0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - Тема 4
« Отговор #20 -: Август 07, 2015, 11:31:56 am »
Кали, този филм нещо не ме кефи, излез от него моля те :?

Чета, че е нормално М. да се промени при започване на опити за бебе, да не кажа, че и с мен се получи. Точно 2 месеца опитваме и в двата случая първо ми зацапа, а чак на следващия ден ми дойде. А такова чудо досега не е било, винаги ми идваше сутрин след силни болки и си пробиваше директно... да не говорим, че сега болките ме държат повече време...

Не го мисли толкова, гуш  :)
« Последна редакция: Август 07, 2015, 11:48:21 am от AdeliaMiss »

*
« Отговор #21 -: Август 07, 2015, 12:33:46 pm »
Момочета и на мен ми се промени цикъла последните 4 месеца, откакто правим бебе! Започнаха да ме болят гърдите 5 6 дни по-рано, а никога не са ме боляли и стана много точен, няма 27 или 29 дни, директно на 28 към обяд. Освен тоеа започнах да си усещам всичко, дори в кой яйчник ми е фоликула.
Само да ви кажа какво ми каза ММ сбощи, не ми излиза от главата. Правим ремонт и той боядисваше стената и каза това е, следващия път след няколко години със сина ни, ще го уча да боядисва... атана ми толкова мило ама и толкова плашещо... После сънувах бебешки сънища.

« Отговор #22 -: Август 07, 2015, 12:43:12 pm »
Да, това за гърдите също, и мен започнаха да ме болят по-рано.

Много е мил ТМ, Ария :) Пожелавам му го :)

А страхът си е напълно нормален според мен  :wink:

« Отговор #23 -: Август 07, 2015, 12:45:07 pm »
 Ария, поне си сънувала хубав сън, а аз такъв ужасен, че чак още ме побиват тръпки. За цикъла съм го забелязала и аз. Но при мен нещата са доста по-различни. От както ми отстраниха яйчника цикъла ми стана на около 24-26 дни. А сега с тези хормонални обърквации съвсем всичко се обърка, та едва ли при мен е от бебеправенето. Чакайте да ви напиша да се почудите и вие последните ми цикли няколко месеца назад : 30, 31, 23,30,16, 23,25,20,26 а де, остава ми само да гадая....
« Отговор #24 -: Август 07, 2015, 12:53:36 pm »
Темата няма да опустее,това е една от най-активните теми.Благодарение и на някои образи е доста забавна.
Аз очаквам МЦ след 5 дни,дано си дойде навреме,на 9-ти ден трябва да съм при др.Персенска...
Скоро ще стартираме отново,вероятно с АРТ процедура.
Така ми липсвст вълненията,трепетите та даже и малките разочарования и изобщо всичко свързано с опитите да забременея.
Възможно е да стигнем до ин витро още този месец,но засега мога само да гадая.

Aria,моя мъж дори имена е измислил...
Детската стая ни е в зелено,жълто и оранжево,дай Боже си имаме детенце,ще е подходяща и за двата пола.

Кали,същата схема съм и аз,не го мисли,нормално е...
« Последна редакция: Август 07, 2015, 12:55:15 pm от ДАЛИНДА »

*
« Отговор #25 -: Август 07, 2015, 13:20:17 pm »
Никакво запустяване на темата --> НЕ РАЗРЕШАВАМ! Всички всеки ден трябва да влизат и да се отчитат как върви менструирането, ЦС-та, бебеправенето, чакането, симптомите, хормоните, сънищата, херпесите, настинките, ремонтите, книжките, сериалите, филмите и т.н.

Калия, цун-гуш и напред към новия месец!

Лили, никакви оправдания, киста-миста, почваме да броим и за теб дните :)

Далинда, със или без инвитро, чакаме те и теб този месец с по-голяма активност в темичката и с бебе на финала :)

Ария, много мило наистина това за боядисването, не си писала сърчицата и овулацията кога са били и не мога да преценя дали си съмнителна, но пък от друга страна, хубавите неща стават, когато най-малко ги очакваш.

Шанел, вие до къде стигнахте с опитите?

И моя мъж е измислил име, имаме само едно единствено и е мъжко, макар че мъжа ми все говори за плитки и рокли. Нашето име е Георги и всеки месец пита--> на път ли е Гошо, вътре ли е вече? Хаха

Аз за първото исках да е Антон или Антония с буквата на баща му, но той не ще и да чуе. Вика ако е момче --> Георги, ако е момиче, ще измислим.

Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
« Отговор #26 -: Август 07, 2015, 13:23:53 pm »
Кали, и на 16 ден ли ти е идвало?
Аз не смея да говоря За имена, а иначе ММ иска са боядиса една малка стая, която почти използваме за детска, ноаз не му давам.

« Отговор #27 -: Август 07, 2015, 13:33:37 pm »
Да, и на 16 :( това са данните от календара ми от декември насам :(
Ние пък щерката я кръстихме на мъжо с уговорка, че ако имаме второ ще го кръстим на мен. Всичко това, защото не искахме да има сърдити баби и дядовци. Сега обаче, след 10 години съм твърдо убедена, че ако имам второ ще е или на свекъра (ако е момче) или на свекървата (ако е момиче). Обаче аз тези дни едно име съм харесала, хем женско, хем с буквата на свекъра.....ох, те тва е най-малкия проблем, до него да стигнем всички, дай Боже!!!
*
« Отговор #28 -: Август 07, 2015, 13:50:29 pm »
Аа, ние говорим за имена, всички покрай нас чакат Георги и питат за него, та на шега на майтап едва ли ще променим името за момче :)

А пък и от толкова години живот в чужбина изобщо не сме суеверни. Тук хората си боядисват стаите, в последния триместър бременната си събира приятелките да отпразнуват наближаващото раждане и приятелите трябва да занесат подаръци за нероденото бебе. Имена се измислят предварително и всичко се купува и глади и приготвя предварително и хората живеят с леко сърце, а не като при нас още от самото зачеване със свито сърце и криене  :lol:

Но човек се променя според средата. Ако си бях в БГ щях да спазвам БГ традициите. Засега гледам да спазя само БГ име да е или поне не много чуждестранно, макар че ММ държи БГ да е името :) а за другите "обичаи" сме решили с леко сърце да живеем и нямаме и грам суеверие :)

Кали и аз така, много ми харесва традицията в БГ да се кръщава на свекър и свекърва, макар че като бях на 20 ми се виждаше много тъпо. Човек уляга с годините и след толкова време в чужбина (целия ми съзнателен живот) намирам красота в нашите традиции :)
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

« Отговор #29 -: Август 07, 2015, 15:01:29 pm »
Малко встрани от темата,ама да се разсеем малко де...
Това и мен ме кефи в американците,няма суеверия и се подготвят от доста рано.
Преди много години,още когато с брат ми сме били тинейджъри майка ми,ходейки по чужбина и имайки предвид дефицита в България беше накупувала купища бебешки неща.А ние ученици още...
Та сега моя брат се радва на три деца и си използва всичко купено тогава от майка ми защото има две дъщери и син.
Мойте си ги пазя и си чакат,отделно преди време не устоях на едно бебешко одеяло в цветовете на стаята,жълто,зелено и оранжево и си го купих.Бях го постнала във фейса,от бременната тема искаха да го видят.
Така че тук казват"за нероден Петко...",но аз пък съм с презумцията,че за добро дръпнах опашката на дяволчето.

Аз малко не възприемам кръщаването на свекър и свекърва.Имаме имена и за момче и за момиче,първите букви са на моята майка и на свекър ми...С един куршум,два заека.
Да ги казвам ли? :balk_70:

« Отговор #30 -: Август 07, 2015, 16:13:30 pm »
Аз нямах предвид целите имена, а само първите букви :) С и Ц са нашите и няма да го направя за да псазя традицията, ами защото чувствам такава потребност. Би им доставило радост, а аз искам да им я дам :) За С - София и Стефан, но това Ц-Цветомира ( с уговорки, че ще и казват Цвете, ане Цеци, Цури и какво ли още не). Айде, Далинда, казвай ги!
« Отговор #31 -: Август 07, 2015, 16:17:47 pm »
Здравейте, аз съм нова тук. От 1 месец и ние правим опити да станем 3-ма. Записвам се да следя темата и дано всички щастливо да я напуснем.  :)
*
« Отговор #32 -: Август 07, 2015, 20:29:45 pm »
Добре дошла, dark_angel! Успех!
Маки, мисля че съм слагала сърчица, те не, че са много този месец де...
И овулацията я отбелязах, не се ки вижда?

« Отговор #33 -: Август 07, 2015, 20:42:57 pm »
Маки, мисля че съм слагала сърчица, те не, че са много този месец де...
И овулацията я отбелязах, не се ки вижда?
В "личен профил" трябва да тикнеш "Желая полетата с лична информация от графиката ми да бъдат видими от другите потребители:", за да се виждат сърчицата и записките ти.

Dark_angel_89, добре дошла! Желая ти да не се задържаш дълго тук  :P

Момичета и ние имаме име за момиче. За момче вече го изхабихме  :lol:
« Отговор #34 -: Август 07, 2015, 21:28:03 pm »
Стигнахме до там че си пия бромокриптина вчера имах О болки правихме бебе :) днес моят мъж е дежурен заради  Spirit of Bourgas утре пак така че ще се срещнем чак на 9 и тогава започваме отново да бебеправим .Когато Бог е казал тогава ще стане.Винаги съм казвала че брат ми трябва да е преди мен понеже е по-голям.... е те много бързо се справиха вече чакат момиченце живот и здраве по Коледа.Дай Боже и аз скоро.
*
« Отговор #35 -: Август 07, 2015, 21:49:23 pm »
Връщам се от покупки и влизам тук да ви нагледам  :lol:

За традиции и суеверия никого не обвинявам, нито подстрекавам. А и хората и вярванията се променят. За традицията съм по-склонна да направя компромис и да я спазя --> и аз само за първата буква говоря, та нищо не ми казахте за моите Антон и Георги, макар че ММ категорично каза, че Антон не, ако ще е с А нещо друго ще е но не Антон. И Антъни (Антоний) пак не ще :/

За суеверията --> много ме напрягат и те, и хората, които ги разпространяват. Не съм чула нито едно хубаво, положително суеверие, все са лоши от отрицателни. А аз не искам да си пълним живота със страх и отрицание. За това не харесвам суеверия --> подтикнати са и внушават страх и стрес :( Но ако някой е решил да ги спазва, разбирам го и не му се сърдя, ама обикновено хора с еднакви виждания стават приятели, така че около мен са все такива без суеверия (с малки изключения --> тези които живеят в бг, но тях пък не ги виждам често и мога да ги понеса в редките ни срещи  :lol:).

София е Стефан много ми харесват и двете гласувам с две ръце. Цветомира --> единствено от гледна точка ако някога замине за чужбина по-лесно ще запомнят и произнасят Цветана или дори Цвета. А даже и Цвете бих я кръстила. Да, Цвете! :)

Далинда, да казвай ги твоите :) аз София преди два дена ме одари това име в главата, ама предишната свекърва е с С и не върви...

А пък ние се бракосъчетахме на Антонов ден и затова ми се искаше Антон/ Антония, хем на свекъра буквата, хем на светията дето ни бракосъчета. Но ММ каза НЕ и не мога да го убедя. А иначе за други неща се съгласява с мен...

Редакция: исках да добавя, че съвсем не знам кога да чакам МЦ с тази химическа ли е, фалшива ли е бременност? Имам си 4 теста с бледи черти, а мъжа ми два без черти. Днес трябваше да е 1ви ден от цикъла, даже лентичката ми вече менструра, аз още не. Тестове за бременност днес нямаше в магазина, исках да купя друга марка, но бяха свършили на рафта зад гърба на аптекаря и той ХИч не щя да проверява в склада, как може да нямат тестове за бременност, пфу...
« Последна редакция: Август 07, 2015, 22:17:30 pm от makiyaki »

« Отговор #36 -: Август 07, 2015, 22:25:39 pm »
Оппаааа, Макииии, филма май продължава при теб, радвам се и се надявам да е за хубаво! Пък сега като се замислих, на София ще и казват Софка, това си гадничко....Антон му харесва на мен дори повече от Георги. Някак галено звучи Тони :) утре ще пиша повече, че от тоя телефон много ми е трудно. Лекичка!!!
« Отговор #37 -: Август 08, 2015, 14:09:31 pm »
Отчет от мен ;) Цяла нощ адски ме боля стомаха и кръста, място не си намерих, въпреки всичко кръвотечението е изключително оскъдно. Тъпча се тука с но-шпа и спазмалгони и нямам търпение да свърши, че в тая жега хич не е работа нещо да те боли.
Да се похваля, сдобих се с чисто нов живачен термометър. Купих си Агнес и масло от вечерна иглика (доста инфо изчетох, само положителни отзиви и +чета)  и ги започнах от днес. БТ ще почна да я меря в понеделник.
Ще се мъча да спя сега, докато ме е отпуснал корема :) Хубав ден на вас и да пишете, ей!
*
« Отговор #38 -: Август 08, 2015, 14:16:39 pm »
Маки, намери ли тестове за бременност? Какво става?
Момичета, може ли да проверите дали ми е видим календара и отбелязванията в него?

« Отговор #39 -: Август 08, 2015, 14:29:38 pm »
Вижда се Ария. И бележките се виждат и сърчицата (ух, че мнооого :) )
маки, казвай бързо какво става с теб!