Добър ден и от мен!
Като ви слушам какви ги говорите за децата, направо ми изникна картинката на етърва ми и племенницата. ОнЪз жена, заедно с подкрепата на таткото, разбира се, са си втълпили, че момата им е свръхнадарено дете (сега е на 6 год и 3 мес). От 2 годишна я съсипват. Ходила е на ВСИЧКО, що може да се ходи и практикува. Мама вече 8 години си стои вкъщи, за да се грижи и възпитава детето (истината е, че не й се работи). То на градина не ходи, само заемаше едно място 5 години и така - болно било, не се чувствало добре там, под нивото му е... Детето НЕ общува с други деца, защото (пак според мама и татко) то отдавна е надхвърлило нивото на такъв вид общуване (не знам какво значи това, аз деца нямам). Готвеха я за някакво Частно Немско училище (не знам кое) тук в София, но понеже имаше някакъв логически изпит, който малката не издържа, стигнахме до Най-новото 20! - Мама каза, че няма да пусне щерката на училище
!!! Всичко останало им е под нивото на развитие и дарби на тяхното дете. Тя щяла да си я обучава, както до сега (учи я вече на таблици, мъчи я с писане на английски, на 4 год. учиха четни и нечетни числа...). А детето, момичета, си е най-обикновено момиченце на 6 години. Само дето вече проявява първи признаци на аутсайдер и социопат (грях ми на душата, че го казвам). И цялата роднинска фамилия мигат и не смеят нищо да кажат, въпреки че виждат накъде вървят нещата, защото видите ли, Мама и Татко се превръщат в буреносен облак и става страшно в иначе Идиличното голямо семейство. Пък и нали всеки родител знае най-добре как да възпитава и отглежда собственото дете. Жал ми е за детето, ама аз съм последната дупка на кавала в тая ситуация.
Та, така, относно децата, които на 2 год. знаят (според Мама) да разпознават часовника.
Sorry за романа, ама на мен нали ми е болна тема това дете...
Зай, и аз ще чакам снимка на раковината. Ние успяхме само миди и разни издълбани огромни раци да си намерим (раците ми ги отнесе бурята последната вечер на къмпинга
). Наши приятели се прибраха с морски звезди, много красиво нещо...
Фрея, и аз много му се зарадвах на дъжда. Посред нощ "джапах" из терасата да я измия, че с тия столични правила...(нашите тераси не са с улуци, а с чучурчета и не мога да си я мия, когато ми скимне). И ние с ММ снощи се сдърпахме и познай... за глупости
. Тази сутрин все едно нищо не е било
Ники, като видях чая на снимката и се сетих за вчера в магазина. Аз много обичам чай (спирам се малко само лятото) и имам един любим (всъщност са много
) на Twinings (Лайка, мед и ванилия). Та, решавам вчера, че от него искам да си взема, че отдавна няма вкъщи. Е, да, ама като видях за 25 пакетчета близо 11 лева и се отказах. Та, аз си купувам насипен, истински чай за далеч по-смешни суми
. А, истината е, че когато за първи път си купих от този, струваше около 6 лева и за мен и тогава беше скъпо. Сега е почти два пъти повече, а дори кутийката му си е същата.
Леле, олях се!
Спирам. Чао.