0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - Тема 4
« Отговор #60 -: Август 09, 2015, 18:18:00 pm »
Засичам температурата основно. И с календарния метод. Няколко месеца следяхме с ехограф, но пак не се получи.
Някак се уморих от толкова вторачване.
А от няколко седмици изглежда хормоните ми откачиха, защото имам болки в гърдите и ми пада много коса, а и последният ми цикъл беше само 3 дни. Обикновено ми е 5-6.
Тази седмица ще си пусна изследване, че се поуплаших.
« Отговор #61 -: Август 09, 2015, 18:29:26 pm »
Момичета и аз си мислих че О е в деня на спад в температурата..Но по мои наблюдения при мен желанието и ЦС се засилват след повишаването на температурата.Сега вече не я меря и не се вторачвам толкова защото това ме натоварва.Наслаждавам се ма моментите с мъжа ми и си казвам когато тогава.
*
« Отговор #62 -: Август 09, 2015, 18:33:45 pm »
 Shannel имаш предвид предовулационния спад? Аз също не мисля, че ову е тогава. Мисля, че ову е веднага след спада, първите дни след спада когато Т се покачва. Но честно казано никога не съм правила едно паралелно засичане с фоликулометрия и температурна графика около ову, за да знам как стоят нещата  :(

Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
« Отговор #63 -: Август 09, 2015, 18:43:13 pm »
Когато правих фоликуметрия и аз не мерих защото нямаше смисъл ,но знам че понякога поради хормонален дисбаланс фоликула може да се спука но яйцеклетката да се отдели по-късно така че не спирайте да правите опити дори и след О когато температурата вече е висока.Никой не може да каже и да е сигурен че нямало смисъл да се правят опити щом се покачи температурата.Никой не е вътре в нас и никой не може да каже кога умира яйцеклетката колко време живеят плувците и т.н.Знам за жени забременели в ановулаторен цикъл уж.Както и по време на цикъл след спукана киста.
*
« Отговор #64 -: Август 09, 2015, 19:08:55 pm »
Здравей, Antoanetta, добре дошла!
Имаш ли регистрация в Овулационния календар, ако сложиш линк към графиката в подписа си, ще можем по-лесно да проследим месечния ти цикъл и графиката, има и отделна тема за коментар на графики. Според мен, за по-точно определяне на овулацията, е добре да включиш и ову. тестове.

Относно инсеминацията, казваш че е правено проследяване на фоликули, също изследване на хормони. Други важни изследвания са спермограма на партньора и цветна снимка за проверка проходимостта на тръбите. Правени ли са?
По преценка на лекаря, освен базисните хормони, може да бъдат изследвани и андрогени, хормони на щитовидна жлеза, изследвания за инфекции,
микробиология, и др.
Кои хормони са изследвани досега, може да напишеш резултатите.
« Последна редакция: Август 09, 2015, 19:34:55 pm от marsi »

*
« Отговор #65 -: Август 09, 2015, 19:50:11 pm »
Лили, Шанел,

Според последните статии и информация, която изчетох, най-голям шанс има за забременяване при секс 1-2 дни ПРЕДИ деня на овулацията.

Ако е намало и първия контакт е в деня на овулацията, шанса съществува, но не е толкова голям (според проценти цитирани от фертилити френдс).

След овулацията е невъзможно, освен ако няма втора овулация :)

Тъй като О е в деня след спада на Т, правете бебе веднага като видите спада. Така ще има най-голям шанс зачеването.

Антоанета, здравей и успех :)
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
« Отговор #66 -: Август 09, 2015, 20:30:43 pm »
Лили, Шанел,

Според последните статии и информация, която изчетох, най-голям шанс има за забременяване при секс 1-2 дни ПРЕДИ деня на овулацията.

Ако е намало и първия контакт е в деня на овулацията, шанса съществува, но не е толкова голям (според проценти цитирани от фертилити френдс).

Тъй като О е в деня след спада на Т, правете бебе веднага като видите спада. Така ще има най-голям шанс зачеването.

Да и аз така мисля, относно бебеправенето и БТ.
« Отговор #67 -: Август 09, 2015, 21:15:55 pm »
Marsi, имам регистрация в календара, но не успявам да се справя с графиките. Излизат ми за стари периоди, вместо за текущ.
Смятаме от този месец и тестове да правим. Нали се започва от 10-тия ден? При мен това ще е вторник.
Спермограма правихме. Цветна снимка не сме.
За хормоните не съм много наясно кои точно гледаха, но докторът ме праща 2 пъти на допълнителни изследвания и смята, че са ок. За щитовидната правя всяка година, понеже съм с Хашимото, но не вземам хормони. Според ендокринолога ми не е пречка, защото нивата ми са съвсем малко над нормата. Вземам Селен.
Притеснява ме, че реална причина да не забременея няма, но и бременност няма. А времето си лети. Вече се плаша, че май по-рано ще гушкам внуче, вместо детенце. А нямам 40 и не би трябвало да ме хваща критическата.
Буквално започвам да се депресирам.
Във връзка с температурата, моята се движи в много тесни граници. Нормалната ми е около 36,8-36,9. След овулация е 37,2-37,3. Чета, че при другите жени разликата е далеч по-осезателна.
Прави ми впечатление и нещо друго. Дали се е случвало на друг. Когато бебеправим по-често, след това имам сериозни болки в корема и в кръста (по време на акта нямам неприятни усещания, а започват 1-2 ч. по-късно и продължават още толкова време). Споделих го с последния лекае, при който бях, но той не откри проблем.
« Последна редакция: Август 09, 2015, 21:23:22 pm от Antoanetta »
*
« Отговор #68 -: Август 09, 2015, 21:19:47 pm »
С този селски туризъм, докато се наканя да се запиша в темата и вие сте я изписали  :P Пожелавам ви много успехи с новата темичка и скоро, скоро да се преместите в бременната темичка.

Всеки миг е още един шанс...
*
« Отговор #69 -: Август 09, 2015, 21:40:18 pm »
Marsi, имам регистрация в календара, но не успявам да се справя с графиките. Излизат ми за стари периоди, вместо за текущ.
Смятаме от този месец и тестове да правим. Нали се започва от 10-тия ден? При мен това ще е вторник.
Спермограма правихме. Цветна снимка не сме.
За хормоните не съм много наясно кои точно гледаха, но докторът ме праща 2 пъти на допълнителни изследвания и смята, че са ок. За щитовидната правя всяка година, понеже съм с Хашимото, но не вземам хормони. Според ендокринолога ми не е пречка, защото нивата ми са съвсем малко над нормата. Вземам Селен .................
напиши името, с което си регистрирана в календара и ще погледна

От кой ден да започнеш с тестовете зависи от продължителността на цикъла и предполагаемите фертилни дни (може да започнеш 2-3 дни преди това). В тази статия има таблица кога да се започне с тестването взависимост от продължителността на цикъла  Яйчници и овулация

Малко над нормата са ТАТ и МАТ, така ли? А колко е ТСХ?
« Последна редакция: Август 09, 2015, 21:44:14 pm от marsi »

*
« Отговор #70 -: Август 09, 2015, 21:44:43 pm »
Момичета, БТ не е метод за предвиждане на О., а за проверка дали я е имало, най- точно е да се комбинира с тестове, а и с фоликуметрия.
Лили, за мен не е била на 14, а в периода 11-13.
Антоанета, добре дошла. Не разбрах дали до сега си посещавала спец. клиника или сега искаш да си намериш подходяща? Дано да напуснеш темата скоро. :)
За мен, ако няма проблем със спермограмата, секс трябва да се прави от момента със почти положително тестове за О. (2-3 дена до О.), денят на О. и денят след. Ако има желание и възможност- също и последен опит през един ден от последния секс.
Сега за мен- чакам да ми дойде и се надявам да е скоро, че да направя цветната снимка най- накрая. Не ми се чете назад, за да видя дали съм казала, но съм (-)за хламидии. :) Имаме хубав план с д-р Александров, макар той да иска да не ми прави нищо, а септември, след МЦ да започваме с опитите.
Вчера вечерта прекарах в спешното. Имам стара травма на шийни прешлени и ме заболя толкова много, че не можех да дишам. 5 часа системи и днес съм по- добре. Изключително доволна съм от всичко в спешното.
Късмет на всички момичета. :)
« Отговор #71 -: Август 09, 2015, 21:56:44 pm »
Благодаря за статията.
ТАТ ми е в норма. Варира около 110.
МАТ ми е около 50 и го поддържам така още от пубертета.
ТСХ ми е в горните граници. Около 4.
Утре ще пробвам пак с календара. Може при мен да е проблемът, че в момента не работя и имам достъп само до телефона и таблета и не успявам да видя всички опции като на компютър.

Pav-la, ходили сме при лекари, които работят в областта, но в специализирана клиника не сме били. Само за изследвания, но не и за сериозни разговори и действия.

Момичета, благодаря за доброто посрещане.
Успех на всички!
*
« Отговор #72 -: Август 09, 2015, 22:06:45 pm »
Антоанета, за забременяване се цели ТСХ да е под две.

И според мен е важно да се насочиш към специализирана клиника. Не губи ценно време!

*
« Отговор #73 -: Август 09, 2015, 22:14:56 pm »
Благодаря за статията.
ТАТ ми е в норма. Варира около 110.
МАТ ми е около 50 и го поддържам така още от пубертета.
ТСХ ми е в горните граници. Около 4.
за забременяване се препоръчва ТСХ да е около или под 2, ще намериш допълнителна информация в тази тема, коментирано е многократно: Щитовидна жлеза - резултати от изследвания 2, също тази статия: Функция на щитовидната жлеза и забременяване

Antoanetta, според мен трябва да се консултираш с репродуктивен специалист. Може да напишеш от къде си или поне в кой регион на страната и евентуално бихме препоръчали.

п.п. Блу, писали сме едновременно.
« Последна редакция: Август 09, 2015, 22:16:51 pm от marsi »

« Отговор #74 -: Август 09, 2015, 22:27:08 pm »
Отново благодаря. Никой не ми беше казвал досега това за ТСХ. Направо се шашнах.
От София съм.
Мислех си за д-р Стаменов и май ще търся контакт още тази седмица. Ще отида да поговоря и с ендокринолога си отново. Май е трябвало от него да започна.
Благодаря отново. Тези дни ще пиша отново какво е развитието.
В интерес на истината, поддържам тези стойности още преди първата ми бременност. Буквално от пубертета. Имах наистина трудни бременности, но пък имам и 3 деца. Със сина ми забременях буквално на втория месец опити. С дъщерите ми - след около година опити и един спонтанен аборт.
« Последна редакция: Август 09, 2015, 22:32:19 pm от Antoanetta »
*
« Отговор #75 -: Август 09, 2015, 22:47:56 pm »
Antoanetta и аз съм с хашимото, МАТ поддържам 70-90, но гледам ТСХ винаги да ми е около 2 и надолу. Разбира се и много надолу също не е добре, но ако успееш да го вкараш в границите между 1.5 и 2 ще е супер. Иначе и аз съм чувала за случаи на бременни жени с високо ТСХ, което за пореден път доказва, че чудеса съществуват и че медицината още не е успяла да обясни всичко.

Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
« Отговор #76 -: Август 09, 2015, 23:04:42 pm »
Antoanetta, добре дошла! Желая ти съвсем скоро да си имаш още едно детенце!  :P
За д-р Стаменов преди се чакаше много за час за първичен преглед (около година). Така че с оглед на времето може да прецениш и да се насочиш към друга клиника/специалист.

При жените нещата се променят доста бързо за съжаление, особено с напредването на възрастта. И аз за две години имам влошаване на показателите. Първата бременност постигнах след дълго чакане и сега се моля за второ чудо  :P
*
« Отговор #77 -: Август 09, 2015, 23:46:36 pm »
Еееееее не момичета!!! Писах 15 минути егати романите, и взех че натиснах нещо и се зареди друга страница и се изтри.... osi_7
Както и да е, започвам на ново!!! Исках да ви кажа че бяхме на почивка и сега се върнахме и нищо не съм чела от петък! Започнах да чета с интерес и само си отмятам в главата "на Калия това ще отговоря, на Ягодката еди си кво, на Синеочка еди си кво, на Далинда пък еди си кво..." И така всички едва ли не и като стигнах края не помня въобще какво исках да отговоря на всяка една от вас... :lol:

За суеверията (на кратко защото в предишния пост бях се разпростряла на 30 реда), като бях бременна с дъщеря ми, майка ми много се притесняваше и общо взето всички страхове и суеверия си ги предаде на мен, най-вече защото тя е родила мъртво бебе в 9тия месец, 2 дни преди термин. Следователно, тя умираше от страх че това и на мен може да се случи и ме побърка, то не беше "не се постригвай", "не казвай на еди си кой", "не мий прозорци" и т.н.  osi_8 osi_8
Като бях в 6тия месец, буквално никой не знаеше че съм бременна, защото бях в чужбина и нямаше как да ме видят с корема, и осъзнах че една бременност е радост не само за нас но и за близките ни. Самата аз като бъдеща майка имах огромно желание да общувам/говоря/обсъждам само бебета, кърмене, раждане и т.н защото това са неща които те интересуват предимно когато си бременна. Да го държиш в себе си и да го криеш, само те подтиска защото това не е нещо за криене, а напротив :wink:

На следващия ден влязох в H&M уж да видя само какво имат за бебета и като видях цените си казах "добре бе, ако недай си Боже му се случи нещо на това бебе, няма да седя и да се оплаквам че съм  похарчила 100 евро в H&M за дрехи, аз ще съм аболютно смазана и последното нещо в главата ще са ми материални неща...." което си е така, ако недай си Боже ти се случи нещо, няма да мислиш "ех, за какво купих това и за какво купих онова"... И така направих брутален шопинг  :balk_115: Истината обаче е, че беше най-уникалното удоволствие, да избирам дрешки, после да ги пера и гладя и да чакам малката принцеса...За това аз съм много против тези суеверия, жената трябва изцяло да се наслади на бремеността си и всяка една емоция покрай нея!
makiyaki Сега се сещам че беше писала за палатката, отивайте бързо и се наслаждавайте максимално, скоро като бременееш (а да не говорим като родиш) само ще се сещаш какво е било някога да дремваш на плажа и всякакви такива екстри  :lol:
ДАЛИНДА Браво за одеялцето, защо не съм го видяла във фейса, я прати линк и аз да видя....Инвитро или не, виждам те бременна тези месеци....Ще раждаш овне или близначе :)

При нас няма бебе... Вижте ми графиката моля ви,мисля че вчера имах овулация,щото температурата падна от 36.6 на 36,4 а днес отвоно се дигна на 36,6.....  :oops:
Извинявай, ама историята доста се повтаря при тебе (от гледна точка че всеки месец си с положителни тестове), обаче вече не можеш да очакваш някой да те приема на сериозно....Само не разбрах как скоро качваше положителни тестове за бременоост, а вече според теб си в овулация  8O сори, нямам нищо против теб, но и знаеш че не съм ти най-големия фен.. може аз да съм се объркала ама нещо не се връзват схемите...

Pav-la айде тоя цикъл да идва, казват че след химична бременност жената била много плодовита, защото тялото и било абсолютно готово за бременност  :wink: :wink: За това, с тебе трябва да сме хипер плодовити тия месци ;)
« Последна редакция: Август 10, 2015, 00:10:36 am от Krisi08 »

« Отговор #78 -: Август 09, 2015, 23:53:58 pm »
Лили, Шанел,

И аз така съм чела ама тогава нямам никакво желание ужас .Тогава ме боли малко заради фоликула явно.Както вика моя ако го направим в момент в който нямам желяние за секс щяло да се роди такова инато и лудо като мен хахаха.
*
« Отговор #79 -: Август 10, 2015, 04:07:38 am »
Ей, Криси, най-после се появи и ти :)

Набързо преди да си легна само да припомня, че Павла си имаше напълно нормална бременност, която докторите прекратиха по медицински причини (съмнения за извънматочен близнак). Но и аз съм съгласна, че опитите трябва да се подновят скоро :)

Лека нощ момичета и от утре и аз ще съм в "криза" като Калия. Цигари не пуша, но ще отказвам храната. Намерих невероятна инфо за това как да си излекувам имунната система и засега протеин gcmaf няма да купувам (че не разбрах от къде? Явно има много фалшив из интернета), но ще опитам да променя диетата си така, че да накарам тялото ми да започне да го произвежда, а не да го блокира (при неправилен начин на живот, тялото ни започва да произвежда nagalase, което блокира gcmaf протеина и така се получават болестите).

Стискайте ми палци да устискам на диетата :)
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!