0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - Тема 4
« Отговор #220 -: Август 14, 2015, 15:33:38 pm »
Абе хора, какво натискам, че изтривам всичко?? Ако знаете колко дълъг пост изчезна току що, място не мога да си намеря от яд!
Сърчиценце, прекрасен сън! Ще видиш, че някой ден ще се сбъдне, само няма да се отчайваш, чу ли!
Почвам пак да пиша, дано не го изтрия, че....
Исках да ви вдъхна още малко надежда и оптимизъм. През 2000г. когато ми отстраниха единия яйчник, док каза, че няма проблем да си имам дете и с един. 5 години напразни опити с бившия ми приятел. Няма смисъл да описвам трагичните серии на тогавашния сериал, в който живеех....
Та, още бяхме гаджета с моя мъж, когато аз го предупредих, че не мога да имам деца и хубаво да си помисли дали ме иска такава. Той все, че ме взе, миличкия. На втория месец бебето стана! До края на бремеността не вярвах, отидох да раждам и си мислех, че сънувам и че всеки момент ще се събудя. То и Б беше лека и после бебето кротко-ни колики, ни рев, ни нищоооо, не разбрах че бебе съм имала...и сега като я гледам колко е голяма вече, понякога си мисля, всичко това истина ли е, сън ли е....иска ми се пак да се повтори. С първото човек малко или много си е спек и в тревоги за глупости изпуска най-хубавите дни и години...
И за да са по-малко шамарите от мод, да питам все пак по темата, тая Т днешната да я отчитам ли, как да я тълкувам??? ТО няма да правя, няма смисъл да го хабя...то на 37градуса....
« Отговор #221 -: Август 14, 2015, 15:37:40 pm »
Кали, каква е тая Т. от теб? 8O
И попита Бог жената: "Какво искаш от живота?"
"Щастие!" - каза жената.
И Бог изпрати детето...
*
« Отговор #222 -: Август 14, 2015, 15:40:04 pm »
Кекс, кекс..пък аз все за
.екс си мисля..че съм на пости няма да казвам от кога, че паяжина съм хванала вече. Ще прощават модовете за по-пиперливия ми език  :oops: Снощи се облизвах пред ТВто , като гладен котарак на едни момчурляци от състезание по културизъм. Бе уж не си падам по батки пък всичките ми се видяха едни такива сладурести(да ме чуе само ММ).
 :P
:lol: :lol: :lol: ами ти милата в 9тия месец си е доста некомфортно, май даже и забранено...Като родиш вече ;) Въпреки че като родиш въобще няма да ти е до това 2-3 месеца...където седнеш ще заспиваш  :lol:
« Последна редакция: Август 14, 2015, 15:43:02 pm от Krisi08 »

« Отговор #223 -: Август 14, 2015, 15:41:22 pm »
Ами, не знам! Вчера беше 36.2, днес 37, аз писах по-горе, ама пак да кажа, че съм се засъбудила от 5. Не съм ставала, но доста се въртях из пустото легло, то като че ли имах електрическо одеало под мен!
маки, благодаря ти, ще надникна в нея темичка, може нещо полезно да науча. Ние взехме раница на лото от една промоция на омв, хубава, здрава уж, ще видим. То на наща терминаторка нищо не и се опира-чупи, къса наред. Айде, пускай снимките, ако ще ни бият, двете да го отнесем ;)
Уууу, заедно сме писали. Какъв секс в деветия?!? То като се сетя аз как бях, секса е последното нещо, което можеше да направя ;) 40 кг качих!
« Последна редакция: Август 14, 2015, 15:43:29 pm от Калия »
« Отговор #224 -: Август 14, 2015, 15:45:58 pm »
Странна работа, Кали!

Момичета, много сте мили...още веднъж благодаря за топлото посрещане! :bighug:
"Щастие!" - каза жената.
И Бог изпрати детето...
*
« Отговор #225 -: Август 14, 2015, 15:47:33 pm »
Последната е снощи от гледането на залеза от брега, другите са от лодка, докато риболовувахме...толкова е красиво там на езерцето, тази неделя мислим да ходим, ако вземем лодка, ще направя снимки на любимите ми места (има островчета вътре и езерцето няма правилна форма, а много извивки и трябва отвътре да се снима.
« Последна редакция: Август 14, 2015, 15:49:19 pm от makiyaki »
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
« Отговор #226 -: Август 14, 2015, 15:49:13 pm »
Голяма красота!!! :) Къде е това?
"Щастие!" - каза жената.
И Бог изпрати детето...
*
« Отговор #227 -: Август 14, 2015, 15:52:54 pm »
Маки, ТБ = тест за бременност , БТ = базална температура.
В темичката за училище и аз се включвам доста често. Ти да не си колежка, а?
Дописвам..Маки, голяма красота в таз хАмерика. Къде точно живееш ти?
Криси, той забраненият плод най-сладък, пък и аз съм зодия Лъв, ние по природа си падаме нимфомани :wink:
Кали, ти от 30 кг ли стартира 8O  После успя ли да ги свалиш. Аз засега съм +8 , ама от преди да забременея имам едни 8 излишни. Докато бебеправех не смеей ни да спортувам, ни да пазя драстични диети.
Сърчице, радвам се , че се чувстваш добре тук. :grouphug2:

Всеки миг е още един шанс...
*
« Отговор #228 -: Август 14, 2015, 15:54:08 pm »
Някакви болки доста сериозни ниско долу започнаха. Май ще се тествам 3 -4 дни по-рано за да знам дали да спирам дуфастона, че ако има да ми идва - да идва и да заминава.

« Отговор #229 -: Август 14, 2015, 15:54:15 pm »
Голяма красота, пренесох се за миг там, благодаря ти, маки!
маки, какво откри за бирата в крайна сметка? Влияе ли на е.... кое беше, естрадиола ли?!? Ако да, да отварям втората ;)
Ама пишете, не мога да ви смогна значи :)
Синеочка, от 68 стартирах, та чаааак до 110. Не само, че не успях да ги сваля, ами и продължих да катеря върхове ;) Тука наскоро от една диета (по-скоро режим на хранене) посвалих петнайсетина, дано успея да ги задържа, в понеделник пак започваме безвъглихидратната (така ли се пише?)
Кой колега? За кви пет лева говорите? Да нямам и тука колеги-даскали?
Последна редакция: мацки, мен много ме болят зрънчовците от два дни? Дали не е възможно пък наистина да съм била в О и да е минала даже...ей, в голяма чуденка съм. Такова нещо сякъш само преди лелката се е случвало?!?
« Последна редакция: Август 14, 2015, 16:01:28 pm от Калия »
*
« Отговор #230 -: Август 14, 2015, 16:10:33 pm »
Кали, само по една бира, моля :) и тя вдига естрогена, да и се невиди :/

Сега прочетох (докато рових за бирата), че много помага за яйцеклетките пчелно млечице, Кали, да вървиш да взимаш, Лили и ти, и всички бебеправещи, особено ако са като мен от трета възраст. Слагам си го в листа с добавките за поръчване от амазон :)

Синеочка, видях че си учителка, аз в бг само курсове и частни уроци съм водила и държавната практика, но тъй като 2 филологии завърших, 2 държавни практики съм карала, в различни училища, много забавно беше. В Англия заминах, веднага след дипломирането, дори магистратура бях записала и само един семестър изкарах и я зарязах, защото ми пристигна визата и заминаването беше по-важно от ученето. В Англия гледах деца в периода на визовия режим, много научих за отглеждането на деца по западно европейски маниер--> нищо общо няма с българския или с хибридния (българи в чужбина) начин на отглеждане и възпитание, в крайна сметка, аз си изработих мой --> от всякъде по нещо, с цел напредък, а не задръстване или тъпчене на едно място.

След 2007 почнах в началния курс в училища в Ломдон на половин ден (в бг бях в гимназия, разликата е огромна, но нали отглеждах и бебета няколко години преди това, та успях да се справя) и частни уроци, както и всякакви мероприятия свързани с училището (занималня, кръжоци и т.н).

После реших, че много добре в професионален план би ми се отразила една магистратура (пък и заплатата се дига) и завърших психология. За съжаление, ми се наложи да замина в САЩ веднага след като завърших, та не можах да реализирам много след магистратурата, но още не е късно, с ММ решихме първо бебе, а после професия. А и не се знае в коя държава ще се дотогава. Америка е много красива, но много лишена от смисъл и доброта държава. Куха, злобна, тъпа, образованието е ПОД всякаква граница, няма детски площадки (има ама едни мижави, нямат нищо общо с Лондонските), културата им е една никаква --> шофират, ядат и гледат ТВ. Тротроара нямат, аз обичам да спортувам, да ходя пеш, децата на училище в Лондон пеш ги водех, после пеш до площадката, до магазина пеш. Не ми се вижда природо съобразно да шофирам до училище, после до вкъщи, после до парка (ако изобщо има свястна площадка наоколо), затова ИСКАМ да отглеждам деца или в Лондон или в БГ.

В БГ сигурно ще ми кажете е гадно за отглеждане на деца, но за моя начин на отглеждане, екологичен, да имат приятелчета и общуване с връстници, игра пред блока и т.н. България за мен е по-добър вариант от Америка.

В Америка е добре да пропътуваш, да разгледаш природа, плажове, паркове, но начинът им на живот НЕ е за мен. Много са лишени от ценностна система. Празни души че и главите им празни. Едно време много се дразнех англичани и французи като говореха че "американците били тъпи", щото ние в Бг нали все ще ги стигаме, откърмени сме с мисълта, че Америка е най-велика. И няколко пъти пътувах до америка на екскурзия и им викам на моите приятели англичани и французи "Еми, не ми се виждат тъпи, много са си добре даже", но откакто "живея" тук (едва 7-8 месеца, но достатъчно, за да направя съпоставка с Англия и БГ), се убедих в тяхната тъпост и даже се чудя как съм била сляпа за тяхната тъпота :)

ОФ, май повечко негативизъм вмъкнах, но това по повод и на едно ЛС, дето, няма да издавам кой, ми писа че в БГ било гадно --> ами хубаво си е в бг <3
« Последна редакция: Август 14, 2015, 16:34:10 pm от makiyaki »
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

*
« Отговор #231 -: Август 14, 2015, 16:16:22 pm »
Кали, аз от толкова си стартирах. От депресия заради аборта орез 2013, така хубаво се освиних, че не може да бъде. За диета ще ти препоръчам една книга на една руска диетоложка. Маргарита Королева - "Отслабнете завинаги"
За Маки не знам, ама аз по професия и призвание съм детски и начален учител.

*
« Отговор #232 -: Август 14, 2015, 16:39:29 pm »
Точно безвъглехидратна е ВЪРХА за забременяване. И аз я мъча от сума ти време, но все по-лесно ми става. От вчера почнах и чай специален --> казват че чистел токсини, топял мазнини и се борел успешно с автоимунни заболявания --> 1/2 ч.л джинджифил 1/2 ч.л куркума и 1 чаша вода се кипва и ври с добавките 5-10 мин. Аз добавих и малко кокосово млеко като го свалих от огъня, но днес ще сложа канела, че тя пък помага за смъкване на кръвната захар и холестерола :) много гот.

« Отговор #233 -: Август 14, 2015, 16:46:04 pm »
Тук съм, тук съм, ама докато кажа, че ми е петъчно и  :bonk: работата ме цапардоса по главата...

Калия, прекрасен пост за раждането ти, благодаря ти, че го сподели  :D

Аз да ви кажа, тоя месец реших, че няма да го мисля толкова и целенасочено гледам да си занимавам ума с други неща - например да се зарибявам по разни сериали  :lol: :lol: :lol:

И тъкмо си мислех даже, че хич няма да се почвам с тестовете за О. до 13-14 ден, ама нейсе. Ставам днес, гледам БТ паднала, тръгвам за работа - болки в дясно. Викам си, не може, 10 ден е още, миналия беше на 15-ти. Обаче жега, не-жега, изтърпях си 4 часа без вода и WC. И накрая какво мислите - отрицателен тест естествено...

Което обаче е добре, тъкмо няма да има нужда довечера от сърчица, щото ще ходим да се черпим по повод днешното раждане на една приятелка, че таткото не издържа вече... Да са живи и здрави, че и тяхното мъниче е дълго чакано  :P

Калия, пиши си я тая Т. в графиката, отбележи си в бележка, че си се събудила по-рано и си се въртяла, ако смяташ средно аритметично във ФФ и в ЛФ, тази не я брой. Снощи пила ли си нещо, което има градуси?  :lol:

И да ви се оплача - понеже следя темите и в "другия" форум и от време на време се мяркам там..., е няма такъв кокошкарник  :? Тука си ми е по-добре  8)

« Последна редакция: Август 14, 2015, 16:55:58 pm от AdeliaMiss »

« Отговор #234 -: Август 14, 2015, 16:51:58 pm »
Приятно изкарване,  AdeliaMiss!

Аз след 30 мин. официално съм в отпуск дооооо септември и нямам търпение вече! :D
Нооо...няма да откажа едно гадене, повръщане, бременни трепети и всички приятни гадости по време на отпуската! :balk_102:
"Щастие!" - каза жената.
И Бог изпрати детето...
*
« Отговор #235 -: Август 14, 2015, 16:55:59 pm »
Adelia, кой е тоз друг форум, аз само тук седя и много си ми харесва :) айде от мен едно честито за твоята приятелка и скоро и вие с мъжо ти да черпите за бебе.

Сърчице, забравих да кажа, че ярки сънища, по много и като на живо е симптом на бременност, аз много сънища имах и с двете бременности, дано и при теб да е на бременност :)

« Отговор #236 -: Август 14, 2015, 17:02:18 pm »
Оня, най-известния  :lol: И по-точно подраздела му "Искам бебе". Ама не е работа да списваш там, поне в момента, като някакво бойно поле е, не знам какво си мерят, най-вероятно хормоните  :crazy:
« Последна редакция: Август 14, 2015, 17:06:07 pm от AdeliaMiss »

« Отговор #237 -: Август 14, 2015, 17:07:31 pm »
Ооо, не само хормоните, ами и комплексите :D :D :D
"Щастие!" - каза жената.
И Бог изпрати детето...
*
« Отговор #238 -: Август 14, 2015, 17:29:55 pm »
Бг-мамите, не ме кефят и това си е. Даже една дама специално си беше направила профил тук, за да оплюе Детенцето. Това беше по времето, когато четях тук и там. Тя малката, че е припряна и вманиачена на тема бебе, така е, но много грозно отношение отнася там от тях. Много ми е грозно, когато се рита паднал човек! Следя от време на време Септемврийската тема на бременните там, ами няма такива кокошки. С вип билет се влизало във фб групата им. А'й сиктир! Мен само Зачатие ми е на сърце и това си е.
« Последна редакция: Август 14, 2015, 17:32:31 pm от Синеочка »

« Отговор #239 -: Август 14, 2015, 17:36:04 pm »
И аз имам регистрация там, търсих помощ по наболял проблем за мен, не само, че нв получих разбиране и помощ, ами и успяха да ме убедят колко съм тъпа, проста, егоистка, едва ли не крадла и т.н ставаше въпрос за връщането на майчиството, ако помните.