0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 4
« Отговор #40 -: Август 08, 2015, 14:39:56 pm »
Мерси, Кали! Ей къде зачезнахте съботно?

*
« Отговор #41 -: Август 08, 2015, 14:42:36 pm »
Току що отварям очи и идвам да се отчета. Аз пък само от телефона пиша и компютър още нямаме. ММ има служебен лаптоп, но той не може да отваря всички сайтове. До сега сме го ползвали 2-3 пъти, главно като търсихме болници и доктори с втората ми бременност :)

За имената да кажа с две думи. В чужбина всеки произнася името цяло. Само дългите имена имат съкращения но примерно на София, никой не казва софи, защото софи е отделно име. Същото е с Теодора и Теди. Теди е мъжко. Ако жена каже приятно ми е Теди, все едно в БГ жена да каже приятно ми е Мирослав  8O

За Антон и Тони също  :lol: две различни имена :) за това ми хареса Цвете, хем кратко, хем красиво, хем галено, хем уникално.

Тестове не съм правила повече. Чакам...

Агнес и Иглика са супер. Вземи и Вит Б6 --> той удължава ЛФ.

Това е засега, отивам да си направя един чай и пак ще се върна.
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
« Отговор #42 -: Август 08, 2015, 17:40:11 pm »
маки, благодаря ти! Четох сега за Б6, обаче пише,че се използва при комплексно лечение на хиперфункция на ЩЖ, а аз съм с хипо, така, че ще се съветвам първо с лекарката, че да не объркаме нещо с лечението на хашимотото. Ох, аз такъв сън съм му ударила, чак като се събудих се чудих къде съм, кой ден е, къде ще ходя :D
Редакция: От утре ще има тежки нервни кризи у дома-ще се мъчим да спираме цигарите. Е, за това ще ми трябват много, ама много стиснати палци!
« Последна редакция: Август 08, 2015, 19:33:34 pm от Калия »
*
« Отговор #43 -: Август 09, 2015, 03:18:49 am »
Кали, стискам палци за цигарите. ММ 3 години ги отказва по най-различни начини, много трудно и още го хващам да пуши. Крие се и пуши елекронна цигара, която е по-ужасна и от другите цигари, ама се надявам един ден да ги откаже...

При вас кой ще ги отказва? Или и двамата? При ММ най-добър резултат даде спиране отведнъж.

Ние днес цял ден бяхме на плаж, направо исках там да останем да спим, ама не можем да се престрашим да помъкнем палатката, че на плажа има знак --> забранено спането в палатки, а ние все стриктно спазваме всичко...

Отивам сега да слагам сърце на графиката, дано ММ е в настроение  :lol:

Къде изчезнахте всички, утре да сте на линия :)
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

« Отговор #44 -: Август 09, 2015, 08:40:35 am »
Здравейте момичета , записвам се и аз в новата темичка. Не съм влизала от доста време , но нали Милото беше в чужбина и нямаше с какво да се похваля  :lol: Е снощи си дойде и малко се "понарадвахме" един на друг . :lol: Обаче малко се притесних , защото имаше алена кръв...на някоя дали и се е случвало ? Да уточня , че четири месеца  милото беше  на вън и съответно е нямало и кекс ...дали може да е от това или трябва да се притеснявам...
*
« Отговор #45 -: Август 09, 2015, 11:22:50 am »
Tedi, ако скоро си била в цикъл обичането може да е предизвикало излизането на остатъците от кръвта.
Кали, успех с цигарите! И аз се опитвах два пъти тая година ама нямам воля, поне ги намалих до 6 7 на ден, иначе пуша от 8 години.... бляк

« Отговор #46 -: Август 09, 2015, 12:03:32 pm »
При нас няма бебе.......просто ми писна от тестове,дето си показват черти както си искат...Другия път в който ще се похваля,ще бъде при закъснение,с температура поне 37.1 и с две черти,не казвам да са еднакви,но поне като е бледа,да се види ясно,и да излезе до 5 минути.....Вижте ми графиката моля ви,мисля че вчера имах овулация,щото температурата падна от 36.6 на 36,4 а днес отвоно се дигна на 36,6.....  :oops:

Редактирано от модератор.
Точка 9 от правилата на форума:
Приканваме всички участници да се въздържат от употребата на непристойни изрази.
« Последна редакция: Август 09, 2015, 12:19:02 pm от marsi »

« Отговор #47 -: Август 09, 2015, 12:57:54 pm »
Привет, да се отчета и аз :) Снощи бяхме на заведение и си купихме цигари, та днес ще допушваме, пък от утре ще ,,отказваме" :) Трудна работа е това отказване, ние бяхме ги спрели за около 7,8 месеца, но преди два пак ги почнахме, да ни пита някой защо?!?
маки, и ние сме големи фенове на палатките. Всяка година ходим на Кара Дере за няколко дни, но тази година голям шум се вдигна за тези дивите плажове, та не знам какво ще става от тука нататък.
Теди, идея си нямам от какво може да е това кървене, да не би да ти идва по-рано?
Детенце, аз това се опитвах да ти обясня в един от постовете си. Трябва малко да се успокоиш, ще видиш, че нещата ще се наредят.
Аз голям м. изкарах. трети ден само цапане, пък ужасни болки в корема. В чудо се виждам вече. Решила съм да правя опити ,,на сляпо" най-много до края на годината. Декември (ако не стане до тогава) ще прежаля едни пари и ще пусна АмХ и инхибин, за да видя какво е реалното ми състояние. До тогава ще пия билки, вероятно и клостила ще почна за 2, 3 месеца и това ще е. Никога не ми е бил такъв цикъла. Винаги е 5,6 дни, като пред 2 и 3 е много обилен. Такива неща ми роди главицата. По-добре да знам истината, от колкото да живея в заблуда.
Аз съм се зарибила по тривиадор и по цял ден цъкам там, много интересна и образователна игра. Върши чудеса, отвлича те от досадните мисли и глупости :D

Хубав ден, после пак ще мина да ви видя :)
« Отговор #48 -: Август 09, 2015, 13:13:40 pm »
Привет, да се отчета и аз :) Снощи бяхме на заведение и си купихме цигари, та днес ще допушваме, пък от утре ще ,,отказваме" :) Трудна работа е това отказване, ние бяхме ги спрели за около 7,8 месеца, но преди два пак ги почнахме, да ни пита някой защо?!?
маки, и ние сме големи фенове на палатките. Всяка година ходим на Кара Дере за няколко дни, но тази година голям шум се вдигна за тези дивите плажове, та не знам какво ще става от тука нататък.
Теди, идея си нямам от какво може да е това кървене, да не би да ти идва по-рано?
Детенце, аз това се опитвах да ти обясня в един от постовете си. Трябва малко да се успокоиш, ще видиш, че нещата ще се наредят.
Аз голям м. изкарах. трети ден само цапане, пък ужасни болки в корема. В чудо се виждам вече. Решила съм да правя опити ,,на сляпо" най-много до края на годината. Декември (ако не стане до тогава) ще прежаля едни пари и ще пусна АмХ и инхибин, за да видя какво е реалното ми състояние. До тогава ще пия билки, вероятно и клостила ще почна за 2, 3 месеца и това ще е. Никога не ми е бил такъв цикъла. Винаги е 5,6 дни, като пред 2 и 3 е много обилен. Такива неща ми роди главицата. По-добре да знам истината, от колкото да живея в заблуда.
Аз съм се зарибила по тривиадор и по цял ден цъкам там, много интересна и образователна игра. Върши чудеса, отвлича те от досадните мисли и глупости :D

Според мен си вземи един тест ,такова зацапване за 3 дни вече,съм чувала че е на хубаво ,и никакви цигари докато не разбереш какво се случва с теб..Успех и да се похвалиш :)

*
« Отговор #49 -: Август 09, 2015, 13:59:01 pm »
"Цъфнах" :/

Дано този месец и да "вържа"... :lol:

« Отговор #50 -: Август 09, 2015, 14:43:14 pm »

Според мен си вземи един тест ,такова зацапване за 3 дни вече,съм чувала че е на хубаво ,и никакви цигари докато не разбереш какво се случва с теб..Успех и да се похвалиш :)
Благодаря ти детенце са ценния съвет. Ще си направя задължително утре сутринта тест, после ще го снимам и ще го кача тук! Случва се доста често ;)
*
« Отговор #51 -: Август 09, 2015, 16:00:52 pm »

Здравей Калия,
като върл противник на цигарите, ще те посъветвам да направите всичко възможно да спрете с мъжа ти цигарите. Те в много голяма степен намаляват фертилността и при двамата партньори. Относно билките - внимавай какви билки пиеш и в коя фаза на цикъла какво точно.
Относно изследванията - не си харчи парите като си самоназначаваш изследвания. Отдели малко време и финанси, и посети репродуктивна клиника, иначе няма смисъл.
Успех!  :goodluck: :babyflips: :babyflips: :babyflips:
« Последна редакция: Август 09, 2015, 17:35:44 pm от kati_vm »
*
« Отговор #52 -: Август 09, 2015, 16:50:54 pm »
Благодаря ти детенце са ценния съвет. Ще си направя задължително утре сутринта тест, после ще го снимам и ще го кача тук! Случва се доста често ;)
:lol: :lol: :lol:
Щом е такава мода да взема и аз да снимам един тест. Нямам закъснение още, но току виж и при мен цъфне втората черта  8O
Между другото какво мислите за графиката ми? Много се надявах този месец Т да се качи поне над 37 ... Според вас разликата между първа и втора фаза как да я тълкувам - от кървенето или след кървенето? Мисълта ми е, че по време на кървенето обикновено Т ми е по-висока и след това спада още. Аз като преценям разликите във фазите да включвам ли момента на кървене когато Т ми е по-висока или не?

Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
« Отговор #53 -: Август 09, 2015, 17:39:57 pm »
Здравейте, не знам дали съм съвсем по правилата, понеже се регистрирах преди малко, но се надявам тук да получа съвети и подкрепа.
Ясно е, че се борим за бебче.
Всъщност, аз имам 3 дечица. Голямото ми момче вече е на 17. Имам и близначки на 12. Бащата на децата ми почина преди 10 г. при катастрофа, а от 2 г. до мен има човек, когото обичам и когото искам да даря с дете. Той няма свое. Аз съм на 39, а съпругът ми на 40. Вече повече от година правим опити. Правихме изследвания и според тях не би трябвало да имаме проблеми, но уви.
Чудим се дали да не се насочим към инсеминация, но не сме наясно какво се прави преди да се пристъпи към нея. До тогава ще продължаваме да опитваме.
*
« Отговор #54 -: Август 09, 2015, 17:47:33 pm »
:lol: :lol: :lol:
Щом е такава мода да взема и аз да снимам един тест. Нямам закъснение още, но току виж и при мен цъфне втората черта  8O
Между другото какво мислите за графиката ми? Много се надявах този месец Т да се качи поне над 37 ... Според вас разликата между първа и втора фаза как да я тълкувам - от кървенето или след кървенето? Мисълта ми е, че по време на кървенето обикновено Т ми е по-висока и след това спада още. Аз като преценям разликите във фазите да включвам ли момента на кървене когато Т ми е по-висока или не?
Здравей, ако се основаваме на указанието, че "
Овулацията е била или ще бъде всеки момент, когато температурата е станала с 0,2 градуса по-висока от предишните 6 температури", би следвало да не вземаш предвид дните, в които си имала менструално кървене. При теб в този смисъл, ову е била между 13-ти -14-ти ден. БТ може да се вдигне до 37 градуса тези дни, но това не е от решаващо значение. Важно е да има разлика поне от 0,2 десети.
« Отговор #55 -: Август 09, 2015, 17:51:04 pm »
Привет,

И моята М. този месец е шантава, вчера, 4ти ден, нищо, ама нищичко, днес, 5ти ден, зацапване 8O. Бъзика се с нас и това си е  :? И БТ ми прави някакви номера, ама то може да е от морето, алкохола и депресията, че отпуската ми свърши :( От утре влизам в ритъм и ще им кажа аз и на двете...

Антоанета, добре дошла при нас. Тук е уютно, но ти пожелавам да не се задържаш твърде много  :oops:
« Последна редакция: Август 09, 2015, 17:54:12 pm от AdeliaMiss »

*
« Отговор #56 -: Август 09, 2015, 17:52:03 pm »
Здравейте, не знам дали съм съвсем по правилата, понеже се регистрирах преди малко, но се надявам тук да получа съвети и подкрепа.
Ясно е, че се борим за бебче.
Всъщност, аз имам 3 дечица. Голямото ми момче вече е на 17. Имам и близначки на 12. Бащата на децата ми почина преди 10 г. при катастрофа, а от 2 г. до мен има човек, когото обичам и когото искам да даря с дете. Той няма свое. Аз съм на 39, а съпругът ми на 40. Вече повече от година правим опити. Правихме изследвания и според тях не би трябвало да имаме проблеми, но уви.
Чудим се дали да не се насочим към инсеминация, но не сме наясно какво се прави преди да се пристъпи към нея. До тогава ще продължаваме да опитваме.
Здравей, насочете се към клиника по стерилитет. Те ще ви обяснят подробно стъпките преди инсеминацията. Успех!
*
« Отговор #57 -: Август 09, 2015, 17:57:35 pm »
Странно, аз все си мислех, че овулацията ми този месец е между 11 и 12 ден, т.е. след "спада" в Т. Обикновено така съм чела - че има спад на Т преди Ову и съответно след това Ову. 13-14 ден вече започва трайна тенденция към покачване на Т, което е винаги след Ову.

« Отговор #58 -: Август 09, 2015, 17:58:02 pm »
Благодаря, Кати!
Колебая се за болница Надежда.
Сега видях, че пишеш, че овулацията е в първите дни с повишена температура. Дали това също не ни е грешка?!
Аз бях чела, че вдигне ли се температурата, вече няма смисъл да се пробва, защото О била свършила.
*
« Отговор #59 -: Август 09, 2015, 18:09:33 pm »
Antoanetta здравей и добре дошла, дано бързо те изпратим към бременната тема  :D На първо време защо не кажеш как засичаш овулацията - тестове, температура, фоликулометрия? Защото ако не хващате правилно овулацията, всичко друго е безсмислено.
Иначе при мен даже не се знае дали имам овулация този месец заради кистата, но все пак имам някакво движение в температурата, а аз съм много стриктна при меренето й. Т.е. има някакво движение на хормоните, което не знам дали може да стане без да има нарастващ фоликул. Аз все се надявам овулацията ми да е била в 11-12 ден, имах и ЦС преди това, а към 13-14 ден вече не. Това нищо не значи разбира се, но без фоликулометрия няма как да съм сигурна