Кали, само по една бира, моля
и тя вдига естрогена, да и се невиди :/
Сега прочетох (докато рових за бирата), че много помага за яйцеклетките пчелно млечице, Кали, да вървиш да взимаш, Лили и ти, и всички бебеправещи, особено ако са като мен от трета възраст. Слагам си го в листа с добавките за поръчване от амазон
Синеочка, видях че си учителка, аз в бг само курсове и частни уроци съм водила и държавната практика, но тъй като 2 филологии завърших, 2 държавни практики съм карала, в различни училища, много забавно беше. В Англия заминах, веднага след дипломирането, дори магистратура бях записала и само един семестър изкарах и я зарязах, защото ми пристигна визата и заминаването беше по-важно от ученето. В Англия гледах деца в периода на визовия режим, много научих за отглеждането на деца по западно европейски маниер--> нищо общо няма с българския или с хибридния (българи в чужбина) начин на отглеждане и възпитание, в крайна сметка, аз си изработих мой --> от всякъде по нещо, с цел напредък, а не задръстване или тъпчене на едно място.
След 2007 почнах в началния курс в училища в Ломдон на половин ден (в бг бях в гимназия, разликата е огромна, но нали отглеждах и бебета няколко години преди това, та успях да се справя) и частни уроци, както и всякакви мероприятия свързани с училището (занималня, кръжоци и т.н).
После реших, че много добре в професионален план би ми се отразила една магистратура (пък и заплатата се дига) и завърших психология. За съжаление, ми се наложи да замина в САЩ веднага след като завърших, та не можах да реализирам много след магистратурата, но още не е късно, с ММ решихме първо бебе, а после професия. А и не се знае в коя държава ще се дотогава. Америка е много красива, но много лишена от смисъл и доброта държава. Куха, злобна, тъпа, образованието е ПОД всякаква граница, няма детски площадки (има ама едни мижави, нямат нищо общо с Лондонските), културата им е една никаква --> шофират, ядат и гледат ТВ. Тротроара нямат, аз обичам да спортувам, да ходя пеш, децата на училище в Лондон пеш ги водех, после пеш до площадката, до магазина пеш. Не ми се вижда природо съобразно да шофирам до училище, после до вкъщи, после до парка (ако изобщо има свястна площадка наоколо), затова ИСКАМ да отглеждам деца или в Лондон или в БГ.
В БГ сигурно ще ми кажете е гадно за отглеждане на деца, но за моя начин на отглеждане, екологичен, да имат приятелчета и общуване с връстници, игра пред блока и т.н. България за мен е по-добър вариант от Америка.
В Америка е добре да пропътуваш, да разгледаш природа, плажове, паркове, но начинът им на живот НЕ е за мен. Много са лишени от ценностна система. Празни души че и главите им празни. Едно време много се дразнех англичани и французи като говореха че "американците били тъпи", щото ние в Бг нали все ще ги стигаме, откърмени сме с мисълта, че Америка е най-велика. И няколко пъти пътувах до америка на екскурзия и им викам на моите приятели англичани и французи "Еми, не ми се виждат тъпи, много са си добре даже", но откакто "живея" тук (едва 7-8 месеца, но достатъчно, за да направя съпоставка с Англия и БГ), се убедих в тяхната тъпост и даже се чудя как съм била сляпа за тяхната тъпота
ОФ, май повечко негативизъм вмъкнах, но това по повод и на едно ЛС, дето, няма да издавам кой, ми писа че в БГ било гадно --> ами хубаво си е в бг <3