0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - Тема 4
« Отговор #80 -: Август 10, 2015, 08:18:27 am »
Еееееее не момичета!!! Писах 15 минути егати романите, и взех че натиснах нещо и се зареди друга страница и се изтри.... osi_7
Криси, вчера и аз така, само дето 3 пъти го писах романа и трите пъти нещо натисках. След първото изтриване се ядосах, ама викам си, нищо, сега ще го напиша по-хубаво :) След втория път направо се вбесих, а след третия затворих лаптопа и си поревах от яд чак. Сега ще опитам пак и дано този път се получи, че  :witch:
Кати, аз изчетох тонове инфо за Агнес и за вечерната иглика. Ще ги пия Агнеса от м. до м. а игликата от м. до О. За изследването на Антимюлеровия смятам, че  е най-удачно, защото той е като цяло най-непроменлив и достатъчно показателен за ИЯР, за което така или иначе вече имаме съмнение с доки. То не, че като съм го решила това ще го направя. До декември съм си дала време да се следя. Имам опасения, че вече наистина нямам О. а и след тези два супер оскъдни цикъла, нищо друго не ми остава, освен да се настройвам за менопауза. Свеки каза, че и тя така е била :(
Преди вреже бях чела някъде, че когато жената навлиза в менопауза, не само хормоните полудяват, ами има и физически изменения (вътрешни), по които лекаря може да заключи това. Да сте чували нещо?
Тази сутрин мерих БТ 36.5 Нормално ли е това за 4 ден от цикъла? Да отбележа, че ми е чист ден.
А това ТСХ и аз знам, че за да се забременее трябва да е под 2, а моя последно беше 0.96 това дали също не е проблем?
*
« Отговор #81 -: Август 10, 2015, 09:04:25 am »
Здравей, Калия, едва ли става въпрос за менопауза, защото тя настъпва няколко години след началото на перименопаузата(климактериума) и означава напълно спиране на М. При климактериума симптомите са нередовен М, влагалищна сухота, ниско либидо, горещи вълни, честа смяна на настроенията, спад на естрадиола и естрогена. Мисля, че лекарите освеб по тези симптоми остановяват перименопаузата и с изследване на тсх и АМХ , както преглед на семейната история, преглед на гърдите, цялостен гинекологичен преглед, както и проследяване на кръвното налягане.
Съмнявам се, че при теб е това. Надявам се да е някаква промяна в цикъла от бебеправенето, често се случва.

Всеки миг е още един шанс...
« Отговор #82 -: Август 10, 2015, 09:57:40 am »
Здравей, Калия, едва ли става въпрос за менопауза, защото тя настъпва няколко години след началото на перименопаузата(климактериума) и означава напълно спиране на М. При климактериума симптомите са нередовен М, влагалищна сухота, ниско либидо, горещи вълни, честа смяна на настроенията, спад на естрадиола и естрогена. Мисля, че лекарите освеб по тези симптоми остановяват перименопаузата и с изследване на тсх и АМХ , както преглед на семейната история, преглед на гърдите, цялостен гинекологичен преглед, както и проследяване на кръвното налягане.
Съмнявам се, че при теб е това. Надявам се да е някаква промяна в цикъла от бебеправенето, често се случва.
Благодаря ти, Сенеочка. Аз просто съм се изразила погрешно. За мен климактериум, менопауза, критическа и пр. са все едно и също :) Лекарката каза само, че вероятно при мен нещата са започнали, каквото и да значи това. И все пак, дори да съм в началото, все си мисля, че не е невъзможно да се получи. Иначе, повечето симптоми, които си изброила си ги имам. Горещите вълни си ги имам, както и честа аритмия, но до сега ги отдавах на Хашимотото. ТСХ-то си го регулирам с еутирокс. Ниското либидо го отдавам на бебеправенето, което се превърна в задължение едва ли не.
Честа смяна на настроението също имам :) Остава да видя естрадиола и естрогена-при всички случаи ще ми излезе по-евтино от АмХ.  Аз съм писала назад, но и тук да си кажа. С един яйчник съм от 2000г насам. Никак не е изключено, да не казвам, че е нормално при мен нещата да се случват вече. Имаше един много обър гинеколог тук, който ми казваше да пия противозачатъчни, за да си ,,пазя" яйцеклетките за тогава, когато ще ми трябват, ама кой да слуша...
*
« Отговор #83 -: Август 10, 2015, 10:56:35 am »
Калия, възможно е наличието само на един яйчник да доведе до климакс в ранни години. Надявам се и стискам палци да не е това. Иначе шансовете за забременяване са намалени в перименопаузата, но не значи , че не може да се случи. Божа работа! Доколкото знам някои лекари изписват лекарства, с които да подтиснат менопаузата колкото се може повече, особено ако е в по-ранни години, като при теб. Не знам какви са, но може да се поинтересуваш. Предполагам, че е нещо на хормонална основа. Успех и няма да се отчайваш. Чудеса стават всеки ден по няколко пъти. :P
« Последна редакция: Август 10, 2015, 10:58:21 am от Синеочка »

« Отговор #84 -: Август 10, 2015, 11:31:18 am »
Момичета,днес МЦ дойде,точно както го очаквах,10-11.08.веднага се обадих и записах час за 10-ти ден от МЦ.
Засега като течение е един никакъв такъв,но важното е,че дойде почти на датата си.
Тези които са запознати с историята ми знаят,че беше полудял последните месеци и изобщо не знаех кога ще идва,ще идва ли,няма ли...
Сега чакам с нетърпение прегледа и мнението на др.Персенска.
Два дни преди прегледа ще изследвам контролно TSH и Пролактин.

Въпроса с тютюнопушенето е сложен и за мен.Водя жестока вътрешна борба със себе си и единствения ми порок.
Алкохол не близвам почти,само по повод лигавя 20 гр. мартини с лед,но пусти цигарляци да опустеят...

« Отговор #85 -: Август 10, 2015, 12:06:47 pm »
Момичета, здравейте ! Преди време ви бях споделила за моя проблем с тънката лигавица и "доктор" Табакова, която ме изпрати да търся сурогатна майка  :balk_145:
Въпреки, че не и повярвах, нито аз нито вие, реших за мое успокоение да отида на друг лекар, който да я измери, да си взема снимка от ехографа. Е лигавицата на 14 ден беше 6 см. Но другото което ми се стовари на главата е, че въпросната "докторка" ме е хиперстимулирала и в момента съм с фоликул или кисти с размери 4 и 6 см. И как така, при положение, че имах 3 фолкула от дясно и един от ляво, тази жена репи да ми ги наговори тези глупости и да ми предложи да сложим спирала. ????. Втори доктор, при който отидох, ни каза да се наблюдавам и ако му се подуе корема или имам силни болки да бяхам към болницата. Ужас!
Бясна съм просто. Хем съм бясна на нея, хем на себе си, че изобщо се и се доверих. Сега ще чакам да ми дойде, дано да няма проблем и занимаваме за Пловдив. Явно, ще трябва да се запознаем и с материята инвитро, но някак си усещам, че бременността ни е близо. На всички вас желае същото, знам колко много го искаме :*
*
« Отговор #86 -: Август 10, 2015, 12:36:37 pm »
оххх направо побеснявам като прочета подобно нещо  :x HrisAni тая заслужава да бъде осъдена и никога повече да не влиза в лекарски кабинет освен като пациент!!! Важното е, че навреме си се махнала преди да е станала някоя по-голяма беля. А иначе 4 и 6 см ми изглежда като кисти, ще се наложи сигурно да си починеш малко от бебеправенето докато се махнат  :( Лигавица 6 на 14ти ден мисля че пак е тънка, но може да е заради кистите - този месец според мен съвсем ти е прецакан.

Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
« Отговор #87 -: Август 10, 2015, 12:39:24 pm »
lilibell и аз съм много бясна. Даже мислих да пусна официално оплакване от този измислян инвитро център. Не знам как спи тази жена. Този месец почиваме и септември ще ходим в Пловдив.
« Отговор #88 -: Август 10, 2015, 13:14:14 pm »
Tedi, ако скоро си била в цикъл обичането може да е предизвикало излизането на остатъците от кръвта.

И аз си помислих че може да и това ,тъй като ми свърши на 02.08  а продължителноста  беше около 48 ч....аз съм си с оскъден и кратък цикъл но се изненадах малко...
*
« Отговор #89 -: Август 10, 2015, 14:45:02 pm »
Далинда, браво чудесни новини. Радвам се , че лудата лелка с червения клин се е успокоила и вече не идва, когато и скимне. По тоя повод да ви разсмея всички с едно клипче.https://m.youtube.com/watch?v=ve9FQe754fM. Надявам се да не стигнете до ин витрото и още този месец бебето да е станало. Едни познати така чакаха цикъл за ин витро, а бебето станало. Миналата седмица се роди живо и здраво момченце. Пожелавам ви от все сърце и при вас така да стане. Ако не ти си знаеш, че ще бъдеш майка един ден и ще бъдеш :grouphug2: На най-хубавото и слънчево създание.
ХрисАни, много съжалявам за неприятностите , на които си подложена, благодарение на въпросната госпожа.Лекар не заслужава да я нарека! В Пловдив към д-р Даскалов ли сте се ориентирали? Ако при него -той е човекът!. И аз като теб вярвам, че скоро ще дойде и вашето бебенце.
« Последна редакция: Август 10, 2015, 15:36:19 pm от Синеочка »

« Отговор #90 -: Август 10, 2015, 15:39:18 pm »
Здравейте момичета :)
Отдавна ви следя и най накрая се престраших и аз да споделя.Последният ми цикъл беше на 10.07 и за първи път от незнам колко време насам ми закъсня с  един ден и искрицата надежда която се появи изгасна много бързо с появата на отрицателния тест :( Досега съм следила БТ, правила сам овулационни тестове ходила съм на фоликулометря , правила съм хормонални изследвания и цветна снимка , всичко уж е перфектно и дете на хоризонта няма вече 4год. Но докато М не дойде (въпреки отрицателните тестове и ниската БТ) надежда винаги има  :lol:
Прекрасен ден на всички и само положителни тестове  :)
« Отговор #91 -: Август 10, 2015, 16:34:05 pm »
О,Синеочке,чул те Господ!
Аз се надявам на същото,даже с мъжа ми коментирахме точно това преди дни.Надяваме се много,но ако пък не,ще помагат специалистите.
Не можах да видя клипа,от лаптопа довечера ще гледкам.
Ааааааа,забравих,добре завърнала се,как си,омръзна ли ти вече,не остана много?

Хриси,направо косата ми се изправи докато чета.
Ако човек има време и нерви да се занимае с подобна персона,да я сложи на мястото и.Щото лекарския кабинет явно не е нейното място!
Вие не си хабете времето и нервите,за по-важно нещо ще ви трябват.Браво за избора за Пловдив,препоръчвам и аз клиниката на Даскалов.Не е от личен опит наблюдението ми,но мъжа ми е от там и горещо ни я препоръчаха ако в Надежда не бях успяла да запиша час.
Успех и ще държиш в течение.Дано там е твоя лекар.

KristaL 1985,добре дошла и бързо да се местиш с + тест в бременната тема.

*
« Отговор #92 -: Август 10, 2015, 16:52:04 pm »
Здравейте момичета :)
Отдавна ви следя и най накрая се престраших и аз да споделя.Последният ми цикъл беше на 10.07 и за първи път от незнам колко време насам ми закъсня с  един ден и искрицата надежда която се появи изгасна много бързо с появата на отрицателния тест :( Досега съм следила БТ, правила сам овулационни тестове ходила съм на фоликулометря , правила съм хормонални изследвания и цветна снимка , всичко уж е перфектно и дете на хоризонта няма вече 4год. Но докато М не дойде (въпреки отрицателните тестове и ниската БТ) надежда винаги има  :lol:
Прекрасен ден на всички и само положителни тестове  :)
Здравей, а партньорът ти пускал ли е спермограма? Моля, имай предвид, че е препоръчително спермограмата да се направи в специализирана клиника по стерилитет, а не в обикновена лаборатория. Също така, може би е добре, да се ориентирате към такава клиника като цяло за консултация и евентуални АРТ процедури, щом 4 години опитвате, а бебе няма. Успех!  :babyflips: :goodluck: :babyflips:
*
« Отговор #93 -: Август 10, 2015, 17:02:05 pm »
Дани, стискам ви силно палци. Клипчето може да пробваш да го видиш през телефона, че аз напоследък само от него пиша. При мен е бушуване на хормони плача от всичко и се сопвам и крещя от най-малкото. Зла съм като пуберка в мензис, ама на стероиди  :P
Кристъл, добре дошла и бързо местене в бременната тема. Изследвали ли са те за инсулинова резистентност. При братовчед ми и снаха ми това се оказа скритото зайче. И след като го откриха забременя и роди след 3 г. борба.

« Отговор #94 -: Август 10, 2015, 18:10:31 pm »
kati_vm в такава клиника сме се изследвали и двамата, неговата спермограма е добре , според лекаря имаме неизяснен стерилитет и единственто което сме можели да направим е да продалжаваме с опитите. А ако не става и не ни се чакало направо инвитро. Незнам ако и този месец не стане сам си казала че сптември ще пробвам с инсеминация пък да видим.

Синеочка не сме се изследвали за инсулинова резистентност   8O ,никой не ни е казвал. Къде се правят тези изследвания , трябва ли направление за тях или може във всяка лаборатрия?
*
« Отговор #95 -: Август 10, 2015, 18:30:44 pm »
С уговорката, че нямам много задълбочени познания, ще дам мнение и насока.
ИР се среща предимно при пълни жени, особено в областта на корема. Разбира се всяко правило си има узключение и дори дами, които не са с наднормено тегло имат ИР. 
Изследва се при ендокринолог, за предпочитане, такъв който си разбира от работата. За да се диагностицира ИР се прави обременяване с глюкоза, като се проследяват нивата на кръвната захар и имунореактивния инсулин преди обременяването, както и един или два часа след него ( моля по-компетентни момичета да дадат мнение с точност).
Не е казано, че при теб го има, но няма да е зле да се провери. Мисля, че едно от момичетата тук Теди беше диагностицирана с такова, а и те дълго време са били с диагноза неизяснен стерилитет. Дано тя се включи с мнение, защото със сигурност е по-наясно от мен.

« Отговор #96 -: Август 10, 2015, 19:37:19 pm »
Здравейте, момичета. Темата кипи и пращи, а аз скоро не съм писала. Преборих се със себе си и спрях да се вманиачавам в желанието за бременност, защото започнах много да се натоварвам. От 2 месеца спрях да правя тестове преди М и търпеливо си чакам датата на цикъла. Поне ми е редовен цикъла и като забременея веднага ще разбера, защото никога не ми закъснява. Посетих ендокринолог и надълго и нашироко ми обясни за ТСХ и защо преди бременност трябва да се вкара в определени стойности. Вече пия еутирокс и според лекарката за 1 месец ще постигнем желания резултат (започваме с ТСХ 4.2). В общи линии си пия лекарствата и не го мисля толкова и се чувствам много добре.  :)
« Отговор #97 -: Август 11, 2015, 00:54:08 am »
Здравеите,преди 3 год.единствения ми син почина и след това се реших да имам отново дете.За сижаление аз съм на 48год.и ин витро може само с донорски яицеклетки.Вклучена съм в листата на клиника Щерев-но от там ми казаха,че трябва да чакам до 1год.По-бързо можело да стане, ако си намеря донорка.Затова се обръщам с тази голяма молба към Вас-ако можете да ми помогнете да си намеря донорка-живота ми  отново ще има смисъл!Благодаря ви за вниманието. Ако има желаещи emaila dr.stateva@yahoo.com.
*
« Отговор #98 -: Август 11, 2015, 09:34:28 am »
Здравеите,преди 3 год.единствения ми син почина и след това се реших да имам отново дете.За сижаление аз съм на 48год.и ин витро може само с донорски яицеклетки.Вклучена съм в листата на клиника Щерев-но от там ми казаха,че трябва да чакам до 1год.По-бързо можело да стане, ако си намеря донорка.Затова се обръщам с тази голяма молба към Вас-ако можете да ми помогнете да си намеря донорка-живота ми  отново ще има смисъл!Благодаря ви за вниманието. Ако има желаещи emaila dr.stateva@yahoo.com.
Жошко, много съжалявам за това, което се е случило в семейството ви! Желая скорошна процедура и сбъдване на мечтата ви за дете!
Предполагам с лекуващия лекар в клиниката сте обсъдили условията, при които е разрешено донорството на яйцеклетки.
Наредба №28 /от 20.06.2007г./ за дейности по асистирана репродукция   
Условия и ред за вземане на сперматозоиди, яйцеклетки и зиготи

ЧЛ. 14. ...
4) Информацията за донора и реципиентите може да бъде споделяна помежду им само при родствено дарителство, но не и на трети лица, включително техни близки и роднини.
« Последна редакция: Август 11, 2015, 09:50:34 am от marsi »

*
« Отговор #99 -: Август 11, 2015, 10:15:19 am »
Жошко когато на мен ми предлагаха донорска яйцеклетка (аз съм в Токуда), ми предложиха да кандидатствам в клиниката им в Словения или Словакия, сега не помня точно къде им беше клиниката защото тогава изобщо не обърнах внимание на това предложение. Мисълта ми е, че доколкото помня там ми даваха срок на чакане между 3 и 6 месеца. Може да проучиш вариантите за донорска Я в чужбина, а вероятно може да кандидатстваш на няколко места и където по-бързо стане. Не съм много запозната с целия процес, но ти желая кураж и успех

Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети