Връщам се от покупки и влизам тук да ви нагледам
За традиции и суеверия никого не обвинявам, нито подстрекавам. А и хората и вярванията се променят. За традицията съм по-склонна да направя компромис и да я спазя --> и аз само за първата буква говоря, та нищо не ми казахте за моите Антон и Георги, макар че ММ категорично каза, че Антон не, ако ще е с А нещо друго ще е но не Антон. И Антъни (Антоний) пак не ще :/
За суеверията --> много ме напрягат и те, и хората, които ги разпространяват. Не съм чула нито едно хубаво, положително суеверие, все са лоши от отрицателни. А аз не искам да си пълним живота със страх и отрицание. За това не харесвам суеверия --> подтикнати са и внушават страх и стрес
Но ако някой е решил да ги спазва, разбирам го и не му се сърдя, ама обикновено хора с еднакви виждания стават приятели, така че около мен са все такива без суеверия (с малки изключения --> тези които живеят в бг, но тях пък не ги виждам често и мога да ги понеса в редките ни срещи
).
София е Стефан много ми харесват и двете гласувам с две ръце. Цветомира --> единствено от гледна точка ако някога замине за чужбина по-лесно ще запомнят и произнасят Цветана или дори Цвета. А даже и Цвете бих я кръстила. Да, Цвете!
Далинда, да казвай ги твоите
аз София преди два дена ме одари това име в главата, ама предишната свекърва е с С и не върви...
А пък ние се бракосъчетахме на Антонов ден и затова ми се искаше Антон/ Антония, хем на свекъра буквата, хем на светията дето ни бракосъчета. Но ММ каза НЕ и не мога да го убедя. А иначе за други неща се съгласява с мен...
Редакция: исках да добавя, че съвсем не знам кога да чакам МЦ с тази химическа ли е, фалшива ли е бременност? Имам си 4 теста с бледи черти, а мъжа ми два без черти. Днес трябваше да е 1ви ден от цикъла, даже лентичката ми вече менструра, аз още не. Тестове за бременност днес нямаше в магазина, исках да купя друга марка, но бяха свършили на рафта зад гърба на аптекаря и той ХИч не щя да проверява в склада, как може да нямат тестове за бременност, пфу...