0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 4
« Отговор #380 -: Август 18, 2015, 15:39:42 pm »
Кали, ти как следиш ЦС? Понякога е по-оскъдна и се намира само в цервикалния канал, не значи , че я няма. Отделянето й е свързано с нивото на естрогена. В библиотеката на Зачатие, има една много хубава статия по въпроса. ЦС подпомага подвижността на сперматозоидите. Липсата на ЦС не значи задължително отсъствие на О, но пречи на оплождането. Затова се налага употребата на Пресийд, например.
Ето я статията :http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&view=article&id=800
Маки, не я критикуваме, бе душа. Просто се опитвам да я щадя, както нея, така и другите момичета. Нямаме нужда от драми,свързани с бебеправенето, а от повече положителни емоции. Това,което й говоря аз, а и някои от момичетата, е с цел да се вземе малко в ръце. Градивно и с най-добри чувства. 
« Последна редакция: Август 18, 2015, 15:42:32 pm от Синеочка »

Всеки миг е още един шанс...
*
« Отговор #381 -: Август 18, 2015, 15:54:21 pm »
Калия аз нали вече си проследявам фоликулите с УЗ и да ти кажа не винаги имам ЦС в предполагаемото време. Разбира се аз не съм много стриктна в следенето й защото меря Т и правя УЗ,но когато си я има я забелязвам.Проблемът според мен по- скоро е в това,че дори да имаш ЦС, промяна в БТ и положителни тестове това значи,че О предстои.Но дали е минала може да ти покаже само УЗ. При мен лично е имало случаи на промяна в БТ и положителен тест за О,после отивам на УЗ и фоликула още не е чул за О :)
Така че не си прави генерални изводи от наличието/липсата на ЦС и действайте

Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
« Отговор #382 -: Август 18, 2015, 16:13:39 pm »
Синеочка, благодаря за линка. Преди да ми дойдат проблемите с ЩЖ на главата, редовно имах такава ЦС, каквато описват при О. От година може би, не съм забелязвала да я има. По скоро е бяла и кремообразна. Това ме навежда на мисълта, че нямам О. Също съм забелязвала, че когато ЦС стане такава (овулационна да я нарека) винаги е придружена със странно желание за кекс :) а напоследък и него никакво го няма.
Лилибел и аз бих направила УЗ, обаче, пусто така и не се разбрахме с доки нищо. Той ми каза, като започна клостила да ида на 12 ден да ме види и толкова. Аз на своя глава реших да прескоча този месец и евентуално да го почна следващия. Сега ми е неудобно да го занимавам.
Тази фоликулометрия поема ли се от ЗК? Стана ми странно предния месец, че доки каза, че в рамките на един месец, до като не изтече направлението, мога всеки ден ако искам да ходя?!?
маки, не се разстройвай! То мина и замина всичко, съжалявам ако съм допринесла за начина, по който се чувстваш. Аз имам мнение по въпроса и то е, че всички малко или много прекалихме и е крайно време да започнем да спазваме правилата на форума. Вярно е, че си станахме близки и няма нищо лошо в това, да споделяме разни неща, които не са по темата, но все пак..
Отивам да напишкам един ТО :)
Редакция: Съвършено отрицателен е!
« Последна редакция: Август 18, 2015, 16:20:41 pm от Калия »
*
« Отговор #383 -: Август 18, 2015, 16:59:53 pm »
Момичета, големи перипетии при мен. Отивам тази сутрин при в клиниката, док. ме преглежда и казва, че матката ми е  пълна с кръв кото при цикъл. Обаче е запушена и затова съм с болки. Цялата нощ не съм спала. Опита се да я пробие, но не издържах на болката и тя се отказва. В момента съм на бусколизин и метергин за предизвикване на контрактции. А утре ме чакат гладна и жадна за манипулация под упойка.
*
« Отговор #384 -: Август 18, 2015, 17:06:26 pm »
Ееееее много съжалявам за тестчето.А между другото и аз щях да ти го пиша,но се отказах защото пак ще отворя нашата любима тема за кекса :) Обаче щях да ти казвам,че за мен по-сигурен признак за О е желанието ми за кекс отколкото ЦС.Забелязала съм,че наистина ми се увеличава желанието в подходящите дни и точно те са ми съвпадали с дните на очаквана О,а не БТ. И изобщо БТ вече я ползвам само да видя дали яйчниците ми са активни.Защото когато съм без О или съм на хапчета, температурата ми е еднаква целия месец.Пониженията и повишенията за мен значат,че хормоните мърдат,но вече не съдя за наличие/липса на О по температурата.
Vilia на какво се дължи това запушване?За първи път чувам за такова нещо  :(

*
« Отговор #385 -: Август 18, 2015, 17:21:59 pm »
Вилия, много съжалявам. Надявам се бързо да се възстанивиш. На моя колежка й се беше случило нещо подобно. Оказа се, че цервикалният канал се е запушил. То тя нямаше МЦ 2-3 месеца. Разшериха канала и после я кюртираха, заради последвал силен кръвоизлив. После няколко месеца имаше много болезнен цикъл. Но после всичко се нормализира.

*
« Отговор #386 -: Август 18, 2015, 17:22:56 pm »
Не знам още. Утре ще задавам повече въпроси. По
-лошото е, че никой не го видя това срастване и само ме тъпчеха с хормони. В момента лежа и се превивам от болки. Дано да оцелея до утре в 9.00.
*

Starshine

• 494
  • "When nothing is sure, everything is possible."
« Отговор #387 -: Август 18, 2015, 17:23:33 pm »
Здравейте!  :)
Калия, съжалявам за теста. Стискам ти палци! Фоликуметрията мисля, че не се поема от ЗК. Доколкото зная с направление може да отидеш 3 пъти при един и същи лекар, не съм сигурна, че може всеки ден. Може да си зависи от самия лекар при когото ще отидеш. Трябва да попиташ АГ.
Вилиа, на какво се дължи това запушване? Звучи ми доста болезнено. Стискам палци утре всичко да мине леко!
Маки, напълно съм съгласна с теб. Аз също предпочитам да прескачам "неприятни" постове. Няма смисъл от излишно натоварване.
Аз все още си чакам М. Не съм правила тест. Симптомите ми все още са като пред М, вътрешното ми усещане е друго, но... Може би ще изчакам още 1-2 дни и ще направя тест. :oops:
Лек и спокоен остатък от деня!  :)

Quiet people have the loudest minds.
« Отговор #388 -: Август 18, 2015, 17:40:57 pm »
Здравейте!  :)
Калия, съжалявам за теста. Стискам ти палци! Фоликуметрията мисля, че не се поема от ЗК. Доколкото зная с направление може да отидеш 3 пъти при един и същи лекар, не съм сигурна, че може всеки ден. Може да си зависи от самия лекар при когото ще отидеш. Трябва да попиташ АГ.
Вилиа, на какво се дължи това запушване? Звучи ми доста болезнено. Стискам палци утре всичко да мине леко!
Маки, напълно съм съгласна с теб. Аз също предпочитам да прескачам "неприятни" постове. Няма смисъл от излишно натоварване.
Аз все още си чакам М. Не съм правила тест. Симптомите ми все още са като пред М, вътрешното ми усещане е друго, но... Може би ще изчакам още 1-2 дни и ще направя тест. :oops:
Лек и спокоен остатък от деня!  :)
Ами миналия месец ходих точно 5 или 6 пъти на преглед, като последните четири си бяха точно за проследяване на фоликула. На техните си направления пишеха контролен преглед след еди си колко дни за измерване на фоликул. Някъде бях прочела, че по принцип с едно направление имаш право на 2 или 3 прегледа, като втория и третия са за контролен след лечение, но е факт, това, което описах по-горе. В такъв случай, вероятно наистина зависи от лекаря. По принцип при фоликулометрия на преглед ли се плаща или някаква пакетна цена за целия период на проследяване?
Иначе, мерси за палчетата. Имам още три теста, които ще направя в следващите дни, дано излезе нещо :) Ти как така още не си направила тест? Имаш закъснение, пък траеш, каква е тази воля от теб? Я бързо да ни зарадваш, аааа!
*
« Отговор #389 -: Август 18, 2015, 17:51:06 pm »
Кали, аз също мисля, че зависи от лекаря. На мен за фоликуметрия не ми е вземал пари. В началото ме викаше през ден, а когато стана 16 мм , всеки ден. Една стотинка не ми е поискал. Това са към 5-6 прегледа само за УЗ. Иначе съм чувала, че други лекари вземат по 15 лв. някъде на фоликуметрия(може и повече). Някой предлагат по цял пакет. Всеки лекар е различен. То нали знаеш, че по време на бременност ЗК поема само 3 УЗ, а той мен цялата бременност ме е гледал. Една позната за цяла бременност само 3 пъти си видя бебето, ако искала да го вижда ясеки път, да кихала по 30 лв. Казах й да снени АГ-то не ме послуша. Както и да е пак се отплеснах...
Вилия, обадих се на моята приятелка, за да я попитам при нея от какво се е получило. Понеже й бяха открили рак на шийката на матката в начален стадий, при изрязването с електро нож на туморните клетки се получило срастване. Едва ли при теб е това, но тя ми каза, че в редки случаи при употребата на спирала дълги години може да допренесе за срастване след изваждането й.  Ти ползвала ли си спирала? За болките каза да си вземеш Аулин иначе ще се гърчиш като червей от болка.
« Последна редакция: Август 18, 2015, 19:01:48 pm от Синеочка »

« Отговор #390 -: Август 18, 2015, 20:07:44 pm »
И моя позната заради спирала ѝ се получиха сраствания (знам , че се сменя през определен период).Стискам палци нещата да са наред  :bighug:
ПС: Ако искаш пробвай с спазмалгон.Облекчава болката доста(поне при мен).
*

Starshine

• 494
  • "When nothing is sure, everything is possible."
« Отговор #391 -: Август 18, 2015, 20:22:44 pm »
Не ми остана време одеве да напиша, че аз ходех частно при моята лекарка преди да забременея, правила ми е прегледи и деоста често не е искала да ми взима пари, особено когато е било точно за проследяване на фоликул. Но тя е просто прекрасен човек и специалист. Винаги се е съобразявала и с това, че не съм от столицата. Така че си зависи от лекаря. С риск да се отклоня от темата - в града в който живея ходех години само при един лекар (за което съжалявам - защото се оказа, че само ме мотае и дори нямаше доблестта да ми каже, че не може да ми помогне)... Таа докато бях бременна ми се наложи само веднъж да отида и ме изръси двойно на това, което по принцип взима, явно от яд, че не следях бременността си при него..  :lol: Мисълта ми беше - всичко си е до човека. Някои са Човеци, други...  :)
А за теста ми - едва се сдържам! Но рано направих един и беше отрицателен. Днес ми е едва 2-ри ден закъснение, затова ми се иска да изчакам още малко... Не знам обаче колко ще издържа де... :oops:
« Последна редакция: Август 18, 2015, 20:34:20 pm от Starshine »

Quiet people have the loudest minds.
*
« Отговор #392 -: Август 18, 2015, 20:30:15 pm »
И аз си мисля, че е от спирала, защото едвам я махна док, беше срастнала. И веднага след това ми спря МЦ. Но никой не се сети да провери това. Всички ми лепнаха диагноза "преждевременна менопауза" и ИЯР.
« Отговор #393 -: Август 18, 2015, 21:25:31 pm »
Момичета,аз ще се въздаржа от мнение,но също гледам да игнорирам негативното.
Извиних се,че внесох подобна нотка,но сметнах,че нещата са навързани и споделих защо не сме били на тема бебеправене известно време.
Надявам се от преживяното да не ми се е покачил Пролактина защото и ТСХ се влияе от него,а аз се боря да го смъкна вече доста време.
Колкото до Детенцето...вие сте казали достатъчно.

Дали да не полафим за кекс нещо?
Вилия,звучи доста притеснително това което се случва при теб.Стискам палци да с оправят нещата.
От но-шпа не те ли отпуска малко вече и не ти ли изписаха обезболяващо нещо?
« Последна редакция: Август 18, 2015, 21:28:05 pm от ДАЛИНДА »

« Отговор #394 -: Август 18, 2015, 21:38:12 pm »
Далинда, браво! Айде да полафим за кекса! Ние сме сами тази вечер :) уж ще си я правим романтична, ама да видим ;)
Имам отрицателен ТО и никаква слуз, така, че ще се обичаме!
*
« Отговор #395 -: Август 18, 2015, 21:40:43 pm »
за кекса винаги само хубаво или нищо  :wink:
аз ровя в руските форуми да видя как се справят с техните проблеми,но ви хвърлям по едно око.Пък ако стане инхересно и по повече ще ви хвърлям  :lol:

*
« Отговор #396 -: Август 18, 2015, 21:49:35 pm »
maki и аз съм против негативните постове и изобщо негативните емоции така че това с лястовицата го пропуснах - първо не обичам сълзливи песни,второ имам достатъчно проблеми на главата,че допълнително да се натоварвам.
НО аз когато в началото започнах да се запознавам с материята що е то репродуктивен проблем,в частност моите, го правех предимно от нета,форуми,статии - български,английски,руски и каквито намеря.И когато човек тепърва търси инфо някоя кукувица да изпляска някоя глупост някъде си - това може да ти срине я психика,я да си направиш погрешни заключения, да започнеш да пиеш на своя глава билки и лекарства.Всеки си има акъл както се казва, но когато човек още е неориентиран,в паника и се чуди кой път да хване - това е възможно.Не мога да не реагирам на човек,който се отнася така несериозно към себе си,тялото си и изобщо към идеята за дете.Не може на база тестове,температура и това боли ли те сърби ли те да преценяш кога ти е О и най-вече да започваш лекарства.Може да ги е започнала в най-перфектния момент,може да не й навредят,но самата идея е несериозна.Иначе нямам нищо против,аз също съм задавала глупави въпроси.Но такова отношение към лекарствата не мога да понеса.Или да ми назначат противозачатъчни за лечение на ПКЯ и аз да си ги спирам 3 пъти в месеца...пък като има кръвотечение 3 пъти след спирането им-ми какво от това,важното е че аз така съм решила.И това е човек,който се бори за дете. Спирам,че много обстоятелствена станах,просто обяснявам защо аз лично не мога да се въздържа,въпреки че се опитвам уж критиката ми да е градивна
Абсолютно съм за и подкрепям lilibell....ако трябва да сме честни, аз отчасти спрях коментарите си именно заради този потребител и не заради постовете и, а заради факта че всички и отговаряте и коментирате снимки и графики, въпреки че "старите кучета" във форума ви предупредихме че всичко е пълен фарс...

Тези снимки, въпроси и кво ли още не, е задавано незнам си колко пъти и коментирано още в повече пъти, а да не говорим колко "бременности" сме и честитили от все сърце!... И аз приключвам с коментарите по този въпрос, като призовавам новите потребители да прочетат темите назад и да видят за какво става въпрос, защото откакто получи подкрепа от Синеочка, тя пак си започна старата песен на нов глас...Искренно се надявам и модератор да се включи скоро време.

Да не говорим, че в този форум винаги е било приоритет да се споделя правилна информация между потребителите и максимално да си помагаме с реален опит и съвети, базирани на факти, а не измислици. Последното нещо от което имаме нужда е да се подвеждаме от невярна информация и най-вече от злоупотреба на други потребители.

Синеочка Мисля, че последното нещо което трябва да мислиш кой те критикува как ще раждаш. Когато бях бременна с дъщеря ми бях във Франция и там нямаш право на избор, винаги е естествено раждане. Това много ме подтискаше, но се бях примирила защото знаех че нямам избор. Най- накрая родих в 36та седмица със секцио по спешност, мина толкова идеално и перфектно, че не мога да си представя да раждам естествено.
Сега второто като стане  :wink:, отивам на секцио веднагааа :) и хич да не ти дреме  8) Успех!
ДАЛИНДА Мила много съжалявам какво си преживяла, много, ама много стиснати палци, и дано брат ти се възранови много бързо!

« Последна редакция: Август 18, 2015, 21:58:57 pm от Krisi08 »

*
« Отговор #397 -: Август 18, 2015, 22:03:55 pm »
Криси, виновна съм  :oops:. Хем и аз й знам историите. Просто ми дожалява. Пусто лъвско сърце у мен не трае. То впрочем всичко тръгна от бг-мамите, а бях мернала там колко грубо се отнесоха с нея, с право или не не търпя такова отношение.
А за секциото хич не ги и слушам. Вярвам си на интуицията и на това, което знам, че ще е най-добре за мен и за бебето.
Нещо и мен ме е налегнала меланхолия тази вечер. Може да е нещо моментно. Но наистина ме натъжиха думите на Маки и се почувствах много виновна,затова че косвено развалих атмосферата..
Вилия, надявам се да се възстанивиш по най-бързия начин.

*
« Отговор #398 -: Август 18, 2015, 22:09:50 pm »
Krisi  предлагам да спрем с коментарите за detence не за друго,а от уважение към момичетата,които не се чувстват комфортно от това.Аз единствено искам да обърна внимание,че не се пият/започват/спират сериозни лекарства на своя глава.Да си затворя очите за това означава,че го одобрявам,а не е така.
Искам да ви кажа,че все повече се навивам да я пробвам тази руска билка.Естествено ще го изкоментирам с док,но в руските форуми чета,че "събужда"заспали яйчници.Може да се комбинира с друга билка за естроген в първата фаза или да се пие целия цикъл.Вече се чудя какво да измисля за моите мързеливи фоликули

*
« Отговор #399 -: Август 18, 2015, 22:17:20 pm »
Лилибел, тази билка дали няма някое българско име , с което е известна тук. Може би, ако е с друго име ще намериш и информация за нея в бг. Как каза, че се казва билката( не ми се рови назад). Аз мисля, че от опит глава не боли. Ако доки даде зелена светлина опитай. Много ли е скъпа?