отговор #415 -: Август 19, 2015, 12:15:20 pm »
Леле,писах такъв дълъг пост,а го няма :balk_161:

За билките беше...

« Отговор #416 -: Август 19, 2015, 12:40:55 pm »
Хоп, и аз съм тук. Далинда, и аз преди малко изписах света, не, че беше нещо кой знае колко важно де, ама пак всичко изтрих. В бързината, докато пиша явно натискам контрол и нещо си и всичко изчезва. Ядосвам се!
Аз ходих сутринта да ми вземат кръвчица за ТСХ и си чакам сега резултатите.
Вилия, дано си добре и да се включиш, че те мислим!
маки, дано твоето отсъствие не е свързано с вчерашното ти разочарование, липсваш!
Аделия, дано е твоя месец, стискам ти палци!
Криси, чувала съм, че след аборт много лесно се забременявало, айде, дано ти е на късмет и на теб!
Тука снощи такъв порой се изля, чак се изплаших! И ние забъркахме едно кексче, не се надявам много, ама поне си бяхме сами и на спокойствие без да се притесняваме, че някой ще влезе, звънне, събуди...
Аз днес продължавам с ТО. Снощи забелязах отново ЦС, бяла и кремообразна, но пък имам усещане за подутост ниско долу, даже снощи доста си ме позаболя докато разбивахме сместа за кекса :)
Гърдите ми също са наедрели и боляяяяят, какво е това чудо, не знам!
Хубав ден от мен за сега. Ще се включа по -късно да кажа за тестчето и за резултата от изследването :)
Последни новини :( ТСХ-то ми е скочило от 0.96 на 5.72 ! Реве ми се! Пак се почва ходенето по мъките, не издържам. Бях се успокоила тъкмо, че поне него вкарах в норма, а то....е те това вече със сигурност е от тревоги. Хора, пазете се от всякакви негативни емоции, трудно, даже невъзможно....
отивам след малко за направление и ще бягм при ендокриноложката :(
« Последна редакция: Август 19, 2015, 12:55:23 pm от Калия »
« Отговор #417 -: Август 19, 2015, 13:04:01 pm »
Не,нищо не натискаш явно,просто когато поста е по-дълъг и нещо се случва.Вероятно проблема е в сайта,не в нас.
Аз писах по повод билките,публикувах,след малко рефрешнах страницата и гледам,няма го написаното от мен.Викам,бе в коя тема писах,върнах назад,ама в тази тема е било,тук става дума за билки.
Както и да е...Да не драскам много че пак може да изчезне написаното.

При мен днес или утре се очаква О,затова сутринта забъркахме един чуден кекс.Утре съм на преглед,ще разбера изобщо има ли О или не.На симптоми не обръщам внимание,БТ не меря и тестове не правя.Най се доверявам на УЗ,другото ме напряга много.
И аз днес пуснах контролата на TSH,след 18:00 в сайта ще видя резултата.Стискам си палци да е под 2 единици.

Калия,друго си е да сте си сами,нали.Къде я пратихте куклата?

Ние сме си сами в цял апартамент и си го бъркаме кекса където си искаме,че и в кухнята даже.Ма нали е кекс де...хахаха,в кухнята ще е много ясно.
Започна се с любимата тема...

« Отговор #418 -: Август 19, 2015, 13:08:35 pm »
Редактирах аз поста, явно по едно и също време сме писали 5.72 е :( аз като луда тука меря, шеря.....овулация чакам, ще си порева малко, да ми мине и в 14 часа ще ходя при лекарката с изследванията от последните месеци. Ако пак ми увеличи дозата и ме изпрати по живо по здраво направо панаир ще и вдигна! Цяла година ме мотае, увеличи, намали....като не могат да вземат адекватни мерки, да ме праща в болница да ме видят хората от а до я, както се казва. Съжалявам, гаден стана този пост, ще ми мине....
*
« Отговор #419 -: Август 19, 2015, 13:36:11 pm »
Калия ти селен взимаш ли за щитовидната? Аз го пия и много добре ми действа,но съм с хашимото и не знам на теб дали ще ти помогне.Моя ТСХ никога не е бил толкова висок или поне не съм го засичала.Меря го на 2-3 месеца.
maki наистина липсва,дано да е някъде на приятно място с нейния мъж,да си почиват и забавляват  :lol:
Аз съм си на село така че само мога да мечтая за кекс,но ще се прибера тъкмо в подходящо време.Даже се чудя дали да не отида в някоя клиника да видят има или няма фоликул,че моята лекарка се връща чак септември.БТ засега е добре,дано се задържи ниска до О