kati_vm, това което си описала е едно чудесно, здравословно меню - читави храни, плодове, зеленчуци, течности... Кое джанъм да е проблем за кърменето? Аз на това му казвам здравословно хранене просто. И ако така се свалят килограми - то не е защото гладуваш и нещо започва да му липсва на тялото ти, а защото (както сигурна съм знаеш) балансираното меню, с качествени съставки - просто води до добро усвояване на храната, а не до трупане на излишъци във вид на мазнини тук-таме. Има майки вегетарианки и то не малко, има майки за които обичайният начин на хранене е като описаното от теб (например аз) - нито имат проблем с кърменето, нито с качеството на кърмата. Няма логика да имаш и ти. Ти просто не гладуваш, не правиш някакви екстремни (и глупави неща), като например да стоиш гладна 5 дни, на 6-я да изядеш 2 ябълки и после пак 5 дни глад. Виж, ако беше така - да очакваш проблеми някакви, ама няма такова нещо при теб.
Аз да ти призная, даже не разбирам защо на това му казваш "диета"
То така излиза, че аз съм на диета перманентно, пък аз не съм. Много хубаво си ядеш, особено пък сега лято и жеги - бива да се хапват по-леки неща и да не се прекалява с количества и без друго. Бонусът е, че като не правиш някакви екстремни неща - ще си свалиш излишните ти килограми точно както е правилното и трябва да се случва - постепенно, но трайно. Резките промени в теглото (и в двете посоки) са вредното за всеки организъм и объркват функцията на всичките ни системи и от тях трябва да се пази човек. Относно състоянието на кожата - също е важно да няма резки пикове и падове на телесната маса, защото така кожата не може достатъчно бързо "да последва" промените и - на ти стрии, или пък висящи кожи, при рязко сваляне на кила. Та изобщо няма за какво да се тревожиш в случая, точно напротив - много хубаво правиш и се храниш здравословно.
Знаете, че тия глупости и бабини деветини с "ама ти си бременна и сега яж за двама" - са си точно глупости, не по-различни от "сипи му на бебето морска сол в коритото, че да не му миришат краката като стане голямо".
Не по-малка глупост е и кърмачката да се тъпче буквално с де що й се изпречи храна пред очите, че "да имала кърма". Аз и такъв случай съм виждала да ви кажа, при жената на братовчед ми, която кърмеше и нагъваше количества подходящи за състезател по сумо тогава. И обясняваше, че то сега така, сакън да не й секне кърмата, пък онези към 40 кила излишни - щяла да си ги свали като спре да кърми. Аз нали съм си коравосърдечна, изкоментирах пред родата тогава, че с това кърмене - просто си оправдава лакомията в момента и дори тя го осъзнава, иначе няма да се оправдава нон стоп по темата, при все, че никой не я е питал защо така се тъпче. Разбира се, родата ме обяви за "пълна гад"
и щяла съм да видя, тя сега заради благото на детенцето само така, после щяла да се стегне и да свали... Разбира се, спореше се с мен по въпроса с наличието на кърма изобщо и твърденията ми, че няма връзка "свинстване - кърма в изобилие" са пълна "ерес" и "ти пък все много знаеш". Е, то това детенце става на 8 години след месец, мадам от тия 40 кила и досега не е свалила ни грам, нито пък спря да се тъпче като за световно и не, не го кърми до 1-и клас детето, кърми го нямаше и година. Ми просто си е лакома жената и си яде, ама здравата и то все едни такива - банички, тортички, кексчета, пърженко, паниранко... Нейна си работа де и килата са си нейни и високото кръвно и холестеролните плаки - тоже. Родата разбира се още преди години си преосмисли позицията по въпроса и рече: "Бреййй права беше, то просто лакомия това"
Еми на мен не ми е важно да съм права за каквото и да било, просто като слушам глупости за нещо и някак не ми издържат нервите да си премълча, поради което съм вечно крива и лоша мноУ ясно.
Достатъчно е кърмачката да не гладува в буквалния смисъл на думата. Макар, че като се сетя за онези в Сомалия, дето масово и хронично гладуват - гледам пак си кърмят и те, та нали....не ще да е в плюскането разковничето за тия неща.
Mousyt, има нещо такова с токсините при определен вид диети, ама т.нар. "детокс". Примерно рязко спиране на прием на всякакъв алкохол и боклучава храна, цигари...и за някакъв период пък организмът ударно се пречиства и "изхвърля" тези натрупвания в него. Честно казано, много отдавна съм чела по тези въпроси и не помня точно какъв беше механизмът и защо, но не беше свързано с отслабването само по себе си. Като визуален ефект, това съм го виждала при приятелка, която от раз спря цигарите и алкохола, ама напълно. И за около месец - наистина имаше един пепеляв тен, едни пъпки й избиха, помня че се шегувах и й казах да почва веднага да пуши пак, че заприлича на вещица.
Мина този период (явно това е било чистенето на токсините) и мацката после такъв свежарски вид и прекрасна кожа придоби, че не я бях виждала така откакто я познавам.