0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - Тема 4
« Отговор #760 -: Август 27, 2015, 17:23:23 pm »
Как ли? Ами викаме пощальона! А сега, кой ще припомни вица, че горкото момиче ще гледа умно и ще се чуди тез тройка ли правят???
*
« Отговор #761 -: Август 27, 2015, 17:26:35 pm »
И аз съм се побъркала вече от бебеправене --> не 3 а 13 години вече :/

Мда, и аз мислех, че НК клетки не са доказани и отказах всякакви вливки и лечение (щото и те не са доказани) и за 13 години, а няколко инсеминации, инвитро и ИКСИ --> никаква бременност и после 2 бременности със загубени бебчета в края на 1 и началото на 2 триместър...

Та хич не са за подценяване НК клетките, но пък аз по скоро се интересувам ЗАЩО се покачват и искам да елиминирам причината, та те да си спаднат от самосвбе си.

Кои точно клетки са завишени, можеш ли да пуснеш тук резултата --> има няколко вида НК клетки, важно кои са завишени --> не всички пречат :)

Иначе за симптом и аз запека го имах почти свдмица преди датата на евентуалната менструация/положителен тест и двата пъти го отдадох на нездравословно хранене (псобено по Коледа с това хапване на баници, питки и не достаъчно сурова продукция, виках си "от туй ще да е"). Свга вече съм абсолютно сигурна, че следващия път в който хвана запек, това ще значи че съм бременна. Разбира св, ако някой има нередовен стомах и често получава запек, това едва ли ще да е най-надеждния симптом, но за мен ЩЕ е :)

При мен дори не беше запек, а просто всеки ден ходих, но се промени консистенцията --> барабонки, твърди изкарвах. Чувала съм, че по време на бременност организма забавя метаболизма и се опитва да извлече възможно най-много хранителни вещества от храната, затова се получава запек :)

Ева, Кали, и аз съм суха, но от няколко месеца само --> преди това винаги съм си била ОК. Това със сухостта не ми харесва, особено, ако преди човек е имал ЦС и изведнъж спре...

Не знам какво да кажа за случая на Ева,в който никога няма ЦС...

Ева, значи, не знам при кого ходиш на фоликуметрия, НО това са важните въпроси, на които ти и докторът ти, трябва да си отговорите:

На кой ден се пука фоликулът?

Какъв е бил размерът на фоликула преди да се пукне?

Такива отговори от рода на "виждам тук следи от овулация" ми се виждат несериозни.

Много е важно да знаеш дали фоликулът се пука навреме. При мен преди години беше установено НЕнавременно пукане на фоликулите, т.е пукаха се на 32мм, когато вече забременяването е невъзможно. Демек имах Овулация, щото пукането си е точно Овулация. Но трябва да се пукне М/у 18-24мм, а не да кистира до 32мм...

Синеочка, аз много обичам Инка, а е и много полезна, така отказах кафето, жалко че тук не мога да си я купя :/ Някой иска ли да ми прати 1-2 пакета :lol:
« Последна редакция: Август 27, 2015, 17:39:10 pm от makiyaki »
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
« Отговор #762 -: Август 27, 2015, 17:32:15 pm »
90.84 - NK клетки
Общи Т-лимфоцити   60.68   %   67 ÷ 76
NK клетки   19.29      9 ÷ 15
Ly   17.82   %   
Mo   2.94   %   
Gr   77.42   %   
Eo      %   

Ето това е. Аз се мъчих да чета по темата, обаче се оказа, че не ми стига вътъка...
Маки, ако можеш разясни накратко.
И ако има проблем вливанията преди или след забременяване се правят?
А, да, и тези Т лимфоцити..... изооообщо не мога да схвана за какво иде реч.
« Отговор #763 -: Август 27, 2015, 17:38:35 pm »
Маки, дано да си права за запека. И при мен е по същия начин. И е трудно, и боли... А храната не съм я променяла... Истината е, че понякога ми се случва, обаче, и без Б.

« Отговор #764 -: Август 27, 2015, 17:44:56 pm »
Ще отида, Маки, ще отида.
Само да сбера някой лев, че там глави се режат.
А и сега ще ходим малко на почивка и не ми се иска да се стискам.   8)
Иначе отминала овулация сме засичали. Не знам дали яйцеклетките са били годни, но поне се успокоих, че се случва нещо, защото преди това ме беше отрязал д-ра, че температурата ми не достигала 37 градуса и изобщо нямало овулация...
« Отговор #765 -: Август 27, 2015, 17:47:55 pm »
Като ти гледам графиката, при средна БТ 36.2 във ФФ, логично е в ЛФ да не стигне 37. Е*ати доктора!

« Отговор #766 -: Август 27, 2015, 17:51:01 pm »
Хахаха. Ади, и ММ не го обича. Все него обвинява за какво ли не.
Но, аз съм си виновна, защото забравих да му кажа, я меря в устата. Там е по - ниска доколкото разбирам, ама не мога да се гърча с другите опции.
Иначе си е ок докторчето. Само на него вярвам от 10- тината които посетих за тези 3 години.
« Последна редакция: Август 27, 2015, 17:52:44 pm от evelinapa »
*
« Отговор #767 -: Август 27, 2015, 17:55:27 pm »
Ева, само за Т лимфоцитите и за НК клетки има реф стойности и не ми е много ясно. Според мен са много НЕпълни тези изследвания. Или поне са доста по-различни от тези, които аз правих. Кога ще се консултираш с имунолог? Знам, че ако тези NK cells (cd16 + 56+) са повишени, бременността без лечение е обречена. За другите видове НК казват, че има шанс за нормална бременност и без лечение. Лечение на мен ми беше предписано и преди трансфер и след трансфер... За всеки е индивидуално, зависимост от клетките :)

Омега 3 от риба доказано "смъкват" НК кетките.  То и по време на бременност се пие, така че, няма да сгрешиш с него :)

Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

*
« Отговор #768 -: Август 27, 2015, 20:07:21 pm »
detence1993 ако искаш да забременееш вземи си намери свестен лекар. Само това мога да те посъветвам
evelinapa здравей, не каза какви точно хормони си изследвала. Исках да те попитам на ЩЖ пускала ли си и какви са им стойностите? Защото аз без причина бях качила 10-15 кг, а може и повече само заради ТСХто - имам Хашимото. После си ги свалих като оправих жлезата, но тя оказва много сериозно влияние върху забременяването.
« Последна редакция: Август 27, 2015, 20:11:33 pm от lilibell »

Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
« Отговор #769 -: Август 27, 2015, 20:27:04 pm »
Лили, аз не знаех, че си с Хашимото. Би ли споделила, ако искаш на лични, какво пиеш, колко са ти стойностите на хормоните, колко вреже ти беше необходимо за да ги вкараш в норма и изобщо, каквото сметнеш, че може да ми бъде от полза. Аз вчера четох една статия (яд ме е, че не я споделих тук, сега и да я търся, няма да я намеря) интервю с някакъв лекар (съжалявам, името не помня) в която се казваше, че много често хормоналния дисбаланс се бърка с предменопауза, защото има сходни симптоми. Това ми даде голяма надежда, че все пак може би не всичко е загубено при мен. Не, че моята ендокриноложка не ми го каза същото де...ама друго си е да го прочетеш в интрнет  :wink:
*
« Отговор #770 -: Август 27, 2015, 20:38:37 pm »
Сега относно кг-те намерих една подходяща картинка

Ева, а инсулинова резистентност и метаболитен синдром изследвала ли си? Имате ли предложения за някакви АРТ процедури?

Всеки миг е още един шанс...
« Отговор #771 -: Август 27, 2015, 20:48:22 pm »
Хаха, разсмя ме, Синеочке :) ама си е вярно де :) питай мм ;)

Някой да иска да ми прави компания??

макенце, бялото вино как се отразява на хормоните? Аз четох, че понижавало нивата на ФСХ, ЛХ и ТСХ и за туй ще ударя по една чашка за всеки един от тях :D
Ей, шегувам се, да не вземете сега да се самолекувате, аааа!
*
« Отговор #772 -: Август 27, 2015, 20:53:39 pm »
Калия тук ще пиша защото може да е полезно за някой друг. Не че има много за писане.Симптомите ми бяха много учестен пулс, горещи вълни, паник атаки, нервност - както казваш направо предменопауза. Качих доста килца без причина и без да променям хранителния си режим и не можех да ги сваля. Интересното е, че ТСХто ми не беше много високо - беше в граници, но пак над 2, не помня колко - трябва да ровя в документацията ако искаш конкретно да ти кажа. Затова не ми изписаха никакво лечение. Обаче като пуснах МАТ и ТАТ се оказа, че МАТ ми е завишен 3 пъти. Жлезата ми е долу горе ОК, нямам сериозни изменения и повреди. След това около година пих едни билкови хапчета, обаче влязох в другата крайност - ТСХ 0.02 и пак проблеми. Тогава тъкмо бяхме започнали да работим за бебе и в същия месец не ми дойде изобщо цикъла. Записах час в Щерев - оказа се киста, това го отдавам на хиперфункцията. След това започнах да пия селен и спрях билковите хапчета, до момента съм доста добре. Аз хем съм със съвсем леко увеличение на МАТ, представям си жените, на които им е 1000 и нагоре как се чувстват ... не ми се мисли. Забравих да пиша, че като влязох в хиперфункция свалих килата за норматив ама .... нито една от крайностите не я препоръчвам. В офиса само ми ахкаха и охкаха как съм отслабнала толкова бързо обаче няма как да им кажа тайната защото за здрави хора едва ли е полезно да си докарат хиперфункция на ЩЖ  :D
« Последна редакция: Август 27, 2015, 20:58:38 pm от lilibell »

« Отговор #773 -: Август 27, 2015, 21:11:33 pm »
Ох, ох, ох..все едно за мен говориш. И аз така, миналото лято качих над 15кг, не знам колко бяха точно, но видимо бях като напомпана :( честа аритмия и учестен пулс и зверски, ама зверски косопад. За вълните...не мога точно да го определя като вълни, но е факт, че на мен вечно ми е адски горещо и все ходя гола. Дори през зимата като излизам с кучето в най-големия студ съм само по анцунг и елек. Якето, когато го облека е винаги разкопчано и аз вечно съм вир вода. аз когато изследвах за пръв път ТСХ беше 0. и нещо си, и нищо не ми изписаха. След месец обаче пуснах пак и беше почти 8, не помня точно.
Този косопад не знам как да пребора, имам чувството, че нямам коса вече. Отделно дето миналата година за една нощ ми падна цял кичур, колкото 20 стотинки и е точно отпред, на перчема...та се наложи да пусна дълъг бритон и да се зализвам, че да не личи. :(
Ааа, ами преди да вкараш хормоните в норма имаше ли О и симптоми за О?
*
« Отговор #774 -: Август 27, 2015, 21:29:28 pm »
Мда...зверски косопад имам и аз---> изследвах всичко, тат, мат, ала-бала, желязо, феритин-меритин, там квот се сети моята джи пи в Лондон и всичко излезна ОК... с изключение на Вит Д!!! ЗВЕРСКА НЕДОСТАТЪЧНОСТ. Изписаха ми 60 000 единици веднъж седмично. Препоръчителната доза на ден е 400. Давам я само за сравнение... Девет месеца след лечението и големите дози Вит Д--> все още имам дефицит :/ и косата ми спря да капе едва, когато спрях глутена. Прочетох някъде, че увреди ли се червото от глутен (или други работи --> болеста на Крон, др) НЕ могат да се усвояват мастите и мастно-разтворимите витами (какъвто е Вит Д),  а пък аз си имам глутенова нетолерантност, но много ми е сладък пусти глутен, та все си го ям. И като го спрях св подобриха нещата. Даже очаквам на следващата контрола (след 6 месеца) вит Д да се е вдигнал :)

Та Кали, пусни си, ако искаш, и един Вит Д :)

*
« Отговор #775 -: Август 27, 2015, 21:30:07 pm »
Да, косопада също е част от проблема, но при мен явно не е толкова изявен. При мен горещите вълни си бяха наистина вълни и нощем се събуждах от жега, изпотена - това никога не ми се беше случвало. Иначе за О какво да ти кажа - преди това не съм се следила толкова и не съм се вглеждала в себе си, за да преценя имала ли съм О или не  :( Но факт е, че това заболяване много сериозно се отразява върху способността за забременяване.

*
« Отговор #776 -: Август 27, 2015, 21:42:14 pm »
Ох, за алкохола да кажа, че освен няколко напивания в студентските години, никога не съм пила, от време на време по една-две глътки от на ММ бирата, ама вече и това избягвам, че бирата е с глутен :/ (иначе вкуса на бира най-ми допада от всички алкохоли), та не знам дали е добре или зле бяло вино. По принцип червено знам, че има някакви лечебни свойства, в малки количества, НО като цяло, според мен по време на бебеправене, трябва да се ИЗБЯГВА алкохол всякакъв, защото той забързва процесите на стареене. Няма смисъл да пием антиоксиданти за подобряване качеството на Я, а пък да се оксидираме с алкохол  :lol:

Едва ли и да влияе толкоз и алкохолът, ама знае ли човек, а и аз съм трета възраст все пак и гледам да се пазя. За младежите съм сигурна, че хич изобщо не пречи, а дори помага за бебеправенето  :lol:

Сипвам си един чай от мента и казвам "наздраве" на Кали :)

« Отговор #777 -: Август 27, 2015, 22:03:48 pm »
Аууу, вече чак почна да ми става неудобно. Кой какво прави, аз все съм с чашката :D ще ми тръгне приказка значи :) Истината е, че аз много отдавна не мога да пия. Не ми понася организма и от минимални количества се омайвам, а на следващия ден съм с такъв махмурлук, че все едно тонове алкохол съм изпила. Не мога да си изкривя душичката, че ми е сладко обаче. Но не повече от 50гр (най-много 100гр и то в много редки случаи) концентрат, не повече от 2 чаши бира или вино. Това ми е пиенето на мен и то не всеки ден.
макенце, да ти кажа, понякога алкохола много помага за сваляне на задръжки и добър кекс. Аз например винаги съм била изключително стеснителна и да си призная, чак на десетата година успях, да се отпусна пред мм (уж де, още ме е срам понякога и това адски пречи).
*
« Отговор #778 -: Август 27, 2015, 22:12:36 pm »
и аз гласувам за алкохола - подобрява семейния живот и секса. Обаче ние от толкова здравословен живот вкъщи алкохол не пием, нито кафета. Моя пие алкохол по малко в компания и то от време на време. А аз от години не съм пила. Срам ме е да си призная, но на алкохол държа повече от някои мъже  :D обаче никога не съм пила вкъщи, обикновено пийвах по дискотеките на младини. Сега като улегнал човек може да споделя винцето на Калия  :balk_15:

*
« Отговор #779 -: Август 27, 2015, 22:15:41 pm »
Откакто повърнах върху ММ по време на кекс след алкохолна вечер, нито той, нито аз имаме желание за кекс на пиано.  :oops: :oops: :oops:

Всеки миг е още един шанс...