0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 11
« Отговор #940 -: Октомври 14, 2015, 09:22:41 am »
Добро утро :)
Честит имен ден Пеше :) да си жива и здрава и много щастливи мигове! Няма страшно с кистата,не го мисли,всичко ще е наред :)
*
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 11
« Отговор #941 -: Октомври 14, 2015, 09:59:33 am »
Добро утро!
Подреждам се и аз на кафе и почерпки, ако е останало.
Пеше, честит празник!
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
*
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 11
« Отговор #942 -: Октомври 14, 2015, 10:17:26 am »
(Руми, гледа ли инфарктния мач?), България - Холандия играха, добре че нашите момчета биха, след много обрати и 3 часа игра .... беше важна победата  :)

С малко закъснение се включвам във волейболната дискусия. Следобед сме на място в залата за мача на поляците, но за нашите ще съм пред телевизора. Дано не  е инфарктен този път мачът :)

Пеше, честит имен ден! Страхотна почерпка :)



   La vita è bella
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 11
« Отговор #943 -: Октомври 14, 2015, 10:32:49 am »
Пеше, честит имен ден и от мен! Бъди много здрава и дано не се налага интервенция за кистите!
Да си помързелуваш повечко днес. Полага ти се  :P

Да ви кажа и аз как вчера си пуснах молба за свидетелство за съдимост за 2 мин в Софийски Районен Съд. Нали все плюем по институциите, та малко да ги похваля сега.
В сайта беше описано всичко - какви документи, в коя стая, на кое гише, къде и колко се плаща. Отидох и въпреки че имаше хора, всичко се случваше бързо и въобше не чаках.
Въпросното свидетелство ми трябва за онова дело за смяна на фамилията, за което ви бях разказвала преди. В понеделник мина и ще го бъде, само трябвало да се представи и този документ сега. Предният път си го бяха извадили служебно, но сега е изтекъл и го искаха пак.
*
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 11
« Отговор #944 -: Октомври 14, 2015, 10:54:19 am »
При нас още вчера следобяд се оправи времето - огря слънце, стопли се  :) ....
а днес от сутринта е така   :sunshine: , желая хубав ден на всички  :)

Пеше, честит празник!  :D

Руми, приятна гледане   :D
Успех на националите довечера  :), поради засиления интерес и невъзможност на "Арена Армеец" да побере всички желаещи да гледат срещата България- Германия, ще има видеостена пред залата: 
Излъчват на видеостена пред Арена Армеец 1/4-финала на България

Рачо, снимката е страхотна :)

Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 11
« Отговор #945 -: Октомври 14, 2015, 11:56:47 am »
Леле, каква почерпка, изкуших се :)
Пеше, да си жива и здрава!
*
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 11
« Отговор #946 -: Октомври 14, 2015, 13:18:49 pm »
Пешке, честит празник и тук!  :D Ако има други празнуващи днес - да се чувстват и те поздравени!

Смайли, като отвори бюрократичната тема... Аз нямам спомен какъв беше редът за смяна на адреса, който ми фигурира в документите. Като си подавам заявлението за нов международен паспорт примерно - просто вписвам реалния си адрес, или преди това трябва да отида до общината да го сменя там, че някакви документи да нося в полицията... Помня, че като сключих брак - сменях адреса и писателствах в общината по едни формуляри, ама щото и фамилията си сменях беше голямото писане тогава. Мътни са ми спомените де, все пак беше през 2007-а.
В момента и ЛК и шофьорската ми книжка са с бившия ми адрес (преди развода). Бяха прясно издавани като се заразвеждах и понеже и фамилията не си смених - естествено си оставих и ЛК и шофьорската, докато им изтече срока на валидност. Иначе трябваше да си правя нови, само за да ми впишат новия адрес, което е чиста набутвация с време и пари.  :lol: Сега обаче трябва да си направя нов международен и викам да ми е с реалния адрес той, та моля ако някой е запознат какво следва да направя по темата - да сподели. Опасявам се, че ако за международния направя каквото там следва, че да ми впишат новия адрес, моЕ ме накарат и ЛК и шофьорската да си сменям по тази причина, което е крайно нежелателно. То освен, че все още ходя да гласувам не в училището до нас, ами в това до бившето ми жилище - друго значение няма какъв ми е адреса в ЛК. Ама и избори няма всеки ден, та не ми е дерт това.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 11
« Отговор #947 -: Октомври 14, 2015, 14:01:36 pm »
Jbrul, първо трябва да си смениш адресната регистрация в общината (в ЕСГРАОН) и после вече да отидеш до МВР за нови лична карта, паспорт и книжка.
Смяната на адресната регистрация става с документ за собственост или ако си под наем с договор за наем (копия). Може да смениш и на Дани. Аз си мислех, че децата като нямат лична карта и нямат адресна регистрация, но и те имали и за градините се изисквала.
После с документа, който ще ти дадат от общината отиваш в паспортна служба в МВР.
Поне в София е така. Документът за адресната регистрация тук става в същия ден.
Успех  :D
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 11
« Отговор #948 -: Октомври 14, 2015, 14:04:36 pm »
Вадиш си документ за временен адрес, или както там се водеше. Аз 4 години си живях с Кънчо с такава бИлежка, а ми трябваше за избор на ЛЛ. Чак като се ожених смених личната карта направо с ново име и адрес. Но имам някакви спомени, че и до районното и до местното кметство ходих.
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 11
« Отговор #949 -: Октомври 14, 2015, 14:12:57 pm »
Ох, аз малко, чела, недочела  :oops:
Не знам дали е възможно само международният да е с друг адрес.
Щом Пешето казва, сигурно може.
*
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 11
« Отговор #950 -: Октомври 14, 2015, 14:24:20 pm »
Джей, не трябва ли да сменяш л.к., като ще сменяш адреса?

Пеше, честит имен ден! Да си ни жива и здрава!

*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 11
« Отговор #951 -: Октомври 14, 2015, 14:50:01 pm »
Пеше, здрава да си  :flower:
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 11
« Отговор #952 -: Октомври 14, 2015, 15:17:19 pm »
Pesheck, и друг път съм разказвал как преди време си бях изкарала акъла с една бучка на гърдата. беше в периода, в който още се опитвахме да имаме бебе и след няколко стимулации с клостилбегит си открих въпросната бучка. Мамологът ме прати на хирург при някакво светило, което консултираше в болницата по онова време -за всеки случай. Та въпросната доцентка веднага каза: Да я режеме, определи дата и т.н. Аз изпаднах в паника, предвид, че все пак мнението на мамолога беше, че се оправя само с проста манипулация (изтегляне със спринцовка на течността). реших да отида за трето мнение при гинеколога, който ми беше правил лапароскопията, та той като чу при кого съм била последно изкоментира: Да, тя доцентката първо реже, после пита! Предписа ми един гел за мазане и за около 2 седмици кистата изчезна, без каквито и да било манипулации.  Внимавай с хирурзите.
Хубав ден от мен.
<br />[link=http:
*
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 11
« Отговор #953 -: Октомври 14, 2015, 15:36:55 pm »
Джей, не трябва ли да сменяш л.к., като ще сменяш адреса?

Ами това ми е главната чуденка де.  :lol: Само международният ми е изтекъл и той е за смяна сега, а ЛК и шофьорксата книжка не са. Заради промяна на адрес - да не съм луда да подменям и тях предсрочно? Хем ходенки, хем излишни пари...тцъ. Но понеже като замотам веднъж нещо такова бюрократично и така го влача с години - рекох най-после да го вкарам и този въпрос У ред. Ама сега само международния ми е изтекъл, пък заради него да сменям и другите е тъпо. Ако може да си сменя адреса в общината, но да не съм длъжна да подменям и другите документи заради това - ОК. Иначе ще си направя и новия международен на Иван на адреса, че вече следващия - на моя си.

Смайли, някаква адска дивотия е това с адресите. В решението ми за развод - пише, че аз си живея у нас (в моя си апартамент, той си е на мое име). Пише, че е и Дани живее там. Естествено тази промяна и информация - не отива където трябва по служебен път де. За градината - не помня как беше точно, със сигурност документ за него специално за адресна регистрация - не са ми искали. Вписаха ми адреса по ЛК, вписаха и на кой адрес реално живеем, казах на директорката просто, че е така, заради развода и още не съм сменяла ЛК и това беше.

Пеше, не виждам как ще ми издадат удостоверение, че временно живея в собственото си жилище.  :lol: То в България като нищо и това да е възможно де, ама просто ми изглежда странно.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 11
« Отговор #954 -: Октомври 14, 2015, 20:09:43 pm »
Добър вечер. Честит Петковден!
Макар и в края на деня, честит празник Пеше! :flower: Да ти е живо и здраво името, с гордост да си го носиш и само с добро да те споменават. Много късмет и сбъднати мечти! Наздраве!

"Единственото изкушение, което никой никога не е успял да победи, е надеждата."
Ромен Гари
*
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 11
« Отговор #955 -: Октомври 14, 2015, 20:14:32 pm »

Джей, не трябва ли да сменяш л.к., като ще сменяш адреса?

Точно това трябва да направи или хич да не се главоболи и да продължава да си живее по документи на старото място  :lol: аз така си правя, живея при мама и тате.
Това с временната регистрация е възможно и вероятно задължително, нещо като удостоверение за настоящ адрес(мисля, че е важно собственикът на имота да е съгласен, но той със сигурност е  :lol: ) но това пак не ти дава право да са ти половината документи на този пък другата половина на другият адрес.
*
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 11
« Отговор #956 -: Октомври 14, 2015, 20:27:30 pm »
За смяната на документите - преди месец сменях международен паспорт, но имаше леко разминаване на адреса с този в личната карта (административна неразбория някаква - в една и съща къща сме, но преди беше друг номер), та ме накараха да сменя и картата, като ме върнаха до кметството за удостоверение за постоянен адрес.

В момента има някакво забавяне в системата на издаване на документи - предупредиха ме, преди да подам заявление, за да не се набутвам с бързи поръчки (не, че имах намерение). Но не знам дали е само за Бургаска област. Още не са готови, въпреки че мина едномесечният срок. Обичайно стават за доста по-малко от месец.

Ако не е свършил Петковден (хич ме няма по тия неща, простете) - честито, Пеше!
« Последна редакция: Октомври 14, 2015, 20:48:23 pm от Елфи »
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 11
« Отговор #957 -: Октомври 14, 2015, 20:43:01 pm »
Добър вечер и от мен!

Честит Петковден!

Пеше, честит празник! Много здраве и късмет ти желая!





Бореща се за една мечта.
*
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 11
« Отговор #958 -: Октомври 14, 2015, 20:45:52 pm »
А, мерси на всички ви, че ми спестихте голямото самопрецакване с личните документи.  :D Ще си стои старият адрес, като официален поне до следващата смяна на ЛК (2017-а). Ако съм жива дотогава де...
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 11
« Отговор #959 -: Октомври 14, 2015, 21:08:10 pm »
Жибруле, а имаш ли намерение да го ползваш международния паспорт? Това според мен е въпроса. Моят го откраднаха м. г. от нас, имам бележка от МВР за същото, подадох декларация да го обявят за невалиден, ама все още не съм извадила нов. Просто прецених, че скоро едва ли ще ми се наложи да го ползвам и си икономисах разходите.
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг