Ех, hope, явно не сме само ние, успокоих се. Пу-пу, дано така да се задържи новата бавачка, трудничко е с две дечица иначе. И аз съм на вълна връщане на работа. За момента още го мисля, но така или иначе ще трябва да се случи от началото на 2016-та. Не съм им подавала документи за държавна ясла та колебанията ми са частна ясла, бавачка, баба или някаква комбинация. Има още няколко месеца, трябва да реша и да го организирам.
Момичета, я споделете как замествахте различните хранения. Аз за момента съм заменила само обедното - хапват дребосъците пюрета с месо или без според зависи какво съм им сготвила. Но ако съм на работа, трябва да заменим и тези в 9, 15 и 18 часа. Има ли правила от кое се започва?
Ние вече отделихме близнаците в тяхна стая, но .... те още хапват нощем по няколко пъти и заради това ги разнасяме между тяхната и нашата спалня постоянно. Всичко това само защото съм мързелива майка, спи ми се и ги кърмя в моето легло докато си подремвам. Обикновено все едно бебе има при нас и като се събуди другото просто ги сменяме. Да ама последните няколко дни девойка се е изхитрила и не иска да си спи в леглото - слагаш я заспала дълбоко, не е като да е заспала преди минути, и се буди. И така по десетина пъти докато баща и се откаже и я върне на спалнята. Виж, като я слага на спалнята изобщо не се буди хитрушата. И така в някои моменти се оказваме с 2 бебета на спалнята. Тесничко си е, да ви кажа, хем спалнята ни е 180Х200, не е никак малка. А и бебоците като се въртят по някое време се намират един друг, ритат се и се будят взаимно. С две думи, забавляваме се по цяла нощ. Иначе ревът на единия не буди другия засега, Чувала съм, че с времето това се променя и започват да се будят. Дано докато му дойде времето да спрат да се будят нощем, че хич не ми се иска да ги разделям.
Mousyt, това с пъпчиците много мистично ми звучи. Моята девойка се сдоби с 1 подобна на лакътя дето ту се възпалява и уголемява, ту се свива и става почти незабележима. Мислех си, че нещо я е хапнало, но вече месец не се маха. Питах и педиатърката, каза изядено било, но не можа да обясни защо не изчезва. И на нея не и пречи по никакъв начин, дори когато на мен ми изглежда ужасно. Аз нямам обяснение за това.