Марго, наясно съм, че не споделяш вижданията на изродите по случая. Да, схванах с кое си съгласна. Вероятно аз съм твърде консервативна и НЕмодерна по тези въпроси с "обществото има право да знае/да види". Да, обществото има право, да, на медиите това им работата, НО не считам, че обществото (чрез медиите) има право да си вре носа, в чиято и да било ЛИЧНА трагедия. Все тая на Президента ли, на клошаря ли... Реално погледнато - всички публични личности у нас (не само политици) - са 24/7 тероризирани от медиите и т.нар. "журналисти", та няма резон всъщност - "редовите граждани" да кажат, че те са по-потърпевши в това отношение. Те като цяло не са "медийно интересни" все пак. Когато станат в някакъв момент, по повод някаква своя трагедия - обикновено охотно застават пред камери и микрофони де... Както споменах и напред, когато наистина не желаят - остават си анонимни, като родителите на Никол.
Съвсем отделно, че все пак говорим за Президента на България в момента. Ами да, нормално е достъпът на медии до него да бъде ограничен в момента, щом това е неговото желание (съвсем нормално и разбираемо при това). Разбира се, че той има привилегии, има пресслужба, която да се разправя с медиите вместо него, има си държавна охрана, която да възпре по-нагличките репортери и папараци. Това са нормалните "реквизити" на заемания от него пост, не е злоупотреба с власт, двоен аршин, цакане нещо на населението и пр. Ако опита да постигне "медийно затъмнение", във връзка със свои дела по длъжностна характеристика - друго е. В случая е просто нещо "лично" за него и семейството му и толкова. Тъжната истина е, че разни изкривени хорица, всъщност биха искали да видят такъв тип "сеир". Припадналата майка, хлипащите братчета, ако може и самия Президент нали в някакъв подобен вид... Не знам, защо на доста хора такива неща им се нравят, но съм забелязала, че се. Помня също така, че когато заемаше поста - бяха луди скандали, писания и коментари, защо жена му отказала публични изяви, не можело то така, безобразие, апокалипсис ще настане от нейната "анонимност". Е, настана ли? От самото начало на мандата му - той си държи семейството извън прожекторите, че го прави и в момента - е повече от логично, за мен поне.