Ето ме и мен. Вече съм значително по-добре, още снощи имаше подобрение. На преглед едва ме вместиха чак привечер, така че тогава ще докладва повече.
Сега, както общах - за лекарството, преписвам информация от листовката: Дицинон 250 Антихеморагично средство
състав: 1 таблетка съдържа активно вещество Етамсилат 250мг.
Помощни вещества: царевично нишесте - 65 мг., лактоза 60,5мг., анхидрирана лимонена киселина - 12,5 мг., поливинилпиролидон - 10,0мг., магнезиев стеарат-2,0мг.
Свойства/начин на действие: Етамсилатът е синтетично антихемораично и съдопротективно лекарствено средство, което действа през 1вата фаза на кръвоспирането (взаимодействие между ендотела и тромбоцити). Повишавайки тромбоцитната адхезия и възстановявайки устойчивостта на капилярната стена, то скъсява времето на кървене и намалява кръвозагубата Етамсилатът не е вазоконстриктор, не повлиява фибринолизата и не променя плазмените фактори на съсирване.
Предклинични данни за безопасност: Изследванията за токсичност не показват никакви токсични въздействия.
Показания:
В хирургията:предпазване и лечение на пред-, по време на и следоперативно кръвотечение при всякакви деликатни операции и при резекция на обилно кръвоснабдени тъкани: УНГ, АГ, урология, одонтостоматолоия, офталмология, пластична и възстановителна хирургия.
Във вътрешната медицина: предпазване и лечение на капилярни кръвотечения от всякакъв произход или разположение: хаматурия, хематемеза, мелена, първична или вътрематочна менорагия.
Противопоказания: остра форма на порфирия.
Нежелани лекарствени реакции:
Рядко: гастралгия, гадене, главоболие, обриви по кожата.
В повечето случаи, тези симптоми изчезват спонтанно.
Мисля, че това е главното като информация. цената му е 22лв.