0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Starshine

• 494
  • "When nothing is sure, everything is possible."
Re: Правим опити за бебе - Тема 4
« Отговор #900 -: Август 30, 2015, 21:01:39 pm »
Момичета, чета ви редовно, но рядко ми остава време да пиша.
Обаче, Маки, не можах да се сдържа и да не ти напиша нещо. Нали знаеш максимата - "Приятелите си дръж близо, враговете - още по-близо." Аз винаги съм била на този принцип. С всички бивши - еднодневки на моя мъж съм намерила начин да се "сприятеля". Вярвай ми, когато разбереш що за долен или елементарен човек е някой, по-лесно превъзмогваш стореното от него. :bighug:
Момичета, утре сутрин съм на преглед, в петък ми беше последното хапче (Клостилбегит). Та, утре ще видим как се развиват при мен фоликулите, колко са и т.н. Стискайте ми палци.  :)

Quiet people have the loudest minds.
« Отговор #901 -: Август 30, 2015, 21:07:02 pm »
е хубаво, какво им пречи да са приятели с бившия й без да приемат приятелството на новата му жена? Според мен това е един добър компромисен вариант и ако аз имах такъв случай, бих си останала приятел само с хората, а не с новите им половинки  :? Особено като знам, че ще нараня един от двамата като приема приятелството на новия му мъж/жена

Зависи колко е сериозна връзката му с новата. Ако е еднодневка ясно, ама ако е сериозна, няма как да стане. Поне в моя случай нямаше. Някак си не върви навсякъде заедно, ама във фб тц.

*
« Отговор #902 -: Август 30, 2015, 21:15:53 pm »
Да, приемам, че вариации на взаимоотношенията има всякакви и всеки случай си е индивидуален. Обаче аз лично не бих приела поканите на нито една от половинките. Ти може по цял ден и навсякъде да си с тях, но третия човек там не присъства. За разлика от това, във ФБ лъсва цялата неприятна истина - колко щастлив е бившия с новата си/новия си, къде ходят, какво си позволяват, кои твои приятели са били там и т.н. Там третия човек става свидетел. И ако някой от двамата ме пита защо не приемам поканите на новите им половинки, ще им кажа, че ако те са загубили уважението към бившия/бившата, аз не съм. И в крайна сметка ако не ме разберат, значи ще се замисля с какви хора си имам работа

Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
*
« Отговор #903 -: Август 30, 2015, 21:24:54 pm »
И аз като Лили мисля, че нямаше да одобря покани от новите половинки. С някои от "приятелките" ми се познаваме от 12 години, с други сме израснали заедно. Не може един път да идеш на кино или ресторант с новата (заедно са от Коледа 2014) и вече приятел с нея във фейса, без да знаеш кога или дали ще я видиш пак и без да се замислиш, че може аз да се засегна. В крайна сметка, единствената причина, поради която, аз в момента не се виждам с тези "приятелки" е защото ноември 2014 заминах за Америка. Направо ги махнах от фейса, тъпи крави, а те да се сещат защо. След като дори не се замислят дали бих се засегнала, явно не им дреме за мен. Е, в моя живот няма място за губене с "празни" и дразнещи "приятелки".
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
« Отговор #904 -: Август 30, 2015, 21:29:36 pm »
Маки забелязала съм го това в много хора - правят разни неща без да се усещат, че може да наранят някого. Изобщо пълна липса на съпричастност. Аз например почти ежедневно го изпитвам това в офиса - и преди съм казвала, колегите имат всички деца. И като започнат да коментират как някой/някоя били много стари за деца направо ми идва .... Обаче от друга страна си повтарям, че не го правят това с лоши чувства - просто не се усещат и това е.

*
« Отговор #905 -: Август 30, 2015, 21:50:03 pm »
Маки, я плюш и кадифе... Защо си го слагаш, толкова?! В крайна сметка кой е по-виновен за раздялата ви, тя или бившия ти? Аз мисля, че тя е била поводът, но не и причината. Това, че е тъпа , селска буца и гледа да те човърка за мен е избиване на ккомплекса"В сянката на бившата съм". Това, че приятелите са приели поканата й за приятелство, навярно дори не е обмислено. Много хора добавят всеки познат, които им поиска покана без да се съобразяват редно ли е или не.
Според мен ти лично имаш да изгаряш връзки с бившия си, който не си пуснала съвсем. Когато това се случи новата дори няма да ти прави впечатление, ако ще и с майка ти и сестра ти седне да си пие кафето. Проблемът не е тя, а това че дълбоко в себе си още не си преодоляла загубата на бившия си.
Може би трябва да му простиш, както на него така и на себе си. По думите ти се усеща, че този човек е бил целият ти свят, не просто любим, но и най-добър приятел. Предателство от скъп човек най-боли, може би от там и агресията ти към Мис Буца.
« Последна редакция: Август 30, 2015, 22:02:09 pm от Синеочка »

Всеки миг е още един шанс...
« Отговор #906 -: Август 30, 2015, 21:57:11 pm »
Исках да кажа това, което каза Синеочка във втория абзац, но съм от телефона...
Маки, ти нали си имаш човек до себе си?! Какво те интересува какво прави бившия, а още повече новата му...
А това, че приятелките може изобщо да не са се усетили си е така според мен. Точно както Лили е дала примера с колежките и възрастта за родителство.
« Отговор #907 -: Август 30, 2015, 22:03:38 pm »
Исках да кажа това, което каза Синеочка във втория абзац, но съм от телефона...
Маки, ти нали си имаш човек до себе си?! Какво те интересува какво прави бившия, а още повече новата му...
А това, че приятелките може изобщо да не са се усетили си е така според мен. Точно както Лили е дала примера с колежките и възрастта за родителство.

+1 че и аз съм с телефона

*

Starshine

• 494
« Отговор #908 -: Август 30, 2015, 22:16:49 pm »
Присламчвам се към написаното от Синеочка и Смайлс. И аз мисля, че сега си имаш по-важни неща в живота. :) Не си заслужава да си хабиш енергията и нервите.

*
« Отговор #909 -: Август 30, 2015, 22:52:35 pm »
Привет момичета записвам се и аз в темата.Преди тайно надничах, но сега вече съвсем ясно си решихме, че няма да чакаме за второ.За Моника ни трябваха 5 години, много изследвания и ходене по мъките.За бебе номер две се надявам да не чакаме толкова.
Успех на всички!

*

Starshine

• 494
« Отговор #910 -: Август 30, 2015, 22:56:40 pm »
Ооо, Маги! Страшно се радвам да те видя тук! Хайде, стиснати палчета за второто да се случат бързичко нещата и да отидеш в бременната тема :lol: Дай Боже и пак да бременеем заедно! :)

*
« Отговор #911 -: Август 30, 2015, 22:57:51 pm »
Ох, момичета, добре че ви има цун-гуш  :bighug: Точно така, трябва да се съсредоточа върху новия човек и върху важните неща, а не да се дразня от тая тъпа селска буца   :balk_198:

Иначе, може би има верно в това, че не съм преодоляла раздялата, тя лесно не се преодолява, независимо в кого е била причината. В крайна сметка пилците се броят на есен, аз с бившия имах 10 години брак (преди това година гаджета) и за 10 години човек, местоживеенето и приятелите се променят. Много селско ми се вижда това "виж колко сме щастливи и на колко много места ходим заедно, с общи фейсбук приятели" за няколко месечна връзка. Айде да си говорим след 11-12 години, а?

Махам си я от сърцето тая, ХИч повече няма и да влизам във фейса, а тя след някоя друга година може да се е успокоила и озаптила с безкрайните си селски публикации.

Ох, ама и Синеочка какъв прякор само и даде  :jump12:

Лили, много неприятно наистина, когато хора с деца почнат да се превземат, че са стари вече или пък да ми дават съвети "живей си живота, че с тия деца е мъка" или пък "смисълът на живота е децата", "най-голямото щастие на света са децата" --> ами хубу де, ама и хора с деца познавам нещастни, а пък такива лишени от смисъл хорица, колкото искаш на път и под път.

Както Синеочка каза, смисълът не е да го родиш, а как ще го отгледаш. Една приятелка, след раждането на второто, каза: - аз се отчетох, сега е ваш ред  :o Та това за децата и на мен ми е болна тема...
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

*
« Отговор #912 -: Август 30, 2015, 23:06:43 pm »
Защо не я изтриеш от приятелите си или да блокираш публикациите й поне?

И още нещо. Не си ли мислила да прекратиш контактите с бившия си съпруг? Знам, че не е лесно, но в един момент всеки поема по свой път, където за другия човек няма място. Вероятно ти е твърде прясно още, но помисли и над този вариант. Мисля, че всяка една от нас е минала по този път поне веднъж.
« Последна редакция: Август 30, 2015, 23:12:54 pm от blue_sky »

« Отговор #913 -: Август 30, 2015, 23:07:13 pm »
Ех амаааа, изписали сте света :) едва ви прочетох! Аз няма да пиша щото ми теква една дъъъълга мисъл, пък ми превзеха компа и от тоя телефон зор работа. Само да знаете, че много ми е хубаво с всички вас и се чувствам щастливака, че попаднах тук. Макенце, гуш-май всички сме минали през това, да знаеш, че времето лекува. Пък ако вземеш, че си сбъднеш мечтата, съвсем ще го забравиш, гарантирам ти. Утре ще ви пиша повече. Само исках да кажа, ще преливам от щастие и любов и вие имате ,,вина,, за това! Цун и гуш на всички!!!
*
« Отговор #914 -: Август 30, 2015, 23:15:39 pm »
Ооо, Маги! Страшно се радвам да те видя тук! Хайде, стиснати палчета за второто да се случат бързичко нещата и да отидеш в бременната тема :lol: Дай Боже и пак да бременеем заедно! :)

А дано с теб и Усмивки да направим тур 2 заедно пак :)

« Отговор #915 -: Август 31, 2015, 02:33:56 am »
Моят тест за О 3ти подред черата се вижда на фантазия вече  8O Или е рано за О или няма да има О, но пък имах фуликул преди 3 дни 13мм.  8O
Ягодке, рано е за О, ако фолккулът е бил 13 мм преди три дни.
Няма ли да ходиш пак на преглед да се види как нараства?
Благодаря за коментара така му се радвам  :) И аз мисля , че е рано.Според мен поне още 3 дена тоест 3 теста, та да видим.Сряда съм на доки да види тестовете иска и сигурно и най - логично е да ме прегледа :)
Привет момичета записвам се и аз в темата.Преди тайно надничах, но сега вече съвсем ясно си решихме, че няма да чакаме за второ.За Моника ни трябваха 5 години, много изследвания и ходене по мъките.За бебе номер две се надявам да не чакаме толкова.
Успех на всички!
Маги добре дошла.Стискам палци :)
ПС: Нас двете Ели ни запозна  :) Тук съм Ягодка  :lol:
*
« Отговор #916 -: Август 31, 2015, 02:46:56 am »
Blue, изтрила съм го и не поддържам контакт. Все още имаме общо имущество и бизнес с него, които един ден ще делим (аз си тръгнах с един куфар багаж и всичко остана на него, простих му дори това, че една стотинка не съм видяла от оборота от бизнеса, след като си тръгнах, а аз създадох, той само пребира печалбата). Казах си пари се печелят, свга бебе е по-важно и няма да се стресирам излишно. Един ден ще делим. И така оставих нещата. Проблема е че селската буца добавя мои контакти в нейния фейс и непрекъснато се тагва с тях тук и там. Трябва да изтривам всеки, който тя добави, а тя непрекъснато нови и нови начини да ме дразни намира. Примерно, коментира на снимки на общи приятели от чужбина, които тя нито е виждала, нито е срещала. Имам приятели с публични фейсове и тя там дори не е нужно да е в листата с приятелите, за да коментира.

Та така по темата... В крайна сметка за мен новия ми живот и мечти са по-важни от тая кифла, просто ще гледам да не влизам във фейса и да не се подавам на провокации... Пфу...

Маги, добре дошла в групата на бебеправещите, успех и скорошно прехвърляне в бременелската тема :)

« Отговор #917 -: Август 31, 2015, 07:05:47 am »
Маги, колко се радвам само  :bighug:
Нека от раз да се получи!
« Отговор #918 -: Август 31, 2015, 07:45:15 am »
Добро утро :)

Моята БТ продължава да пада, макар и малко. Обаче днес видях нещо много странно 8O. Вместо течна ЦС, каквато ми е преди М., сутринта имаше обилно количество, с извинение, точно като сопол  8O Такова нещо не бях виждала... ако това е т.нар. яйчен белтък, то мога са се похваля - произвеждам го и аз, само дето не е особено навреме :lol:

*
« Отговор #919 -: Август 31, 2015, 09:14:37 am »
AdeliaMiss докато няма МЦ надежда има. Обаче каква е тази ЦС не знам, като съм чела може и симптом на бременност да е.
Аз този месец май няма да имам О  :(