0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - Тема 4
« Отговор #320 -: Август 17, 2015, 10:34:07 am »
Сърчице, може все още да е рано за тест, стискам палци, графиката ти е много хубава! Не губи надежда.

Аз май овулирам, много ме боли вдясно, направо не се търпи... миналия месец беше същата работа, но вляво...

Боже, такива болки съм имала винаги, но все съм си мислела, че съм изстинала, едва сега като почнахме да бебеправим, си давам сметка, че това е О. Каква голяма бяла птица съм... :lol:

*
« Отговор #321 -: Август 17, 2015, 12:08:03 pm »
Аделия, викаш лебед си значи :wink: Аз О почнах да си я усещам, когато ми затиктака биологичния часовник. Бях на 25. Пимня , че не се търпеше. Викам да не са кисти. Тогава не ми е минавало и грам мисъл за бебе, още ни се хойкаше с ММ. Отидох на лекар и тя ми обясни, че при всяка жена в определен момент се случвало организмът й да почне да й напомня , че й е време да става майка. Още повече, когато се водело редовен полов живот. Може би има резон в думите й.
Сърчице, рано е още. Минали ли са 14 дни от последния кекс около О? С такава хубава графика си, я не бързай да се отчайваш!
Детенце, момичетата са прави, рано е за коментар по графиката ти. Освен това тя е непълна, а ти вече приемал прогестеронов препарат, който може да повлияе на БТ. Моят съвет е кротко и търпеливо да чакаш. Друго няма какво да се направи.
Хайде да ви ръсна прашец на всички, дано да ви е на късмет. :pink_dust_1: :pink_dust_1: :pink_dust_1: :pink_dust_1: :pink_dust_1: :grouphug2:
« Последна редакция: Август 17, 2015, 12:16:54 pm от Синеочка »

Всеки миг е още един шанс...
« Отговор #322 -: Август 17, 2015, 12:29:16 pm »
Здравейте момичета,
Не мога да смогна да ви изчитам  :lol: Чакам с нетърпение някой да се похвали с две чертички, но явно не ни върви в жегите.  :?

Аз на 12-ти ден от МЦ бях на УЗП. Фоликулът беше още малък - 13 мм. На док не й хареса тънката лигавица (нямаше 6 мм), но каза, че има време да се удебели.
Иначе всичко друго беше ОК. Признавам си без бой, че след като съм родила не бях ходила на гинеколог.
Утре пак сме на преглед да видим как е нарастнал фоликула и какво си прави лигавицата  :lol:
Ще е забавно, защото ще ходя сама с детето, а той е във фаза, в която не иска да ходи при никой друг и не знам как ще успеем да осъществим прегледа.
От днес ще почна да правя и тестове за О. Любопитно ми е да сравня какво показват едновременно УЗП, тестовете и БТ.
« Отговор #323 -: Август 17, 2015, 12:53:03 pm »
Оп, тук съм :) натоварена програма беше три дни, уморих се от банкети, маси....ууу, не е работа в тази жега. Ние сме си на село и релаксираме :) ма един басейн, надуваем, но доста голям и след малко няма да му устоя :) Аз снощи като стягах багажа за село си забрави термометъта, този мрсец нищо не свърших и ме е яд много. Но и няма никакви признаци за наближаваща О. Момичетата, които пият иглика споделят, че отделят изключително много ЦС Аа аз нищичко нямам-суша. Може би още не е дошло времето за О, не съм се отчаяла. Вчера мацки разбрах, че в нашия град все пак има лекар, който се занимава с репродуктивни проблеми. Даже май правят и ИКСИ-та
 То си е цяла клиника, разбира се, но сз никога не съм ходила там. Май ще взема едно направленийце и следващия цикъл ще ги посетя да видим. Хубав ден от мем, много ми е трудно да пиша от телефона. Утре като се прибела в нас ще ви пиша, бай!
« Отговор #324 -: Август 17, 2015, 13:01:13 pm »
Много се бях отчаяла сутринта, рев, сополи, но ми мина. Живот! Какво да се прави! :D

Кали, аз пия иглика, но не съм забелязала да имам ЦС повече от обичайното.

47 Smiles, от София ли си ? Ако да къде ходиш на Фоликуметрия? Аз ходих този месец в Сердика, на 11 ден, имаше ДФ 16,8 мм и лигавица 9.8 мм.
И попита Бог жената: "Какво искаш от живота?"
"Щастие!" - каза жената.
И Бог изпрати детето...
*
« Отговор #325 -: Август 17, 2015, 13:12:19 pm »
Смайли, успех този месец. Една пролетно-лятна госпожица ти пожелавам :pink_dust_1: Аз БТ не съм мерила, когато ме следиха на УЗ, но правех ТО. В деня, в който ми измери 19 мм фоликул имах + тест. На следващия вече беше отицателен с много бледа втора чертичка. Тогава й направихме бебата. Дано и при вас стане така.
Калия, ние също имаме басейн на село - конструкция е нашият. Така му точех лиги това лято, но ММ и майка ми, барабар със сестра ми се коалираха и ми удариха вето на влизането( можело при излизането на се подхлъзна и да се пребия -нашият е висок 95 см).
Да цопнеш дупарата и за мен и едно Облаче, ако има кой да ти направи цапни  :D

« Отговор #326 -: Август 17, 2015, 13:34:08 pm »
47 Smiles, от София ли си ? Ако да къде ходиш на Фоликуметрия?
Ходя при моята докторка от Виена Ин Витро Център. Синът ми го имаме благодарение на ин витро-то, което направихме там и сега мисля да си ходя пак при нея, но се надявам да си се получи спонтанно  :lol:
Сърчице, не се отчайвай, наистина може да е рано за тест!

Синеочка, мерси много  :P

Кали, ако държиш да мериш БТ, вземи друг термометър от аптеката в селото. Сигурно има.

Момичета, аз пък през целия месец имам ЦС. Не знам защо така, но по нея никога не мога да позная кога ще е О.
« Отговор #327 -: Август 17, 2015, 13:34:24 pm »
Хааа, синеочке, такова облаче дойде, та се и изсипа! Дъжд да видиш! Тъй де, докато се наканя...обаче си седя под асмата и отказвам дасе прибера вътре нека вали, колко ще вали...
« Отговор #328 -: Август 17, 2015, 13:41:29 pm »
Сладурки,да попитам информативно нещо,за сравнение:

При 24-дневен цикъл,О на кой ден горе-долу трябва да е?

*
« Отговор #329 -: Август 17, 2015, 13:53:50 pm »
Далинда, 10-12 някъде. При теб как са нещата? Отминаха ли черните дни от хоризонта? Все те мисля..
Кали, жалко..ама и утре е ден.  :P
Сърчице, горе главата! Само положителна нагласа му е майката. Отчаянието няма да ти помогне. А и имаш 2 дни до цикъл! Още нищо не е загубено.

« Отговор #330 -: Август 17, 2015, 13:55:08 pm »
Далинда, без претенции да разбирам много, щом лф. е 14 дни то тогава на 14 ден трябва да е О. Мацкиии, сега четох за тази клиника, дето ви писах по-рано. Има хубави отзиви, но има и ужасни. Искам да ви кажа, че с това четене вече нямам доверие на никой лекар. То за всичко съм така де, не само по тази тема. Многознайко съм и все си мисля, другите не правят нещата както трябва. Хич не е хубаво това. Вчера си говорихме с една приятлека, която е акушерка и и обяснявах за приема на клостил и за всичките неща, дето трябва да се направят преди приема му. Тя седи и ме гледа и се чуди от де знам толкова много неща. Накрая заключи, че щом ми е изписан, трябва да го пия и да се доверя на док. Аз съм на два акъла, честно. Един ден си казвам, почвам го, каквото ще да става, на следващия ден обратно. И все съм с убеждението че така като мен не се прави, че трябва да взема сериозни мерки, и накрая едно нищо не правя. Ще си умра ей така в съмнения, ужасно е!
« Отговор #331 -: Август 17, 2015, 15:19:42 pm »
Далинда, 10-12 някъде. При теб как са нещата? Отминаха ли черните дни от хоризонта? Все те мисля..

Благодаря,така мисля и аз,10-12 ден.
Надявам се да са отминали защото искам да съм пълна с позитивизъм за всичко каквото ни предстои свързано с бебеправенето.
Не искам да внасям негативност в темата и нейните читатели,накратко ще кажа,брат ми който е на 41 години преди помалко от месец получи лек инсулт.Слава на Бога,беше малкия дявол,няма поражения на мозъка.Сега се възстановява и според думите на лекарите,доста добре.
Аз много го изживях,плаках всеки ден докато беше в болница и само това ми беше в главата.
Искам да се извиня,че размих темата,но само когато влизах тук и четях се чувствах една идея по спокойна.
Хубаво е че Ви има...

Калия,да,ако обаче цикъла е 28 дни,ЛФ е 14.При 24-дневен е около 10-12.

*
« Отговор #332 -: Август 17, 2015, 15:24:57 pm »
Далинда, много съжалявам  :bighug: Усещах аз, че нещо не е както трябва. Радвам се, че брат ти вече е по-добре. Аз също съм много чувствителна на тема инсулти. Много е напрегнато ежедневието в страната ни и често се случва напоследък. Ще се оправи не се тревожи, повече почивка, спокойствие и любов му трябват в момента. Голямо, голямо гуш от мен! :bighug: :bighug: :bighug:
« Последна редакция: Август 17, 2015, 15:31:47 pm от Синеочка »

« Отговор #333 -: Август 17, 2015, 15:34:59 pm »
Далинда, извинявам се за неадекватния ми отговор. Заблудила съм се, но се усетих чак сега, когато прочетох. Ми да, то си е логично от всякъде, ама...
Съжалявам за това, което се е случио с брат ти. И аз тежко изживявам такива неща. Важното е, че е било лек инсулт, и че вдичко е наред! Аз миналата година загубих обичната си баба и от стрес за една нощ ми падна кичур коса колкото 20 стотинки. После се оказа, че и щотовидната е дала дефект, вероятно точно от този стрес...не са приятни неща, никак даже, но за съжаление са част от живота.
Някой ходил ли е в клиниктата в Туракан и какви са отзивите за там?
*
« Отговор #334 -: Август 17, 2015, 15:41:44 pm »
В Зачатие има тема за точно тази клиника.
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=51141.0Дано ти е от полза.
Редакция: Темата, която съм ти постнала е стара, редактирах линка с една тема от тази година.
« Последна редакция: Август 17, 2015, 15:48:22 pm от Синеочка »

« Отговор #335 -: Август 17, 2015, 15:56:54 pm »
Благодаря Ви,мили и загрижени както винаги.
Не ми беше до бебеправене,въпреки че имаше кекс,но колкото да изпуснем парата.
Да пази Господ всички,за съжаление тенденцията е такава,докторите го повтаряха непрекъснато.Определено възрастовата граница пада за подобни заболявания.Интересното е,че той не е хипертоник,хапче в устата си не е слагал,лекар не беше посещавал,освен тази на децата.Не е имал никакви индикации.Много мъчно ми беше,така не бях се разстройвала...
И така,сега съм се успокоила,чакам прегледа в четвъртък,който е 10-ти ден от МЦ.В сряда ще правя контрола на TSH.
После съм седмица отпуска и ще видим какво ще каже др.Персенска.Нямаме търпение.

Пазете се момичета и се щадете.

Синеочке,кога е термина?
То пише де,ма питам си аз.
« Последна редакция: Август 17, 2015, 15:58:31 pm от ДАЛИНДА »

*
« Отговор #336 -: Август 17, 2015, 16:08:45 pm »
Далинда, малкият дявол ти го каза. Може да е вдигал на нервна почва и да не си е обърнал внимание. Знаеш ги мъжете какви са, ако не умират няма да идат на лекар. Не се оплакват и търпят. Айде, сега за едно главоболие на лекар да се ходи. Има къде, къде по-важни неща. Мъжка логика, иди ги разбери. Сега ще се щади, къде ще ходи. Ще се оправи, няма да се тревожиш.
Моят термин е 10.09, но ще сме секцио. Датата ще ви я напиша в деня, в който вляза в болницата. Но не остана почти.

« Отговор #337 -: Август 17, 2015, 16:43:54 pm »
Здравейте, момичета. Аз съм нова във форума и пиша за пръв път тук. Ние сме новобранци в бебеправенето – едва първи месец, но аз ви следя от известно време и съм изчела доста от форума. Вашата групичка ми се струва много уютна и се надявам да има място и за мен  :)

Калия – видях, че питаш за клиниката в Тутракан. Аз съм пациентка на д-р Л. Бойчев от десет години и съм с прекрасни впечатления от него. Мога да кажа само положителни неща за него и за клиниката. Чувала съм доста отзиви за екипа и не се сещам за нито един негативен коментар. Но все пак искам да уточня, че нямам лични наблюдения върху работата му като репродуктивен специалист, тъй като ( за щастие) не съм се сблъсквала със сериозни проблеми. Ако те интересува нещо конкретно, ще се радвам да помогна с информация ако мога.
« Отговор #338 -: Август 17, 2015, 16:59:49 pm »
Здравейте, момичета. Аз съм нова във форума и пиша за пръв път тук. Ние сме новобранци в бебеправенето – едва първи месец, но аз ви следя от известно време и съм изчела доста от форума. Вашата групичка ми се струва много уютна и се надявам да има място и за мен  :)

Калия – видях, че питаш за клиниката в Тутракан. Аз съм пациентка на д-р Л. Бойчев от десет години и съм с прекрасни впечатления от него. Мога да кажа само положителни неща за него и за клиниката. Чувала съм доста отзиви за екипа и не се сещам за нито един негативен коментар. Но все пак искам да уточня, че нямам лични наблюдения върху работата му като репродуктивен специалист, тъй като ( за щастие) не съм се сблъсквала със сериозни проблеми. Ако те интересува нещо конкретно, ще се радвам да помогна с информация ако мога.
Здравей и добре дошла при нас, с пожелание да не се задържаш много ;)
Благодаря Сгинеочка, изчетох темите. Доколкото разбрах и в Тутракан и тази клиника в моя град работят под шапката на ,,Надежда" или както се казва клиниката на Д-р Стаменов, дано не съм сгрешила пак. Аз искам просто да си пусна всички необходими хормони, евентуално спермограма и това е. Няма да правя никакви по-сериозни процедури. Ако там има проблеми, ще опитам да ги коригирам. То ясно, че аз хормони мога на
всякъде да пусна, но по-важното е кой ще ги гледа после и какво ще е заключението му. Ох, тва време значи...сега пък настана студ...
« Последна редакция: Август 17, 2015, 17:03:08 pm от Калия »
« Отговор #339 -: Август 17, 2015, 17:04:13 pm »
Синеочка,така са мъжете да,моя също не обича да се оплаква,мъже...
Брат ми е много тих и спокоен човек,още не мога да повярвам че му се случи,лекарите казаха че нещата били комплексни...Както писах,да пази Господ.

Не забравяй да ни драснеш като затръгваш.То верно не останало.

Denzel,добре дошла.Темата наистина е уютна и забавна.Почакай да видиш като стане дума за кекс :lol:
Успех в бебеправенето и на теб.