Привет момичета
Аз докато се включа да коментирам нещо и вече сте изписали две страници след него
Щях да пиша за мурсалския чай ...........
И аз така
от вчера се каня да пиша, няколко неща бяха, вече ги забравих заради следващите, и така
Лили, според мен билката регулира хормоните. Важното е, че е антиоксидантна, а пък нали знаеш, че един хормон --> прогестерон, го предписват за 2 напълно различни неща, зависимо от ситуацията. Един път го дават, за да ти предизвика цикъла, друг път за задържане на цикъла (бременност). Иди та ги разбери
Мурсалски чай прочетох, че расте по планините в Гърция, бг и Балканите. Въпроса е кой го е пакетирал за износ. Ако в БГ някой го набере и го пакетира и го изнесе за САЩ --> ще мога да го купя тук. Но този, който намерих е бран в Гърция и изнесен в САЩ, затова гръцки си взимам, че по-лесно го намирам за него пише, че е антиоксидантен и го смесвам със зелен и лавандула и пием всяка сутрин. Не знам дали помага, но нали все ншо трябва да се пие сутрин, след като "отказахме" кафето
Вижте какво открих, на английски е http://natural-fertility-info.com/fertility-enzyme-therapy скъпичко е, но ще го взема--> ензим терапия, лекува възпалителни и имунологични процеси, ЕНДОМЕТРИОЗА, запушени тръби, подобрява качеството на яйцеклетките, премахва сраствания и фибрин, какво е това фибрин не знам, ще го търся после на български какво значи. Първоначално е било продукт за атлети и ревматични болки, но после са започнали да го "пробват" и за други болести, вкл. Алцхаймер и др. Ензим е "животът", който се съдържа в живата храна --> сурови плодове и зеленчуци.
Подкрепям lilibell, че каквато терапия да предприемем, е добре да бъде коментирана преди това с лекуващия лекар. Според мен становището "нали е билка, ако не помогне поне няма да навреди" не е съвсем вярна.
Билковите чайчета от вида мащерка, липа и прочее, и аз си ги пия без да се притеснявам
, но ако ще се прави продължителна терапия с някаква концентрирана отвара от билки, според мен е редно да се обсъди предварително с репродуктивния специалист. А когато става въпрос за "билките" в бурканче, съм още по-скептично настроена, защото по ред причини може и да се окажат опасни.
Спорен е въпросът доколко са ефикасни, но по-големият проблем е, че в някои от тях доказано има синтетични съставки и други токсични вещества. Не знам дали си спомняте, преди време имаше случаи на иззети партиди натурални продукти с антиоксидантно действие, които се оказа, че съдържа олово и живак, разбира се неупоменати в състава. А някои от тях бяха сто процента синтетични. От Изпълнителна агенция по лекарствата и РИОКОЗ бяха предприети мерки по брокиране и изземване на тези продукти.
А ензим терапията (предложеният линк) не е нещо ново, има много подобни препарати на пазара (примерно водорасли от .... не знам къде
), и пр.
Най-общо има 3 групи ензими : храносмилателни, метаболитни и хранителни:
-
храносмилателните ензими са продукт на храносмилателната система и са отговорни за разграждане на храната. Например протеаза – само за протеини, амилаза разгражда нишестето, липаза – мазнините и т.н.
-
метаболитни ензими - намират се във всяка клетка, тъкан, орган. Способстват за бързото протичане на процесите на клетъчно ниво, освобождаване на свободните радикали и детоксикация.
-
хранителни ензими - живи активни ензими, които подпомагат разграждането, има в суровите плодове и зеленчуци, кълновете, споменатите водорасли (ако изобщо това има в бурканчетата
).
Топлинната обработка, дълго съхранение, консервиращи средства унищожават ензимите в натуралните храни, организмът е принуден да компенсира липсата, пренасочвайки от своите ензими, което във времето води до изтощаване на определени системи и формиране на хронични заболявания.
А това е цитат от тази статия:
Ензимите – енергията на живота"Ензимите могат да се набавят и от хранителни добавки, но както при всички други дефицити в организма, и в случая те няма да решат проблема, ако се разчита само на тях. Нито един търговски продукт не може да дублира позитивните ефекти от здравословния хранителен режим. Консумацията на разнообразни, богати на съществени нутриенти храни в достатъчно големи количества е най-добрият начин да си осигурите жизненост и здраве.".... а пък нали знаеш, че един хормон --> прогестерон, го предписват за 2 напълно различни неща, зависимо от ситуацията. Един път го дават, за да ти предизвика цикъла, друг път за задържане на цикъла (бременност). Иди та ги разбери
напротив
, за едно и също нещо е, в първия случай цикълът идва след като спреш прогестерона
На всички желая скоро да видят двете чертички
Vilia, много жалко, че се е получило това усложнение, желая ти успешна манипулация и бързо възстановяване