Ох, моите "болни" теми сте захванали!
Да ви кажа, аз въобще не обичам мокрите кърпички. Като си избърша ръцете с тях и чуството, че съм мръсна изобщо не ме напуска. Поради тази причина много държах да мия дупето на бебето,когато е наакано и досега го правя.
ОБАЧЕ ...
Ако някога имам второ бебе няма да мия дупе нощем.... направо си е самоубийство
Колкото и да не са ми любими ще ползвам и аз кърпички.
Ние го миехме в спалнята в началото и то беше едно разнасяне на едни легени посред нощите. Точене на топла вода. Мерене с термометър да не е много гореща или студена. После се усетих поне да го правя на мивката (макар моята да не е съвсем удобна).
Но както Кати казва, ако дупето и чувствително и склонно към подсичане - вода и честа смяна си трябват.
Кати, и аз си мисля, че бих сменяла памперс след ядене и след оригване? Ти от къде го прочете това за млякото и белите дробове?
С кърменето и на мен не ми се получи... Бебето въобще не успя да засучи от зърното (плоски зърна) и започна едно цедене - по 3 часа на денонощие. А като бебето се разреве докато се цедя и все започвам, спирам, започвам, спирам. Лудница... И успявах да му осигуря само 1/2 от количеството. Додавах АМ. И на всяко ядене имах под две изцапани шишета плюс помпата. И следваше едно миене и стерилизиране.
За второ дете, ако имам, съм се зарекла, ако не ми се получи със сученето, да не се тормозя с тази помпа. Ще видим де...
Ако ми се падне спокойно бебе, което спи докато се цедя, няма много да протестирам
И ще следвам съвета на Jbrul да си купя много шишета, та да не мия всеки път, а по веднъж на ден.
Марси, пу пу на двете марсианчета. И ние практикуваме този метод за охлаждане.
Руми, с вас сме!