0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - Тема 4
« Отговор #520 -: Август 21, 2015, 17:07:54 pm »
Хайде, Далинда, една Калинка-Малинка да ви зарадва и вас  :P

:bighug:

« Отговор #521 -: Август 21, 2015, 19:25:09 pm »
Моля ви вижте и моята графика........Даже си имам и домашна моя http://prikachi.com/images.php?images/119/8313119f.jpg  :oops: :oops:

*
« Отговор #522 -: Август 21, 2015, 20:29:59 pm »
И аз минавам под прашеца, макар че и този месец няма надежда :/

Аз пък исках да коментирам одеве по повод изказването на Синеочка, че по време на бременност "нищо" не прави и се сетих, че по време на бременност единствената практика е ръсене на прашец! Ама явно интуитивно сме се "оцелили", защото влизам тук и гледам прашеца :)

Лили, съгласна съм, хайде всички вече да ставаме майки, че много време мина вече. Аз няма да крия, бях се и отказала по едно време, направо се бях примирила. Ние като българи, живеещи в чужбина, със смяната на осиновителния закон (то отдавна го смениха), ама ни отсякоха и по тази отсечка :/ та голями разочарования изживях, но сега пак се обнадеждих и гледам напред.

Усмивчице, защо на високо? То там нищо не вирее, Верно много е красиво и чисто (аз имам братовчеди в Копривщица), ама пусто само картофи могат да си отгледат... А за мен е важно да има и домати :D

От дама Пика и мен ме беше страх като малка, но въпреки страха, все се събирахме да я викаме  :lol:

Усмивчице, а на какъв език се общува по време на тези събирания?

Детенце, след 3-4 дни направи тест!

Калия, ама никаква те няма днес :/
« Последна редакция: Август 21, 2015, 20:32:44 pm от makiyaki »
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
« Отговор #523 -: Август 21, 2015, 20:53:19 pm »
Ааа, тук съм аз, но не ми се пише, че съм се смарангясала нещо :( Сутринта забелязах, че на едната ми гърда, около зърното има лилаво петно, доста голямо-седи като осмукано. Следобед същото нещо се появи и на другата. Изглежда така, както като се нагрея с гореща вода, ставам на тъмно червени петна, но това е лилаво направо. Идея си нямам какво е, ама и на мм го показах и той видя :( Болят ме гърдите и са наедрели. На всичкото отгоре, снощи усетих един сърбеж долу-бяло течение гъсто такова, но не по бельото. Понякога ми става така, ходила съм на лекар, нищо уж...минава за няколко дни само, но е много неприятно. Ако до понеделник не се оправят тези гърди, ше се ходи по доктори, уф, как ме е страх....
« Отговор #524 -: Август 21, 2015, 20:57:03 pm »
Ааа, тук съм аз, но не ми се пише, че съм се смарангясала нещо :( Сутринта забелязах, че на едната ми гърда, около зърното има лилаво петно, доста голямо-седи като осмукано. Следобед същото нещо се появи и на другата. Изглежда така, както като се нагрея с гореща вода, ставам на тъмно червени петна, но това е лилаво направо. Идея си нямам какво е, ама и на мм го показах и той видя :( Болят ме гърдите и са наедрели. На всичкото отгоре, снощи усетих един сърбеж долу-бяло течение гъсто такова, но не по бельото. Понякога ми става така, ходила съм на лекар, нищо уж...минава за няколко дни само, но е много неприятно. Ако до понеделник не се оправят тези гърди, ше се ходи по доктори, уф, как ме е страх....
Вземи си тест! А е възможно да е розов лишей и ли някоя алергия

*
« Отговор #525 -: Август 21, 2015, 20:59:30 pm »
Мда, и аз като детенцето щях да предложа тест, после се сетих за щитовидните хормони... Ох, не знам... Дано да мине по-бързо..
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

« Отговор #526 -: Август 21, 2015, 21:07:27 pm »
Защо пък тест? Какво ви навежда на мисълта?  Ако е течението, не! То си идва периодично и си отива. Обаче това с гърдите...май веднъж ми се е случвало де, но тогава си помислих, че дето спя по корем нещо съм смачкала-то поне има доста :D
*
« Отговор #527 -: Август 21, 2015, 21:10:09 pm »
Аз подозирам, че е от повишените хормони. А колкото до петната на ММ му избиват подобни на нервна почва. Около врата. Не се тревожи..

Всеки миг е още един шанс...
*
« Отговор #528 -: Август 21, 2015, 21:17:03 pm »
Аз заради гърдите и течението и защото рано-рано ти се беше полу овулирала едната лентичка :)

А за Вит Б 6, купи ли го, че и той регулира естрогена, прогестерона и НЕ е опасен, а дори препоръчителен както за хипо, така и за хипер ЩТ.

Лили, ти хубаво се ровиш в руските форуми, ама нали ме знаеш мен, че се ровя в имунологичните и генетичните, та попаднах на статия, че хората с автоимунни заболявания имат шанс да са със mthfr ген мутация. Та щях да питам дали някой с ендометриоза или ЩЖ се е изследвал и какво е показал теста?

« Отговор #529 -: Август 21, 2015, 21:26:32 pm »
Аз заради гърдите и течението и защото рано-рано ти се беше полу овулирала едната лентичка :)

А за Вит Б 6, купи ли го, че и той регулира естрогена, прогестерона и НЕ е опасен, а дори препоръчителен както за хипо, така и за хипер ЩТ.

Лили, ти хубаво се ровиш в руските форуми, ама нали ме знаеш мен, че се ровя в имунологичните и генетичните, та попаднах на статия, че хората с автоимунни заболявания имат шанс да са със mthfr ген мутация. Та щях да питам дали някой с ендометриоза или ЩЖ се е изследвал и какво е показал теста?
маки, нямам надежда, душицо :( ама айде, заради тебе утре сутринта ще изхабя последния тест. За това течение си мисля, че с нещо се ,,горя". Стои точно като изгорена кожата. И от вън се бели и самото течение е такова като на ситни парцалчета. И сърби, та място не си намирам. Последно декември правих цито и микробилология, нищо нямаше. Не вярвам и да е нещо де, щото нямаше да си отшумява само. Инак съм чиста като бебе. Няма миризма, нищо. А за гърдите...ми те по принцип си ме болят преди цикъл, а последния път започнаха след и не са спирали. Странна работа. Айде, утре ще пиша за теста, не, че имам някакви надежди, ама за да сте спокойни :*
*
« Отговор #530 -: Август 21, 2015, 21:56:47 pm »
аз не съм си правила генетични,но дори да имам такава мутация какво ще ми помогне знанието за нея? Факт е,че автоимунните заболявания още не се знае какво ги предизвиква.Лично мое мнение - автоимунните са предизвикани от вируси.Само вирус може да повреди така клетката,че тялото да предпочете да "убива"собствените си клетки защото ги разпознава като чужди.А ендометриозата аз не знам защо не го причислявам към автоимунните заболявания.Maki и в руските форуми има доста за генетичните и имунологични проблеми,имат доста интересни неща.
Калия нали знаеш,че нищо не се знае,изненади стават.Айде да ни изненадаш приятно и ти   :)
Аз също чакам с нетърпение да се прибера при моя мъж и да започвам бъркането на кекса,тъкмо навреме ще си отида.Искаше ми се да ме видят някъде на УЗ да видим има ли фоликул ама не знам къде - в щерев мога да се класирам само в края на работния ден и пак трябва да бягам от работа.А обикновен гинеколог не знам дали ще се справи със задачата  :?

Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
« Отговор #531 -: Август 21, 2015, 22:07:22 pm »
Маки, това изследване май е в стандартния пакет за тромбофилията, т.е. при аборт май почти винаги се тества... Аз също мислех да си пусна поради друга причина, но още не съм.

"Вродени тромбофилии - основен панел 160 лв.
Панелът включва изброените полиморфизми:
1. Фактор V Leiden (R506Q)
2. Протромбин (20210 G>A)
3. PAI (4G/5G)
4. MTHFR (677 C >T)"

Усмивчице, защо на високо? То там нищо не вирее, Верно много е красиво и чисто (аз имам братовчеди в Копривщица), ама пусто само картофи могат да си отгледат... А за мен е важно да има и домати :D
Маки, на сегашния ми акъл нищо не искам да гледам освен тревичка и цветенца  :lol:. Може малко малини и ягодки.  :P Като се пенсионирам сигурно няма да е вече така обаче. Ще видим. Да, заради чистия въздух искахме така.

Усмивчице, а на какъв език се общува по време на тези събирания?
Обичайно има преводач от китайски на английски. Преводачът и той е практикуващ и е на ти с терминологията.

А и си мисля, че човек трябва да усети вътрешен повик за това. Ако не го чувстваш, като твоето нещо, по-добре недей.
Синеочка, точно защото не съм го почувствала като мое, още не съм се хванала на хорото. Моят мъж много иска обаче и аз да се занимавам. Сигурно си мисли, че така хем ще имаме общи интереси, хем ще му влизам в положение като иска да "кръшка", за да практикува.  :lol:

Момичета, много съм изморена днес и ми се спи. Трудна работа ще е кексът тази вечер. При това детенце още не е заспало (уж се приспиват, но само се кикотят оттатък). Но ще трябва да се жертвам  :lol: Поне едно винце да имаше  :wink:
« Отговор #532 -: Август 22, 2015, 10:02:14 am »
Момичета снощи пътуваме до село и моя запали цигара и така ми прилоша.. Като излязах на въздух ми мина.... И аз закусвам стабилно, а никога не съм закусвала.. Много  ме болят гърдите

*
« Отговор #533 -: Август 22, 2015, 10:21:43 am »
detence  броиш 14 дни от положителния тест за овулация,на 15ия правиш тест за бременност и ни казваш резултата.Преди това всякакви симптоми могат да означават всичко и нищо.И аз съм имала какви ли не симптоми - болки,гадене и тн и до днес не съм забременявала още.Айде стискай зъби още 7-8 дни и тест
« Последна редакция: Август 22, 2015, 10:23:34 am от lilibell »

Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
*
« Отговор #534 -: Август 22, 2015, 10:30:09 am »
Детенце, подкрепям на 10000%  Лилибел. Освен това ти приемаш Утрогестан, може от него да чувстваш подобно неразположение. Изчакай края на месеца и тогава ще тествал. На този етап само може да гадаем. Търпение!
Смайли, успяхте ли снощи или се размина кекса? 

« Отговор #535 -: Август 22, 2015, 11:10:09 am »
Синеочка, успяхме  :wink:  :P
« Отговор #536 -: Август 22, 2015, 11:38:11 am »
Хоп и аз тук :) здравейте мацкиии, как сте днес? Очаквах поне две страници да сте изписали :)
Направих тест, споко, отрицателен е  :D то няма и как да е друг де. Днес го няма синьото по гърдите, но продължават много да болят, не мога да се пипна, да сложа сутиен.
Как искам и на мен да ми стане гадно от тез пусти цигари, че да не искам да ги видя, ама на, докато си отворя очите и чакам да мине половиния час след хапчетата и вече две съм опуфкала. Смятайте с кафето след малко колко ще унищожа.
Студено е направо при нас, вижда му се края на лятото. Есента я мразя, защото е мрачна и влажна, чакам бялата, пухкава зима-обожавам я, любимият ми сезон. Най-ми е хубаво, когато има много, ама много сняг и ние с малчо да излезем и да си направим снежни ангели. Кучето подивява от радост, всички сме с червени бузки. После бързо у дома, горещ душ и ароматен чай до камината, ммм, размечтах се....
*
« Отговор #537 -: Август 22, 2015, 12:04:52 pm »
Кали, в това мързеливо време сигурно всички си почиват. При нас също си е студенко. Чак си обух анцуга. Аз обичам есента. Харесва ми как е нито топло, нито студено, обичам красивите шарки по дърветата, падащите листа. Аз като цяло обичам всички сезони. Разбира се лятото ми е фаворит.

*
« Отговор #538 -: Август 22, 2015, 12:29:43 pm »

Петя, нищо че сте ин витро, то не пречи да кексоправите  :P
Хайде да ви ръсна с розов прашец  :pink_dust_1: :pink_dust_1: :pink_dust_1: :pink_dust_1: :pink_dust_1: :pink_dust_1: :pink_dust_1: :pink_dust_1: :pink_dust_1: :pink_dust_1:
А бе, ние никога не сме спирали  :wink: Все се надяваме, че ще се получи, но.... за сега - Нищо!  :(
 И аз да се мушна под прашеца, че може и за се заразя :)

Детенце, преди време и аз все симптоми следях, но...най-добрият вариант е да си изчакаш деня, както са те посъветвали момичетата.

То в това мрачно време освен почивка или пък пред печката, къде да се денем?  :wink:
За цигарите, и аз като Калия  :oops:
Но, д-ра ми каза, че е крайно време да ги спра, та....живот и здраве и това ще стане преди процедурата.  Първият път това ми беше стимула и успях :)
*
« Отговор #539 -: Август 22, 2015, 12:33:14 pm »

Петя, нищо че сте ин витро, то не пречи да кексоправите  :P
Хайде да ви ръсна с розов прашец  :pink_dust_1: :pink_dust_1: :pink_dust_1: :pink_dust_1: :pink_dust_1: :pink_dust_1: :pink_dust_1: :pink_dust_1: :pink_dust_1: :pink_dust_1:
А бе, ние никога не сме спирали  :wink: Все се надяваме, че ще се получи, но.... за сега - Нищо!  :(
 И аз да се мушна под прашеца, че може и за се заразя :)

Детенце, преди време и аз все симптоми следях, но...най-добрият вариант е да си изчакаш деня, както са те посъветвали момичетата.

То в това мрачно време освен почивка или пък пред печката, къде да се денем?  :wink:
За цигарите, и аз като Калия  :oops:
Но, д-ра ми каза, че е крайно време да ги спра, та....живот и здраве и това ще стане преди процедурата.  Първият път това ми беше стимула и успях :)

Здравей, хубаво е да спреш цигарите поне три месеца преди процедурата. Пушенето силно влошава качеството на яйцеклетките и  съответно създаването на качествени ембриони.