0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте!
Вече съм писала за проблема в темата "Киста", но по съвет на едно от момичетата отварям нова такава, с цел да се види от повече потребители.
На 28.06 след преглед с вагинален ултразвук се установи т.н. шоколадова киста на десен яйчник с размери 38 мм. Предписано лечение с Диане 35 и контролен преглед след 3 месеца.
Интересува ме дали има момичета с подобна диагноза и какво е било лечението при тях?
Благодаря ви предварително!
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
По принцип не е това начинът на лечение. Вижда ми се загуба на време. Консултирай се и с друг лекар.
*
Някой дали би бил така добър да обясни, какво означава "шоколадова киста"?!  8O

П.П. Притесних се поради пристрастеността ми към шоколадови изделия  :D или термина няма нищо общо с консумацията на шоколад?!
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Виж ТУК.
Ушко, разсмя ме. Ако шоколадовите кисти имаха нещо общо с пристрастеността към шоколада всяка втора трябва да има такава! Шоколадовата киста е ендометриозна киста. А я наричат така заради течността в нея, която наподобява течен шоколад, а иначе е пълна с кръв.

Лали, аз прочетох, че ендометриозната киста се лекува с операция или медикаменти, които спират менструацията. Затова попитох док. дали има смисъл да пия Диане 35. Според нея кистата ми може да се повлияе от противозачатъчните, защото те спират овулацията. Явно има някаква връзка.  :?  Каза, че след три месеца, ако кистата не е изчезнала или поне намаляла, ще трябва да пия хапчета за спиране на М. Но тя не би искала да ме вкара в климактериум, преди да е пробвала нещо по-леко за приемане от организма ми. За нея кистата не е толкова голяма и 3 месеца пробен период не би оказало голямо влияние върху размера. Иска ми се да вярвам, че това е правилното решение.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Надявам се да се повлияе.
Аз също, Лали. А ако не, лапароскопията няма да избяга... :)
*
Благодаря svangemi  :D
Олекна ми  :a_rabbit_01:
 Мен преди 2 години ме оперираха от шоколадова киста но тогава незнаех, че имам такива... на операционната маса ми я откриха... След операцията също ми изписаха Деяне но се повлиах много зле... започнах да пълнея много и ми се спеше ужасно... после попаднах на една лекарка която ми изследва хормоните и ми предписа Ясмин от който си възвърнах килограмите и се чувствах повече от перфекно... пих го 1 година и от 7 месеца не го пия и не образувам никакви кисти... преглеждам се непрекъснато и всичко ми е наред... сега се готвим за Бебо  :bighug:

ushco и аз като разбрах, че имам такава киста първия ми въпрос към лекаря ми беше дали мога да ям шоколад  :balk_602:
« Последна редакция: Юли 07, 2006, 16:07:51 pm от Megita »
Здравей Мегита, а теб тогава защо те оперираха, казваш, че кистата е била открита чак при операцията. Каква беше причината да се стигне до операция? А като казваш, че кистата е била шоколадова, това означава, че е причинена от ендометриоза, от ендометриоза лекуваха ли те?
Извини ме за хилядите въпроси :oops:

МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
Здравей Мегита, а теб тогава защо те оперираха, казваш, че кистата е била открита чак при операцията. Каква беше причината да се стигне до операция? А като казваш, че кистата е била шоколадова, това означава, че е причинена от ендометриоза, от ендометриоза лекуваха ли те?
Извини ме за хилядите въпроси :oops:
И аз това исках да попитам, надявам се, че няма да представлява проблем да споделиш повече информация, при мен такава операция предстои (е кистата не е шоколадова), но знам ли какво може да излезе.
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
Рали, ти оперативно лапаро ли ще правиш? Заради киста?

МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
 Ох милите... неисках да го пиша за да не ви стряскам но щом настоявате... Имах спукана киста (шоколадова) в коремната кухина но гинеколожката не ми обърна внимание и ми каза, че ми няма нищо и на другия ден ме пратиха в полницаата със съмнения за апендицит и ме отвориха и се оказа, че имам кръвоизлив в корема и без малко да ме истърват... не съм имала това кото каза ендометриоза имах нарушен хормон и това само....
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
Рали, ти оперативно лапаро ли ще правиш? Заради киста?
Миники, ще правя, мислех, че си чела в моята тема за кръвоизлива. Та значи, ходих заради въпросния кръвоизлив на преглед и се оказа, че на десния яйчник си ми стои кистата - (ако помниш бях писала, че имам два задържани фоликула в темата за кистите, които впоследствие се бяха разкарали), но явно на десния яйчник, той въобще не е както трябва май, пак си се е възобновила. Док каза, че категорично не му изглежда ендометриозна киста, а аз нали и без това си се готвех за лапаро, та сега - ще бъде 2 в 1, тъй да се каже. Хем ще видим, какво му става на този десен яйчник, че там и тръбата е нагъна, за разлика от лявата ми (според цв.снимка, макар и да си пропуска), но явно, както се беше изразил предният ми лекар - "намирисва ми на стара апендицитна история", въпреки, че не съм имала хроничен апендикс, нито съм оперирана от това, нито съм разбрала/усетила, дори и да е имало нещо. Та тъй - лягам под ножа след.петък:). При теб как са нещата.

Мегита, много ти благодаря за споделеното мила. Съжалявам, че те върнахме към не особено приятни спомени. Има нещо, което обаче ме съмнява в думите на лекарката ти, или ти не си разбрала - не вярвам да е възможно да имаш ендометриозна/шоколадова киста, а да нямаш ендометриоза или кистата ти е била друг вид и ти просто не си разбрала.
успех в бебеправенето и ще чакаме хубави вести от Париж:)
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
rally_g  възможно е да не ми е казала защото така и нямаше да я разбера но би ли ми обяснилаа на какво се дължи това  :lol:  ... а за историята ми не ми е проблем да я разказзвам само да не наплаша някой... :?
Ралка, вярно не съм чела за кръвоизлива. Но си спомних за задържания фоликул в "нашата тема - киста", затова и попитах. Стискам палци, мила, всичко да мине наред в петък. Дано, пожелавам ти го от сърце, да излезе най-малкият дявол :balk_21: :balk_21:

*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
rally_g  възможно е да не ми е казала защото така и нямаше да я разбера но би ли ми обяснилаа на какво се дължи това  :lol:  ... а за историята ми не ми е проблем да я разказзвам само да не наплаша някой... :?

А какво по-точно искаш да то обясня, че не разбрах. :ask:
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
Ралка, вярно не съм чела за кръвоизлива. Но си спомних за задържания фоликул в "нашата тема - киста", затова и попитах. Стискам палци, мила, всичко да мине наред в петък. Дано, пожелавам ти го от сърце, да излезе най-малкият дявол :balk_21: :balk_21:

Благодаря ти Миникче :kiss:
 ендометриоза - какво е???
Разрастване на маточната лигавица в други органи на тялото, за да се излекува се налага симулиране на менопауза, най-общо казано. Добре е, че при теб такива неща няма, щтом ти е правена операция и не са открили огнища на ендометриоза.