0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 11
« Отговор #780 -: Септември 30, 2015, 07:15:54 am »
Jbrul, ти си пускай жалбите по ред на номерата и кварталния си намери /някои си вършат работата съвестно/. Не съм чела в подробности - може вече да си го направила - надзъртах набързо във фейса и тук. Институциите в България не работят, защото на хората не им се занимава и си казват - а, то нищо няма да стане. Е, някой ден ще!

Стискам палци на момичетата за добри резултати!

Аз днес съм последен ден на работа и излизам в дългоочакван отпуск.
Знаех, че се захващам с "на баир лозе" и то пред сезон, побъхтих доста и сега ще си почина съвсем заслужено.
*
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 11
« Отговор #781 -: Септември 30, 2015, 07:49:30 am »
Добро утро! Горещото кафе на Зайо е точно подходящото за студената утрин. :D Зайо,хубави новини :D. дано са все такива!!!
Жбрул,попита за съвет в ситуация ,която не сме срещали често..../иначе "психично нестабилни" срещаме често :lol:/.Изказах своето мнение.Нямам опит и нищо по-конкретно не мога да те посъветвам. :( Дано да получиш резултат.
Хубава "среда" на седмицата пожелавам. И по-малко дъжд :wink:.
/www.mamaibebe.com][/url]
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 11
« Отговор #782 -: Септември 30, 2015, 08:44:57 am »
Абееее,"общината в Бургас работила добре"....... 8O. де да знам.
Рачо , в сравнение с други Общини - да, работи . Като  споделях тук -всеки път  щом съм писала за нещо до Община Бургас  , съм получавала бърз  отговор поне .

 Я ,пробвай да питаш за нещо Община Видин...мисия невъзможна  ...Веднъж имах случка с едни миризми на някакви задушливи газове  във въздуха / подозрения , че от близката бензиностанция изливат нещо в  канала , щот миризмата идваше от каналите /  - та тогава   ме прехвърляха от пожарна , на общината ,  от тях на гражданска защита , те  пък -на Кмета и така цяла ден въртележка. Просто не знаеха кои орган трябва да реагира и как  .. Казаха ми , че  само  от РИОСВ Монатна  могат да  направят  подобни замервания / отдел Екология в Общината нищо не можел да направи/   . Аз да съм се обърнела към РИОСВ  , но те ИДВАЛИ само по предварителна заявка  за след седмица  . Е , аз знам ли кога пак ще мирише  , та да  ги извикам . Ако имаше  сериозна заплаха- някаква зараза или токсичност -не знам просто .
За това казвам , че за дребните ми питания или сигнали в Бургас , поне получавам адекватен отговор .
Тук също смяната на настоящ адрес става доста по опростено и  бързо  - тя  всъщност процедурата навсякъде е една  и съща , но  някой места служителите я вършат за 10- мин , на други  за часове .

Зайче ,   добре , че нещата са наред :)

Приятна почивка , Елфи .

И усмихнат ден за всички !


*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 11
« Отговор #783 -: Септември 30, 2015, 08:47:42 am »
Добро утро!
Зайко, чудесно кафе и чудесни новини от теб.
Ето и закусчицата:



Днес вече ще нарежа туршията, пък кога ще я наложа .... мистерия. Че и на родителска среща трябва да ходя - ще олекна и там 20 - 30 лв. За сега я карам яваш - яваш, че се ококорих към 5 сигурно. Ама не станах да свърша нещо де, натисках се у кревата и малко преди да звънне часовника задрямах. Много е гадно така, не ми се случва за пръв път.
Но за днес обещаха затопляне и съм доволна.
Та лек, слънчев и топъл ден ви пожелавам!
*
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 11
« Отговор #784 -: Септември 30, 2015, 09:05:27 am »
Добро утро и някой да даде една кофа кафе направо, в чашки не моЙ ме събуди!  :lol:

Честита отпуска Елфи:D

Рачо, аз съм благодарна на всички за изказаните мнения и съвети и още вчера взех главните в такива случаи мерки (които ми препоръчаха). Просто споделих за информация на всички четящи, какво ми казаха за тези случаи хората, които пряко и доста често се занимават с тях. Като възможни "последствия" имам предвид, а именно, че такива - няма да има. И защо няма да има. Подчертавам - никой не ми е отказал съдействие от "органите", никой не се опита да ме убеди "да не се занимавам с глупости" (че и тях да занимавам), но бяха съвсем откровени по въпроса как се "решават" проблемите с подобни хора у нас. Ами никак. Това е положението и да не ми харесва на мен и на вас да не ви харесва.  :? В нашия случай пък, дето не съм му роднина на въпросния, че да поискам такива мерки, а и нямало пряка заплаха за нечий живот - даже и за месец едва ли щял да го прибере някой за лечение. Което не значи, че аз няма да направя възможното, по установения ред, но на някакъв ефект - не разчитам.

За гарнитура и наистина неочаквано за мен, когато помолих съседката ми (свидетелката демек) за трите й имена, за да ги впиша в заявлението в полицията... Тя ме разбирала, то било хубаво да се вземат мерки срещу този, пък и все пак посегнал на детето, което нея я било ужасило, ама тя не искала да я привикват и разкарват от полицията и "по-нататък", понеже нямала време за такива неща и не й се занимавало. Та, ако съм обещаела, че няма да я "занимават с това", щяла да ми даде данните си, ама иначе не искала... И аз нали останах така:  8O 8O 8O Е, как да й обещая, че няма да я потърсят от полицията, поне за някаква справка егати?! Логично е да се свържат с нея, за да потвърди моята версия поне, да удари един подпис, че е станало както казвам... Ми все пак това е полиция, не е "седянката пред блока", че да работят с "рекъл-казал". Работи се с писмени показания, доказателства, документи, нормално. И тя е пределно наясно с тези неща, все пак съпругът й е бивш полицай. Вероятно точно той я е посъветвал "да не се забърква" де, бидейки наясно, че в тази ситуация - поне веднъж ще я извикат, да вземе да напише на един лист какво и как било и да се подпише отдолу... Както и да е.
Май не трябва да съм изненадана от поведението й, след като повечето сме ей такива. "Ама да не ме занимават, ама то проблемът не е лично мой сега..." :? Е, когато в някакъв момент същият проблем вземе, че стане лично твой - си първа писта да писнеш как то "обществото било нее****о, пък полицията, пък институциите, ама как можело да не се вземат мерки за това и онова превантивно...". Разбира се. НЯКОЙ да ги вземе мерките, само теб да не те занимават персонално. Даммм.

При ТОВА положение вече - детето е без травми, оплакването ми е срещу неизвестен (за момента) извършител т.е. нямам му данните и тепърва полицията ще трябва да установи по съответния ред, кое е това лице, което е разход на време и ресурс, свидетелката не ще да свидетелства - в превод "свидетели няма"... Моето заявление си става едно безсмислено листче, което ще отлежи в някоя папка и даже на теория - последствия не е възможно да има. Говорих точно с приятел в полицията, с който тази сутрин се бяхме разбрали да ида вече с данните на свидетелката и те да си се захващат там, както е по процедура. Човекът ми каза, че без свидетел - просто нищо не могат да направят, дори да дотикат до прокурор такава преписка, не да мине там.

Хубав ден на всички желая!  :D
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 11
« Отговор #785 -: Септември 30, 2015, 09:43:28 am »
Зайче, хубави новини! Благодаря за кафето и за приложенията, че вчера забравих. Няма да забравя вече къде са  :D
Елфи, приятна почивка!
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 11
« Отговор #786 -: Септември 30, 2015, 10:47:54 am »
Жбрулка, такива са хората - съседката ти имам предвид. Никой не помага реално, всеки само на думи съдейства, но опре ли се до това да се свърши нещо - ц. Много жалко, че няма развитие на случая в положителна насока.
*
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 11
« Отговор #787 -: Септември 30, 2015, 10:49:58 am »
Добро утро!

Хубави новини, Зайко!

Елфи, приятна почивка! :)

Jbrul, освен да ти е драго да се ядосваш ... на масата, на седянката дето викаш, всичко е ок, борим се с неправдата, че и резултати постигаме и като се стигне до конкретни действия "сега не мога, че имам работа".  :?

Боян Петров тази сутрин е изкачил Манаслу, успех и при слизането. Невероятен човек!

Хубав ден!
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 11
« Отговор #788 -: Септември 30, 2015, 11:45:06 am »
Привет раздумковци  :P
Бях малко "в запаса" и само от време на време ви следях...  :oops:
Много хубаво си изкарахме на почивката в Турция, ама много бързо мина тази една седмица  :( Исках поне още 2-3 дни...
Като казах Турция... Зайче, ти последно ще ходиш ли натам?
*
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 11
« Отговор #789 -: Септември 30, 2015, 12:35:18 pm »
Джей, без думи оставам за съседката. Ами, ако тя беше на твое място, а ти на нейно?!

*
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 11
« Отговор #790 -: Септември 30, 2015, 12:53:46 pm »
Джей, без думи оставам за съседката. Ами, ако тя беше на твое място, а ти на нейно?!

Ако беше обратната ситуация - със сигурност щеше да е потресена и обидена, ако аз съм: "ми не искам да ме занимават". Но да не се лъжем, в България масово са такива като нея. Горчивата ирония, че това е жена работеща с деца (учител по математика в начален курс), майка, баба на двама внуци и съпруга на бивш полицай - само илюстрира, че живея в Абсурдистан! Без нейните показания пък - институциите са съвсем безсилни, това е положението. Може и да е дефект на системата, че е толкова тежко и тромаво всичко, като процедури, но не е дефект на държавата да си идиот, щото точно в момента, точно този проблем не ти е личен проблем.
Сещам се за "За мишките и хората" за пореден път.

Ще ми се да ти кажа, че утре, ако тя, или нейните внуци са потърпевши - ще й кажа каквото ми изръси тази сутрин тя на мен. Ще ми се, ама се знам, че съм гъска и няма да го направя. Щото просто...ми така не се прави! Просто е, ама не е за прости хора...
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 11
« Отговор #791 -: Септември 30, 2015, 13:23:22 pm »
Отвратителна работа. Нищо няма да й стане да се занесе до полицията и да даде показания. Не е ли чувала за граждански дълг?
И болният нищо няма да й направи, дори няма да разбере защо ще го приберат. Та, нищо няма да им стане на скъпоценните й внуци. Дори е по-опасно за тях, ако човекът продължава да вършее из квартала и да е агресивен.

*
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 11
« Отговор #792 -: Септември 30, 2015, 13:57:24 pm »
Бе Блу - пейзанска история е у нас. Тоя ако шибне нея , или внуците й - после мъжът й ще иде да го пребие и всички ще са "отмъстени". Това е "логиката". Правилото, че "бой и е**е - не се връщат", както и похабените нерви - още не е осъзната масово. Нито, че като виждаш как една беля от дребна и битова - има потенциала да се превърне в някой голям сакатлък, дори и еднократно и следва каквото можеш ти да направиш превантивно..няма подобна мисъл.

Тя жената до обяд в училището, после взима внуците и пише домашни с големия внук, наглежда малкия, преуморява се сигурно. Мъжът й е на смени от половин ден, ама и той явно е изтощен и така едни 30 мин. да пишеш едни показания - няма и няма. Пък й мъжът й вчера ми каза, че лудият бил безобиден, не му бил посягал на него.  :lol: Добър ден Гергино, аз ти обяснявам, че посяга на жени и по-слаби от него физически хора и това е проблемът. Всички са големи мислители и анализатори...пред блока де.

Аз си заръчах спрей, за този и други "луди" и щом е така - кой както иска и може да оцелява. Щото аз се оказах малоумната накрая. Сефте де... :?
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 11
« Отговор #793 -: Септември 30, 2015, 15:41:13 pm »
Привет раздумковци  :P
Бях малко "в запаса" и само от време на време ви следях...  :oops:
Много хубаво си изкарахме на почивката в Турция, ама много бързо мина тази една седмица  :( Исках поне още 2-3 дни...
Като казах Турция... Зайче, ти последно ще ходиш ли натам?

Къде бяхте по турско? Много ми се ходи там на моренце  :D

Засега не планирам пътуване до Истанбул. Още ми "грее" от двукамерната киста, а и трябва да я следя, каквото и да се окаже накрая. Имам ...найсе стимулации, май не съм за повече.
*
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 11
« Отговор #794 -: Септември 30, 2015, 16:11:53 pm »


Аз си заръчах спрей, за този и други "луди" и щом е така - кой както иска и може да оцелява. Щото аз се оказах малоумната накрая. Сефте де... :?
Аз мислих да ти пиша да си вземеш електрошок. Продават такива джобни, ама то каква е гаранцията, че ще свариш да реагираш?! Имахме един човек, който засичаше електромерите, та така ходеше заради кучетата, не го доближаваха изобщо. Тия средства повече мисля биха свършили работа от колкото някой да го набие. Той надали ще разбере от бой и предупреждения и знаеш ли как ще приеме увреденият му мозък това, може по агресивен да стане...
Възмутена съм за съседката, но не и учудена. Веднъж бяхме сигурно 10 човека от които и мъже. Двама се сбиха, единствено аз реших да ги разтървам  :lol: като видях, че не мога и казвам на двама от мъжете, те ми се подхилват, гледат сеир и единия ми вика "Двама като си мерят п****те не трябвало да се месят"  8O Е познай кой дава показания от всички, само аз. Никой нищо не разбрал и не видял.
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 11
« Отговор #795 -: Октомври 01, 2015, 06:19:10 am »
Добро утро  :D
Успешен четвъртък!

*
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 11
« Отговор #796 -: Октомври 01, 2015, 06:58:32 am »
Еееее,Зайо,голямааааа красота.... :DТо да го пиеш ли,да го гледаш ли.. 8O? Добро утро. Тук потоп нямаше и пак минахме "метър" :lol:. Но поне поизчистиха шахтите и каналите. :wink: Зайче.започваш да прекаляваш с това "моренце" и и вече направо си злобея :x :lol:. Ама пък ако можете,защо да не ,я. Пожелавам ви хубав четвъртък.Ще отсъствам до неделя,не че е фатално за форума  :lol:,но ще гледам да ви следя.

п.п.имаме ли форумници от Благоевград или Кюстендил? Искам да ги попитам нещо.
/www.mamaibebe.com][/url]
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 11
« Отговор #797 -: Октомври 01, 2015, 08:10:30 am »
Добро утро!
Зайко, благодаря за „любовното“ кафе  :lol:
Ето и закуската:



Лек четвъртък!
*
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 11
« Отговор #798 -: Октомври 01, 2015, 09:11:21 am »
Добро утро! Много богати маси!
Рачо, Ники не беше ли в Кюстендил?! Това с почистването на шахтите е супер! И ти се оплакваш от общината  :lol:
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 11
« Отговор #799 -: Октомври 01, 2015, 10:58:37 am »
Здравейте и от мен!


Страхотни кафе и закуска  :) , както винаги!


Да ви е хубав денят!





Бореща се за една мечта.